Обговорення Вікіпедії:Проєкт:Історія/Архів 2019

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Тризуб

118-й батальйон шуцманшафту

Шановні вікіпедисти, любителі історії. Прохання ознайомитися з даною статтею та долучитись до обговорення. Я виступаю за те, щоб дана стаття була написана з точки зору нейтральності, з врахуванням різних версій та думок, а не відображала точку зору радянсько-російської пропаганди, озвученої окремими західними проросійськими істориками.--Долинський (обговорення) 11:06, 9 січня 2019 (UTC)

Стаття має бути написана з точки зору українців --Юрко (обговорення) 15:29, 13 вересня 2019 (UTC)
Стаття має бути написана з точки зору історичної науки. Українців більше 40 мільйонів, точки зору в усіх різні. Лише наука дає відповіді, які можна розмістити в енциклопедії.--Brunei (обговорення) 15:50, 13 вересня 2019 (UTC)

Категорія:Русь і Категорія:Київська Русь

Помітив що у нас бардак в цих двох категоріях Категорія:Русь і Категорія:Київська Русь треба навести порядок. На мою думку категорія:Русь повинна вміщати лише підкатегорії Руських земель (напр Галицько-Волинське князівство) і статті повязані з терміном Русь - русини, руський, Чорна Русь, Біла Русь і т. д. А в категорії:Київська Русь потрібно вміщувати вже те що стосується життя Київської Русі IX-XIII століть. Якщо хтось має зауваження, пропозиції, або проти такої схеми пишіть. Якщо ні - то я через кілька днів почну змінювати категоризацію. --August (обговорення) 13:38, 24 лютого 2019 (UTC)

Так, це теж. Я власне це і мав не увазі, але мабуть не точно висловився. --August (обговорення) 00:12, 27 лютого 2019 (UTC)

Омелян Пріцак

Запрошую проголосувати уномінації в добрі статті --Anntinomyобг 12:22, 9 травня 2019 (UTC)

Про Білінського

Перенесено з Вікіпедія:Кнайпа (політики)#Авторитетність джерел у статтях з історії

Пропоную вирішити питання належності книги Володимира Білінського «Страна Моксель» до авторитетних джерел. Я знаю, що кілька років тому були обговорення цієї теми, але вони відбувалися на сторінках обговорень і тодішні висновки на набули характеру обов'язкової до виконання ухвали. Прошу всіх обізнаних в історії і джерелознавстві висловитися. З повагою --В.Галушко (обговорення) 19:40, 11 вересня 2019 (UTC)

@Devlet Geray: принаймні троє користувачів (Augustus-ua, Wanderer777, Yakudza) не вважають дану роботу АД. --В.Галушко (обговорення) 22:36, 19 вересня 2019 (UTC)
@Brunei, Devlet Geray, Wanderer777 та Yakudza: обговорювана робота не відповідає вимогам ВП:АД. На питання підрозділу «Чи є автор знаним експертом у даній галузі?» можна відповісти негативно. Робота зазнавала критики з боку професійних істориків. Відповідно до вимог у розділі «Незвичайні твердження вимагають серйозних доказів» присутність цих незвичайних тверджень з посиланням на цю роботу не виправдана. Якщо не буде заперечень, посилання на «Страну Моксель» слід вилучити з більшості статей Вікіпедії. Виняток можна зробити для: 1) статей про саму книжку і про її автора; 2) небагатьох статей з історії й етнології для ілюстрації сучасних популярних і навколонаукових теорій. З повагою --В.Галушко (обговорення) 16:12, 21 жовтня 2019 (UTC)
Так, я погоджуюсь із таким підсумком. --yakudza 19:29, 21 жовтня 2019 (UTC)

Голодомор

Вітаю. Стаття Голодомор в Україні 1932—1933 знаходилася на поліпшенні вибраних статей впродовж 4 місяців, але нікого не зацікавила. Сьогодні її поставлено на позбавлення статусу. Вона не обиралася доброю і в разі зняття статусу втратить будь-які відзнаки. Гарно було б до цьогорічної дати її довести до потрібного вигляду. Долучайтеся! --Brunei (обговорення) 12:36, 6 жовтня 2019 (UTC)

Історія української гривні

Вітаю. На сторінці Вікіпедія:Кандидати у вибрані статті/Покращення статей номіновано на покращення статтю Історія української гривні. Будь ласка, висловте свою думку щодо цієї статті та, за можливості, допоможіть виправити проблеми. Якщо ці проблеми не буде виправлено впродовж 2-3 тижнів, цю статтю ймовірно буде номіновано на позбавлення статусу. Також у майбутньому на поліпшення можуть бути номіновані й інші вибрані статті, зібрані тут. Якщо знаєте користувачів, яких цікавлять ці теми, повідомте їх, будь ласка. З повагою, --Brunei (обговорення) 17:11, 20 жовтня 2019 (UTC)

Діяльність користувача Best

Вітаю, хотів б звернути увагу любителів історії на правки цього користувача. Суть в тому що він в статтях про європейських правителів додає , а також 2 а іноді і 3 рази пише що вони походять від Володимира Великого, Ярослава Мудрого чи Данила Галицького. Як на мене така інформація зовсім не несе цінності а навпаки портить якість укрвікі, маргіналізує її. Читачі замість того щоб читати про якусь історичну персону читають що він чи вона був там якимось далеким внуком Ярослава Мудрого; прочитавши таке нормальний історик чи просто освічена людина покрутить пальцем біля виска і перейде в ру чи ен вікі де немає цього маразму. Перелік статей можна знайти в категорії вище та внеску Besta. Тому якщо ви погоджуєтесь зі мною, то пропоную зробити користувачу якесь попередження, щоб він більше не вандалив вікі.--August (обговорення) 23:01, 20 жовтня 2019 (UTC)

Думаю, що такі згадки зайві. Може скластися враження, що в авторів Української Вікіпедії комплекс меншовартості, ось і бундючаться спорідненістю з королівськими домами Європи. Несерйозно. --В.Галушко (обговорення) 16:24, 21 жовтня 2019 (UTC)