Alone in the Dark 2

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Alone in the Dark II
Розробник Infogrames Entertainment
Видавець Infogrames Entertainment
Дистриб'ютор Steam і Good Old Games
Жанр(и) Survival horror
Платформа DOS, РС-98, FM Towns, Mac OS, 3DO, Sega Saturn, PlayStation
Дата випуску 1993
Режим гри Синглплеєр
Мова англійська[1], французька[1], італійська[1], німецька[1] і іспанська[1]
Вік. обмеження ESRB: TTeens
Технічні деталі
Носій цифрова дистрибуція
Alone in the Dark
Попередня гра Alone in the Dark
Наступна гра Alone in the Dark 3
Офіційний сайт

Alone in the Dark 2 (або Alone in the Dark II) — друга гра серії Alone in the Dark, розроблена та випущена Infogrames в 1993 році.

Сюжет[ред. | ред. код]

Після подій першої частини, Едвард Карнбі придбав репутацію спеціаліста з паранормальних явищ. Не дивно, що на полювання за однооким Джеком, який викрав Грейс Сондерс, посилають саме його.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Тема жахів оригінальної гри була значно зменшена в сиквелі. Хоча є деякі надприродні дії (чорна магія вуду), головними лиходіями є гангстери та пірати. Хоча виявилося, що вороги одержимі злими духами, вони зелені та схожі на зомбі, вони далекі від розтріпаних ходячих трупів першої гри, і ходять, розмовляють і поводяться так само, як звичайні люди, озброївшись гармати та стрілянина по гравцеві. Гравець може підібрати зброю по дорозі за допомогою вогнепальної зброї, такої як револьвер, який був у комплекті на початку гри, рушниць, пістолетів Томмі, пістолета Derringer, пістолетів Flintlock і зброї ближнього бою, наприклад мечів. Ігровий світ більший за світ оригіналу, охоплюючи не лише особняк, але й навколишні сади, а також піратський корабель, захований у печерах під будинком; однак, на відміну від першої гри, за винятком головного будинку, його локації можна досліджувати лише в строго лінійній послідовності, шаблон, який продовжуватиметься в наступних продовженнях.

Хоча більшу частину гри він проводить за Карнбі, час від часу гравець бере під свій контроль Грейс Сондерс. Грейс, дитина, не може битися, і її миттєво схоплюють, якщо гангстери помічають її, тож натомість вона повинна підкрадатися й перемогти гангстерів, перетворюючи звичайні предмети побуту на міни-пастки.

Посилання[ред. | ред. код]

Alone in the Dark 2 [Архівовано 21 лютого 2016 у Wayback Machine.] на MobyGames (англ.)


  1. а б в г д Steam — 2003.