Worms World Party

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Worms World Party
Розробник Team17
Two Tribes B.V.
Paragon 5
Codeglue (N-Gage)
Видавець Titus Software
THQ Wireless (N-Gage)
Дистриб'ютор Steam і Good Old Games
Жанр(и) стратегічна відеогра і артилерія
Платформа Dreamcast, Game Boy Advance, N-Gage (both 1st[1] & 2nd generation[2]), PlayStation, Windows Mobile, Windows.
Дата випуску 16 березня 2001
Режим гри багатокористувацька гра і однокористувацька гра
Мова англійська[1], французька[1], італійська[1], німецька[1], іспанська[1], данська[1], нідерландська[1] і шведська[1]
Вік. обмеження ESRB: M
OFLC: M
OFLC: MA15+ (re-rating)
PEGI:12+ (re-rating)
Технічні деталі
Носій CD-ROM і цифрова дистрибуція
Worms
Попередня гра Worms Armageddon
Наступна гра Worms 3Dd
Офіційний сайт

Worms World Party (англ. Черв'ячки Світова вечірка) — комп'ютерна гра жанру артилерії з елементами стратегії, розроблена Team17. Випущена 16 березня 2001 року для PC, Pocket PC, Playstation і N-Gage.

Геймплей[ред. | ред. код]

В грі

Гра була розроблена як сьома частина з серії ігор Worms в 2001 році. Це була остання двомірна гра гра в серії, перед тривимірною грою Worms 3D.

Як і в попередниках серії, мета гри — знищити всіх ворожих черв'яків за допомогою своєї команди і зброї. У Worms World Party гравець має можливість грати проти комп'ютера, проходити місії, грати проти реальних гравців на одному комп'ютері (до восьми гравців на одному комп'ютері) і через інтернет.

Перед початком колективної гри гравець може задавати безліч опцій, що відносяться до гри (кількість здоров'я черв'яків, набір зброї і інше). Є також самостійні місії, в яких гравець заробляє гроші, відкриває секрети і інше.

Зброя та прилади[ред. | ред. код]

У грі присутня велика кількість різної зброї та інших пристроїв.

Ракети[ред. | ред. код]

  • Базука (Bazooka) — один із стандартних видів зброї. Базука схильна до впливу вітру (якщо її випустити з щодо низькою початковою швидкістю), проте тільки комп'ютер і досвідчені гравці здатні ефективно використовувати цю її особливість. Базука віднімає до 45 очок здоров'я. Базука, як і багато інших видів кидкової зброї, такі як, наприклад, граната або бензинова бомба, володіє можливістю відскакувати від води, якщо вона володіє достатньою швидкістю і падає на воду під малим кутом, неначе плоский камінчик.
  • Мортира (Mortar) — зброя, що нагадує базуку. Початкова швидкість регулюванню не піддається. Перед вибухом мортира випускає декілька бомб, які падають прямовисно вниз і наносять небагато більшу шкоду, ніж сама мортира.
  • Самонавідна ракета (Homing Missile) — простий вид зброї, перед використанням якого потрібно вказати ціль. Перші декілька секунд ракета поводиться подібно до базуки, проте потім настроюється на ціль і летить вже у напрямку до неї. При цьому висока імовірність того, що вона наткнеться на яку-небудь перешкоду, не досягнувши мети. У закритій місцевості ця ракета практично даремна. Незаперечна гідність: вона не тоне у воді, якщо тільки не піде на дуже велику глибину.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д е ж и Steam — 2003.

Посилання[ред. | ред. код]