Ентоні Джошуа — Володимир Кличко

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Траєкторія зіткнення
нім. Kollisionskurs
Дата 29 квітня 2017 року
Місце проведення Велика Британія Велика Британія Вемблі, Лондон
Титули на кону WBA super, IBF, IBO у важкій вазі.

Україна Володимир Кличко vs. Велика Британія Ентоні Джошуа
Доктор Сталевий молот
(англ. Dr Steelhammer)
ЕйДжей
(англ. AJ)
Інформація про боксерів
Україна Київ Походження Велика Британія Вімслоу
64-4-0 (54 KO) Рекорд до поєдинку 18-0-0 (18 KO)
198 см Зріст 196 см
109 кг Вага 112 кг
Ортодокс Стійка Ортодокс
WBA super, IBF, IBO Титули IBF.

Бій Володимира Кличка проти Ентоні Джошуа — боксерський чемпіонський об'єднавчий поєдинок в суперважкій вазі, на кону якого стояли титули WBA super, IBF, IBO, що відбувся 29 квітня 2017 року на стадіоні «Вемблі» в Лондоні.

Передісторія[ред. | ред. код]

Наприкінці червня 2016 року стало відомо, що Тайсон Ф'юрі отримав травму щиколотки, і йому доведеться перервати інтенсивні тренування на півтора місяця. Тому спочатку бій був перенесений на 29 жовтня 2016 року[1], однак згодом Ф'юрі добровільно відмовився від своїх чемпіонських титулів, бо він не може їх захищати через психологічні проблеми, депресії та проблеми з наркотиками. Після цього В. Кличко остаточно відмовився від ідеї реваншу з Ф'юрі і зосередився на проведенні іншого чемпіонського поєдинку.

Після перемоги Ентоні Джошуа над Еріком Моліною в Манчестері, Володимир Кличко, який спостерігав за поєдинком з першого ряду, піднявся в ринг, щоби повідомити про запланований поєдинок з Джошуа, який відбудеться 29 квітня 2017 року на стадіоні «Вемблі» в Лондоні. 31 січня 2017 року відбулася прес-конференція, присвячена їхньому бою.

Перед боєм[ред. | ред. код]

У січні 2017 року промоутер Джошуа Едді Гірн заявив, що більш як 80 000 квитків було продано. Тим самим встановлено новий касовий рекорд, який обігнав бій Карл Фроч — Джордж Гроувс. Пізніше він відправив запит на розширення місць і в підсумку ще 5000 квитків стали доступні[2][3]. Мер Лондона Садік Хан розчистив шлях для натовпу в 90 000 чоловік, тим самим був повторений британський рекорд бою Льона Харві проти Джока МакЕвоя, встановлений в 1939 році[4].

25 квітня 2017 року Всесвітнє боксерська асоціація (WBA) представила спеціальний «персоналізований» чемпіонський пояс для переможця майбутнього поєдинку між Володимиром Кличком (64-4, 53 КО) і Ентоні Джошуа (18-0, 18 КО) з зображенням обох боксерів на всі боки (на відміну від основної впізнаваної «бляхи»)[5].

Хід поєдинку[ред. | ред. код]

Бій проходив 29 квітня 2017 року на стадіоні «Вемблі» в Лондоні при рекордних 90 тисячах глядачів. На кону стояли титули WBA super, IBF, IBO.

Володимир Кличко до поєдинку підійшов, незважаючи на довгу перерву між боями, у відмінній фізичній формі. Він був швидкий на ногах, активний і перші раунди може записати собі в актив, але в п'ятому раунді Ентоні Джошуа включився, пішов вперед і відправив Володимира в нокдаун. А в шостому — вже український боксер відправив у нокдаун англійця. Після цього він почав контролювати хід поєдинку. Однак, у 11 раунді Ентоні Джошуа провів атаку потужним правим аперкотом, після якого Володимир Кличко двічі побував в нокдауні. Британець кинувся добивати і рефері вирішив зупинити бій[6].

Отже, Ентоні Джошуа захистив свій титул чемпіона за версією IBF, а також виграв вакантні пояси IBO і суперчемпіона WBA.

Карта боксерського шоу[ред. | ред. код]

Вага клас vs. Метод Раунди Час Примітки
Важка вага Велика Британія Ентоні Джошуа (c) def. Україна Володимир Кличко TKO 11 2:25 [a 1]
Напівлегка вага Велика Британія Скотт Квігг def. Румунія Віорел Симион UD 12
Легка вага Велика Британія Люк Кемпбелл def. Колумбія Дарл Перес TKO 9/12 1:28
Жінки в легкій вазі Ірландія Кеті Тейлор def. Німеччина Ніна Мейнке TKO 7/10 0:57 [a 2]
Супер напівлегка вага Велика Британія Джо Кордіна def. Німеччина Сергєй Вьоб TKO 1/4 1:59
  1. За титули чемпіона світу у важкій вазі за версією WBA, IBF та IBO
  2. За титул Інтерконтинентальної чемпіонки у легкій вазі за версією WBA

Трансляція[ред. | ред. код]

За словами промоутера Е. Джошуа Едді Херн, цей бій був тільки третім після бою Леннокса Льюїса проти Майка Тайсона і Флойда Мейвезера проти Менні Пак'яо, який транслювався на обох телеканалах HBO і Showtime в США[7].

Країна Телеканал
Албанія Албанія SuperSport
Аргентина Аргентина TyC Sports
Австрія Австрія RTL
Австралія Австралія Main Event
Бельгія Бельгія VOOsport
Болгарія Болгарія Sport+ HD
Канада Канада HBO Canada
Хорватія Хорватія RTL Televizija
Чехія Чехія Nova Sport 1
Данія Данія Viaplay
Естонія Естонія Viasat Sport Baltic
Франція Франція SFR Sport
Німеччина Німеччина RTL
Угорщина Угорщина Sport1
Ірландія Ірландія Sky Box Office
Італія Італія Sky Sport Plus
Fox Sports
Японія Японія WOWOW Live
Латвія Латвія Viasat Sport Baltic
Ліхтенштейн Ліхтенштейн RTL
Литва Литва Viasat Sport Baltic
Молдова Молдова Pro TV
Нідерланди Нідерланди RTL 7
Нова Зеландія Нова Зеландія SKY Arena
Норвегія Норвегія Viaplay
Польща Польща Polsat Sport
Румунія Румунія Pro TV
Sport.ro
Росія Росія Матч ТВ
Матч!Боец
Сербія Сербія RTS
Сальвадор Сальвадор Dajto
Німеччина Німеччина RTL
Іспанія Іспанія Taquilla PPV
Швеція Швеція Viaplay
Швейцарія Швейцарія RTL
Таджикистан Таджикистан Varzish Sport
Туреччина Туреччина TV8
Україна Україна Інтер
ОАЕ ОАЕ OSN Sports
Велика Британія Велика Британія Sky Box Office
США США HBO
Showtime
Узбекистан Узбекистан Uzreport TV
Субсахарська Африка Kwesé Sports

Після бою[ред. | ред. код]

Український боксер Володимир Кличко після програного британцеві Ентоні Джошуа поєдинку під час флеш-інтерв'ю заявив, що бій виграв найсильніший.

«Спасибі велике уболівальникам за підтримку. Вас сьогодні тут 90 тисяч — це круто. Сьогодні переміг кращий. Це було неймовірне видовище. Ентоні був набагато краще сьогодні, ніж я. Сумно, що я не зміг перемогти в цьому бою. Я планував виграти цей поєдинок, але не зміг цього зробити. Висловлюю свою повагу Джошуа. Я насолоджувався сьогоднішнім вечором. Звичайно, хотілося б, щоб рефері підняв мою руку в кінці бою. Він зміг відбитися і завоювати титули.

Чи цікавий мені реванш? У нас є контракт і відповідно до нього потрібно дивитися. Зараз я зацікавлений в тому, щоб проаналізувати все те, що сьогодні відбулося».

Ентоні Джошуа в свою чергу заявив, що Володимир є для нього ідеалом, як в ринзі, так і поза ним[8].

Президент України Петро Порошенко підтримав українського боксера Володимира Кличка після поразки у бою з британцем Ентоні Джошуа: «Дуже гідний бій. Ми з тобою, Володимир! Спасибі за боротьбу», — написав П.Порошенко у facebook.[9].

Можливість реваншу[ред. | ред. код]

Реванш між Володимиром Кличком і Ентоні Джошуа можливий і він буде єдиним варіантом повернутися на ринг для українського боксера. Про це заявив Володимир Кличко на прес-конференції 30 квітня 2017 року. Відзначалося, що контракт боксерів передбачає реванш, але поки Кличко не вирішив остаточно[10].

3 серпня 2017 року Володимир Кличко оголосив про завершення спортивної кар'єри[11]. В заяві спортсмена на його офіційній вебсторінці повідомляється, що спортсмен відмовляється від матчу-реваншу з Ентоні Джошуа.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Фьюри о травме; ответ Владимиру Кличко, который сравнил его с Гитлером. AllBoxing.Ru. 24 июня 2016. Архів оригіналу за 5 травня 2017. Процитовано 29 квітня 2017.
  2. Joshua vs. Klitschko - Over 80,000 Tickets Sold. Boxing Scene. 16 січня 2017. Архів оригіналу за 22 серпня 2020. Процитовано 17 січня 2017.
  3. JOSHUA'S CLASH WITH KLITSCHKO SELLS OVER 80,000 TIX. 16 січня 2017. Архів оригіналу за 18 січня 2017. Процитовано 17 січня 2017.
  4. Joshua v Klitschko to have 90,000 crowd. BBC Sport. 27 січня 2017. Архів оригіналу за 21 травня 2017. Процитовано 19 лютого 2023. (англ.)
  5. Архівована копія. Архів оригіналу за 26 квітня 2017. Процитовано 29 квітня 2017.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  6. Володимир Кличко програв Ентоні Джошуа. Архів оригіналу за 3 травня 2017. Процитовано 30 квітня 2017.
  7. Reddy, Luke (28 квітня 2017). Anthony Joshua v Wladimir Klitschko: Step to greatness or will veteran Klitschko win?. BBC Sport. Архів оригіналу за 28 квітня 2017. Процитовано 29 квітня 2017.
  8. Владимир Кличко: «Джошуа был намного лучше, чем я». Архів оригіналу за 16 грудня 2021. Процитовано 16 грудня 2021.
  9. Президент України Петро Порошенко підтримав боксера Володимира Кличка. Архів оригіналу за 30 квітня 2017. Процитовано 30 квітня 2017.
  10. Кличко назвал единственного соперника, ради которого еще раз выйдет в ринг [Архівовано 16 грудня 2021 у Wayback Machine.].
  11. «ВОЛОДИМИР Кличко оголосив про завершення кар'єри.» [Архівовано 8 серпня 2018 у Wayback Machine.] prosport.tsn.ua, 3 серпня 2017.

Посилання[ред. | ред. код]