Heckler & Koch HK45

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Heckler & Koch HK45

Пістолет HK45C Tactical
Тип самозарядний пістолет
Походження Німеччина Німеччина
Історія використання
Оператори Австралія Австралія
Малайзія Малайзія
Сінгапур Сінгапур
США США
Війни Війна в Афганістані
Війна в Іраку
Історія виробництва
Розробник Німеччина Heckler & Koch
Виробник Heckler & Koch
Виготовлення 2006 — по т.ч.
Характеристики (HK45)
Вага 720—770 г
Довжина 184—204 мм
Довжина ствола 99-113 мм
Ширина 39 мм
Висота 129—144 мм
Обслуга 1

Набій .45 ACP
Калібр 11,43 мм
Дія Віддача ствола
Система живлення магазин на 8/10 набоїв
Приціл відкритий

Heckler & Koch HK45 у Вікісховищі

Heckler & Koch HK45 (англ. Heckler & Koch HK45) (також відомий як MK 24 MOD 0) — самозарядний пістолет під набій .45 ACP, що перебуває на озброєнні деяких підрозділів та формувань Збройних сил США, Австралії, Малайзії та Сінгапуру.

Зміст[ред. | ред. код]

HK45 був розроблений відповідно до вимог американської програми «Єдиний бойовий пістолет ЗС США» (англ. U.S. Military Joint Combat Pistol)[Прим. 1], яка визначала за мету переозброїти армію США напівавтоматичним пістолетом під набій .45 ACP замість 9-мм пістолета M9. Компанія Heckler & Koch розробила HK45 за допомогою відставного оператора SFOD-D Ларрі Вікерса (англ. Larry Vickers) та інструктора з вогневої підготовки Кена Хакаторна (англ. Ken Hackathorn). У 2006 році програма створення єдиного бойового пістолета була призупинена, а згодом і зовсім скасована через вартість переозброєння всіх збройних сил США. Пістолет M9 залишався стандартним пістолетом для американських військових до прийняття на озброєння армії США пістолета SIG Sauer P320 у січні 2017 року. Попри тому, що програма Joint Combat Pistol була закрита, компанія HK вирішила зробити HK45 доступним на комерційному ринку, а також для правоохоронних органів та військових формувань.

HK45 являє собою еволюційний прогрес USP Compact під набій .45 ACP і має спільні принципи роботи та багато внутрішніх частин цієї зброї. Докладено значних зусиль, щоб зробити його більш ергономічним, ніж HK USP Compact. Інновації включають повнорозмірну рукоятку, яка усуває потребу в «слоновій лапці» старішої зброї на магазині на 10 патронів, двостороннє розблокування затвора, більш ергономічну рукоятку з пазами для пальців і змінні ремені, щоб підходити до рук різного розміру. HK45 використовує ті самі магазини, що й USP Compact під набій .45 ACP, але з іншими накладками. Усі магазини HK45 працюватимуть без модифікацій у USP Compact під набій .45 ACP, але магазини останнього вимагатимуть нових пластин для роботи в HK45. Подальші вдосконалення включають зубці на передній частині затвора, стандартну рейку Пікатінні для кріплення аксесуарів та ущільнювальне кільце ствола для більш надійної фіксації затвора та ствола, як на моделях Heckler & Koch вищого класу, таких як повнорозмірний USP Match, Expert і Elite, Mark 23 і SFP9/VP9 Match OR.

У 2011 році Командування військово-морських спеціальних операцій ВМС США прийняло на озброєння варіант HK45 Compact Tactical під позначенням MK 24 MOD 0.

Варіанти[ред. | ред. код]

  • HK45 Compact (HK45C)
  • HK45 Tactical (HK45T)
  • HK45 Compact Tactical (HK45CT)

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Виноски
  1. У змаганнях за програмою «Єдиний бойовий пістолет ЗС США» брали участь наступні пістолети: Beretta Px4 Storm, FN FNP, Glock 21SF, Heckler & Koch HK45C, Para-Ordnance, Ruger P345, SIG Sauer P220 Combat, Smith & Wesson M&P, HS2000 і Taurus PT24/7
Джерела

Посилання[ред. | ред. код]