Ark: Survival Evolved

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ark: Survival Evolved
Обкладинка відеогри
Розробник Studio Wildcard
Instinct Games
Efecto Studios
Virtual Basement
Видавець Studio Wildcard
Дистриб'ютор Jesse Rapczak
Jeremy Stieglitz
Жанр(и) Action-adventure, симулятор виживання
Платформа PlayStation 4
Xbox One
Microsoft Windows
OS X
Linux
Дата випуску 3 червня 2015 (ранній доступ)
2017 (повноцінний реліз)
30 червня 2017 (остання версія)
Режим гри Однокористувацька гра, Багатокористувацька гра
Мова англійська[1], французька[1], італійська[1], німецька[1], іспанська[1], російська[1], бразильський варіант португальської мови[1], спрощена китайська[d][1], чеська[1], данська[1], нідерландська[1], угорська[1], польська[1], шведська[1], тайська мова[1], традиційна китайська[d][1], турецька[1], українська[1], фінська[1], японська[1] і корейська[1]
Творці
Продюсер Navin Supphapholsiri
Dave Loyd
Ігродизайнер(и) Kayd Hendricks
Композитор(и) Gareth CokerStudio Wildcard
Технічні деталі
Рушій Unreal_Engine#Unreal_Engine_4
Носій Завантаження через Steam
Наступна гра Ark: Survival Ascendedd
Офіційний сайт

Ark: Survival Evolved (стилізовано під ARK: Survival Evolved) — багатокористувацька комп'ютерна гра в жанрі симулятора виживання, що розробляється Studio Wildcard, Instinct Games, Effecto Studios і Virtual Basement. Повноцінний реліз заплановано для PlayStation 4[2], Xbox One, Microsoft Windows, OS X, і Linux на серпень 2017 року. Гра отримала ранній доступ для Microsoft Windows 2 червня 2015, для OS X і Linux 1 липня 2015, для Xbox One 16 грудня 2015. Гравці повинні вижити на острові, наповненому динозаврами, стихійними лихами й іншими потенційно ворожими гравцями.

Гра проходить або від третьої, або від першої особи. Доступне переміщення пішки або верхи на динозаврі. Гравці використовують вогнепальну зброю і створюють бази для захисту від інших ворожих гравців, ссавців, динозаврів та інших рептилій.

Розробка почалася в жовтні 2014. Команда розробників вивчила вигляд динозаврів спеціально для гри, проте врешті-решт вони внесли свої зміни в їхню зовнішність і поведінку. Один з ігрових режимів, Survival of the Fittest, був випущений як окрема гра в березні 2016 року. Як і оригінальна гра, вона також поширюється через Steam.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Ark: Survival Evolved симулятором виживання, в якому використовується вигляд від першої особи, з можливістю перемкнутися на вигляд від третьої особи. Щоб вижити, гравці повинні побудувати базу з багаттям і зброєю. Такі можливості, як приручення динозаврів, вимагають більшої кількості ресурсів і часу. Карта гри становить близько 48 квадратних кілометрів, тобто близько 36 квадратних кілометрів суші і 12 квадратних кілометрів океану[3].

Для того, щоб побудувати базу, гравці повинні отримати будівельні елементи, такі як підлоги, двері і вікна. Ці предмети можуть бути створені самими гравцями і поміщені в ігровому світі. Гравці можуть створити будь-яку структуру, однак вона може бути зруйнована іншими гравцями. Збираючи ресурси, гравці отримують можливість створити зброю, яку можна поліпшити шляхом прикріплення аксесуарів, таких як додаткові приціли і ліхтарики для пістолета або автомата.

В грі сто дев'ятнадцять видів динозаврів (всього анонсовано сто сорок один вид). Динозаврів можна приручити за допомогою транквілізатора і подальшого годування, або спеціального предмета. Для кожного виду існує свій спосіб приручення, хижаки надають перевагу м'ясу, травоїдні — ягодам. Після приручення гравці отримують можливість польоту або переміщення верхи на динозаврі. Деякі динозаври мають додаткові можливості, наприклад ютараптор може захищати базу, а трицератопс атакувати базу суперників. У грі є й інші тварини, такі як додо, меганеври, мамонти, титаномірми, шаблезубі кішки, жаби , павуки, мавпи, черепахи, скорпіони і навіть гігантопітеки[3].

Крім цього, в грі є можливість створити плем'я, яке дозволяє гравцям сформувати групу і працювати в напрямку досягнення спільних цілей. Члени племені можуть мати загальні споруди й істот. В одному з оновлень племена отримали можливість оголошувати один одному війну.

Розробка[ред. | ред. код]

Розробка гри почалася в жовтні 2014. Ігровим рушієм було обрано Unreal Engine 4. Спочатку гра була випущена в Steam у ранньому доступі для Microsoft Windows 2 червня 2015 року, для OS X і Linux 1 липня 2015 року, для Xbox One 16 грудня 2015 року. Гру можна придбати за $ 29,99. Повноцінний реліз заплановано для PlayStation 4[2], Xbox One, Microsoft Windows, OS X і Linux на серпень 2017 року. Один з ігрових режимів, Survival of the Fittest, було випущено як окрему гру в березні 2016 року. Розробники планують, що в ній будуть проходити кіберспортивні турніри з призовим фондом $50.000[4].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д е ж и к л м н п р с т у ф х ц ш Steam — 2003.
  2. а б Rapczak, Jesse (11 травня 2015). Ride dinosaurs in ARK: Survival Evolved, coming soon to PS4. PlayStation Blog. Sony Computer Entertainment. Архів оригіналу за 15 травня 2015. Процитовано 4 липня 2016.
  3. а б Frequently Asked Questions. Steam. Valve Corporation. 12 травня 2015. Архів оригіналу за 3 червня 2015. Процитовано 4 липня 2016.
  4. Morrison, Angus (16 березня 2016). Ark: Survival of the Fittest becomes free standalone with cash prizes. PC Gamer. Future plc. Архів оригіналу за 18 березня 2016. Процитовано 4 липня 2016.

Посилання[ред. | ред. код]