I Want It All

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
I Want It All
Сингл Queen
з альбому The Miracle
Випущений 2 травня 1989
(Велика Британія)
11 травня 1989
(США)
Формат вініловий диск (7", 12")
CD
касета
Сторона Б Hang on in There
Записаний 1988
Жанр
Композитор Queen (Браян Мей)
Тривалість 4:41 (альбомна версія)
4:01 (сингл-версія)
4:30 (рок-версія)
Лейбл Parlophone Records
Capitol Records
Продюсер Queen
Девід Річардс
Хронологія синглів Queen
Попередній
←
«Who Wants to Live Forever»
(1986)
«Breakthru»
(1989)
Наступний
→
Музичне відео
«I Want It All» на YouTube

«I Want It All» (укр. «Я хочу все») — пісня британського рок-гурту «Queen», яка була представлена у їхньому студійному альбомі «The Miracle» 1989 року. Пісню написав гітарист і бек-вокаліст Браян Мей (але була приписана до спільної творчості «Queen»), під продюсуванням Девіда Річардса. Вона вийшла як перший сингл до альбому 2 травня 1989 року[3]. «I Want It All» посіла третє місце в британському чарті синглів, ірландському чарті синглів, фінському чарті синглів, новозеландському чарті синглів і американському чарті «Billboard Album Rock Tracks». У «Hot 100» пісня досягла 50-ї позиції. В інших країнах: досягла другого місця в Нідерландах, четвертого місця в Італії та Норвегії і 10-го місця в Австралії, Бельгії, Німеччині та Швейцарії. Завдяки своєму заклику щодо боротьби за власні цілі вона стала протестною піснею проти апартеїду у Південній Африці.[3][4]

Пісню вперше виконали наживо 20 квітня 1992 року, через три роки після її випуску, під час концерту пам'яті Фредді Мерк'юрі, за участі трьох музикантів, що залишилися у складі «Queen», де Роджер Долтрі виконував вокал, а Тоні Айоммі грав на ритм-гітарі[5]. Сам Фредді Мерк'юрі ніколи не виконував пісню наживо, тому що він помер в листопаді 1991 року від СНІДу у віці 45 років, а його завершальний виступ з «Queen» відбувся в парку Кнебворт 9 серпня 1986 року під час «The Magic Tour». Пісню виконує переважно Мерк'юрі, з підспівкою Мея під час переходу (бриджу).

Є як мінімум дві версії цієї пісні. Довша версія — це альбомна версія, а найкоротша — в музичному відео і у збірці «Greatest Hits II». У порівнянні з альбомною версією, як синглова версія, так і відео-версія мають інший початок, без партії акустичної та електричної гітар і короткої партії електричної ритм-гітари. Вона починається з того, що гурт співає хор а капела, а потім, після силового акорду («power chord») з розмірами 1/8 + 2/4 Ля п'ятої октави, починається перший риф електрогітари Мея, який грає після короткої частини ритм-гітари, згаданої раніше. Частина пісні з гітарним соло також має відмінності: в альбомній версії є додаткове соло, виконане в тому ж темпі, що і решта пісні, перед самим швидким основним соло. Вокали Мерк'юрі після переходу також трохи відрізняються, в альбомній версії є додаткове вокальне соло («extra»), а у сингловій та відео-версії лише основне.

Альбом 1997 року «Queen Rocks» містить обидві версії пісні. Пісню також використовували в відеоіграх «Madden 12», «SingStar Queen», «Guitar Hero: Van Halen» і «Rock Band 3».

Передумови[ред. | ред. код]

Пісня, за словами Джона Дікона, була однією з небагатьох, яка була написана раніше, ніж гурт увійшов до студії на початку 1988 року, щоб розпочати працю над альбомом «The Miracle». Назва походить від коронної фрази Аніти Добсон, дружини Браяна Мея: «Я хочу все, і я хочу це зараз!». Ця урочиста пісня виконана в стилі важкого року, вона зачіпає теми повстання і соціального перевороту. У той же час, Мей зазначав, що пісня закликає до боротьби за свої цілі. З цих причин, «I Want It All» вважається антирасистською в ПАР, тлумачилася як пісня за права геїв, була об'єднуючою піснею для афроамериканської молоді[3].

Стиль і оцінки пісні[ред. | ред. код]

Переглянувши альбом «The Miracle» для AllMusic, оглядач Грег Прато припустив, що пісня, як і титульний трек «The Miracle», «відобразила [...] стан світу наприкінці 80-х», стилістично підсумовуючи пісню як «важкий рок».[6] Газета «Newsday» із Мелвілла згадала «I Want It All» як одну із «найкращих» в альбомі, описуючи її як «їй надали кольору гітарні рок-рифи Мея та голос Мерк'юрі „а-ля поганий хлопець“».[7] У своєму огляді «Dallas Morning News» описав «I Want It All» трохи детальніше, пояснюючи як вона «починається з гітарної партії в стилі Бові, „підіймає великий вантаж сталі“, швидко кладе тверду лінію, на яку натякає назва, а потім переходить у політ по грифу містера Мея»[8]. У «I Want It All» відзначено перше і єдине використання прийому подвійного удару в бас-барабан серед пісень «Queen».

Відеокліп[ред. | ред. код]

У музичному відео показано гурт, який виступає в студії, де використовувалося галогенове освітлення. Режисером відеокліпу був Девід Маллет, його зняли в «Elstree Studios» у Лондоні в березні 1989 року. На DVD «Greatest Video Hits 2» є звуковий коментар Браяна Мея і Роджера Тейлора, які згадують, що стан здоров'я Фредді Мерк'юрі, під час відеозйомки, був вже досить поганим, що було непомітно у відеоролику, Мерк'юрі виконав пісню, використавши всю свою енергію. Відео також відзначилося першою публічною появою Мерк'юрі з бородою, після того як він збрив свої фірмові вуса під час відеосесії до пісні «The Great Pretender» в лютому 1987 року.

Коментарі щодо пісні[ред. | ред. код]

Ліві лапки «„I Want It All“ трохи відновлює наш старий образ. Приємно повертатися з чимось сильним. З тим, що нагадує людям, що ми живий гурт. Насправді, я не думаю, що ми сингловий гурт. Якраз перед тим, як ми виклали сингл, я почав слухати, що є на радіо, і ті речі, які стають хітами в наші дні, не мають ніякої схожості з тим, що ми робимо. Люди пам'ятають тільки хіти, але я вважаю, ми зробили все добре» — Браян Мей Праві лапки
Ліві лапки «Настав той період, коли ми вирішили поділитися всіма піснями, і Джон сказав, що [пісня] була значною мірою закінченою піснею, коли ми заходили до студії, — це правда, це був саме цей риф, яким я був одержимий місяцями. Фактично назва була улюбленою фразою дуже амбітної дівчини Аніти: "Я хочу все, і я хочу це зараз"... Ми ніколи не могли виконати цю пісню наживо. Я впевнений, що це стало б чимось на зразок основного ядра шоу „Queen“. Це було призначене для аудиторії, щоб співати разом, дуже гімновим» — Браян Мей Праві лапки
Ліві лапки «Цікаво, я вписав себе трохи посередині. Я не пам'ятаю, чому сталось так, це дуже схоже на річ Піта Тауншенда, чи не так? Але я зробив гарненький малий дует посередині, трохи спаррингу між мною та Фредді, і я знаю, що він насолоджувався цим» — Браян Мей Праві лапки

Музиканти[ред. | ред. код]

  1. Фредді Мерк'юрі — головний вокал, бек-вокал, синтезатор
  2. Браян Мей — головний вокал, бек-вокал, електрогітара, акустична гітара
  3. Роджер Тейлор — ударні, бек-вокал
  4. Джон Дікон — бас-гітара

Чарти і сертифікації[ред. | ред. код]

Тижневі чарти[ред. | ред. код]

Чарт (1989) Позиція
Австралія (ARIA) 10
Австрія (Ö3 Austria Top 40) 11
Бельгія (Ultratop 50 Flanders) 10
Канада Top Singles (RPM) 34
Німеччина (Official German Charts) 9
Франція (IFOP) 47
Ірландія (IRMA) 3
Італія 4
Нідерланди (Dutch Top 40) 2
Нідерланди (Single Top 100) 2
Нова Зеландія (Recorded Music NZ) 3
Норвегія (VG-lista) 4
Іспанія (AFYVE) 12
Швеція (Sverigetopplistan) 14
Швейцарія (Schweizer Hitparade) 8
Велика Британія (Official Charts Company) 3
США (Billboard Hot 100) 50
США (Mainstream Rock (Billboard)) 3

Чарти на кінець року[ред. | ред. код]

Чарт (1989) Позиція
Бельгія (Ultratop)[9] 59
Німеччина (Official German Charts)[10] 47
Італія (Hit Parade Italia)[11] 27
Нідерланди (Single Top 100)[12] 33

Сертифікації[ред. | ред. код]

Країна Сертифікація Продано
Велика Британія Срібло 200.000^
^дані про партії засновані тільки на сертифікації

Джерела[ред. | ред. код]

  1. I Want It All - Queen. AllMusic. 1 лютого 2009. Архів оригіналу за 7 листопада 2017. Процитовано 18 травня 2019.
  2. Articolo - FATAL PORTRAIT - # 9 - Queen - Metallized.it. Metallized (італ.). 1 лютого 2009. Архів оригіналу за 29 листопада 2014. Процитовано 18 травня 2019.
  3. а б в Jenkins, Jim (2000). Album notes for The Platinum Collection, p. 12. Parlophone.
  4. Queen's 50 UK singles – ranked!. The Guardian. Архів оригіналу за 15 березня 2019. Процитовано 13 березня 2019.
  5. The Freddie Mercury Tribute Concert: I Want It All [Архівовано 17 липня 2012 у Wayback Machine.] Ultimate Queen. 5 липня 2011
  6. Prato, Greg. The Miracle > Review. allmusic. Процитовано 7 травня 2009.
  7. 06-25-1989 – The Miracle – Newsday (Melville, NY). Queen Music Reviews. Queen Archives (originally published by Newsday). Архів оригіналу за 28 листопада 2010. Процитовано 7 травня 2009.
  8. 07-02-1989 – The Miracle – The Dallas Morning News. Queen Archives (originally published by The Dallas Morning News). Архів оригіналу за 20 липня 2011. Процитовано 7 травня 2009.
  9. Jaaroverzichten 1989 (Dutch) . Ultratop. Архів оригіналу за 12 червня 2018. Процитовано 23 вересня 2018.
  10. Top 100 Singles - Jahrescharts 1989 (German) . GfK Entertainment. Архів оригіналу за 9 жовтня 2015. Процитовано 23 вересня 2018.
  11. I singoli più venduti del 1989 [Архівовано 25 серпня 2011 у Wayback Machine.] hitparadeitalia.it Процитовано 18 травня 2019
  12. Jaaroverzichten 1989 (Dutch) . MegaCharts. Архів оригіналу за 20 грудня 2017. Процитовано 23 вересня 2018.

Посилання[ред. | ред. код]