Користувач:RarBot/Майстерня/Календар

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Місячник статей про роки

Обґрунтування Місячника: Конкретною метою є суттєве доповнення розділів Народилися і Померли. Після створення статей в 2004 році ці розділи майже не змінювалися, скромні на сьогоднішній день списки часто мають помилки транслітерації, невластивий порядок іменування та інші недоліки. Наприклад у статті 1917, версія з 1 липня в цих розділах було 5 червоних посилань — чотири статті у Вікіпедії були, останнє — чийсь жарт.

Списки надто короткі (порівняйте en:1917#Births, de:1917#Geboren), а вишуковування інших кандидатів часо- i трудомістке.

Я створив бота, який базуючись на відповідній категорії Народились... переглядає статті і намагається вибрати з них коротку інформацію про особу (викидає шаблони, зайву вікіфікацію, провіряє категорію Померли, ...) Всього зайвого, звичайно, позбутися не вдається, але ось тут результат. Обробка Грудня (див. внизу сторінки) зайняла приблизно 15 хвилин, тобто на рік піде десь 3 години ручної роботи, тому самому тут не впоратися. Але, якщо збереться група дописувачів, і кожен візьме 5-10-20 років, то ці розділи вдасться довести до відповідного рівня.

Далі, якщо будуть готові списки Народились (рік) для широкого діапазону років (скажімо 1850-2000), бот зможе сформувати списки (вже без ручної роботи — переглянути і перенести у статтю) для

  • Померли (рік),
  • Народились та Померли за датами,
  • Народились/Померли там-то,
  • Списки відсутніх посилань в багатозначностях.

В перспективі також пів-автоматичне доповнення списків інформацією з нових статей (нп., подібний тиждень що 2-3 роки).

Період: 15 вересня — 15 жовтня 2020

Статті до покращення[ред. | ред. код]

Якщо ваші наміри серйозні ), будь ласка, зарезервуйте статті, щоб не вишуковувати в таблиці учасників та не дублювати роботи.
Статті згруповані по 5 років, за потреби розгрупуйте.

Статті до покращення за можливістю[ред. | ред. код]

Тут ще небагато осіб себе проявило
Більш давні


Кандидати (запросити):

  • [[Обговорення користувача:]]