Обговорення користувача:Geohem/Архів 1

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Geohem у темі «Ваша позиція» 11 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ласкаво просимо!

   Основні засади Вікіпедії   
Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії, Geohem!
   Для чого ми розвиваємо Вікіпедію

Вітаємо Вас, як нового учасника україномовного розділу Вікіпедії. Сподіваємось на плідну співпрацю з Вами над спільним відкритим проектом.

Зверніть увагу на наріжні принципи участі: сміливо редагуйте, а в конфліктних ситуаціях, якщо такі виникнуть, завжди розраховуйте на добрі наміри опонента.

Можете скористатися шпаргалкою, якщо Ви ще не знайомі з основами вікі-розмітки.

Кнопка вставки підпису у вікні редагування

Якщо виникли запитання про проект або потрібні якісь підказки, пошукайте відповідь на сторінці Довідки. Якщо відповідь на Ваше питання там відсутня, поставте запитання у нашій Кнайпі чи комусь із постійних дописувачів.

На сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох тильд (~~~~) або за допомогою позначки підпису у вікні редагування (зображено на малюнку). У статтях, написаних або редагованих Вами, підпис не ставиться.

Ви також можете розповісти про свої інтереси на сторінці інтересів користувачів.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення!

Велика Британія США Irrespective of your languages skills, you are welcomed to create your own User Page, introduce interwiki, load images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with community. Please, use language templates from Вікіпедія:Вавилон or create your own ones. You can ask help of Community on CommunityPortal (help).
   Як створити статтю
   Як редагувати статті
   Ілюстрування статей
   Потренуйтеся тут!
   Правила і вказівки
   Стиль оформлення статей
   Авторські права
   Довідка
   Користувачі, що допоможуть Вам
   Словничок вікітермінів

--Kharkivian 13:41, 6 лютого 2012 (UTC)

Критерії патрульованої статті

Вітаю. Мушу зауважити, що Ви не мали права ставити позначку «точність:переглянута» на сторінку «Весілля в Малинівці (фільм)», тому що перевірена Вами версія не містить жодної категорії, а це не відповідає п.9 критеріїв патрульованих статей. Ніяких повідомлень про це також не було. --Oloddinобг 01:36, 5 червня 2012 (UTC)

Приймаю зауваження, дійсно, в кінці вже не звернув увагу на категорії.--Geohem 05:49, 5 червня 2012 (UTC)

Якщо А, то і Б

Якщо Ви вилучили ([1]) категорію Лобановського з Категорія:Категорії людей, то вилучіть тоді і категорії Сірка, Юнга, Платона та інших. Хіба ця категорія не призначена для персоналій, у яких на укрвікі є власні персональні категорії? Якщо ні - видаляйте і інші категорії персоналій з неї. Serg7255 (обговорення) 19:36, 12 червня 2012 (UTC)

Всьому свій час. Проте, персон, необхідно представляти у відповідних підкатегоріях, а не у головній категорії. Наприклад, як тут.В нас теж є відповідна класифікація категорій Категорія:Категорії людей за заняттям--Geohem 20:01, 12 червня 2012 (UTC)

Козаки

Ви черговий раз знищуєте мій доробок (з усіма джерелами) без жодного обговорення. Поясніть, як мені на це реагувати. Serge-kazak (обговорення) 11:53, 13 червня 2012 (UTC)

Перестати псувати статті вікіпедії та вставляти свої сумнівні оригінальні дослідження. --Geohem 11:58, 13 червня 2012 (UTC)

ö = е

Доброго дня! Після закінчення роботи над статтею перейменуйте, будь ласка, Ганса-Ґерта Петтерінґа на український лад. Дякую. --Friend 08:37, 29 травня 2012 (UTC)

Добрий день! Офіційно ім'я: Ганс-Герт Пьоттерінг. --Geohem 08:41, 29 травня 2012 (UTC)
Так, дійсно, це типова помилка під час передавання іншомовних імен. --Friend 09:20, 29 травня 2012 (UTC)
Можливо, проте ми вимушені користатись цим, поки не буде достатньо авторитетного джерела із іншим передаванням.--Geohem 09:49, 29 травня 2012 (UTC)

До речі Гебельс по німецьки читається як Ґьоббельс, проте вже закріпився переклад як Геббельс. --Дмитро (обговорення) 20:05, 13 червня 2012 (UTC)

овес посівний

А чому ви видалили посилання на пташку Вівсянку, значення слова вівсянка і на вівсяні пластівці? Це ж все повязано з вівсом. Я , наприклад, раніше і не знав про пташку , назва якої походить від вівса. --Дмитро (обговорення) 20:00, 13 червня 2012 (UTC)

Пташка і каша, по великому рахунку, і складають зміст статті «вівсянка(значення)», тому посилання на три статті до купи недоречно. Пластівці забрав, бо такої статті немає, і виходить, що дивитись нема куди. А статтю про пташку, якщо ви вважаєте, що вона має бути в посиланнях можна і лишити. Мені здалось, що вона зайва, проте, в даному випадку кожен робить з огляду на власний смак. --Geohem 20:08, 13 червня 2012 (UTC)

Домовились, пташку повертаємо :)

Слюдянка

Здравствуйте! Моя статья о моем родном городе Слюдянка в Иркутской области стала хорошей статьей в русскоязычной Википедии. Не могли бы Вы перевести ее на украинский язык, чтобы потом отправить в кандидаты на соискание статуса уже в Украинской Википедии? С уважением, 95.189.21.214 10:42, 19 червня 2012 (UTC).

Доброго дня! У вас очень красивая и интересная статья. К сожалению, у меня сейчас нету достаточно времени, чтобы привести ее украинский вариант к «хорошей». Работы предстоит достаточно много, так как помимо перевода там требуется хорошая викификация(в укрвики не будет много тем из вашей статьи) и поиск украиноязычных источников по данной тематики. Единственное, что могу пообещать, так это добавить немного материала из вашей статьи, чтобы улучшить украинский аналог.--Geohem 11:15, 19 червня 2012 (UTC)

Обгрунтування вилучення інформації зі статті Quake 4

Порушення правил Вікіпедія:Проект:Відеоігри, які базуються на правилі «Вікіпедія — не путівник», а саме «не довідник користувача чи фан-сайт гри». Якщо більше питань немає, будь ласка, самостійно скасуйте вашу правку, що б не було схоже на війну редагувань. Також вам не зашкодило б ознайомитись з вищенаведеними правилами, якщо ви плануєте патрулювати та редагувати статті про відеоігри. Якщо ви цікавитесь цією тематикою, можете приєднатися до проекту.--Vassilios de Veritas (обговорення) 15:23, 19 червня 2012 (UTC)

Дякую за пояснення, в подальшому, хотілося б, аби подібні значні зміни, були закоментовані відповідним чином. Тематикою цікавлюсь(принаймні RPG та RTS) і можливо долучусь до вказаного проекту. --Geohem 17:27, 19 червня 2012 (UTC)
Гарне зауваження, не буду так більше поспішати. Просто раніше роботи в категорії про відеоігри було значно більше, тому я завжди поспішав в один день зробити якомога більше, а зараз темп змінився.--Vassilios de Veritas (обговорення) 08:34, 20 червня 2012 (UTC)
Errare humanum est, сам часто зауважую, що через бажання пошвидши зробити, допускаєшь незначні недоліки. Залишається сподіватись на ретельність інших користувачів. --Geohem 08:44, 20 червня 2012 (UTC)

Лі Бо

Вітаю! Думала уже вас насварити, що ви редагуєте розділ: Посилання. Добре, що не встигла. Усмішка. Мене зацікавила ваша знахідка: Мурашевич К. Г. Генеза міфологічних сюжетів у творчості китайського поета Лі Бо. Тому, хочу подякувати. Вийде непогане доповнення до статті. До речі, ви ж голосували за статтю в номінації «добра». Вона вже вам не подобається? Щось на сторінку «вибраних» статей ніхто не заходить. Дивно якось.--Учитель Обг 11:43, 23 червня 2012 (UTC)

  • Доброго дня, в висинутих на обрання статтях намагаюсь переглядати посилання та примітки, а також, за можливістю додавати (замінювати на) україномовні джерела. В будь-якому випадку, це лише пропозиція і її не важко скасовувати (я на це не ображусь :) ). Стосовно робіт Мурашевич, є ще: Віддзеркалення архетипів сну і тіні у творчості поетів Лі Бо (701-. 762) та Ду Фу (712-770), якщо вам цікаво, можете переглянути. З приводу голосування, я звичайно проголосую "за", проте хотів це зробити, вже після своїх правок. --Geohem 12:19, 23 червня 2012 (UTC)
Дякую за посилання. Не знайшла таких матеріалів. Буде цікаво почитати й для роботи в школі.--Учитель Обг 12:37, 23 червня 2012 (UTC)

Тиждень Олімпійських ігор

Доброго дня. У зв'язку з відсутністю альтернативних вікітижнів, Тиждень Олімпійських ігор буде проводитись в період з 1 по 30 липня 2012. --Глухівчанин обг 13:44, 30 червня 2012 (UTC)

Погорина

Бачу маєте багато часу. Тоді поясніть на якій підставі ви поновили у статті інформацію залиту без джерел "У селах Базальтове (Янова Долина), Злазне, а також Берестовець (Костопільський р-н) знаходяться високі (до 10 м; у відкритих кар’єрах) базальтові стовби – древні (640 млн. років) вулканічні породи, що часто володіють призматичною і стовпчастою окремістю. Використовувались з давних давен для вимощування вулиць – брусчатки (бруковки) мостових стародавніх міст.
Біля с. Хотин розташовані древні Хотинські печери." і який стосунок вона має до теми статті? --Bulka UA (обговорення) 08:15, 2 липня 2012 (UTC)

Поновлювалась не лише ця інформація, а відкочувались все видалення. Чим вам завинила інформація про Дорогобуж, та Дубровиця?--Geohem 08:20, 2 липня 2012 (UTC)
А як нарахунок того що відповісти на моє питання? Щодо іншої інформації то вона знову ж таки залите без джерел. За наявності таких інформацію слід було б перенести до відповідних статей. --Bulka UA (обговорення) 08:27, 2 липня 2012 (UTC)
Я вже відповів, було скасоване незакоментоване вилучення анонімного користувача. При вилученні великого обсягу інформації необхідно вказувати відповідний коментар(пояснення) у редагуванні або на СО. У випадку відсутності джерел, необхідно, спершу ставити шаблон із запитом, аби автор зміг додати відповідні джерела. --Geohem 08:35, 2 липня 2012 (UTC)
1. Див. спочатку СО сторінки. 2. Інформація не стосується теми статті і залита без джерел. Які ще запити розставляти!!! --Bulka UA (обговорення) 08:39, 2 липня 2012 (UTC)

Корнілово (Борисовське сільське поселення)

Навіщо вставляти «бите» посилання на закон, та ще й з помилкою в описі («границы« українською буде «кордони» або «межі», а українська «границя» — це російською «предел»)?--Анатолій (обг.) 11:32, 4 липня 2012 (UTC)

Виправив --Geohem 11:49, 4 липня 2012 (UTC)

Про олімпійські види спорту

Добрий день, Geohem! Вибачте, але навіщо ви створюєте на сторінці Бокс на літніх Олімпійських іграх 2012 посилання {{головна|Бокс на літніх Олімпійських іграх 2012}}? До того ж, я не планував на цій сторінці писати досягнення української команди з боксу, адже ця сторінка присвячена результатам у боксі загалом на Олімпійських іграх. Головне на цій сторінці - це таблиця медалістів. Результати українських спортсменів будуть описані на сторінці Україна на літніх Олімпійських іграх 2012. З повагою, --Waylesange (обговорення) 16:12, 13 липня 2012 (UTC)

Доброго дня! Ви можете редагувати статтю, так, як вважаєте за потрібне. Проте, особисто я вважаю, що нема нічого поганого, якщо там буде відображатись і інформація про результати українських спортсменів. --Geohem 17:17, 13 липня 2012 (UTC)

Село

Привіт. Чому це не до теми? :

Судження лауреата Нобелівської премії, російського письменника І.Буніна:

Керівництву країни у 30-ті роки на території СРСР взагалі і в Україні зокрема з допомогою голоду і терору вдалося відібрати практично всі золоті монети, випущені у фінансовий обіг царського Росією. Щодо України, де, за деякими підрахунками, під час Голодомору вимерло до 10 мільйонів осіб, більшовицьке керівництво заробило тут не тільки на експортні зерна, відібраного у вмираючих селян, а й на купівлі, фактично задарма, практично всіх коштовностей у голодуючого населення, які передавали у сім'ях з покоління в покоління. Усе це було навмисно зроблено через спеціально створені для цього державно-лихварські структури (торгсини) і здійснювалося згідно з жорстокими планами скупки золота и коштовностей у населення, що спускалися згори.[1]

Примітки

Це взято з статті про село. В абзаці описується про селян. 2. Чому ви просто видалили інформацію, а не перенесли її до потрібної статті?--178.95.247.147 09:31, 23 липня 2012 (UTC)

  • Доброго дня! 1) Тут немає прямого зв’язку із темою - «село», це скоріше треба віднести або до дій тоталітарного режиму ( можливо, навіть у статтю "Голодомор") або у статті про грошовий обіг в СРСР. 2) Немає фізичної можливості правити усі статті, проте, ви можете перенести цю інформацію, до статті "Індустріалізація".--Geohem 09:42, 23 липня 2012 (UTC)
вже переніс. Прошу вас зважати, і не видаляти корисну інформацію підкріплену джерелами. В укр. вікі й так не багато дописувачів. Дякую.--178.95.247.147 09:46, 23 липня 2012 (UTC)

Голодомор в Україні 1932—1933

Можете більш докладно пояснити свою діяльність з видалення інформації зі статті? --Bulka UA (обговорення) 10:18, 23 липня 2012 (UTC)

Відповів на СО статті.--Geohem 11:46, 23 липня 2012 (UTC)

неперевірені версії

Клацніть на "Ветеринар" і "Град (укріплення)" - щоб воно стало "перевіреною версією". Там все з джерелами; інформація суто "технічного" змісту. А «град (укріплення)» перейменуйте в «град (обгорожене місце)», оскільки так вірніше за етимоном + існує стаття "городище (археологія)", що суть те саме що "град (обг.територія)".--178.95.247.147 09:53, 23 липня 2012 (UTC)

Так можливо варто об'єднати "Град (укріплення)" та "городище (археологія)"? --Geohem 12:23, 23 липня 2012 (UTC)
Якщо знаєте як об'єднати інтервіки то вперед об'єднуйте. --Bulka UA (обговорення) 12:29, 23 липня 2012 (UTC)
Немає потреби, інтервікі з "Град (укріплення)" ведуть на перепосилання. --Geohem 13:20, 23 липня 2012 (UTC)
Geohem, не ризикну зловживати вашою увагою і довірою, але я б переніс вміст "городище (археологія)" до "Град (обгороджене місце)", а сторінку "городище (археологія)" зробив би сторінкою-перенаправленням [«на розділ в статті "град (обг.місце)"», типу так : Град (обгороджене місце)#Городище (археологія)] і в цій же сторінці залишив би існуючі там інтервікі. Німці практикують таке (я зустрічав, але навести зараз таку стор.-перенаправлення у них з інтервіками не зможу. Хіба що колись згодом). Подумайте над цим.--178.95.46.213 20:18, 23 липня 2012 (UTC)
З приводу об’єднання статей, слід звернутись до адміністраторів Вікіпедія:Запити до адміністраторів, вони і визначать, як найкращим чином провести це технічно. --Geohem 10:44, 24 липня 2012 (UTC)

Хрещення Русі

Шановний Geohem , Ви відкинули моє редагування статті Хрещення Русі , де я замінив слово ідол на слово «образ» . Якщо Вам не відомо то слово ідол є іноземного (грецького) походження і означає саме «образ». Вам не до вподоби українські слова ? Навіщо Ви це зробили ? --77.247.28.98 17:34, 23 липня 2012 (UTC)

спробуйте не писати "образ", а пишіть етимон поняття "ідол" (тобто, слово "ідол" замініть на його етимон).--178.95.46.213 20:20, 23 липня 2012 (UTC)
До користувача -77.247.28.98:
Ідол, ідолянин (заст.) «язичник» (є у російській, болгарській, македонській, білоруській, давньоруській, польській чеській словацькій, східнохорвацькій, словенській, старословянській идолъ - через церковнословянське посередництво запозичено в давньоруську мову з грецької, в якій означало «образ, подоба». Джерело: Етимологічний словник української мови: В. 7 т./ АН УРСР. Ін-т мовознавства ім. О. О. Потебні; Редкол. О. С. Мельничук (головний ред.), В.Т. Коломієць, О.Б.Ткаченко та ін.— К.: Наук. думка, 1985. Том другий Д/Копці (сторінка:290).
Тобто, етимоном (істинним значенням) є "образ, подоба". Оскільки "ідол" існує в укр. мові і існувало в давньоруській - потреби в заміні немає; окрім того, чому саме "образ" а не "подоба" тоді (або не "ідолянин", яке є застарілим словом)? Етимоном є не "образ", а "образ, подоба".

Розумієте?--178.95.46.213 20:38, 23 липня 2012 (UTC)

  • «ідол існує в український мові», ну звісно існує коли це слово було принесено в нашу мову греками-хрестителями, навіщо засмічувати мову іноземними словами ? «Етимоном є не "образ", а "образ, подоба"»,тобто Ви пропонуєте замінити слово «ідол»,словами«образ, подоба» ? Так ? --77.247.28.98 04:41, 24 липня 2012 (UTC)
Думаю, що найважливішим є те, щоб людина, коли вживає якесь слово, знала його "істинну суть" (етимон). Для мене найкращим є те, коли різних відповідників одному поняттю є якомога менше, бо з купою відповідників/замінників/аналогів - мова стає важкою (краще вивчити дві інші мови), втрачає точність, губиться етимон, стає придатною лише до пісень. А мова, як відомо - це соціальний код, "сито слів, через яке просіюється світ". Слово "образ" - це "щось обрізане" (див. етимологію). Старословянське подоба «прикраса» - прасловянське doba «щось стосовне, властиве», споріднене з литовським daba «натура, вдача». Джерело: Етимологічний словник української мови: В. 7 т./ АН УРСР. Ін-т мовознавства ім. О. О. Потебні; Редкол. О. С. Мельничук (головний ред.), В.Т. Коломієць, О.Б.Ткаченко та ін.— К.: Наук. думка, 1985. Том другий Д/Копці (сторінка:97). Етимоном є «щось обрізане, прикраса, щось стосовне, властиве». Ось на це треба міняти. --178.95.140.161 08:48, 24 липня 2012 (UTC)
Тоді може варто замінити слово«ідол», словом «подоба» ? Бо ,погодьтеся , слово «ідол» , для багатьох хто не знайом з етимологією здається з негативним відтінком . Тобто ,використовуючи його до статуй богів нашої стародавньої віри ми тим самим ,може не навмисно, але принижуємо вірування наших прабатьків , тобто виявляємо неповагу , а це є недобре. Або взагалі використати слово Статуя , але як на мене , то краще використати слово «подоба» --77.247.28.98 07:11, 25 липня 2012 (UTC)
Насправді в українській мові є дійсно усталений варіант - це "ідол", тому заміна на інше слово може викликати плутанину у читача. З приводу негативного контексту слова "ідол" - він має місце тільки для християн (бо для них і самі давні вірування мають негативне значення), а з наукової або нейтральної точки зору тут немає жодного негативного контексту.--Geohem 07:30, 25 липня 2012 (UTC)
Плутанину ? Яку плутанину ? З використанням слова «подоба» ? Що за маячня.--109.104.182.33 05:42, 26 липня 2012 (UTC)

Українська повстанська армія

А УПА тут до чого? Це здійснила АК.

Так, але реакція (про що я хотів, та не встиг написати) на дії АК була з боку УПА. Читайте статтю — роз'яснення позиції УПА в селах Закерзоння і кара за акції, зокрема різню в Березці, винних, а не ВСІХ поляків. Але, якщо Ви проти, можу не писати... ROMANTYS (обг.) ROMANTYS 16:07, 8 серпня 2012 (UTC)
  • У такому вигляді складається враження про те, що це УПА вчинила Різня в Березці. Взагалі, тема дуже специфічна та складна, тому краще свої розяснення не писати. Лише висновки безпосередньо взяті з авторитетних джерел. --Geohem 16:17, 8 серпня 2012 (UTC)

Люлька для паління

Дякую за деяке вирішення проблеми. Обґрунтую свої претензії: 1)"поштівка", "файка", "файкування" і "файкар" - слова, що відсутні у словниках. Лише в Академічному "файка" з*являється як діалектизм. 2)невідомий користувач видалив відомих люлькокурів росіян та розділ про історію люльки в Росії як недостовірний, хоча чітко написано "за легендою" і це стосується лише Сталіна. Усе інше є ітсоричною підтвердженим. 3)замість відомих росіян невідомий вставив багато українців. Я не видалив їх а поставив значок "факт" підтвердити джерелом, які видалив користувач Friend який так само видалив зніску про те що файка діалектизм що порушує правила Вікіпедії та ігнорує інші порушення виключно підтримуючи вандала. 4)вандал видалив "Пелем Ґренвіль Вудхауз" під приводом "маловідомий" і натомість вставив у список "Стронґовський Ілля Юрійович" стаття про якого також написана з порушенням правил української мови і вживанням неіснуючих слів. Це наводить на думку що невідомий автор і автор статті одне й теж саме обличчя, на що також не реагує спостерігач Friend. 5)Ні невідомий ні спостерігач Friend не обґрунтували свої дії. В відео який навів спостерігач нібито як доказ сам люлькокур називає люльки люльками а не файками. 6) В кінці статті додають посилання не сайти/журнали що мало або взагалі не мають відношення до теми і звідки не використовувался інформація і які інформації не несуть. Натомість видалені мої корисні посилання на 2 найповніші і кращі сайти на прсторах бувшого СССР. Моє посилання на російський сайт чомусь стало французьким. Наглядач спеціально додав посилання на польські сайти в назві яких є "файка" --Freekozak

Взагалі це питання, краще роглядати на відповідній СО, проте спробую висловити свою думку. Внесок аноніма не є однозначно вандальним, а отже не підпадає про правила відкочування. Таким чином, його правки необхідно розглядати, як правки будь-якого іншого користувача. Я поставлю статтю у свій список спостереження та спробую більш ретельно розыбратись у данній ситуації.--Geohem 10:02, 10 серпня 2012 (UTC)
так так - погоджуюся і я писав - внесок є - кілька фото, трохи в Історії України і трохи картин в відповідному роздалі додано. Але 6 пунктів вище теж не можна просто так лишати. --Freekozak

Червоне козацтво

Навчився робити безпідставні відкоти? Час задуматися чи тобі потрібні повноваження відкочувача і патрульного. --46.211.120.17 16:49, 25 серпня 2012 (UTC)

Про оригінальність

Ви відкинули мої редагування у статті про НМУ, вважаючи, що це оригінальне дослідження. Втім, це лише констатація факту, з посиланням на їхній сайт. Може, на те, що наш президент - чоловік, теж потрібне надійне джерело? Поверніть, будь ласка, як було. Constbal (обговорення) 09:09, 28 серпня 2012 (UTC)

На жаль, цю констатацію фактів здійснили ви, а не авторитетене джерело. Сьогодні, переглянувши сайт, я не виявив деякі з вказаних вами помилок (скоріш за все їх виправили, проте в нас немає жодного підтвердження, що вони існували), інші ж потребують авторитетеного підтвердження, що це саме помилка на сайті, а не ваша хибна думка. Для цього і необхідні оцінки з авторитетних джерел. --Geohem 09:39, 28 серпня 2012 (UTC)
На жаль, Ви погано дивилися: [2] або [3]. Крім того, передбачаючи, що ідіотизм і тупість адмінів НМУ - не безмежна, а просто дуже велика, я навів скріншоти. Вигадуючи чергову метафору - це все одно, що вимагати свідчення того, що Грушевський був чоловіком, бо він тепер у могилі і ані чоловік, ані жінкою не є. Constbal (обговорення) 09:49, 28 серпня 2012 (UTC)
Скріншоти не є АД, їх можна з легкістю підробити у будь-якому графічному редакторі. З приводу прівзвища, необхідне підтвердження, що варіант на сайті є помилковим. Окрім того, я не думаю, що пристуність цієї помилки є достатньо вагомим фактом для відображення у Вікіпедії.--Geohem 10:01, 28 серпня 2012 (UTC)
Ясно. На жаль, не можу присвятити більше часу цьому смітнику, який називається НМУ, тому вдам, що сприйняв Ваші совкові аргументи, у стилі російської вікіпердії. Constbal (обговорення) 10:19, 28 серпня 2012 (UTC)

Вікіпошта

Вітаю, будь ласка, гляньте у вашу поштову скриньку. --yakudza 19:14, 28 серпня 2012 (UTC) Дякую, вже відповів --Geohem 07:46, 29 серпня 2012 (UTC)

Сторінка користувача

Скажіть, будь ласка, як створити категорії на сторінці користувача?

Деякі, юзербокси автоматично проставлють категорії (напрклад, користувач з «____»), проте можно і власноруч додавши у своїй сторінці: [[Категорія:__________]].--Geohem 20:53, 1 вересня 2012 (UTC)

Дякую

Не забувайте додавати підпис --Geohem 20:55, 1 вересня 2012 (UTC)

Добре Kashub

Українство

Шановний колего, я Вам чітко сказав, відміняючи Ваше перейменування-обговорюйте його за процедурою. Ви ж знову одноосібно перейменували, та ще й редіректами заставили його так, що назад без видалення дизамбігів-не переіменуеш. Що це за справи такі, мені до адміністрації проекту звернутися, щоб вона нагадала Вам, що таке процедура перейменування, і що потрібно робити, коли по пере'менуванню нема консенсуса?? Glavkom NN (обговорення) 19:46, 2 вересня 2012 (UTC)

Коллего, вам вже неодноразово вказували на недолугість цього перекладу статті з рувікі ([4], [5], [6]), тому я лише приводжу статтю у відповідність з термінами української мови.--Geohem 19:51, 2 вересня 2012 (UTC)
Ні, ви робите щось нетипове. Покращуйте статтю, а не перейменовуйте. А якщо переіменовуєте-то з обговоренням. Перейменовувати не можна без консенсусу та обговорення, якщо є зауваження. Одноосібно можна перейменовувати лише в стовідсотково консенсусних випадках. Тут такого випадку нема. Розділ "Для перейменування статей"-до чого? Якраз для Ваших аргументів. А я викладу свої. І подивимось, що вирішить спільнота вікі. Зараз якась чехарда-одне винесено на КУ, інше перейменовано, назву стару взагалі не можна повернути-Ви її вже направили на Українців. Запросив видалення дизамбігу для повернениия назви. Хаос якийсь. Glavkom NN (обговорення) 20:09, 2 вересня 2012 (UTC)
Я виправляю огріхи перекладу. Проте стаття винесена на видалення, підсумки підводить адміністратор, а отже ви спокійно можите висловити свої аргументи там.--Geohem 20:24, 2 вересня 2012 (UTC)

Для роботи над статею "Український національний рух"

Український національний рух — представлення українофільського руху, як феномена формування української нації та політичної ідеології, (в російській історіографії іноді вживається термін "українство" [1][2][3][4][5][6]). Існує безліч різних теорій і оцінок сутності українського національного руху, як політичного, соціального, національно-визвольного руху. Великодержавна політика царського самодержавства призвела до піднесення українського національного руху в Росії. На початку XX ст. він остаточно перейшов у свою політичну стадію і характеризувався активною боротьбою українців за свої як культурні, так і політичні права. З виникненням українських партій розв'язання національного питання в Росії пов'язується з вирішенням глобальних політичних проблем: ліквідація самодержавства, встановлення парламентаризму, надання демократичних свобод[7].

Ось Ваш текст, що ви внесли в Українство, я пропоную Вам написати статю на цю тему (Український національний рух),і вона безперечно буде гарною, але написати її де завгодно, але не поверх статті Українство. Точніше, поверх її преамбули. А туда ми повернему преамбулу, що перекладена. Якщо хочете, приєднуйтесь до роботи над статею Українство в українському науковому мейнстримі. Але тулити туди преамбулу від іншої статті -не потрібно. Ось Вона Вам. Там її не треба. З Повагою, Glavkom NN (обговорення) 20:32, 2 вересня 2012 (UTC)
Українство, як явище - це руссизм, тоді як в українській вікіпедії пишуть сучасною українською мовою.--Geohem 20:37, 2 вересня 2012 (UTC)
Значить, треба мати статтю про цей русизм, і показати джерелами - що це русизм. Це дуже значущий русизм, якщо про нього стільки джерел, і навіть знайшлись добровольці, що захотіли перекласти статтю в український розділ. Я, наприклад, не хотів так травмувати розділ.. Але, маємо що маємо.. (хтось з представників українства казав). Хай українська сторона репрезентує своє українство, та розбавить свої українством-українство науково-руське. Якщо власного наукового українства нема-хай принаймни критикуе цей русизм. На тому і НТЗ стоїть, на тому і енциклопедія тримається. Так би вже давно повбивали друг друга, та все друг за другом потерли... Є термін, є дослідження, є джерела. Чи не так будується українство? Політична боротьба, змагання? Ось, тож нехай зійдуться у змаганні "два українства" - руське, та сучасне українське.Glavkom NN (обговорення) 21:01, 2 вересня 2012 (UTC)
Тоді треба писати про термін, а не про явище та процес, наприклад, «Українство» (термін). Проте, я не уявляю собі авторитетного джерела на цю тему :(.--Geohem 21:06, 2 вересня 2012 (UTC)

Вандалізм

Я на Вас таки поскаржусь адміністрації. Новостворені статті не видаляються в момент створення. Майте терпіння та толерантність до статей, з якими у Вас особистий протест. Glavkom NN (обговорення) 09:04, 3 вересня 2012 (UTC)

Тематичний тиждень/Тиждень Туреччини

Доброго дня! До цього тематичного тижня, я створив Шаблон:Міста Туреччини. Чи існує якийсь бот, який міг би проставити цей шаблон по всіх статтях про міста Туреччини чи потрібно все робити вручну? --Steve.rusyn (обговорення) 18:19, 8 вересня 2012 (UTC)

Добрий день! Там не так багато, я можу проставити вручну. Єдине, на СО шаблону необхідно вказати, на підставі чого ви обрали саме ці міста. --Geohem 18:22, 8 вересня 2012 (UTC)
Дякую за допомогу. На сторінці обговорення вказав необхідну інформацію. --Steve.rusyn (обговорення) 18:54, 8 вересня 2012 (UTC)

Мануель Чарр

Вітаю! Дякую за цю статтю! Варто ще було б додати табличку поразок і перемог.--Krystofer (обговорення) 18:46, 9 вересня 2012 (UTC)

Джерело

[7] Якщо видалили одне англомовне джерело, знайдіть адекватну заміну. Або німецькомовне. Бо список посилань виглядає не дуже добре.--Ragnarok (обговорення) 12:32, 17 вересня 2012 (UTC)

Джерело немає стосунку до теми статті, яку ще йому заміну треба шукати? --Geohem 15:09, 17 вересня 2012 (UTC)

Пам'ятник Сагайдачному в Севастополі

Питання ще актуальне? Якщо так — дайте знати. То в понеділок завантажу. --Pavlo1 (обговорення) 11:17, 22 вересня 2012 (UTC)

Так, звичайно, буду дуже вдячний! Хочу додати в статтю про Сагайдачного, там тільки київський, а треба ще севастопольський та кульчицький.--Geohem 11:30, 22 вересня 2012 (UTC)
Файл:Сагайдачний (Севастополь).JPG Відкритий 15.06.2008 перед т.зв. «Президентським домом» (побудований коштом Укразалізниці для військовослужбовців ВМС, а герой, звісно, Кучма). Адреса Героїв Сталінграду, 63. Певна убогість композиції пояснюється тим, що була цілісна скульптурна композиція «Козаки танцюють». З неї з метою економії коштів, вирізали як могли Сгайдачного... Скульптора не пам'ятаю. Авторство проекту і спонсорство приписують Юрію Колеснікову («Трансконтиненталь»). Здається усе. Якщо треба подробиці — попитаю. --Pavlo1 (обговорення) 11:00, 24 вересня 2012 (UTC)
Щиро дякую --Geohem 11:10, 24 вересня 2012 (UTC)

Прибирання непрацюючого

Вітаю! Не тріть і Ви. Просто закоментовуйте непрацююче примітку, посилання. Так буде легше відновити інформацію. Сподіваюсь на розуміння.--Dim Grits 20:10, 1 жовтня 2012 (UTC)

Іван Федорович

Може ви нарешті будете перевіряти факти перед тим як скасовувати редагування? --Bulka UA (обговорення) 15:47, 8 жовтня 2012 (UTC)

Адміністратор

Вашу кандидатуру номіновано на адміністратора. Прохання підтвердити згоду тут.--Анатолій (обг.) 19:59, 19 жовтня 2012 (UTC)

Ваша позиція

Пане Geohem!

Не я ставив панівні релігії того, чи іншого народу у ст. Ленін Володимир Ілліч. А Ви зреагували лише тоді, коли я вказав що євреї — іудеї. Це було логічним, оскільки лише для цього народу не була вказана панівна релігія. І, наскільки я зрозумів, релігійна приналежність вказувалась автором (не знаю ким), щоб використати для обгрунтування думки у наступному реченні.Ejensyd (обговорення) 20:37, 17 жовтня 2012 (UTC)

Доброго дня! Я не маю до вас жодних претензій, проте треба виправляти неточності незалежно, коли їх внесли у текст статті.--Geohem 07:07, 18 жовтня 2012 (UTC)
Перепрошую, але Ви видалили інформацію, а не виправили неточності.Ejensyd (обговорення) 21:53, 19 жовтня 2012 (UTC)
Я видалив(виправив неточність)інформацію, що не відповідає дійсності та не підтверджена жодним джерелом.--Geohem 18:06, 20 жовтня 2012 (UTC)
  1. Неменский Олег Борисович. "Чтобы быть Руси без Руси". Украинство как национальный проект // Вопросы национализма : журнал научной и общественно-политической мысли / Константин Крылов.. — Москва, 2011. — Вип. 5.
  2. Щёголев Сергей Никифорович. Украинское движение как современный этап южнорусского сепаратизма.
  3. Малахов В. С. Национализм как политическая идеология. — М., 2005.
  4. Колмаков В. Б. Об одном националистическим нарративе начала XX века : [рос.] // Вестник Воронежского государственного университета. Серия: Философия : научный журнал ВАК РФ. — Воронеж : Воронежский государственный университет, 2010. — Вып. 1. — С. 48-61. — ISSN 1814-2958.
  5. Нарочницкая Наталья Алексеевна. Украина: историческая ретроспектива и геополитическая перспектива // Столетие : информационно-аналитическое издание / Фонд исторической перспективы.. — 2004, 5 декабря.
  6. Гулевич В. А. Геополитика украинства как «интелектуальный дубликат» : [рос.] // Геополитика : тематический выпуск "Украина" / Кафедра Социологии Международных Отношений Социологического факультета МГУ им М. В. Ломоносова.. — Москва : МГУ, 2010. — Вып. 2. — С. 7-15.
  7. http://www.history.vn.ua/book/novitnya/13.html