Оповідь служниці (телесеріал)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Оповідь служниці
The Handmaid's Tale
Тип телесеріал
Телеканал(и) Hulu
Дистриб'ютор(и) Hulu і HBO Max[d]
Жанр Драма
Формат зображення 2.00:1
Формат звуку Dolby Digital
Тривалість серії 40-60 хв.
Компанія MGM Televisiond
Керівник проєкту Bruce Millerd
Ідея Брюс Міллер
На основі Оповідь служниці (Маргарет Етвуд)
У головних ролях Елізабет Мосс
Джозеф Файнс
Івонн Страховскі
Алексіс Бледел
Мадлен Брюер
Енн Дауд
Країна-виробник США США
Місце зйомок Торонто, Гамільтон, Кембридж і Вашингтон
Мова оригіналу англійська
Перший показ 2017 —
Кількість сезонів 4
Кількість серій 46
Посилання

«Оповідь служниці» (англ. The Handmaid’s Tale) — американський вебтелевізійний серіал, створений Брюсом Міллером, заснований на однойменному романі 1985 року канадської письменниці Маргарет Етвуд про дистопічну екологічну катастрофу, інституціоналізоване сексуальне насильство та сурогатне материнство у проєкції на США. Серіал був замовлений Hulu як і 10-епізодний, виробництво почалося наприкінці 2016 року. Сюжет зображає беклеш після Другої громадянської війни в Америці, в якій тоталітарне суспільство поміщує фертильних жінок, названих «служницями», у репродуктивне рабство, де вони мали народжувати дітей заможним родинам після численних і сакралізованих згвалтувань.

Прем'єри перших трьох епізодів відбулися 26 квітня 2017 року; наступні 7 епізодів виходили щосереди. У травні 2017 року серіал поновлено на другий сезон, прем'єра якого відбулася 25 квітня 2018 року. У травні 2018 року Hulu подовжив серіал на третій сезон, який вийшов 5 червня 2019 року. У липні 2019 року серіал подовжено на четвертий сезон. Після четвертого сезону проєкт було продовжено на п'ятий, прем'єра якого відбулася 14 вересня 2022 року.

У вересні 2019 року також було оголошено, що Hulu та MGM розробляють продовжувальну серію, яка базуватиметься на романі Маргарет Етвуд «Заповіти» 2019 року.

Перший сезон приніс серіалу «Оповідь служниці» вісім нагород «Еммі» з тринадцяти номінацій, включаючи премію в категорії «Найкращий драматичний телесеріал». Це перше шоу, виготовлене Hulu, яке перемогло в головній номінації премії. Серіал також виграв «Золотий глобус» за найкращий драматичний серіал і за найкращу жіночу роль у драматичному серіалі (Елізабет Мосс).

Сюжет[ред. | ред. код]

В майбутньому, у вигаданому тоталітарному суспільстві — Республіці Галаад, яка фактично є псевдо-релігійною теономією, що знаходиться на території сучасних США, лише одна зі ста жінок може народити здорову дитину, тому фертильних жінок збирають у спеціальні табори, де їх готують до єдиної цілі — зачати та народити дитину для офіцерів, чиї дружини не здатні це зробити внаслідок катастрофічного впливу екологічного забруднення на людську фертильність.

Актори[ред. | ред. код]

Актор Роль
Елізабет Мосс Джун Озборн / Фредова Джун Озборн / Фредова
Джозеф Файнс Фред Вотерфорд Фред Вотерфорд
Івонн Страховскі Серена Джой Вотерфорд Серена Джой Вотерфорд
Алексіс Бледел Ґленова Ґленова
Енн Дауд Тітка Лідія Тітка Лідія
Саміра Вайлі Мойра Мойра

Посилання[ред. | ред. код]