Kirche in Not

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Kirche in Not
Дата заснування 1947
Тип папський благодійний фонд
Засновники Werenfried van Straatend
Голова Мауро П’яченца (президент)
Члени понад 600 тисяч[1]
Адреса Кенігштайн-ім-Таунус
Нагороди
Офіційний сайт kirche-in-not.de
CMNS: Kirche in Not у Вікісховищі

Kirche in Not («Допомога церкві в потребі») — міжнародна католицька благодійна організація, якій з грудня 2011 присвоєно статус папського благодійного фонду. Особливість його ініціатив — надати допомогу церкві, коли відсутність економічних засобів або порушення релігійної свободи ускладнюють або роблять неможливим її євангельську місію.

Офіційний центр фонду «Kirche in Not» розташований у Ватикані, а міжнародна штаб-квартира фонду — у німецькому Кенігштайні.

Щорічно фонд надає підтримку 5 тисячам благодійним проектам у 140 країнах світу. У 2010 році для їхньої реалізації було зібрано майже 87 мільйони євро.

Відділення у світі[ред. | ред. код]

Національні відділення фонду діють у 17 країнах Європи, у Південній та Північній Америці, а також в Австралії:

Історія[ред. | ред. код]

Фонд був заснований після Другої світової війни голландським священиком Веренфрідом ван Страатеном для допомоги європейським біженцям-католикам. Пізніше «Допомога церкві в потребі» почала підтримувати проекти допомоги християнським громадам та організаціям в усьому світі.

Звіт про утиски християн за 2009—2010 роки[ред. | ред. код]

У березні 2011 року фонд «Допомога церкві в потребі» опублікував нову доповідь про християн, які зазнали утисків за свою віру в 20092010 роках. Доповідь під назвою «Гнані й забуті?» була випущена британським підрозділом фонду. За висновками організації, 75 % релігійних переслідувань припадає на частку християн.[2]

Основний акцент у документі зроблено на утисках і труднощах, яким зазнають християни, котрі живуть у мусульманських країнах, особливо на Близькому Сході. Загалом автори документа наводять дані про утиски християн у 33 країнах світу, таких як Афганістан, Алжир, Білорусь, В'єтнам, М'янма, Китай, Куба, Єгипет, Індія, Індонезія, Іран, Ірак, Ізраїль і Палестинські території, Казахстан, Ліван, Нігерія, Північна Корея, Пакистан та Туреччина.[3]

За даними доповіді, найгірша ситуація для віруючих у таких країнах як Єгипет, Ірак, Нігерія і Пакистан. У звіті сказано, що 100 мільйонів християн у всьому світі зазнають утисків.[2]

Президенти[ред. | ред. код]

  • Хоакін Альєнде, священик
  • Мауро П'яченца, кардинал (з грудня 2011[4])

Виконавчі президенти[ред. | ред. код]

  • Йоганнес Непомук Геєрман фон Цуйдвік, барон (з грудня 2011)

Примітки[ред. | ред. код]

  1. «Kirche in Not» — тепер папський фонд. Архів оригіналу за 10 січня 2012. Процитовано 3 січня 2012.
  2. а б Дослідження: 75 % релігійних переслідувань припадає на частку християн [Архівовано 26 серпня 2011 у Wayback Machine.](рос.)
  3. «Гнані й забуті?» — Нова доповідь фонду «Допомога Церкві в потребі» про утиски християн у світі [Архівовано 27 листопада 2011 у Wayback Machine.](рос.)
  4. «Kirche in Not» — тепер папський фонд. Архів оригіналу за 10 січня 2012. Процитовано 3 січня 2012.

Посилання[ред. | ред. код]