Мелодійний металкор

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мелодійний металкор
Стилістичні походження
Походження
Пізні 1990-ті — ранні 2000-ті, США та Велика Британія
Типові інструменти
Інші теми
Мелодійний хардкор, пост-хардкор

Мелодійний металкор — музичний жанр, що включає в себе елементи мелодійного дез-металу та металкору; він має сильний акцент на мелодійному інструментальному супроводі, спотворених тонах гітари, глушіннях гітари долонею, бласт-бітах, брейкдаунах, агресивному крику, гроулінгу та чистому вокалі. Жанр досяг комерційного успіху завдяки використанню часом більш доступного для мас звуку порівняно з іншими формами екстремальної музики. На велику кількість відомих мелодійних металкор-гуртів вплинула творчість At the Gates та In Flames.[1][2]

Характеристика[ред. | ред. код]

Мелодійні металкор-гурти часто надихаються гітарними рифами та стилем написання саме у шведських мелодійних дез-метал-гуртів, особливо таких як At the Gates, In Flames, Arch Enemy та Soilwork. Творчість виконавців жанру також може включати в себе використання гармонійних гітарних рифів, тремоло, подвійних бас-барабанів та типоих для металкору брейкдаунів.[3] Такі гурти як Trivium, As I Lay Dying та Bullet for My Valentine, мають у своїй творчості значний вплив треш-металу.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Rivadavia, Eduardo RivadaviaEduardo (23 травня 2017). At The Gates Albums Ranked. Loudwire (англ.). Процитовано 29 серпня 2023.
  2. Aldersladepublished, Merlin (16 вересня 2014). Under The Influence: How In Flames Changed Metal. louder (англ.). Процитовано 29 серпня 2023.
  3. It's through the approach - Entertainment. web.archive.org. 14 січня 2009. Архів оригіналу за 14 січня 2009. Процитовано 17 вересня 2023.