Вікіпедія:Вибори арбітрів/2018/Обговорення/Учитель

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

На цій сторінці відбувається обговорення кандидатів до Арбітражного комітету. Будь-який користувач може в будь-який час ставити запитання кандидатам, щоб сформувати або уточнити свою думку про них, а також ці думки висловлювати (однак репліки не повинні порушувати правил, зокрема ВП:НО)

  • Ставте запитання, які допоможуть Вам (і бажано іншим користувачам) краще зрозуміти кандидата. Запитання, що не стосуються діяльності у Вікіпедії, можна задавати іншими засобами зв'язку.
  • Ви можете ставити запитання індивідуально або скласти список стандартних запитань для всіх кандидатів.
  • Кількість запитань від кожного користувача необмежена, однак не варто ставити занадто багато запитань, адже кандидатам доведеться витрачати свій час на відповіді на них, а виборцям — на їх читання.

Учитель[ред. код]

Учитель (обговореннявнесок (інформація про внесоквилучений)інформація про глобальний обліковий записстаттіфайлижурнали дій користувачажурнали дій над користувачем (блокуваннязміна прав)змінити права)

Запитання від Basio[ред. код]

Перегляд діяльності Арбітражного комітету показує, що він має всі недоліки, що характерні для Вікіпедії. Насамперед це байдуже ставлення користувачів і вирішення деяких питань з ігноруванням правил, хоче це можна зробити у рамках чинних правил. Тому такі запитання:

Головне вікі-питання[ред. код]

Що змушує вас витрачати свій час на Вікіпедію? --203.221.205.65 09:36, 7 вересня 2018 (UTC)[відповісти]

Запитання від Юрія[ред. код]

  1. На якій(-их) спеціальності(-ях) та в якому(-их) закладі(-ах) здобували вищу освіту (бакалаврат, магістратура/спеціалітет, аспірантура)?
  2. Яких заходів Ви можете запропонувати вжити (наприклад, беручи до уваги норми процесуального законодавства або арбітражного процесу) у Вікіпедії загалом і в діяльності Арбкому зокрема?
  3. Що для Вас є важливішим: дух Вікіпедії або правила Вікіпедії?
  4. Чи повинна в рішеннях Арбкому (зокрема, і в рішеннях про неприйняття справи до розгляду) бути мотивувальна частина (аргументація рішення)?
  5. Чи викладатимете «окрему думку» в разі часткової (навіть якщо загалом підтримуєте рішення) або повної незгоди з рішенням Арбкому? --Юрій25031994 Обговорення 20:41, 7 вересня 2018 (UTC)[відповісти]

Запитання від TnoXX[ред. код]

У вас доволі непростий характер. Без образ, але за ті кілька років перебування у Вікі я був неодноразовим свідком того, як ви з кимось доволі емоційно сперечались. Наприклад, була ситуація з видаленням сторінки про моряка, де всі, хто проголосував за її видалення почули багато "ніжного" у свій бік. Так-от питання: зараз ви претендуєте стати членом АК і бути в епіцентрі вирішень певних проблем, а також стикатися зі сварками та звинуваченнями вже у свій бік, ви зможете то робити? Неемоційно, без спокуси допомогти тим, кому імпонуєте, не ділячи користувачів на "чужих" та "своїх"?--З повагою, TnoXX parle! 07:41, 9 вересня 2018 (UTC)[відповісти]

Для того, щоб зробити гучну заяву про "непростий характер", потрібно людину гарно знати. Щось не пригадую вас в колі своїх добрих знайомих. Тепер по суті. Я не претендувала на членство в АК, мою кандидатуру запропонував інший вікіпедист. Відповіддю були слова: Почуєм і почитаєм... От ви перший підняли питання особистісного плану. Про це я не хочу говорити й щось доводити. Це було давно й неправда. Лише скажу, що в будь-якому конфлікті є дві сторони. Якщо й були якісь непорозуміння, то з тими, з ким мала нагоду познайомитись очно, вони розвіялись. Виявилось, що не така я страшна, як малювали))) Зараз я малоактивна на різних СО, тому давно забула про якісь там суперечки. Тепер ще більше по суті... Я за фахом вчитель із 30-річним стажем. Ділити користувачів на "своїх" та "чужих" не в моїх принципах. Так як в школі, всі діти в класі "мої", так має бути й скрізь. Я дуже люблю ПРАВДУ, тому завжди стоятиму на її стороні. Моряк, до речі, був українським героєм....--Учитель Обг 20:30, 11 вересня 2018 (UTC)[відповісти]

Запитання від Kharkivian[ред. код]

  • Зараз активно використовують «новомодне» слово «булінг», особливо в контексті булінгу у школі. Чи існує булінг в укр-вікі? І чи може, на Вашу думку, АК протидіяти булінгу в укр-вікі? Якщо так, то яким чином?
  • В укр-вікі існує постійний конфлікт між видалянцями та інклюзіанцями. Час від часу звучать заклики до введення обмежень на видалянство. Як член АК Ви вважатимете застосування обмежень для видалянців правомірним заходом чи протидією можливості поліпшенням Вікіпедії? --Kharkivian (обг.) 12:57, 9 вересня 2018 (UTC)[відповісти]

Запитання від Mykola Swarnyk[ред. код]

Запитання від NickK[ред. код]

  • Яким є ваш особистий досвід вирішення конфліктів? Чи могло б щось з цього вашого досвіду допомогти новому АК?
  • Як ви оцінюєте проблему персональних випадів та образ у спільноті? Якби вам довелося розглядати позов щодо користувача (-ки), який (-а) має якісний внесок до статей, але постійно вдається до персональних випадів та образ щодо інших користувачів, який варіант або варіанти рішення ви б запропонували?
  • АК призначає чек'юзерів. Якби вам довелося розглядати позов щодо призначення ЧЮ, чим би ви керувалися при виборі чек'юзера (-ів)?

Наперед дякую за відповіді — NickK (обг.) 16:32, 10 вересня 2018 (UTC)[відповісти]

Запитання від Буника[ред. код]

Ви кажете що ви вчитель з 30-річним стажем. Напевне за ці роки добре навчились пояснювати дітям всякі речі які вони не розуміють. Уявіть собі, що ваша дитина заходить прочитати вашу статтю Одностороння функція стиснення Міагучі-Пренеля, і читає:

У математичній символіці функція стиснення Міагучі-Пренеля може бути описана як:

Схема має швидкість:

Яку функцію можна взяти за ? Що таке , , і ? Бажано поясніть "на хлопський розум", щоб і ті хто не мають 30 років досвіду викладання теж зрозуміли. --Буник (обговорення) 10:58, 12 вересня 2018 (UTC)[відповісти]

  • Поясніть насамперед, як цей приклад "ні про що" стосується даної номінації? Або пояснять, що таке "Реалізація діяльністного підходу до навчання шляхом використання інноваційних технологій з метою формування життєво компетентної особистості». А тоді я поясню інше....--Учитель Обг 14:54, 18 вересня 2018 (UTC)[відповісти]

Ви постійно повторюєте "Я за фахом вчитель із 30-річним стажем", і я так розумію воно вам допомагає бути гарним редактором у вікіпедії. Я у ваш диплом і трудову не заглядав, але в наш час папір потрібний хіба що для того аби ним витиратись, зазвичай придатність людини до роботи визначають співбесідами і випробним терміном. Адекватність вчителя (і арбітра) визначає зокрема і те, чи може він зрозуміло пояснити свою думку. Щодо вашого питання, то це явно не щось що я писав і не моя спеціальність, тому точно не знаю, але думаю що означає "навчання при якому учні щось роблять на практиці (діяльністно!) з якимись новими (інноваційними!) технологіями і що їм потім згодиться в житті (життєві компетенції!)". Тільки написано з закосом під SCIgen. Тому від вашого питання почуваюсь трохи як Річард Фейнман, він в своїй автобіографії подібний епізод описував:

Там був соціолог, він наперед до конференції написав текст і роздав усім прочитати. Я почав читати цю маячню, і в мене очі на лоба полізли - я не міг вивести жодних кінців. Напевно, тому, що не читав книжок із того списку. Знову виникло це неприємне відчуття власної неповноцінності аж поки я не сказав собі: "Зупинися, прочитай повільно одне речення і постарайся зрозуміти, що воно, в біса, означає".

Я зупинився, вибрав навмання речення й уважно прочитав його. Не пригадую дослівно, але там було сказано приблизно так: "Індивідуальний член соціальної спільноти часто отримує інформацію через візуальні символічні канали". Прочитав. Повернувся. Прочитав ще раз. Переклав. Знаєте що це означає? "Люди читають."

Тому питання в тому чи ви можете щось пояснити чи можете лише копіювати написане в іншому місці? Чого ви навчились за 30 років досвіду? --Буник (обговорення) 15:43, 18 вересня 2018 (UTC)[відповісти]

Запитання від Flavius1[ред. код]

Рішення АК №94 вже прийняте і навряд буде переглянуто (ймовірність нульова), а тому цікавить наступне: уявіть, що ви арбітр того скликання. Чи погодились би ви із рішенням попередніх арбітрів? Чи можливо були би проти? Чому так або так. --Flavius1 (обговорення) 15:11, 12 вересня 2018 (UTC)[відповісти]