Жіночі обличчя революції

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Жіночі обличчя революції
Жанр документальний фільм
Режисер Наталія П'ятигіна
Продюсер Владислав Левковський
Ірина Тихомирова
Вікторія Забулонська
Сценарист Наталія Сукач
Ольга Чеснокова
Оператор Юрій Бойко
Андрій Маяков
Монтаж Олександр Горбатюк
Олексій Заболотний
Надія Козлова
Денис Овсянніков
Кінокомпанія «Sister's Production»[1]
Дистриб'ютор «1+1»
Тривалість 48 хв.
Мова українська/російська
Країна Україна Україна
Рік 2014
Дата виходу 15 травня 2014
IMDb ID 3905016

Жіночі обличчя революції — документальний телефільм режисерки Наталії П'ятигіної, який розповідає про долі українських жінок на тлі події новітньої історії України — «Революції гідності». Прем'єра стрічки відбулася 15 травня 2014 року, о 22:20 на телеканалі «1+1»[2].

Про фільм[ред. | ред. код]

У документальній стрічці «Жіночі обличчя революції» розповідається про українських жінок на тлі найбільш драматичних подій новітньої історії України. В цьому фільмі йдеться про долю п'ятьох жінок: Ірини Гурик (матері Героя «Небесної сотні» Романа Гурика), Шури Рязанцевої (активістки «Автомайдану»), Євгенії Янченко (волонтера-медика, дружини сотника 42-ї сотні «Львівська Брама» Андрія Янченка)[3], Діани Гербе (студентки, активістки «Євромайдану», дівчини Героя «Небесної сотні» Сергія Нігояна), Ольги Патлатенко (матері солдата внутрішніх військ)…

Мати, яка виховувала свідомого сина, а виховала героя. Героя небесної сотні. Дружина, яка стояла на лінії вогню пліч-о-пліч зі своїм чоловіком. Дівчина, яка закохалася в простого хлопця, а втратила героя. Жінка, яка перетворилася на воїна. Мати, яка опинилася зі своїм сином по різні боки барикад.

Вони не знайомі між собою, проте всіх їх об'єднує любов. Все, що вони роблять, вона робить з любові. До сина, чоловіка, Батьківщині. І на барикади виходить теж з любові. Жінки, які вийшли на барикади, вже ніколи не повернуться до колишнього життя. У кожної героїні є своя власна барикада, яку вона не може залишити і понині… Майдан змінив їхні життя назавжди.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. 10 фільмів про українську революцію. Архів оригіналу за 26 жовтня 2016. Процитовано 8 листопада 2016.
  2. «1+1» сьогодні покаже документальний фільм «Жіночі обличчя революції»
  3. «Висота» і «Єва»: найстрашніше — залишатися на одному місці. Архів оригіналу за 24 квітня 2016. Процитовано 8 листопада 2016.

Посилання[ред. | ред. код]