Under Armour

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Under Armour
Under Armour
Тип публічна компанія
Форма власності акціонерне товариство
Галузь Виробництво спортивних товарів
Засновано 1996
Засновник(и) Кевін Пленк
Штаб-квартира США Балтимор, США
Територія діяльності Весь Світ
Продукція Aasad
Виторг $ 2.332 млрд. (2013)
Операційний прибуток (EBIT) $ 265.098 млн. (2013)
Співробітники 7 200 (2013)
Дочірні компанії MapMyFitness, Inc.d
underarmour.com
CMNS: Under Armour у Вікісховищі


Under Armour, Inc. — американська компанія з виробництва спортивного одягу та аксесуарів. Окрім товарів спортивного призначення компанія випускає одяг в стилі кежуел. У 2006 році також було налагоджено виробництво взуття. Головний офіс підприємства знаходиться в місті Балтимор, штат Мериленд. Європейський офіс знаходиться в Олімпійському стадіоні Амстердама. Також є відділення у Денвері, Гонконгу, Гуанчжоу (Китай), Джакарті та Торонто.

UA (UNDER ARMOUR) — заснована в 1996 році 24-річним Кевіном Планком, офіс якого спочатку знаходився буквально в підвалі у бабусі.

Граючи захисником в університетській команді з американського футболу, Планк відчував постійний дискомфорт через те, що грав у вологій від поту футболці і зауважив, що, на відміну від неї, його компресійні шорти, залишалися сухими. Саме це і надихнуло зробити футболку зі спеціальної синтетичної тканини. Закінчивши університет, Планк трохи удосконалив футболки, використовуючи мікрофібру і дав їх на тест своїм друзям, частина яких грала в NFL (Національна Ліга Американського Футболу). Йому знадобилося всього кілька доробок технології для того, щоб домогтися результатів, яким почали слідувати великі бренди на кшталт Nike, Adidas і Reebok.

У перший, 1996, рік Планк продав 500 футболок на суму 17,000 $ (насправді, цю суму він виручив за три місяці, так як компанія була заснована в кінці вересня). Впевнений маркетинг, знайомства зі спортсменами (з якими він вчився і грав в університеті), і, вже в наступному році, сума продажів перевищила 100,000 $.

У 1999, Warner Brothers роблять замовлення у UA для двох своїх фільмів, в одному з яких, актор Джеймі Фокс одягає черепашку від UNDER ARMOUR. В цьому ж році компанія (в особі того ж Планка) дає рекламу в найпопулярніший спортивний журнал ESPN і UNDER ARMOUR вже приносить мільйон.

Планк постійно шукав можливість співпраці зі спортсменами, підписував контракти з командами, одягав в свою продукцію олімпійців (2014 зимова Олімпіада) і купував рекламу.

З 2013 року, UNDER ARMOUR зайнялися освоєнням цифрової реклами і придбали компанії, які створили власні додатки: MapMyFitness, MyFitnessPal і Endomondo.

Футбол, баскетбол, бейсбол, американський футбол, плавання, ковзанярський спорт, гольф і навіть балет — це частковий список напрямків, де «засвітився» бренд UNDER ARMOUR.

І в 2014 вони вже обганяють Adidas за кількістю продажів в США, стаючи другою компанією після Nike.