Горор-панк

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Горор-панк (англ. Horror punk) — піджанр панк-року, з'явився в кінці 1970-х років у США, з утворенням групи The Misfits, і змішуючий тексти і імідж, почерпнуті в науково-фантастичних і горор-фільмах, з музичною основою раннього панк-року, ду-вопу і, меншою мірою, рокабілі.[1][2]

Групи, які грають горор-панк використовують у своїй ліриці образи надприродних істот (вампіри, зомбі, перевертні, примари), страшні історії, часто зустрічаються відсилання до фільмів жахів, все це не без гумору. Горор-панк є процвітаючим андеграундним жанром з шанувальниками в різних частинах світу і зі своїми музичними фестивалями, такими як Fiend Fest. Неоціненний внесок у розвиток стилю, і субкультури в цілому, вніс німецький лейбл FiendForce Records.

У Європі вважається, що як самостійний стиль горор-панк, з'явився на початку 2000-х років у Німеччині, в силу популярності звучання і стилю, який був принесений, найбільшим чином, поновленої групою The Misfits, і їх альбомами American Psycho і Famous Monsters.

У Росії напрям представляють частково «Сектор Газа» і «Король и Шут», пісні яких — короткі казки-«страшилки», зазвичай містичні або історичні.[3][4][5]. У текстах їх пісень часто фігурують вампіри, зомбі, перевертні та інша нечиста сила.

Групи, які грають горор-панк[ред. | ред. код]

Український горор-панк[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Dr Cyclops Records Home of Horror Punk and HALLOWEEN. Архів оригіналу за 27 грудня 2012. Процитовано 6 липня 2016.
  2. Horror-Punk.net. Архів оригіналу за 27 травня 2010. Процитовано 6 липня 2016.
  3. В Омск приедет «Король и Шут» // KP. Архів оригіналу за 21 вересня 2016. Процитовано 6 липня 2016.
  4. Король и Шут — Концерты :: Афиша Запорожья: кино, ночные клубы, театры, выставки, мероприятия. Архів оригіналу за 30 червня 2016. Процитовано 6 липня 2016.
  5. Рецензия на диск: Король и Шут «Тень Клоуна» — МИР ФАНТАСТИКИ И ФЭНТЕЗИ. Архів оригіналу за 24 жовтня 2014. Процитовано 6 липня 2016.