Ісмаїлова Лейла Ризванівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Лейла Ісмаїлова
біл. Лейла Ісмаілава
Ім'я при народженні Лейла Ризванівна Ісмаїлова
Народилася 28 серпня 1989(1989-08-28) (34 роки)
Мінськ, Білоруська РСР, СРСР
Країна  СРСР
 Білорусь
Діяльність журналістка, модель, телеведуча
Alma mater Lyceum of Belarusian State Universityd і Університет Аристотеля
Знання мов білоруська
Роки активності 2010 — тепер. час
IMDb ID 4273825
Сайт leila.tv

Лейла Ризванівна Ісмаїлова (біл. Лейла Рызванаўна Ісмаілава; нар. 28 липня 1989Мінськ, Білорусь) — білоруська журналістка, ведуча музичних телевізійних програм, модель. Зокрема, вела дитячий конкурс пісні «Євробачення 2010 р., який проходив у Мінську (разом з Д. Кур'яном), оголошувала результати голосування від Білорусі на «Євробаченні» 2011 р., і була ведучою національного відбору в Білорусі для «Євробачення» 2012 року.

Біографія[ред. | ред. код]

Лейла народилася в сім'ї Р. І. Ісмаїлова, уродженця міста Агдам (Азербайджан), і мінчанки Г. І. Ружанцевої. Через місяць після народження дочки сім'я переїхала до міста Баку.

Коли Лейлі було 3 роки, її батько, який працював директором нафтобази в Агдамі, загинув під час вірмено-азербайджанського збройного конфлікту в результаті обстрілу з вірменської сторони. Мати з трьома дітьми повернулася у Мінськ.

Лейла почала публікувати матеріали в 15 років. У 2006 році закінчила Ліцей Білоруського державного університету (клас історії), а потім — інститут журналістики БДУ (аудіовізуальна журналістика, диплом з відзнакою, краща випускниця інституту 2011 р.).

У 2010 році, за стипендіальної програми Європейського Союзу - Erasmus Mundus, навчалася в Університеті Арістотеля (Салоніки, Центральна Македонія, Греція). Звідти направила заявку в Мінськ на відбір ведучих для дитячого «Євробачення». Успішно пройшла відбір, що стало початком її телевізійної роботи.

Знімається також у музичних кліпах, фото — і телевізійній рекламі. Брала участь у III з'їзді азербайджанців світу. З 2011 ррку навчається в одній з акторських шкіл в Голлівуді Лос-Анджелес, штат Каліфорнія, США).

Мати Лейли — вчителька російської мови і літератури в гімназії. Старша сестра Есміра — журналіст, економіст і літератор; працювала, зокрема, в Посольстві Азербайджану в Білорусі, в даний час — в представництві Програми розвитку ООН в Мінську. Молодший брат Бахрам навчається в університеті.

Основні телепрограми[ред. | ред. код]

В музичних кліпах[ред. | ред. код]

  • Vinsent — «Осінній вальс»
  • The Maneken — «Зворотний квиток»

Модель[ред. | ред. код]

Нагороди та премії[ред. | ред. код]

  • Титул «Міс преса» на конкурсі «Міс Мінськ» 2009 року.
  • Національна премія «Телевершина» 2011 року в номінації «Краща ведуча музично-розважального шоу».

Посилання[ред. | ред. код]