Стринги: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
Немає опису редагування
Рядок 47: Рядок 47:
[[Категорія:Жіноча білизна]]
[[Категорія:Жіноча білизна]]
[[Категорія:Спортивний одяг]]
[[Категорія:Спортивний одяг]]
[[Категорія:Труси]]

Версія за 15:04, 7 листопада 2014

T-стрінги

Стрі́нги (англ. strings) або та́нга (англ. tanga) — різновид «міні» трусів з одного(танга) або двох(стрінги) трикутників з дуже вузькою смужкою сполучної на стегнах у вигляді смужки тканини або резинки, при носінні яких велика частина сідниць відкрита.

Різновиди

G-стрінги

Розрізняють 4 різновиди стрінгів: T-стрінги, G-стрінги, V-стрінги та C-стрінги. T-стрінги ззаду утворюють перетин всього із трьох тонких тканинних ліній у вигляді літери «T», в той час як G-стрінги ззаду утворюють невеликий трикутник, V-стрінги схожі на G-версію, але трикутник утворений з тонких ліній, у центрі яких немає тканини, а C-стрінги не мають резинок з боків, тримаються за рахунок своєї конструкції, що нагадує каркас, з тонких силіконових смужок на обох кінцях.

Походження

С-стрінги

Назва походить від англійського слова string — «шнурок, тятива, нитка». Носиться представниками обох статей, але значно частіше жінками.

Існують купальники з плавками-стрінгами. На європейських пляжах, особливо в Іспанії та Німеччини, прийнято носити такі купальники. Одним з основних переваг купальника-стрінгів є те, що він дозволяє придбати більш рівномірну та привабливу засмагу.

Історія

Танга спочатку називали «V-шнурками».

Танга походять від ранньої форми одягу — настегенних пов'язках, яка була предметом одягу чоловіків. Однак у сучасній західній культурі танга має більше поширення серед жінок, а не чоловіків, як в стародавні часи.

Ймовірно, танга були спочатку створені первісними народами, щоб приховати чоловічі геніталії. У сучасному одязі танга спочатку стали популярними як вид купальника в Бразилії.

Походження слова «танга» — від давньоанглійського слова «thwong» — гнучкий шкіряний шнур або батіг, ймовірно, найбільш рання форма одягу, відома людству. Створена в Сахарі, де одяг почали використовувати майже 75 000 років тому. Багато племен носили танга протягом століть.

Перший прямий нащадок настегенної пов'язки типу танга — суспензорій — пристосування у вигляді мішечка (зазвичай з бавовняної тканини) для підтримування мошонки, винайдений в Чикаго в 1874.

Перша в історії рекомендація використовувати танга: у 1939 році в Нью-Йорку мер розпорядився, щоб голі балерини одягнулися пристойніше.

Спочатку танга отримали широке поширення в США та Європі в 1980-і роки. У наш час[коли?] танга користуються попитом в усьому світі. Поширення танга пов'язано з поп-культурою і, особливо, поп-музикою.

У 1990-х танга почали отримувати широке поширення та популярність в Сполучених Штатах. Продажі склали більш ніж $ 2 мільярди в 2006 році.

Одна перевага, приписана носінню танга, полягає в тому, що безшовна резинка і досить плоска «невидима» передня частина трусиків зазвичай не помітна навіть під тонким або облягаючим предметом одягу світлого кольору. Хоча популярність носіння танга в Америці злетіла тільки в минуле десятиліття, в Європі це було звичайним протягом багатьох років.

Протипоказання

У багатьох гінекологів є ряд нарікань з приводу жіночої нижньої білизни, особливо це відноситься до трусиків-стрінгів і танга. Звичайно, така білизна виглядає привабливо та сексуально, але тоненька смужка стрінгів виступає як переносник бактерій і може бути причиною багатьох захворювань (наприклад, молочниці [1]). Також білизна, щільно прилягаюча до шкіри, перекриває доступ кисню до шкіри і порушує кровообіг. [2]

Примітки