Tannenberg (онлайн гра)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Tannenberg
Розробник Нідерланди M2H
Нідерланди Blackmill Games
Видавець Увесь світ M2H
Дистриб'ютор Humble Store[d][1], Steam[2], Microsoft Store, Epic Games Store і PlayStation Store
Жанр(и) шутер від першої особи
Платформа Windows, macOS, Linux, PlayStation 4, Xbox One
Дата анонсу Windows, macOS, Linux
INT 13 лютого 2019
PlayStation 4, Xbox One
INT 24 липня 2020
Дата випуску 17 листопада 2017
Режим гри однокористувацька гра і багатокористувацька гра
Мова англійська[2], французька[2], італійська[2], німецька[2], іспанська[2], польська[2], португальська[2], бразильський варіант португальської мови[2], російська[2], турецька[2], спрощена китайська[d][2] і японська[2]
Вік. обмеження ESRB: MMature
PEGI: 18PEGI 18
USK: 18USK 18
Технічні деталі
Рушій Unity
Носій цифровая дистрибуция
WW1 Game Seriesd
Офіційний сайт

Tannenberg - комп'ютерна багатокористувацька гра, розроблена компаніями M2H і Blackmill Games і випущена M2H для персональних комп'ютерів на базі Windows, macOS і Linux, а також для ігрових приставок PlayStation 4 і Xbox One.

Вихід гри відбувся 13 лютого 2019 року, після більш ніж року перебування у ранньому доступі.

Онлайн гра Tannenberg натхненна битвою при Танненберзі 1914 року в Східній Пруссії. У грі прискіпливо відтворено історично точне озброєння Першої світової війни, автентична форма та спорядження, деталізовані поранення та карти, що базуються на реальних полях битв Східного фронту.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Файл:Tannenberg-Gameplay.jpg
Ігровий процес Tannenberg . Гравці просуваються до позначеної позиції.

Tannenberg є шутером від першої особи з трьома режимами:

Дія гри відбувається в окопах Першої світової війни, в яку можна грати до 64 гравців (або 40 на консолях).

Підрозділи, зазвичай, складаються з чотирьох гравців: лідера загону, так званого унтер-офіцером, і трьох ролей, що залежать від країни та типу обраного загону.

Унтер-офіцери можуть викликати такі можливості підтримки для свого війська, як то артилерійські загородження, рухливі загородження, атаки білого фосфору, димові завіси та мінометні снаряди.

У «Маневрі» гравці можуть приєднатися до однієї з двох історичних сторін Першої світової війни, до Центральних держав або Троїстої Антанти. Після вибору типу загону та ролі в загоні, гравці вступають у бій, де їм належить захопити сектори. Утримання секторів забезпечується контрольними точками, а команда з найбільшою кількістю контрольних точок виснажуватиме ресурси іншої сторони. Гра закінчується, коли в однієї з команд закінчуються ресурси, коли головний сектор будь-якої з команд захоплено, або коли закінчується час відведений на бій.

До «Бою на виснаження» гравці також можуть приєднатися до історичних сторін Першої світової війни. Кожна команда починає з певної кількості, так званих - "квитків". Квитки є кількість робочої сили, яка є у розпорядженні кожної сторони. Щоразу, коли гравець гине та відроджується, віднімається квиток. Ціль гри полягає в тому, щоб зменшити кількість квитків гравців протилежної сторони, перш ніж втратити всі квитки, без яких гравець не може відроджуватися.[3]

У «Бою на смерть» гравці борються у вільній для всіх битві, озброївшись лише однією з гвинтівок та доповненнями, які можуть вибрати, приєднуючись до гри. Гравці можуть заробляти досвід та бали досвіду, вбиваючи інших гравців, а за бали досвіду можуть підвищувати рівень своїх гвинтівок, отримуючи для них додаткові аксесуари, такі, як багнет або приціл.

Розробка та випуск[ред. | ред. код]

Tannenberg була анонсована як самостійне доповнення до гри Verdun 24 травня 2017 року [4], а вже 16 листопада 2017 гра ввійшла в ранній доступ Steam [5].

Після більш ніж року в ранньому доступі Tannenberg була випущена 13 лютого 2019 в Steam [6]. У травні 2019 року було оголошено, що гра стане доступною для PlayStation 4 і Xbox One в кінці того ж року [7] . Проте гра вийшла для консолей, лише 24 липня 2020. [8]

Відгуки[ред. | ред. код]

Tannenberg отримала змішані відгуки від критиків. На сайті-агрегаторі Metacritic версії гри для PC, PlayStation 4 та Xbox One отримали 69, 61 і 72 балів зі 100 можливих відповідно, а на сайті-агрегаторі Критиканство загалом - 62 (на основі двох оглядів).

У своєму огляді на Multiplayer.it[it] Сімоне Тальяферрі відніс до плюсів напруженість матчів, а до мінусів — малонаселені сервери та наявність двох із трьох непотрібних режимів.

Гаррі Хол з веб-сайту Gamer.nl[nl] відзначив із плюсів те, що тактика виглядає автентичною, а з мінусів — графіку гри, що застаріла для сучасності.

Вацлав Пехачек з веб-порталу Games.cz[cs] відзначив з мінусів графіку та низький бюджет . Даніеле Спелта з веб-сайту SpazioGames відзначив із плюсів режим «Маневр», велику увагу до історичного контексту та командну роботу, а з мінусів — «сервера вже починають перетворюватися на пустки, ІІ часто ставить під загрозу результат матчів, відмінності між класами та підрозділами мінімальні».

Ейке Крамер із веб-журналу 4Players зазначив, що «поля битв Східного фронту пропонують велику різноманітність: від болотистих топей і безплідних гірських хребтів до густих лісів».

Чендлер Вуд із веб-сайту PlayStation LifeStyle відзначив із плюсів «цікавий дизайн оточення; унікальний погляд на традиційну війну FPS; увагу до деталей та історичну достовірність», а з мінусів — жорстку і незграбну анімацію: інтерфейс користувача і погану адаптацію для нових гравців.

Джеймс Бентлі з веб-сайту TheXboxHub відзначив із плюсів «велику увагу до деталей та дизайну картки; цікаві ідеї та механіки», а з мінусів – «застарілі візуальні ефекти; іноді незграбний геймплей; що розчаровує TTK [a]».

Дж. Мачеєвський із веб-сайту Video Chums відзначив із плюсів вражаюче великі та складні карти та безліч граней і стратегій для пошуку, а з мінусів — часті несподівані смерті та погані візуальні ефекти.

Філіп Вольнов з веб-порталу Riot Pixels відзначив з мінусів «кострубату графіку», відсутність можливості керування технікою, та наявність солдатів, керованих штучним інтелектом (ботів).

Данил Ряснянський з веб-сайту Great Gamer зазначив, що «недосконалість зовнішнього вигляду, відсутність багатої кастомізації і деякі дрібні шорсткості Tannenberg цілком гідно компенсує серйозним науковим підходом і досить бадьорим командно-тактичним ігровим процесом».

Українізація[ред. | ред. код]

У березні 2024 створено користувацьку українізацію гри.

У ній фракцію Австро-Угорщини замінено на Українських січових стрільців ! Угорські військові звання також замінено на: Хорунжий, Стрілець, Вістун, Штурмовик.

Посилання на українізацію тут:

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=3203897387

http://web.archive.org/web/20240319133713/https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=3191382533

Примітки[ред. | ред. код]

Коментарі[ред. | ред. код]

  1. Time to Kill (укр. Час на убивство) — среднее время, необходимое для убийства противника в перестрелке[9].

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Humble Store
  2. а б в г д е ж и к л м н п Steam — 2003.
  3. Gray, Mark (29 квітня 2019). Tannenberg Review. The Gamers’ Temple (англ.). Архів оригіналу за 10 березня 2020. Процитовано 29 квітня 2022.
  4. Анонс самостоятельного дополнения Tannenberg для Verdun. PlayGround.ru (рос.). 24 травня 2017. Архів оригіналу за 24 квітня 2022. Процитовано 29 квітня 2022.
  5. Нелипа, Светлана (15 вересня 2017). Военный шутер Tannenberg выходит в «ранний доступ». Игромания (рос.). Архів оригіналу за 24 квітня 2022. Процитовано 29 квітня 2022.
  6. Нелипа, Светлана (13 лютого 2019). Авторы Verdun выпустили Tannenberg. Игромания (рос.). Архів оригіналу за 24 квітня 2022. Процитовано 29 квітня 2022.
  7. Tannenberg выйдет на консолях в конце года. PlayGround.ru (рос.). 2 травня 2019. Архів оригіналу за 27 квітня 2022. Процитовано 29 квітня 2022.
  8. Нелипа, Светлана (1 липня 2020). Tannenberg выходит на PlayStation 4 и Xbox One. Игромания (рос.). Архів оригіналу за 1 липня 2020. Процитовано 29 квітня 2022.
  9. Kljajic, Adnan (23 листопада 2018). Battlefield V gets another controversy, now around TTK and TTD. AltChar (англ.). Архів оригіналу за 6 червня 2020. Процитовано 11 травня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]