Згадати все (фільм, 2012)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Згадати все
англ. We Recall for You All
Український постер
Жанр бойовик, антиутопія, фантастика, постапокаліпсис
Режисер Лен Вайсман
Продюсер Ніл Моріц[en]
Тобі Джафе
Сценарист Курт Віммер
Марк Бомбак
На основі Пригадати все
У головних
ролях
Колін Фаррелл
Кейт Бекінсейл
Джессіка Біл, Джон Чо
Оператор Пол Камерон
Композитор Гаррі Греґсон-Вільямс
Монтаж Крістіан Вагнер
Художник Patrick Tatopoulosd
Кінокомпанія Original Film
Дистриб'ютор Columbia Pictures
Тривалість 118 хв.[1]
Мова англійська
Країна США США
Рік 2012
Дата виходу Україна Україна: 9 серпня 2012;
США США, світова прем'єра: 3 серпня 2012
Кошторис $125 мільйонів[2]
Касові збори $177,8 мільйонів[3]
IMDb ID 1386703
welcometorecall.com
CMNS: Згадати все у Вікісховищі

«Згадати все» (англ. Total Recall, букв.: Спогади оптом або Всеосяжний спогад, також «Пригадати все») — американський фантастичний фільм-бойовик із елементами постапокаліптики і антиутопії, знятий у 2012 році. Фільм є ремейком однойменного фільму 1990-го року, хоча, насправді, сюжет дуже віддалено нагадує згаданий фільм, а надто новелу 1966 року («Ми можемо згадати це для вас оптом» Філіпа Кей Діка), що стала основою для «Згадати все». У новому фільмі-ремейку немає подорожі до Марса, як у попередній картині чи в новелі[4], Нову стрічку присвячено більше політичній тематиці. Основою сюжету є алюзія на колоніальну Британію XVIII ст. і ще не народжені Сполучені Штати, які «скніють під тиском ненависної метрополії»; навіть назви підібрано відповідно: Сполучена Федерація Британії — і Колонія (яка, між іншим, у фільмі знаходиться в Австралії).

Новий Total Recall було зрежисовано Леном Вайсманом, сценарій написали Марк Бомбак, Джеймс Вандербілт і Курт Віммер. У головній ролі виступив Колін Фаррелл, компанію йому склали дві чарівні актриси Кейт Бекінсейл і Джессіка Біл. Також у фільмі знялися Браян Кренстон, Джон Чо і Білл Наї. Уперше оголошено про зйомки було 2009 року[5], а на екрани США фільм вийшов 3 серпня 2012 року[6].

На екрани України фільм вийшов 9 серпня 2012 року[7].

Зміст[ред. | ред. код]

Синопсис[ред. | ред. код]

Це фільм про звичайного робітника зі звичайної фабрики роботів, хто мешкає у крихітній квартирці на околиці міста десь у австралійській Колонії. Його власне життя цілком влаштовує; однак постійно його охоплює тривожне почуття — одвічна чоловіча потреба у нових, бурхливих враженнях, котрі й приводять його до офісу салону «$погад» («Rekall»). Ця передова компанія імплантує у пам'ять своїм клієнтам яскраві спогади-фантазії, котрі неможливо відрізнити від справжніх, бо вони і є справжніми: особливо, якщо співробітники компанії іще не встигли нічого імплантувати — а лише спровокували хвилю Всеосяжного спогаду отої небезпечної інформації, яку поховали у твоїй пам'яті давним-давно. І починається нове, бурхливе і яскраве враження від неймовірної пригоди спецагента, коханця, рятівника світу — усе, як ти й замовляв у меню в офісі одного салону, що заробляє на фальшивих спогадах…

Ідеї фільму[ред. | ред. код]

Попри те, що фільм задумувався як бойовик зі спецефектами, приправлений злегка фантастичним нальотом, він успадкував від свого попередника тугий вузол цікавих ідей.

Візитівка салону «$погад» (Rekall, inc.)
«Утікай зі свого світу до нашого!»
— По-перше, титульна ідея (використана у назві фільму тобто), є обігранням терміну Всеосяжний спогад, суть якого полягає у здатності мозку точно і детально відтворювати побачене, почуте і відчуте через певний час — ніби воно відбувається знов наяву, а не в пам'яті. І хоча існування цього таємничого феномену у природі є під питанням, автор сценарію користається феноменом для зав'язки сюжету.
— Тут же обігрується інше значення терміну: Total Recall можемо перекласти «Спогади оптом»: це соціальна сатира Філіпа Кіндреда Діка над споживацьким американським суспільством: підприємливі ділки готові купити і переппродати усе на світі заради вигоди, не зважаючи на імовірну шкоду для здоров'я своїх клієнтів.
— Науково-фантастична ідея про замінність і програмованість людської свідомості у фільмі виступає застереженням людству: теоретична здатність людського мозку до перепрошивання підсвідомості (цього своєрідного BIOS'у) таїть загрозу поневолення людини, перетворення фактично у синтетика-кіборга.
— Ліфт «Спад» (англ. «Fall», що можна перекласти також як «Гріхопадіння») — це символ поневолення Метрополією (СФБ) австралійської Колонії. Цей символ навіть можна розцінювати як залежність людства від технологій, що перетворює вільну людину на раба. Знищення цієї «пекельної машини», що буквально проносить людей із «цього світу» у «потойбіччя» через ядро землі (де за середньовічними уявленнями знаходилося Пекло або Тартар) — символізує визволення людства.
 — Постапокаліптичний пейзаж Землі із двома острівцями, більш-менш придатними до життя, — це вже не політичний сакразм, а застереження суспільства від невідворотних наслідків, яке приносить існування споживацького суспільства, що базується на невгамовній жадобі привілейованих — і безвиході більшості, що підсідає на «опіум» небезпечних віртуальних розваг.
Оця остання ідея фільму — наріжний камінь усієї серії творів, об'єднаних назвою «Згадати все».

Цитати[ред. | ред. код]

- Жахіття наснилося?..
- Ти справді задоволена своїм життям?
- Не всі ж мрії збуваються…
Квейд і Лорі


«Не варто гратися зі своїм розумом» (Гаррі)


"Тут у нас можна все!.. "
"Схо́ди у небо — за рогом. " (Тригруда)


«Ласкаво просимо! Ви в нас уперше?»
«Не забудьте чудово провести час!» (Портьє)


"А що є життя — як не уявлення про нього мозку? "
«Ваші фантазії ми перетворимо на пам'ять!» (МакКлейн)


Ти умієш грати на піаніно? Я все життя мріяв навчитися…
Якщо я не я — то хто ж я?
Це якась жахлива помилка! Я — ніхто! (Квейд)


- Так ти одружений?!
- Я уже розлучаюся…
Квейд і Меліна


«Я ще й не намагалася тебе по-справжньому вбити!»
«Ти думаєш, я дам тобі піти без прощального поцілунку?!» (Лорі)


«А ти умієш вибирати собі жінок!» (Меліна)


«Минуле — це лише вигадка розуму: обманом воно примушує нас у нього вірити» (Маттіас)


«А у вас не найкраща пам'ять, шановний!»
«Перепрошую, мені треба керувати вторгненням!» (Когааґен)


«Передавай вітання моїй дружині!» (Квейд — Когааґену).

Головні ролі[ред. | ред. код]

  • Колін Фаррелл як Даґлас «Даґ» Квейд/Карл Гаузер, простий фабричний працівник, що страждає від страшних снів[8].
  • Кейт Бекінсейл як Лорі, тренована секретна агентка СФБ під прикриттям дружини Квейда[9].
  • Джессіка Біл як Меліна, рядова учасниця руху Опору і коханка Квейда[9].
  • Браян Кренстон як Канцлер Вайлос Когааґен, корумпований і безжальний Канцлер Сполученої Федерації Британії (СФБ)[10].
  • Бокім Вудбайн як Гаррі, «ліпший друг» Квейда.
  • Білл Нагі як Маттіас Леяр, керівник руху Опору[11].
  • Джон Чо як Боб МакКлейн/Мак, представник компанії Recall, який пропонує Квейдові спробувати незвичайну пригоду уві сні[12].
  • Кейтлін Ліб як Спокусниця (вона ж Тригруда)[13][14]

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Слово Quaid (прізвище головного героя) мовою урду означає «лідер».
  • У дванадцятилітньому віці Фаррелл страждав на хронічне безсоння.
  • У віці сімнадцяти літ його вигнали зі школи за бійку з викладачем; той застав Фаррелла, коли той спав на уроці. Після цього Фаррелл на рік поїхав із друзями до Австралії.
  • До цього Колін Фаррелл знімався у фільмі «Особлива думка» (2002), що його було знято також за оповіданням Філіпа Кіндреда Діка; фільм початково задумувався як продовження оригінальної версії фільму «Згадати все» (1990).
  • Першим фільмом, де подружжя Лен Вайсман та Кейт Бекінсейл працювали разом — фільми серії «Інший світ».
  • Одну сцену бійки Колін Фаррелл виконав сам, правда її знімали 22 рази, поки він зробив усе ідеально.
  • Клерк за столиком у компанії «$ПОГАД» каже Квейдові: «We Can Remember It For You Wholesale», буквально повторюючи назву оповідання Філіпа К. Діка «Ми можемо згадати це для вас оптом».
  • Колін Фаррелл дійсно ночував на знімальному майданчику, бо хотів «відчути, як це — прокинутися в майбутньому».
  • Під час зведення знімального майданчика для фільму будівельники потратили $10 тис. за тиждень на одні гвинти.
  • Згадка про Марс є у фільмі: під час суперечки героя Фаррелла із Гаррі, Квейд каже: «Я би теж хотів на Марс!»
  • Коли Квейд відкриває свій сейф, можна помітити купюри з зображенням Барака Обами.
  • Коли Квейд намагається пройти через пост охорони на вході до Сполученої Федерації Британії (СФБ), на нього одягнуто голографічне кольє з обличчям азіата. За мить до цього видно пухку жінку в жовтому плащі. Схожа жінка була маскою на голові у Квейда в оригінальному фільмі 1990 року.
  • Поки Квейд їде на трансземельному ліфті «Спад» («Fall»), він читає книгу Яна Флемінга «Шпигун, котрий мене любив».
  • Аби пройти 8 тисяч миль (діаметр Землі на лінії Британія-Австралія) за 17 хвилин швидкість у «Спада» має бути приблизно 28 тис. 235 миль на годину. На таких швидкостях ліфт має літати у вакуумі, бо інакше він загориться від тертя об повітря.
  • Час, аби добратися на «Спаді» від СФБ до Колонії, становив 17 хвилин. Квейд установлює таймер на бомбі на 15 хвилин; це значить, що вибух має статися за дві хвилин ДО прибуття, а не ЧЕРЕЗ кілька хвилин після, як це показано у фільмі.
  • Голограма Квейда на роялі каже фразу: «Ця голограма є обмежено-інтерактивною, тож, будь ласка, сформулюй питання інакше», що є посиланням на фільм «Я, робот», де голограма доктора Альфреда Леннінга промовляла приблизно таку саму фразу.
  • Більша частина футуристичної зброї насправді є сучасною зброєю, причому майже без змін. Срібний пістолет, котрий носить Лорі Квейд і різні поліцейські — це пістолет Chiappa Rhino 0,357 калібру з закріпленим під ним лазерним прицілом. Із такого ж Термінатор стріляв у трьох Сар Коннор. Поліцейські також носять автомат TDI Vector 0,45 калібру, а бійці Опору ходять, в основному, із гвинтівками Heckler & Koch G36 і автоматами UMP.
  • Хлопець на вулиці називає одного із «синтетичних поліцейських» епітетом «Robo-Dick»: це натяк на Пола Верховена, режисера оригінального фільму 1990-го року і «Робокопа» (1987).
  • У субтитрах до новини про вибух поїзда ім'я персонажа Браяна Кренстона відображається як «Cohaagan». А в титрах до фільму його зазначили як «Cohaagen».
  • Якщо «Спад» є таким, що вільно падає за умов відсутності опору, — то пасажири мали б бути в невагомості протягом всієї подорожі. Однак, умови невагомості у фільмі з'являються лише при проходженні крізь ядро планети. Якщо корабель прискорюється на дорозі до ядра, а потім уповільнюються до повної зупинки з другого боку; «перевороти» у епіцентрі ядра Землі, мали б проходити тричі, і гравітація мала би на протяглості усієї подорожі, окрім точки відправлення, точки перевороту біля ядра і точки призначення. При прискоренні в 1-G поїздка зайняла б більше, аніж заявлені у фільмі 17 хвилин, а саме близько 47. Австралія знаходиться не прямо навпроти Великої Британії, якщо подорожувати крізь ядро планети.

Створення фільму[ред. | ред. код]

Виробництво[ред. | ред. код]

2 червня 2009 року журнал «Variety» оголосив, що Курт Віммер має намір написати сценнарій до цього фільму.[15] Марк Бомбак також узяв участь у написанні,[6] у той час як Джеймс Вандербільт[en] «відполірував» готовий текст.[16] Більш, ніж рік по тому Лена Вайсмана запросили бути режисером картини.[17] Пол Кемерон став оператором фільму[18] а монтажем фільму зайнявся Крістіа Вагнер[en].[19] Саундтрек є наслідком співпраці Гаррі Ґрейсон Вильямс і валлійська електронна команда Hybrid[en].[20] Хоча фільм було оголошено у пресі як «римейк», кінозірка Джессіка Біл оголосила 2серпня 2012 року у шоу «The Daily Show», що фільм не є римейком фільму 1990 року, а швидше адаптацією оригінальної новели Філіпа Кей Діка.[21] Однак, герой власне Джессіки, Меліна, насправді відсутній у новелі Філіпа Кей Діка, а взято його саме з фільму 1990 року за участю Шварценеґґера. Те ж саме скажемо і про образи Когааґена і Гаррі, а тако ж і вождя руху опору разом із ними. Із попередньої версії фільму також запозичено імена Квейд (Quaid) і Лорі (Lori) для подружжя головних героїв, узятих із фільму-попередника, — у той час як у оригінальній новелі це були Квейл (Quail) та Кірстен (Kirsten). Основна сюжетна лінія фільму також заснована на сюжеті оригінального фільму 1990-го, хоча і з деякими змінами, наприклад, із переміщення місця розгортання подій із Марса до «колонії».

У серпні 2010 Арнольд Шварценеггер висловлював інтерес у своїй участі у фільмі в образі Даґа Квейда (Doug Quaid), поки у жовтні 2010 року офіційно не було оголошено в The Hollywood Reporter, що короткий список претендентів на роль Квейда із Томом Гарді і Майклом Фассбендером очолює Колін Фаррелл.[22] 11 січня 2011 було оголошено, що Фаррел уже отримав цю роль.[8] Фаррелл у квітні 2011 сказав у інтерв'ю, що він ознайомився зі сценарієм, а також зазначив, що римейк відрізняється від новели Діка.[23]

Про участь Кейт Бекінсейл та Джессіки Біл було підтверджено 25 травня[9] після розгляду кандидатур акторок Еви Грін, Діани Крюгер і Кейт Босворт, яких раніше розглядали на роль Меліни (Біл).[24] Зірку телесеріалу«Пуститися берега» Браяна Кранстона (Bryan Cranston) було обрано на роль головного антагоніста у фільмі.[10][25] Етана Говка запросили на камео, як він сам зазначив «для монологу на п'ять сторінок довжиною»;[26][27] однак, цю роль, очевидно, потім вирізали.[28] Пізніше до складу акторів залучили Білла Нагі (Bill Nighy)[29] і Джона Чо (John Cho).[12]

За заявленого кошторису в $125 мільйонів,[30] знімальний процес розпочався у Торонто 16 травня 2011 і закінчився 20 вересня 2011.[31] Сцени було знятона студії Pinewood Toronto Studios[en],[32], а також в Торонтському університеті, на станції торонтського метро Lower Bay Station, у торонтському бізнес-центрі CIBC Commerce Court[en], у кампусі Торонтського університету (the University of Toronto Scarborough[en]), у головному фінансовому районі Онтаріо (the Metro Toronto Convention Centre[en]),[33] і в місті Гвелф.[34] Фільм знімали на цифрові камери фірми Red Epic[en] і анаморфічниними[en] лінзами фірми Panavision[en].[35] Після забезпечення права на екранізацію від фірми Miramax Films, Columbia Pictures почала дистрибуцію фільму.[15]

Вірусна реклама[ред. | ред. код]

Щоб зацікавити майбутніх глядачів і створити ажіотаж навколо майбутнього тоді римейка «Total Recall» — трохи більше, ніж за місяць до релізу 3 серпня 2012, було створено фальшиву вірусну рекламу неіснуючої корпорації «Rekall» із фільму, яка раптово виникла на вулицях найбільших міст США. Різні за темою оголошення про послуги салону пропонували клієнтам втілити свої найзаповітніші мрії шляхом імплантації їм фальшивих спогадів.[36] Було створено сайт корпорації під салоганами: «Утікай зі свого світу до нашого!», а також «Байдуже, чого Ви хочете — ми пригадаємо це для Вас!». Там симпатична дівчинка-портьє розказує і показує усе про корпорацію і послуги, які її салон надає. Сайт розміщено за адресою: http://www.WelcomeToRekall.com/ [Архівовано 20 березня 2013 у Wayback Machine.]


У формі, схожій на вірусну рекламну кампанію до фільму «9-й округ», з'явилися навіть анти-Rekall'івські борди і постери під гаслом: «Не дайте їм підсмажити Ваш мозок!» («Don't let them blow your mind») і навіть повноцінний вебсайт NoRekall.org, який поширює детально розроблені медиками і дуже правдоподібні історії користувачів салону, здоров'я яких ніби-то постраждало або внаслідок хімічної дії на організм сироватки (Rekall Serum); або у яких унаслідок опромінення мозку мікрохвильовим синхронізатором біологічних ритмів (Xhu-9 Synchropator) виникли психосоматичні реакції, які призвели до загострення існуючих хворіб; або ж про тих, у кого сталися психологічні розлади унаслідок дисонансу між реальністю і заповітними мріями — і вони не змогли повернутися до нормального життя.[37] Сайт див. тут: https://web.archive.org/web/20121014173105/http://norekall.org/ Деякі українські постери теж виглядали у такому ключі.

Реліз[ред. | ред. код]

Касові збори[ред. | ред. код]

Реліз Total Recall відбувся 3 серпня 2012 у 3 601 кінотеатрах США із касовими зборами $9,1 млн за перший день і $25,578 за перший тиждень, здобувши сходинку #2 за касовими зборами (у середньому по $7220 на один кінотеатр).[2]

За кордонами США фільм зібрав за перший тиждень $6,2 млн в Росії, $3,5 млн в Японії і $2 млн у Мексиці.[38]

На 13 жовтня 2012 р. фільм зібрав $58,878 млн на батьківщині і $119,58 млн за кордонами США. Загальні касові збори склали $178,45 млн.[39]

В Україні касові збори фільму були скромними: $470,8 тис. за перший тиждень прокату і менше $1 млн за увесь час.[40] Це стало наслідком в'ялого просування фільму дистриб'юторами без урахування національної специфіки глядача, підтверджуючи відоме гасло другого Президента: «Україна — не Росія».

Відгуки критиків[ред. | ред. код]

Фільм отримав різні відгуки оглядачів. «Total Recall» отримав 29 % «помідоростиглості» у накопичувальному рейтингу на сайті Гнилі помідори, що базувався на огляді 202 ревю. Висновок сайту звучав: «Хоч фільм і може похвалитися вражаючими трюками і сценами зі спецефектами, „Total Recall“ має слабенький сюжет, викривлений гумор, спотворені образи героїв, які створив класик наукової фантастики».[41] На сайті Metacritic, який присвоює середньозважений рейтинг зі 100 за відгуками від основних критиків, фільм отримав середній рейтинг 44 на основі 38 рецензій, що визнано «змішаним або середнім рейтингом».[42] На загал, критики оцінили спецефекти та відмітили, що фільм має «візуально вражаючий» сюжетний ряд.

Джо Вільямс[en] із газети "Louis Post-Dispatch"[en] дав фільмові позитивну критичну оцінку: «Багато оздоблена і насичена атмосфера першої години фільму настільки переважає будь-яку науково-фантастичну родзинку фільмів із часів „Особлива думка“, що м'який післясмак фіналу погоні у фільмі швидко забувається».[43] Роджер Еберт із газети "Chicago Sun-Times"[en] віддав фільмові 3 зірки із чотирьох, та відмітив деталізацією світу фільму: «„Total Recall“ є дуже детально продуманою і майстерно витвореною, наповненою потужною енергією науковою фантастикою. Як і всі сценарії, що надихав їх Філіп Кей Дік, ця історія грається з інтригуючими ідеями. Щоправда, у фільмі 1990 року це ніколи не зачіпляло особисто мене емоційно; і чесно кажучи, для мене особисто це й не важливо».[44] Критик Майкл Філліпс[en] із газети «Chicago Tribune» також дав позитивну оцінку фільмові, зазначивши, що «у цьому кіні все відбувається за передбачуваною схемою. Однак, коли чарівна Біл ефектно паркує свій автогувер і звертається до Фаррелла, чи не бажає він прокататися, ваше серце (я упевнений!) співає так само, як і моє…»[45]

Джастін Лав із журналу «The Hollywood Reporter» написав до фільму зважене ревю, він сказав: «Результат роботи знімальної групи є досить цікавим, хоча і не повністю задовольняє мене із точки зору жанру чи цілісності сценарію; обидві ці важливі частини є, як і ступінь уяви творців фільму, явно не на висоті».[46] Емі Б'янколлі з часопису "San Francisco Chronicle"[en] також написала зважений критичний відгук, зазначивши: «Посеред усіх оцих сліпучо-прекрасних оцифрованих комп'ютерних міських пейзажів і динамічного розвитку подій у оновленій версії „Total Recall“, усе інше виглядає позбавленим смаку: без крові, без повітря, без почуття гумору, одним словом — безлико. З ефектною тригрудою повією — чи без неї».[47] Джен Ченсі із газети «Washington Post» дав фільмові дві зірки із чотирьох, сказавши: «Так що ж у цьому „Total Recall“-2012 перевершує версію фільму з Арні? Для початку, тут є новий актор у головній ролі… А ще тут набагато більша кількість недоліків».[48] Овен Гляйберман із тижневика «Entertainment Weekly» традиційно для себе позначив фільм рейтингом «C», зазначивши: «Ця… річ є похмурою, статичною, безрадісною»."[49] Джастін Чанг із журналу «Variety» відзначився неоднозначним враженням про фільм: «Божевільний нові гаджети, енергійний сюжетний ряд і ретельно пророблений дизайн довкілля — усього цього не достатньо, щоб уберегти „Total Recall“ від приторного відчуття надмірності».[50]

А от Кайл Сміт[en] із «New York Post» повністю розкритикував фільм: «Що стосується головного лиходія у фільмі — то навряд чи можна зіграти краще, ніж Браян Кренстон, в образі злого олігарха, який намагається покінчити з опором… Проте… Коли він стає у спаринг із Фарреллом — ви не відчуваєте мурашок по шкірі. Це виглядає жалюгідно, ніби ви спостерігаєте, як якийсь чувак б'є свого батька».[51] Петер Траверз із журналу «Rolling Stone» також піддав нищівній критиці цю картину, сказавши: «Не поспішайте із гомеричним реготом тільки тому, що новий „Recall“ абсолютно безмозкий. Оригінальність і зв'язність у фільмі теж зникли безвісти».[52]

Катерина Тугушева, журналіст afisha.tochka.net оцінила фільм так: «„Згадати все“ — якісний і видовищний фантастичний бойовик; і хоча глядачі знають, чим все закінчиться, його хочеться додивитися до кінця. А раптом все це фальшивка?»[53]

Латифа Маріам Найем із сайту kinofilms.ua у статті «„Згадати все“ — зразковий бойовик» написала таке: «…запам'яталася головна героїня Кейт Бекінсейл, котра грає Лорі, псевдодружину Квейда. У кожній сцені від неї було стільки агресії, що це навіть дивувало, бо канон того, що у головного героя-мужчини має бути антагоніст — теж мужчина, занадто вже уївся… Та тут Кейт Бекінсейл повністю взяла на себе роль негативного героя, ну й, звичайно ж, привабливої особи: куди ж без цього в екшенах». У цілому критика рецензентки більше нейтральна, аніж негативна. Наостанок вона зазначає: «Під час перегляду шанувальникам такого кіна [бойовика — Авт.] можна сміливо відключати мозок і просто насолоджуватися екшеном у класичному його стилі».[54]

Критик Redder із того ж сайту зазначив: «…чисто візуально все шикарно: світ майбутнього виглядає похмуро й переконливо, погоні, вибухи, перестрілки виглядають здорово, око ні на чім не спотикається, нічого не дратує. Ну, тобто, чисто зовнішньо — усе напрочуд добротно; а от усередині — порожнеча». У статті автор детально порівнює усі три роботи: оповідання і два фільми; і в цілому дає негативний відгук останньому фільмові: "Отож ["Згадати все" (2012)— Авт.] як середній фантастичний фільм виглядає добре, а як римейк верховенського шедевра — це навіть не бліда тінь. Отакі справи".[55]

Музика[ред. | ред. код]

Original Motion Picture Soundtrack
"ПРИГАДАТИ ВСЕ"
Музичний альбом
Композитор Гаррі Ґреґсон-Вільямс
Виконавець
композитор: Гаррі Греґсон-Вільямс
Дата випуску
31 липня 2012
Записаний 2009-2012
Жанр електронна музика
музика до фільму
Тривалість 56 хв. 35 сек.
Лейбл Madison Gate Records, Inc.
Продюсер Гаррі Греґсон-Вільямс
Hybrid[en] (валійська електронна команда)
Професійні огляди
℗ 2012 Madison Gate Records, Inc.

Британський композитор Гаррі Греґсон-Вільямс написав музичні теми до фільму «Згадати все» (2012). Примітно, що його вважають одним із найвідоміших композиторів сучасності, що поєднує в своєму стилі елементи електронної та класичної музики. Лауреат Satellite Award за музику до фільму «Королівство небес», назву фільму хибно переклали росіяни і змавпували наші як «Царство небесне») і номінацією на «Золотий глобус» за музику до «Хронік Нарнії».

Саундтреки доступні завдяки компанії Madison Gate Records, Inc., як указано на офіційному сайті фільму.[56] Прослухати саундтреки можна тут: http://soundcloud.com/madison-gate-records/sets/total-recall-original-motion/ [Архівовано 5 серпня 2012 у Wayback Machine.] Купити альбом можна на iTunes за ціною $9.99.

Total Recall - Original Motion Picture Soundtrack
#НазваТривалість
1.«Сон (The Dream)»3:35
2.«"Спад" (The Fall)»2:11
3.«Колонія (Colony)»1:56
4.«Подорож до лігва (The Tripping Den)»2:50
5.«Салон "$погад" (Rekall)»2:51
6.«Погоня на даху (Rooftop Chase)»2:23
7.«Дзвінок по руці (Hand Call)»2:50
8.«Сховище (The Vault)»4:50
9.«Митниця (Customs)»1:40
10.«Погоня на машині, ч.1 (Car Chase, Pt. 1)»2:44
11.«Погоня на машині, ч.2 (Car Chase, Pt. 2)»1:34
12.«Ключ (The Key)»1:24
13.«Шрам на твоїй руці (The Scar On Your Hand)»4:15
14.«Погоня на ліфтах (Elevator Chase)»5:21
15.«Потяг до Маттіаса (Train to Matthias)»4:03
16.«Рятуючи Меліну (Saving Melina)»2:35
17.«Зміна гравітації (Gravity Reversing)»2:19
18.«Бій до останнього (Up Top Fight)»2:52
19.«"Спад" знищено (The Fall Collapses)»1:35
20.«У це важко повірити, ти не так? (It’s Hard to Believe, Isn’t It?)»2:34

Відеогра[ред. | ред. код]

Піктограма гри
для iPhone та iPad

За місяць до виходу фільму на екрани, відбувся реліз гри Total Recall для iPhone і iPad. Це 3D шутер від фірми Jump Games Private Ltd., гру зроблено як прив'язку[en] до фільму з метою взаємовигідного партнерства обох компаній.[57]

Сама гра є шутером від першої особи із лінійним сюжетом, що динамічно розвивається; середовище повністю тривимірне, у грі багато локацій; у розпорядженні гравця чимало зброї — отож гравця тримають у напрузі протягом усієї гри: гру розроблено на сюжетній лінії фільму, якого ще не бачили глядачі; прив'язка до попереднього фільму є мінімальною. Сюжет гри починається із того, що головний герой опиняється в 2084 році, і раптом виявляє, що він утікає від таємничих нападників після подорожі до Центру імплантації пам'яті. Справи героя кепські, доля світу лежить на хистких терезах, оскільки межа поміж Фантазією і Реальністю розчиняється у параноїдальному сні.

Гра займає 150 Мб пам'яті і доступна для скачування; ціна гри на App Store становить $0.99 для обох гаджетів. Під час гри користувач може придбати валюту всесвіту Total Recall Game за реальні гроші через систему покупок Apple (Apple's in-app purchase system), тому необхідний нагляд батьків над малими гравцями.

Гру випущено англійською, французькою, німецькою, італійською та іспанською мовами.

На українському сервері гри немає.

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Title « British Board of Film Classification. BBFC.co.uk. 16 липня 2012. Архів оригіналу за 22 липня 2012. Процитовано 20 липня 2012.
  2. а б «Daily Box Office Results for Friday, August 3, 2012» [Архівовано 10 жовтня 2012 у Wayback Machine.]. Box Office Mojo. IMDb. Retrieved August 6, 2012.
  3. Total Recall (2012) Total Lifetime Grosses. Архів оригіналу за 5 жовтня 2012. Процитовано 6 жовтня 2012.
  4. Warner, Kara (20 квітня 2012). Total Recall remake heads in 'a different direction' from original. MTV. Архів оригіналу за 25 квітня 2012. Процитовано 27 квітня 2012.
  5. A Total Recall Remake is Very Real. ComingSoon.net. CraveOnline. 26 лютого 2009. Архів оригіналу за 26 грудня 2010. Процитовано 27 травня 2011.
  6. а б Fischer, Russ (25 лютого 2011). Sony Schedules 'Total Recall' For August 2012, Also Dates 'I Hate You, Dad' And Kevin James' MMA Film. /Film. Архів оригіналу за 27 червня 2011. Процитовано 6 червня 2011.
  7. «Ти те, що ти пам'ятаєш». www.kinofilms.ua. 26 серпня 2012.
  8. а б Colin Farrell cast in 'Total Recall' remake. The Independent. 12 січня 2011. Архів оригіналу за 30 серпня 2011. Процитовано 27 травня 2011.
  9. а б в Weintraub, Steve (25 травня 2011). Exclusive: Kate Beckinsale and Jessica Biel Officially Cast in TOTAL RECALL; Filming Starts Monday in Toronto [UPDATED]. Collider.com. Архів оригіналу за 27 травня 2011. Процитовано 27 травня 2011.
  10. а б Kate Beckinsale Offered TOTAL RECALL. Collider.com. Архів оригіналу за 16 липня 2012. Процитовано 20 липня 2012.
  11. Open your mind to Bill Nighy as the new Kuato in the remake of Total Recall. Jablo.com. Архів оригіналу за 27 серпня 2011. Процитовано 4 жовтня 2011.
  12. а б Schaefer, Sandy (27 травня 2011). Zach Braff Joins 'Oz'; John Cho Has 'Total Recall'. ScreenRant. Архів оригіналу за 1 червня 2011. Процитовано 27 травня 2011.
  13. See Kaitlyn Leeb, the Three-Breasted Woman From 'Total Recall,' at Comic-Con (Video). Entertainment.Gather.com. Архів оригіналу за 14 серпня 2013. Процитовано 20 липня 2012.
  14. Revealed: 3-breasted prostitute in 'Total Recall'. Архів оригіналу за 03-01-2013. Процитовано 21-07-2012.
  15. а б Fleming, Mike (2 червня 2009). Wimmer to write 'Total Recall' remake. Variety. Reed Business Information. Архів оригіналу за 28 січня 2011. Процитовано 6 червня 2011.
  16. Fernandez, Jay A. (24 березня 2011). James Vanderbilt Returning to Pen 'Spider-Man' Sequel (Exclusive). The Hollywood Reporter. Prometheus Global Media. Архів оригіналу за 23 серпня 2011. Процитовано 6 червня 2011.
  17. Sciretta, Peter (29 липня 2010). Len Wiseman to Direct Total Recall. /Film. Архів оригіналу за 14 травня 2011. Процитовано 27 травня 2011.
  18. Caranicas, Peter (15 лютого 2011). Revisionist History for 'Kennedys' crew. Variety. Reed Business Information. Архів оригіналу за 8 листопада 2012. Процитовано 6 червня 2011.
  19. Total Recall (Remake) (2012). The New York Times. The New York Times Company. Архів оригіналу за 23 липня 2012. Процитовано 6 червня 2011.
  20. Music for Total Recall « Hybrid. HybridSoundSystem.com. 3 квітня 2012. Архів оригіналу за 28 липня 2012. Процитовано 20 липня 2012.
  21. Episode #17.134. The Daily Show. Сезон 17. Епізод 134. 2 серпня 2012. Comedy Central. Архівована копія. Архів оригіналу за 18 жовтня 2012. Процитовано 16 жовтня 2012.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  22. Fernandez, Jay A. (21 жовтня 2010). EXCLUSIVE: Colin Farrell Is Frontrunner for 'Total Recall' Lead. The Hollywood Reporter. Prometheus Global Media. Архів оригіналу за 7 червня 2011. Процитовано 6 червня 2011.
  23. Eisenberg, Eric (26 квітня 2011). Colin Farrell Says Total Recall Remake Won't Re-Adapt Philip K. Dick. Cinema Blend. Архів оригіналу за 4 травня 2011. Процитовано 27 травня 2011.
  24. Fleming, Mike (22 березня 2011). Who's Reading For 'Total Recall' Gals?. Deadline.com. Mail.com Media. Архів оригіналу за 23 травня 2011. Процитовано 27 травня 2011.
  25. «Bryan Cranston Defends Total Recall Remake» [Архівовано 5 листопада 2011 у Wayback Machine.]. ContactMusic.com. Retrieved July 12, 2012.
  26. Chitwood, Adam (20 травня 2011). Ethan Hawke Reveals His TOTAL RECALL Cameo Involves 5-Page Monologue. Collider.com. Архів оригіналу за 24 травня 2011. Процитовано 27 травня 2011.
  27. Kit, Borys (10 травня 2011). Ethan Hawke Joins 'Total Recall' Remake (Exclusive). The Hollywood Reporter. Prometheus Global Media. Архів оригіналу за 14 травня 2011. Процитовано 27 травня 2011.
  28. How Ethan Hawke's role in the new Total Recall changes everything. io9. Архів оригіналу за 8 вересня 2012. Процитовано 26 вересня 2012.
  29. Johnson, James (25 травня 2011). Bill Nighy Cast In 'Total Recall' Remake. The Inquisitr. Архів оригіналу за 29 травня 2011. Процитовано 27 травня 2011.
  30. Box Office Preview: 'Dark Knight Rises' Should Lord Over 'Total Recall'. The Hollywood Reporter. 2 серпня 2012. Архів оригіналу за 3 серпня 2012. Процитовано 2 серпня 2012.
  31. In Production. Ontario Media Development Corporation. Архів оригіналу за 6 липня 2011. Процитовано 6 червня 2011.
  32. Vlessing, Etan (23 грудня 2010). Report: Columbia Pictures' 'Total Recall' Headed to Toronto. The Hollywood Reporter. Prometheus Global Media. Архів оригіналу за 7 червня 2011. Процитовано 6 червня 2011.
  33. Woods, Michael (25 липня 2011). Frustrated with Lake Shore closure? Blame Colin Farrell. The Toronto Star. Архів оригіналу за 24 жовтня 2012. Процитовано 25 липня 2011.
  34. Tracey, Scott (22 серпня 2011). Total Recall major film shoot shakes up downtown Guelph. The Guelph Mercury. Архів оригіналу за 6 квітня 2012. Процитовано 5 листопада 2011.
  35. Lezotte, Suzanne (27 січня 2012). Paul Cameron Shoots from a "Ledge". Panavision.com. Архів оригіналу за 3 квітня 2012. Процитовано 21 березня 2012.
  36. Curtin, Paul (21 червня 2012). Total Recall‘s Rekall Viral Marketing Campaign Begins. Mediastinger. Архів оригіналу за 24 вересня 2012. Процитовано 24 жовтня 2012.
  37. Stepenberg, Alejandro (18 червня 2012). THE TOTAL RECALL VIRAL CAMPAIGN CONTINUES WITH MORE POSTERS FOR THE COMPANY REKALL. THE JOBLO NETWORK. Архів оригіналу за 21 червня 2012. Процитовано 24 жовтня 2012.
  38. Белецкий, Михаил (13 серпня 2012 року). Кассовые сборы в России 9-12 августа: ремейк «Вспомнить все» собрал почти 200 миллионов. Архів оригіналу за 4 березня 2016. Процитовано 17 жовтня 2012. {{cite news}}: Текст «Культура-ВРН» проігноровано (довідка)
  39. «Weekend Box Office Results for August 3-5, 2012» [Архівовано 5 жовтня 2012 у Wayback Machine.]. Box Office Mojo. IMDb. Retrieved August 6, 2012.
  40. Закаматак, критик (13 серпня 2012 року). Кассовые сборы Украины за 9 - 12 августа 2012: ремейк 'Вспомнить всё' неплохо начал прокат. Архів оригіналу за 15 жовтня 2012. Процитовано 17 жовтня 2012. {{cite news}}: Текст «Культура-ВРН» проігноровано (довідка)
  41. Total Recall. Rotten Tomatoes. Flixter. Архів оригіналу за 4 серпня 2012. Процитовано 7 серпня 2012.
  42. Total Recall. Metacritic. CBS Interactive. Архів оригіналу за 19 серпня 2012. Процитовано 7 серпня 2012.
  43. Williams, Joe (3 серпня 2012). Remake of 'Total Recall' creates its own identity. St. Louis Post-Dispatch. STLToday.com. Архів оригіналу за 8 серпня 2012. Процитовано 7 серпня 2012.
  44. Ebert, Roger (1 серпня 2012). Total Recall (PG-13). Chicago Sun-Times. RogerEbert.com. Архів оригіналу за 5 серпня 2012. Процитовано 7 серпня 2012.
  45. Phillips, Michael (2 серпня 2012). 'Total Recall': Remember this? ★★ 1/2. Chicago Tribune. A Tribune Newspaper. Архів оригіналу за 14 серпня 2013. Процитовано 7 серпня 2012.
  46. Lowe, Justin (2 серпня 2012). Total Recall: Film Review. The Hollywood Reporter. Архів оригіналу за 5 серпня 2012. Процитовано 7 серпня 2012.
  47. Biancolli, Amy (2 серпня 2012). 'Total Recall' review: Memory lapse. San Francisco Chronicle. Hearst Communications Inc. Архів оригіналу за 6 серпня 2012. Процитовано 7 серпня 2012.
  48. Chaney, Jen (3 серпня 2012). Total Recall. Washington Post. WashingtonPost.com. Архів оригіналу за 14 серпня 2013. Процитовано 7 серпня 2012.
  49. Gleiberman, Owen (6 серпня 2012). Total Recall. Entertainment Weekly. Entertainment Weekly Inc. Архів оригіналу за 22 липня 2012. Процитовано 7 серпня 2012.
  50. Chang, Justin (1 серпня 2012). Film Review: Total Recall. Variety. Reed Elsevier Properties Inc. Архів оригіналу за 7 серпня 2012. Процитовано 7 серпня 2012.
  51. Smith, Kyle (2 серпня 2012). WATCH: Total recoil!. New York Post. NYP Holdings, Inc. Архів оригіналу за 5 серпня 2012. Процитовано 7 серпня 2012.
  52. Travers, Peter (2 серпня 2012). Total Recall. Rolling Stone. Архів оригіналу за 6 серпня 2012. Процитовано 7 серпня 2012.
  53. Тугушева, Катерина (10 серпня 2012 року). Згадати все: нові старі ігри з пам'яттю. Архів оригіналу за 20 грудня 2012. Процитовано 21 жовтня 2012. {{cite news}}: Текст «afisha.tochka.net» проігноровано (довідка)
  54. Найем, Латифа Маріам (9 серпня 2012 року). «Вспомнить все» - отменный боевик. Архів оригіналу за 18 грудня 2012. Процитовано 21 жовтня 2012. {{cite news}}: Текст «kinofilms.ua» проігноровано (довідка)
  55. Redder (26 серпня 2012 року). Сни не про Марс. Архів оригіналу за 17 грудня 2012. Процитовано 21 жовтня 2012. {{cite news}}: Текст «kinofilms.ua» проігноровано (довідка)
  56. Архівована копія. Архів оригіналу за 23 жовтня 2012. Процитовано 22 жовтня 2012.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  57. Haslam, Oliver (July 29, 2012). «Official Total Recall Game For iPhone And iPad Blasts Its Way Into The App Store — Download Now!» [Архівовано 31 жовтня 2012 у Wayback Machine.]. Redmond Pie.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]