Пек Кон У

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Пек Кон У
Основна інформація
Дата народження 10 травня 1946(1946-05-10) (77 років)
Місце народження Сеул, Allied military government periodd, Корея
Громадянство Південна Корея
Професії класичний піаніст
Освіта Джульярдська школа
Вчителі Левіна Розіна Яківна і Ilona Kabosd
Інструменти фортепіано
Жанри класична музика
Нагороди

Пек Кон У (кор. 백건우, нар. 10 березня 1946, Сеул, Південна Корея) — південнокорейський класичний піаніст.

Свій перший концерт дав у віці 10 років у супроводі Корейського національного оркестру, виконавши фортеп'янний концерт Едварда Гріга. Навчався в Кореї, потім у Джульярдській школі, Лондоні та Італії у таких педагогів, як Розіна Левіна, Вільгельм Кемпф, Ілона Кабош, Ґвідо Аґості. 1969 року завоював Золоту медаль на Міжнародному конкурсі піаністів імені Бузоні в Больцано (нагорода, що височіє над традиційними преміями, була вручена вперше та єдиний раз за всю історію змагання), 1971 року став лавреатом першої премії Наумбурзького конкурсу молодих виконавців.

Виступав у таких знаменитих залах, як Карнеґі-хол, Лінкольн-центр, Віґмор-хол, Берлінська філармонія; з такими оркестрами, як Лондонський симфонічний оркестр, Симфонічний оркестр Бі Бі Сі, Пітсбургський симфонічний оркестр, Російський національний оркестр, оркестр Санкт-Петербурзької філармонії, оркестр Парижа, Оркестровий ансамбль Парижа, Національний оркестр Франції, оркестр Раї Торіно, Варшавський філармонічний оркестр, Національний оркестр Польського радіо, Англійський камерний оркестр; з такими диригентами, як Невілл Маррінер, Михайло Плетньов, Маріс Янсонс, Лоренс Фостер, Джеймс Конлон, Дмитро Китаєнко, Джон Нельсон, Еліаху Інбал. Регулярний учасник багатьох музичних фестивалів.

Його репертуар дуже різноманітний і часом несподіваний. Автор перекладів творів Ліста та Берліоза.

Живе в Парижі, художній керівник Музичного фестивалю на Смарагдовому березі в Дінарі (Франція), з 2000 — кавалер ордена Мистецтв та літератури (Франція). У вересні 2000 року став першим корейським артистом, який виступив з концертами в Китаї.

Лавреат премії Золотий камертон (Diapason D'Or) 1992 року (за записи Олександра Скрябіна), 1993 року (за записи Сергія Прокоф'єва).

Дискографія[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]