Пронін Філіп Євгенович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Пронін Філіп Євгенович
Голова Полтавської обласної державної адміністрації
Нині на посаді
На посаді з 10 жовтня 2023
Попередник Лунін Дмитро Сергійович (в. о.)
Народився 29 вересня 1982(1982-09-29) (41 рік)
місто Київ
Громадянство Україна Україна

Пронін Філіп Євгенович (29 вересня 1982(19820929), місто Київ) — голова Полтавської обласної державної адміністрації (з 10 жовтня 2023 року).[1]

Життєпис[ред. | ред. код]

З 2003 по 2004 рік працював фінансистом ТзОВ «Оздоббуд».

У 2005 році закінчив Київський національний економічний університет, спеціальність — міжнародна економіка, кваліфікація — магістр з міжнародної економіки.

З 2005 по 2008 рік працював фахівцем (головним спеціалістом) департаменту аналітичної роботи в Державному комітеті фінансового моніторингу України. Спеціалізувався на фінансових розслідуваннях, пов’язаних із діяльністю банківських установ, державними монополіями, незаконним відшкодуванням ПДВ.

З 2008 по 2010 рік працював в українському офісі компанії KPMG. Відповідав за створення та розвиток групи незалежних фінансових розслідувань. Діяльність підрозділу була зосереджена на корпоративній розвідці, фінансових розслідуваннях та протидії відмиванню коштів.

З 2010 по 2017 роки працював у Державній службі фінансового моніторингу України заступником директора департаменту фінансових розслідувань — начальником управління аналізу ризиків та типологічних досліджень.

У 2017 році очолив Управління виявлення та розшуку активів Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

У 2018 році закінчив Приватний вищий навчальний заклад «Фінансово-правовий коледж», спеціальність — правознавство, кваліфікація — бакалавр.

З січня 2020 по жовтень 2023 року — заступник голови Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Акредитований експерт MONEYVAL (Рада Європи) з проведення оцінки національних систем протидії відмиванню коштів, Урядовий експерт України з питань імплементації Конвенції ООН проти корупції. Представник України у міжнародних платформах з питань виявлення та розшуку активів: CARIN, Interpol, StAR та спільному проєкті Європейської Комісії та Європолу «Платформі Офісів з повернення активів ЄС». Представляв Україну в Мінських переговорах щодо порушення Російською Федерацією Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму. Включений до персонального складу Ради з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та розповсюдження зброї масового знищення.

З 10 жовтня 2023 року — голова Полтавської обласної державної адміністрації.[2]

Одружений. Має дочку та сина.

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]