Тит Флавій Сабін (консул 69 року)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Тит Флавій Сабін
Народився невідомо
Рим, Римська імперія
Помер після 81
Рим
Країна Стародавній Рим
Діяльність політик, військовий очільник
Посада консул-суффект
Термін 69 та 72 рік
Рід Флавії
Батько Тит Флавій Сабін
Мати Арреціна Клементіна
Брати, сестри Flavia Sabinad, Гней Арулен Целій Сабін і Plautillad
У шлюбі з Arrecinad
Діти Тит Флавій Сабін
Тит Флавій Клемент

Тит Флавій Сабін (лат. Titus Flavius Sabinus; ? — після 81) — політичний та військовий діяч ранньої Римської імперії, консул-суффект 69 та 72 років.

Життєпис[ред. | ред. код]

Походив з роду Флавіїв. Син Тита Флавія Сабіна, консула-суффекта 47 та 52 років, й Арреціни Клементіни. Про його молоді роки немає чітких відомостей. Після загибелі Нерона брав активну участь у боротьбі за владу. Підтримував разом із батьком Отона. У травні 69 році став консулом-суффектом разом з Гнеєм Аруленом Целієм Сабіном.

Після поразки Отона наприкінці того ж року допоміг батькові обратися консулом-суффектом, але той не встиг вступити на посаду. Разом із Сабіном-старшим тримав облогу на Капітолійському пагорбі. Втім встиг втекти з Риму. Надалі виконував доручення Веспасіана щодо привернення на свій бік римлян. Сприяв захопленню влади Титом Веспасіаном. У 72 році знову став консулом-суффектом, цього разу разом з Гаєм Ліцинієм Муціаном.

Надалі Сабін був куратором operum publicorum, тобто відповідальним за всі громадські будівлі. Останні повідомлення про нього датуються 81 роком.

Родина[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  • Rudolf Hanslik: Flavius II 14. // Der Kleine Pauly (KlP). Band 2, Stuttgart 1967, Sp. 573. (нім.)