Булах Лада Валентинівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Лада Валентинівна Булах
Народилася 11 лютого 1976(1976-02-11) (48 років)
Київ
Громадянство Україна Україна
Діяльність громадський діяч
політик
Alma mater Київський інститут культурних і соціальних зв'язків
Національна академія праці і соціального управління
Міжнародний інститут менеджменту
Український католицький університет
Членство Верховна Рада України IX скликання
Посада народний депутат України
Партія Слуга народу
Україна Народний депутат України
9-го скликання
Слуга народу 29 серпня 2019

Картка на сайті Верховної Ради України

Лада Валентинівна Булах (нар. 11 лютого 1976, Київ) — українська громадська і політична діячка[1]. Народний депутат України 9-го скликання[2].

Життєпис[ред. | ред. код]

Закінчила Київський інститут культурних і соціальних зв'язків (факультети психології і соціології). Навчалася у Національній академії праці і соціального управління. Отримала диплом Міжнародного інституту менеджменту (фах NGO management course). Закінчила Український католицький університет (фах «Управління неурядовими організаціями, проєктний менеджмент»)[3].

У 2021 році закінчила Національну академію державного управління при Президентові України та стала магістром.

Лада Булах була виконавчим директором БО «100 % життя. Київський регіон»[4].

Працювала у благодійних організаціях та центрах допомоги, пройшла шлях від соціального працівника до керівника. Заснувала Соціальне підприємство «Миті»[1].

Займалася громадською діяльністю (потребами людей з туберкульозом, ВІЛ/СНІД, дітей-сиріт, жінок, що зазнали сімейного насильства, біженців, ветеранів АТО на міському, національному і міжнародному рівнях)[1].

Політична діяльність[ред. | ред. код]

Член Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування[5].

Голова підкомітету з питань забезпечення епідемічної безпеки, боротьби із ВІЛ/СНІД та соціально небезпечними захворюваннями.

Є членом міжфракційних об’єднань “Рівні можливості”, “Парламентська платформа боротьби з туберкульозом”, “За Прискорену Євроінтеграцію Українського Бізнесу”.[6]

Є секретарем групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Північна Македонія, членом груп з міжпарламентських зв’язків зі Сполученими Штатами Америки, Королівством Іспанія, Королівством Данія, Швейцарською Конфедерацією, Державою Ізраїль.[7]

У 2019 році балотувалася у народні депутати від партії «Слуга народу» на парламентських виборах. Була № 89 у списку[8]. На час виборів: виконавчий директор благодійної організації «100 % життя. Київський регіон», безпартійна. Проживає в Києві[9].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в Список депутатів від партії «Слуга Народу» [Архівовано 8 серпня 2019 у Wayback Machine.] sluga-narodu.com
  2. Хто проходить в Раду від "Слуги народу": список [Архівовано 23 липня 2019 у Wayback Machine.] Дзеркало Тижня (21 липня 2019)
  3. Булах Лада Валентинівна [Архівовано 19 серпня 2019 у Wayback Machine.] Слово і Діло
  4. Команда [Архівовано 19 серпня 2019 у Wayback Machine.] plwh.kiev.ua
  5. Парламент затвердив список своїх комітетів і їх склад. ХТО В ЯКОМУ [Архівовано 30 серпня 2019 у Wayback Machine.] Новинарня (29.08.2019)
  6. Булах Лада Валентинівна — Біографія, Балотування, Фракції, Політична Агітація | ПолітХаб. www.chesno.org (укр.). Архів оригіналу за 19 серпня 2019. Процитовано 13 січня 2022.
  7. Офіційний портал Верховної Ради України. itd.rada.gov.ua. Архів оригіналу за 8 грудня 2020. Процитовано 13 січня 2022.
  8. Партія "Слуга народу" обновила список кандидатів [Архівовано 9 вересня 2019 у Wayback Machine.] РБК-Україна (13.06.2019)
  9. Відомості про кандидата в народні депутати України [Архівовано 19 серпня 2019 у Wayback Machine.] cvk.gov.ua

Посилання[ред. | ред. код]