Teeworlds: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
Pemakhov (обговорення | внесок)
Рядок 28: Рядок 28:


[[Гранатомет]]:
[[Гранатомет]]:
Зброя для середньо-ближній дистанції. Граната летить навісом і вибухає в трьох випадках: 1) при зіткненні з ворогом; 2) при зіткненні з поверхнею; 3) після двох секунд. Може нанести утрату рівну 6-ти пунктам.
Зброя для середньо-ближньої дистанції. Граната летить навісом і вибухає в трьох випадках: 1) при зіткненні з ворогом; 2) при зіткненні з поверхнею; 3) після двох секунд. Може нанести утрату рівну 6-ти пунктам.


[[Бластер]]:
[[Бластер]]:
Стріляє синім променем, який може один раз відбитися від перешкоди. При попаданні наносить утрату рівну 5-ти пунктам. Хороший на середні і далекі дистанції, промінь випущений з бластера, відскакує від всіх перешкод, що додає грі особливу динамічність і особливу тактику.
Стріляє синім променем, який може один раз відбитися від перешкоди. При попаданні наносить утрату рівну 5-ти пунктам. Хороший на середні і далекі дистанції, промінь випущений з бластера, відбивається від усіх перешкод, що додає грі особливу динамічність і особливу тактику.


[[Катана]]:
[[Катана]]:

Версія за 10:46, 16 квітня 2009

TeeWorlds
Знімок екрана гри Teewars 0.3
Розробник Teeworlds team
Видавець Teeworlds team
Дистриб'ютор Steam
Жанр(и) Shoot 'em up
Платформа Linux, Mac OS X, Windows та (неофіційна) версія для *BSD
Ліцензія Ліцензія zlib[1]
Дата випуску May 27, 2007 (Birdie Beta)
Режим гри багатокористувацька гра[2]
Мова англійська[2], французька[2], італійська[2], німецька[2], іспанська[2], болгарська[2], чеська[2], данська[2], нідерландська[2], фінська[2], угорська[2], норвезька[2], польська[2], португальська[2], бразильський варіант португальської мови[2], румунська[2], російська[2], шведська[2] і турецька[2]
Технічні деталі
Носій цифрова дистрибуція
Офіційний сайт(англ.)
CMNS: Teeworlds у Вікісховищі

TeeWorlds — розрахована на багато користувачів безкоштовна динамічна комп'ютерна гра в жанрі 2D шутера. Гра схожа на іншого представника свого жанру — Soldat, але у зв'язку з особливостями фізики двигуна, має свій унікальний перебіг гри.

На сьогоднішній день Teeworlds все ще перебуває на стадії розробки, але вже досить довго існує працездатна версія, яка може бути завантажена на домашній сторінці гри. Існують версії для Microsoft Windows, Linux і ОС Mac X. В грудні 2007 року для широкого загалу був викладений вихідний код Teeworlds, що зробило його доступним для портування на інші популярні платформи (наприклад BSD). Є добрі відгуки про роботу гри під Wine.

Зброя

У грі 5 видів зброї: молот, пістолет, дробовик, гранатомет, бластер. Також є специфічна зброя — катана. Вся зброя добре збалансована.

Молот: Зброя ближнього бою. Наносить 4 одиниці утрати.

Пістолет: Скорострільна зброя. Патрони безкінечні (відновлюються з часом). Наносить 1 одиницю утрати.

Дробовик: Зброя для середньо-ближній дистанції. Дріб в кількості п'яти штук летить у формі конуса. Кожна дробинка наносить утрату рівну одній одиниці.

Гранатомет: Зброя для середньо-ближньої дистанції. Граната летить навісом і вибухає в трьох випадках: 1) при зіткненні з ворогом; 2) при зіткненні з поверхнею; 3) після двох секунд. Може нанести утрату рівну 6-ти пунктам.

Бластер: Стріляє синім променем, який може один раз відбитися від перешкоди. При попаданні наносить утрату рівну 5-ти пунктам. Хороший на середні і далекі дистанції, промінь випущений з бластера, відбивається від усіх перешкод, що додає грі особливу динамічність і особливу тактику.

Катана: Спеціальна зброя, яку не можна змінити під час її дії (триває 15 секунд). Дозволяє майже миттєво прискоритися на коротку відстань і нанести утрату рівну 9-ти пунктам всім, хто опиниться на вашому шляху. При використанні катани вигляд вашого колобка змінюється (він перетворюється на Ніндзя)

Кожен гравець, створюючи свій ігровий сервер може змінити всі параметри — зовнішній вигляд зброї і персонажів, будь-які параметри зброї, навіть кількість можливих віддзеркалень від бластера, можливу довжину мотузка і так далі. Для цього необхідно виставити необхідні параметри в конфігураційних файлах.

Здоров'я і броня

Ви можете мати до 10-ти життів і 10-ти броні. При нанесенні шкоди спершу витрачається броня, а потім здоров'я. При прямому попаданні гранатою витрачається 1 життя і 3 броні. Як тільки здоров'я стає рівним нулю гравець вмирає.

Переміщення

У грі реалізована система подвійних стрибків (double jump). Знаходячись в повітрі, ви можете натиснувши відповідну кнопку, підстрибнути ще раз. У розпорядженні гравця є гак, яким можна зачепиться за тверду поверхню і інших гравців. Досвідчений гравець в TeeWorlds, використовуючи гак, може буквально літати по ігровій зоні.

Графіка

У TeeWorlds приємна мультиплікаційна графіка: веселі колобки, будинки, трава. Ви можете змінити вигляд свого колобка (скін) в налаштуваннях гри, або завантажити любительські модифікації ігрових предметів і персонажів на офіційному форумі.

Перейменування

До версії 0.4.0 гра називалася TeeWars, проте внаслідок конфлікту між розробниками з приводу безкоштовності гри, вона була перейменована в TeeWorlds[3].

Примітки

Посилання

Офіційні сайти