Панда Кунг-Фу 3

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Панда Кунг-Фу 3
Kung-Fu Panda 3
Офіційний український постер
Жанр комп'ютерна анімація, комедія, пригодницький
Режисер Дженніфер Ю
Продюсер Гільєрмо дель Торо, Мелісса Кобб
Сценарист Гленн Бергер, Джонатан Айбел
У головних
ролях
Джек Блек
Анджеліна Джолі
Браян Кренстон
Дастін Гоффман
Джекі Чан
Сет Роген
Люсі Лью
Девід Кросс
Джеймс Хонг
Кейт Хадсон
Дж. К. Сіммонс
Композитор Ганс Ціммер
Кінокомпанія DreamWorks Animation, Oriental DreamWorks
Дистриб'ютор UFD (Україна)
Тривалість 95 хвилин
Мова англійська
Країна США США, КНР КНР
Рік 2016
Дата виходу Світ 28 січня 2016
Кошторис $ 145 млн
Касові збори $ 520 млн
IMDb ID 2267968
Попередній «Панда Кунг-Фу 2»
Наступний «Панда Кунг-Фу 4»
dreamworks.com/movies/kung-fu-panda-3
CMNS: Панда Кунг-Фу 3 у Вікісховищі

«Панда Кунг-Фу 3» (англ. Kung Fu Panda 3) — американський повнометражний комп'ютерний анімаційний фільм, прем'єра якого в Україні відбулася 28 січня 2016 року[1]. Наразі триває виробництво четвертого фільму, який вийде 8 березня 2024 року.[2]

Сюжет[ред. | ред. код]

У потойбічному світі, Великий Майстер Угвей був атакований своїм колишнім братом по зброї — Каєм. Він вступає у двобій з ним, але Кай перемагає завдяки тому що за 500 років у потойбіччі відібрав енергію Ци у всіх тутешніх майстрів і став сильнішим. Перетворивши Угвея у нефритовий амулет, він вирішує повернутися в світ смертних, здолати майстрів кунг-фу, що залишилися, для відбору їх енергії Ци. Кай телепортується на поле двох городників, зайця і гусака. Там же він випускає своїх поплічників, живих мерців, зроблених з нефриту переможених майстрів, і наказує їм знайти учнів Угвея. В цей час майстер Шифу повідомляє Воїну Дракона По, що той готовий бути не лише воїном, а й учителем. І дає По можливість провести тренування Несамовитої П'ятірки самому. Однак панда не подужав цей урок і Тигриця, Мавпа, Журавель, Богомол і Гадюка отримують травми та повністю втрачають сили.

Увечері засмучений По, прогулюючись біля Нефритового Палацу, чує розмову гусей, які йдуть повз, і говорять, що По — бовдур, вони не вірили, що Угвей правильно обрав Воїна Дракона. Потім після короткої розмови з Шифу він каже, що з нього поганий учитель. Шифу ж відкриває По силу керування Ци на прикладі квітки. В Локшиній Пана Пінга панда виявляє нового претендента на звання короля поїдання пельменів, яким виявляється не хто інший, як його справжній батько Лі Шань. Чи запрошує сина з собою в Секретне село панд.

Несподівано починається битва Несамовитої П'ятірки з живими мерцями Кая, що закінчується майже "внічию". По та його друзі йдуть в Нефритовий Палац, де Шифу відкриває учням історію Кая. Він був братом по зброї Майстра Угвея коли він був генералом величезного війська. Кай, як і Угвей, був готовий встати за друга горою, що б не трапилося. Одного разу під час битви Угвей був поранений. Кай поклав його собі на плечі і дійшов з ним до Села панд. Жителі за допомогою своєї енергії Ци вилікували Угвея. Його товариш зрозумів, що Ци можна як і дати так і відібрати, тому почав відбирати енергію у панд. Угвей був змушений вбити Кая, вигнавши його в Потойбічний Світ. Тепер Кай повернувся і жадає знищити всю його спадщину.

Через деякий час Кай знаходить Долину Миру. Він перемагає майстрів Нефритового Палацу, забираючи їх Ци, і руйнує сам Палац величезною статуєю Угвея. Шифу при жертвує собою, даючи Тигриці змогу втекти. Вціліла майстриня добирається до Секретної села панд і передає По звістку: Кай йде!

Вирішальна битва відбувається в тому ж селі. В ході її панди, Тигриця і По долають живих мерців, а По намагається знищити Кая за допомогою пальцевого захвату Вусі. Але йому не вдається, тому що він діє лише на смертних, а Кай - з потойбіччя. Коли битва вже програна, По розуміє, що зможе забрати Кая туди. Він телепортує його в Потойбічний Світ, обхопивши його і використавши захват Вусі на собі. За допомогою панд, його батьків та Тигриці, які навчилися керувати Ци і поділилися нею з По, він відкриває свою справжню сутність — він Воїн Дракона. В результаті панда перемагає ворога віддавши йому всю Ци і він вибухає сплеском енергії. По зустрічає звільненого Угвея. Найбільший майстер всіх часів дарує По одну зі своїх палиць і каже, що не випадково обрав його Воїном Дракона: він пов'язує минуле і майбутнє кунг-фу. По повертається в свій світ і разом з двома батьками, Несамовитою П'ятіркою, звільненими майстрами і родичами прибуває назад в Долину Миру, де всі вони відновлюють завдані Каєм збитки за допомогою енергії Ци.

Актор Роль
Джек Блек Майстер По Майстер По
Анджеліна Джолі Майстер Тигриця Майстер Тигриця
Сет Роген Майстер Богомол Майстер Богомол
Девід Кросс Майстер Журавель Майстер Журавель
Люсі Лью Майстер Гадюка Майстер Гадюка
Дастін Гоффман Великий Майстер Шифу Великий Майстер Шифу
Рендалл Дук Кім Великий Майстер Угвей Великий Майстер Угвей
Джекі Чан Майстер Мавпа Майстер Мавпа
Джеймс Хонг Пан Пінг Пан Пінг
Браян Кренстон Лі Шань, батько По Лі Шань, батько По
Кейт Хадсон Мей Мей (панда), танцівниця зі стрічкою Мей Мей (панда), танцівниця зі стрічкою
Стіл Гегнон Бао Бао
Джонатан Сіммонс Кай Кай

Створення[ред. | ред. код]

Наприкінці травня 2011 року сценаристи Джонатан Айбел і Гленн Бергер розповіли про можливе повернення Жана-Клода Ван Дамма в «Панду Кунг-Фу 3», а також про можливу участь у ній Чака Норріса і Стівена Сігала. Прем'єра «Панди Кунг-Фу 3» запланована на 17 березня 2016 року в Україні та 18 березня 2016 року в США.

Джеффрі Катценберг, генеральний директор DreamWorks Animation, оголосив у 2010 році, що франшиза «Панди Кунг-Фу» матиме 6 фільмів у разі успіху третього фільму[3]. Створення «Панди Кунг-Фу 3» було офіційно підтверджено в липні 2012 року Біллом Дамашком, головним креативним директором DWA[4].

Фільм буде зроблений в Китаї, як спільний проект DreamWorks Animation і Oriental DreamWorks в Шанхаї, заснованої в 2012 році для партнерства між DreamWorks Animation і китайськими компаніями. Третина фільму буде створена у Китаї, а решта — на DWA[5]. Це перший раз, коли повнометражний американський анімаційний фільм буде створений спільно з китайською студією. Творці фільму тісно співпрацюють з китайськими цензорами для забезпечення прийнятності фільму в державі[6]. Фільм зі статусом «спільного виробництва» в Китаї дозволить компаніям-виробникам обійти жорсткі квоти імпорту країни і прийняти більш високий відсоток касових зборів.

«Панда Кунг-Фу 3» був запланований до виходу на 18 березня 2016. Фільм режисера Дженніфер Ю Нельсон, продюсер Мелісса Кобб, сценарій Джонатана Айбела і Гленна Бергера з Гільєрмо дель Торо як виконавчим продюсером. Дель Торо заявив в інтерв'ю, що антагоніст буде «найгрізнішим лиходієм». 9 квітня 2013, було оголошено, що дата виходу фільму відкотилася з 18 березня 2016 на 23 грудня 2015 року. Було також оголошено, що Брайан Кренстон, Мадс Міккельсен і Ребел Вілсон приєднаються до акторського складу фільму[7].

Частковий опис сюжету фільму було опубліковано у червневому випуску 2013 року журналу License! Global: «Продовжуючи свої легендарні і ульотні пригоди, По повинен зіткнутися з двома надзвичайно епічними, але дуже різними погрозами: однією надприродною та іншою, трохи ближче до дому»[8]. Виробництво «Панди Кунг-Фу 3» розпочалось у серпні 2013 року[9].

У жовтні 2013 року знімальна група фільму провела тиждень в Шанхаї разом з їх партнерами по виробництву на Oriental DreamWorks. Перебуваючи там, вони розглянули кілька елементів китайської культури, з якими їх ознайомила команда ODW, щоб допомогти їм включити деякі традиції і прийоми кунг-фу у фільм. Вони включають чайну церемонію, пахощі, прийоми з високими ударами ногами в кунг-фу, а також весільні церемонії династій Тан, Сун і Цін[10].

У травні 2014 генеральний директор DreamWorks Animation Джеффрі Катценберг виступив перед пресою коротко про фільм. Говорячи про значення гарного гумору у фільмах його компанії, він заявив, що «Панда Кунг-Фу 3» буде більш комедійним. Він за своєю атмосферою буде ближче до першого фільму, ніж до другого. У другій частині франшизи описувалося минуле По з безліччю похмурих елементів[11].

Наприкінці серпня 2014 року в мережу потрапив знімок стенду з концепт-артами з «Панди Кунг-Фу 3». На одному з них зображений дракон — ймовірна надприродна загроза, на іншому — похмура фігура загадкового злого майстра кунг-фу[12].

11 грудня 2014 стало відомо про повернення до початкової дати випуску — 18 березня 2016. Це пов'язано з великими ризиками конкуренції з новим епізодом «Зоряних воєн», прем'єра якого відбудеться в грудні 2015 року[13][14].

Згідно з даними сайту movieinsider.com, станом на 16 лютого 2015 завершена основна частина зйомки фільму. Проводиться робота над звуковими ефектами, музикою та візуалізацією (спецефектами)[9].

У квітні 2015 дата прем'єри фільму знову була перенесена з 18 березня 2016 на 29 січня 2016 року[15].

11 червня 2015 в офіційному твіттері DreamWorks Animation було анонсовано, що тизер-трейлер фільму вийде 18 червня 2015[16].

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Дарія Сєчкова (28 січня 2016). Нова версія Чорнобильської трагедії і повернення панди По - кінопрем'єри 28 січня. Gazeta.ua. Архів оригіналу за 29 січня 2016. Процитовано 27 лютого 2016. 
  2. McCall, Kevin (12 серпня 2022). 'Kung Fu Panda 4' Sets March 2024 Release Date. Collider (амер.). Процитовано 13 серпня 2022. 
  3. Katzenberg Talks DreamWorks Sequels. Empire (англ.). Процитовано 20 січня 2016. 
  4. Comic-Con: D'Works fires up 'Kung Fu Panda 3'. Variety (амер.). Процитовано 20 січня 2016. 
  5. DreamWorks Animation SKG Management Discusses Q3 2012 Results - Earnings Call Transcript. Seeking Alpha. Процитовано 20 січня 2016. 
  6. Cieply, Michael; Barnes, Brooks (14 січня 2013). In Hollywood Movies for China, Bureaucrats Want a Say. The New York Times. ISSN 0362-4331. Процитовано 20 січня 2016. 
  7. Bryan Cranston, Mads Mikkelsen & Rebel Wilson Board 'Kung Fu Panda 3'. Deadline (амер.). Архів оригіналу за 6 березня 2016. Процитовано 20 січня 2016. 
  8. Web Reader License! Global June 2013 Issue. images2.advanstar.com. Процитовано 20 січня 2016. 
  9. а б Kung Fu Panda 3 (2016) Movie. www.movieinsider.com. https://plus.google.com/+movieinsider/. Процитовано 20 січня 2016. 
  10. Behind the Scenes | Oriental DreamWorks 东方梦工厂. www.oriental-dreamworks.com. Архів оригіналу за 1 березня 2016. Процитовано 20 січня 2016. 
  11. Jeffrey Katzenberg on 'Dragon' sequels and how Marvel is DreamWorks' new competition. HitFix. Процитовано 20 січня 2016. 
  12. media.comicbook.com — Kung Fu Panda 3 first look. 
  13. 'Kung Fu Panda 3' Moves Out of 2015 to Avoid 'Star Wars'. The Hollywood Reporter. Процитовано 20 січня 2016. 
  14. DreamWorks Animation Moves 'Kung Fu Panda 3' Out of 2015, Away from 'Star Wars'. Variety (амер.). Процитовано 20 січня 2016. 
  15. 'Kung Fu Panda 3' Release Date Moves Up Two Months. The Hollywood Reporter. Процитовано 20 січня 2016. 
  16. DreamWorks Animation on Twitter. Twitter. Процитовано 20 січня 2016. 

Посилання[ред. | ред. код]