Transport for London

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Transport for London
Галузь промисловості громадський транспорт
Дата створення / заснування 3 липня 2000
Логотип
Зображення
Посада керівника організації мер Лондона і Commissioner of Transport for Londond
Країна  Велика Британія[1]
Організаційно-правова форма публічна влада[d]
Місце заснування Лондон
Батьківська організація Greater London Authorityd
Дочірня організація Доклендське легке метро і London Underground Limitedd
Є власником Silvertown Tunneld, Stratford bus stationd, London Transportd, Gallions Reach Crossingd, TfL Rail, Belvedere Crossingd, Ilford EMU Depotd, Доклендське легке метро, Victoria Coach Stationd, Crossrail, London Overground, Tramlink, East London Lined, Blackwall Tunneld, London Busesd, London Tramsd, London Raild, Woolwich Ferryd, Музей громадського транспорту (Лондон) і Transport Trading Limitedd
Розташування штаб-квартири Windsor Housed
Кількість працівників 28 000 осіб
На заміну London Regional Transportd
Поштовий індекс SW1H 0TL
Іконка
Зона обслуговування Великий Лондон
Кількість підписників у соціальних мережах 2 486 215
Ідентифікатор WordLift data.wordlift.io/wl01714/entity/transport-for-london
Офіційний сайт
CMNS: Transport for London у Вікісховищі

Transport for London (скорочено TfL) — статутна корпорація, що є функціональним підрозділом адміністрації Великого Лондона[en].

Створена в 2000 році (на підставі закону про адміністрацію Великого Лондона 1999[en]) для управління транспортною системою Лондона, включаючи координацію роботи громадського транспорту, утримання головних доріг і світлофорів. Попередник — муніципальна служба London Regional Transport.

Окремі види діяльності здійснюють дочірні компанії, що входять до холдингу Transport Trading Limited.

Структура[ред. | ред. код]

Цей орган організований у два головні управління та корпоративні служби, кожна з яких відповідає за різні аспекти та види транспорту.

Дві основні дирекції:

  • Лондонський метрополітен, ​​відповідальне за управління мережею лондонського метро, ​​та управління наданням послуг технічного обслуговування приватним сектором. Ця мережа підрозділяється на різні підрозділи надання послуг:
  • Наземний транспорт, що складається з:
    • Доклендське легке метро (DLR): мережа автоматичної легкої залізниці у Східному та Південному Лондоні, хоча фактичну експлуатацію та технічне обслуговування здійснює концесіонер із приватного сектору (спільне підприємство Keolis[en] та Amey plc[en]).
    • London Buses, відповідає за управління мережею автобусів по всьому Лондону та двома фірмовими послугами, Red Arrow і East London Transit, в основному шляхом укладання контрактів на послуги з різними автобусними операторами приватного сектора. Має у своєму складі CentrComm, London Buses Command & Control Centre, цілодобовий центр управління надзвичайними ситуаціями, розташований у Саутварку.
    • London Dial-a-Ride[en], маршрутки що працюють по всьому Лондону.
    • London Overground, здійснює приміські залізничні перевезення у межах Лондона. Експлуатацію здійснює Arriva Rail London , концесіонер із приватного сектора, а технічне обслуговування Network Rail .
    • London River Services[en], відповідає за ліцензування та координацію пасажирських перевезень на річці Темза в межах Лондона.
    • London Streets[en], відповідає за управління стратегічною мережею доріг Лондона.
    • London Trams, відповідає за управління трамвайною мережею Лондона, укладаючи контракти з операторами приватного сектора. На 2022 рік єдиною трамвайною мережею є Tramlink у Південному Лондоні.
    • Протизаторний збір у Лондоні, плата, що стягується з більшості автомобілів і транспортних засобів, які рухаються в зоні збору за заторів у центрі Лондона.
    • Управління громадського транспорту, відповідає за ліцензування таксі.
    • Автостанція Вікторія[en], яка володіє та керує основним терміналом Лондона для міжміських автобусних перевезень.
    • "Delivery Planning", що сприяє їзді на велосипеді в Лондоні, включаючи будівництво велосипедних супермагістралей.
    • "Special Projects Team" керує контрактом із Serco[en] щодо схеми прокату велосипедів Santander Cycles.
    • Піша прогулянка, сприяє кращому доступу для прогулянок у Лондоні.
    • Лондонський відділ безпеки дорожнього руху, який контролює безпечніші дороги за допомогою реклами та заходів безпеки дорожнього руху.
    • Громадська безпека, правоохоронна діяльність та поліція, відповідає за боротьбу з ухиленням від оплати проїзду в автобусах, надання поліцейських послуг, а саме боротьбу зі злочинністю та безладом у громадському транспорті у співпраці з Оперативним транспортним командним підрозділом столичної поліції (TOCU) та Британською транспортною поліцією.
    • Інспекція дорожнього руху, відповідальна за дотримання правил дорожнього руху та паркування на червоних маршрутах .
    • «Freight Unit», що розробив «Лондонський план перевезень» і бере участь у створенні та підтримці ряду партнерств з якості вантажів, що охоплюють ключові райони Лондона.

TfL володіє та керує Лондонським транспортним музеєм у Ковент-гардені, що зберігає, досліджує та пояснює спадщину транспортної мережі Лондона за останні 200 років. Він одночасно досліджує минуле з ретроспективним поглядом з 1800 року, а також сучасний транспортний розвиток і оновлення.

У музеї також є велике депо, розташоване в [Ектон (Лондон)[|Ектоні]], яке містить матеріали, які неможливо показати у центральному музеї Лондона, включаючи багато додаткових транспортних засобів, потяги, колекції вивісок і рекламних матеріалів.

Щороку депо має кілька відкритих вихідних.

Лінією Метрополітен також час від часу курсують історичні поїзди.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]