Керамічний обігрівач

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Керамічний обігрівач  - це електричний  опалювальний прилад панельного типу, що призначений для обігріву приміщень різного цільового призначення. Сучасні керамічні обігрівачі мають два види обігріву, тобто здійснюють обігрів як конвекційно, так і за допомогою інфрачервоного випромінення [1]. Для обігріву 10 кв. м площі керамічний обігрівач споживає приблизно 500 ватів електроенергії [2] [3]. Керамічний обігрівач складається з таких частин: металевий корпус;  нагрівальний елемент, який витримує перепади напруги в мережі, керамічних  плит.

Нагрівальний елемент керамічного обігрівача розміщений між керамічними або керамогранітними плитами, вони є унікальними теплонакопичувачами. Під час роботи приладу, зовнішні поверхні не тільки віддають, але й акумулюють тепло. Після вимкнення керамічний обігрівач ще деякий час здійснює обігрів приміщення.

Керамічна плита розігрівається  максимум до 80°С, що убезпечує від випадкових опіків. Крім того, надійна електро- і гідроізоляція дозволяє експлуатувати ці опалювальні системи навіть в умовах підвищеної вологості (у ванних, басейнах тощо) [4].

В залежності від варіанту розміщення, керамічні панелі можуть бути підлоговими, настінними та стельовими.  Настінні та стельові обігрівачі як правило призначаються для стаціонарного розміщення і використання, вони мають зручні та надійні монтажні кріплення.  Підлогові керамічні обігрівачі найчастіше застосовують як додаткове або тимчасове джерело тепла. Їх зручно  переміщати та розміщувати в будь-якій точці приміщення яке потрібно оплати залежно від потреби в теплі.

Див також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Керамічний обігрівач для будинку: який краще вибрати. Архів оригіналу за 21 грудня 2021. Процитовано 21 грудня 2021.
  2. КЕРАМІЧНИЙ ОБІГРІВАЧ: ПРИНЦИП РОБОТИ, ПЛЮСИ ТА МІНУСИ, ЯК ВИБРАТИ. Архів оригіналу за 28 листопада 2021. Процитовано 21 грудня 2021.
  3. Корисна інформація про споживання обігрівачів. Архів оригіналу за 21 грудня 2021. Процитовано 21 грудня 2021.
  4. Керамічні обігрівачі - тепло і безпека. Архів оригіналу за 21 грудня 2021. Процитовано 21 грудня 2021.