Тимон Бострийський

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Тимон Бострийський
Народився 1 століття
Помер 1 століття
Коринф, Пелопоннес, Греція
У лику святий

Святий Тимон — апостол від 70, один із перших дияконів церкви Христової. Пізніше висвячений апостолами на єпископа Бострійского.

У книзі Діянь апостолів (Дії 6:1–6) розповідається, що в Єрусалимі дванадцять апостолів обрали сім чоловіків: «Стефана, мужа, сповненого віри і Духа Святого, і Пилипа, і Прохора, i Никанора, i Тимона, i Пармена, i Миколая антиохійця, наверненого з язичників; їх поставили перед апосто­лами, а ці, помолившись, поклали на них руки», і поставили їх на дияконське служіння.

Свята церква звершує їх загальну пам'ять 28 липня, хоча вони померли в різний час і в різних місцях.

Святий Тимон поставлений апостолами на єпископське служіння в місті Басторія в Аравії. Постраждав від юдеїв і язичників за проповідь Євангелія. Кинутий в піч, але вийшов з неї неушкодженим. Джерела у римській церкві говорить, що Тимон Бострийський помер розп'ятим на хресті[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Апостол от 70-ти Тимон Бострийский, епископ. azbyka.ru (рос.). Процитовано 26 лютого 2018.

Посилання[ред. | ред. код]

  • Roberts, Alexander; Donaldson, James; Coxe, A. Cleveland, ред. (1886). Appendix to the Works of Hippolytus; containing Dubious and Spurious Pieces. The Ante-Nicene Fathers: Translations of the Writings of the Fathers Down to A. D. 325 (англ.). Т. V. translated by J. H. McMahon (вид. American reprint of the Edinburgh). Buffalo: Christian Literature Company. с. -256.