Мої серед чужих

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Мої серед чужих»
Обкладинка українського видання 2017 року
Автор Олександр Бойченко
Країна Україна
Мова українська
Жанр есеїстика
Видавництво «Видавництво 21»
Видано 2017
Сторінок 320
ISBN 978-617-614-026-9

«Мої серед чужих»: Читацький путівник для дітей старшого шкільного та молодшого студентського віку — збірка українського письменника, критика, перекладача, есеїста, колумніста, педагога Олександра Бойченка. Опублікована 2017 року у видавництві «Видавництво 21».

Опис[ред. | ред. код]

Автор представляє біографії та розмірковує про особливості творів своїх улюблених іноземних авторів. У підзаголовку збірки вказано також її призначення, сформульоване автором: «Читацький путівник для дітей старшого шкільного та молодшого студентського віку». Вона написана у жанрі есе і поділена на декілька розділів відповідно до регіону походження автора відносно України або рідної для Бойченка Буковини:

  • Кілька орієнтирів:

Критика[ред. | ред. код]

Література критика позитивно оцінила збірку Олександра Бойченка. Літературний критик Лесь Белей зауважив, що «анотація окреслює тематичний ареал у океані світової літератури: «Не всі важливі для автора зарубіжні письменники представлені у цій книзі, але всі представлені (за винятком одного) є для нього важливими». У книзі згадується понад сімдесят імен класиків красного письменства – від Сократа до Даніеля Одії та Пейтера Зілагі. «Неважливий» – це Джонатан Фоєр. Тому справді ця книга не є вичерпним «путівником» по всій світовій літературі, ані хронологічно, ані географічно, ані тематично чи жанрово. Але цієї мети автор собі й не ставив»[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Белей Л. (10 травня 2012). Путівник буковинського перверта по світовій літературі. ЛітАкцент. Архів оригіналу за 6 січня 2019. Процитовано 5 січня 2019.

Посилання[ред. | ред. код]

Видавництво[ред. | ред. код]

Критика, події[ред. | ред. код]