Pretty Whittle Liar

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Серія «Сімпсонів»
«Мила строга ошуканка»
англ. Pretty Whittle Liar
Брендін демонструє свою начитаність
Брендін демонструє свою начитаність
Брендін демонструє свою начитаність
Сезон № 33
Серія № 722
Перший показ 27 березня 2022
Сценарій Джон Коен
Режисер(и) Майкл Полчіно
Виконавчий продюсер Ел Джін і
Метт Селман
Код виробника UABF09
Особливості серії
Сцена на дивані Хтось складає п'ятнашки із сім'єю Сімпсонів. Після завершення Гомер відригує і знову перемішує частини.
Хронологія
Попередня Наступна
Bart the Cool Kid The Sound of Bleeding Gums
Сезон 33
Список серій

«Pretty Whittle Liar» (укр. «Мила строга ошуканка») — шістнадцята серія тридцять третього сезону мультсеріалу «Сімпсони», прем'єра якої відбулась 27 березня 2022 року у США на телеканалі «Fox».

Сюжет[ред. | ред. код]

Вдома у Сімпсонів Мардж збирає книжковий клуб того. Коли на зустрічі всі коментують, наскільки нудною була книга, Брендін Спаклер навпаки, розуміє глибинну суть твору, демонструючи інший рівень інтелекту, ніж який вона показує зазвичай, що шокує інших учасниць.

Наступного ранку весь Спрінґфілд пліткує про «розумну селючку». Плітки про дружину доходять і до Клітуса Спаклера.

Тим часом у школі Ліса виступає зі звітом. Незважаючи на доповідь міс Гувер сперечається з дівчинкою через неправильно вимовлене слово. З-за дверей двоє дітей передають записку про те, що Ліса — «одна з них»…

Клітус протистоїть Брендін, і вона розкриває, що чутки правдиві. Вона таємно читала книги, дивилася балет і здобула самоосвіту у Спрінґфілдському музеї. Почувши, яка Брендін насправді, Клітус не впізнає у ній за жінку, в яку він закохався, і вони розлучаються. Не маючи, куди іти, вона йде до будинку Сімпсонів, щоб трохи пожити.

Під час спільних покупок, Мардж запитує у Брендін, чому вона обрала Клітуса, бо він же — не найкращий вибір? Брендін розповідає історію свого сільського кохання. Водночас, обурена, дорікає Мардж цим же питанням: вона могла мати когось кращого за Гомера. І виявилося, що все місто такої ж думки…

Тим часом через дорікання вчительці у школі над Лісою знущаються, і таємничі діти рятують її. Вони знайомлять Лісу з «Лігою надзвичайних геніїв», які постійно змушені ховати свій розум.

За вечерею Брендін хоче повернутися до своїх дітей. Пізніше, у ліжку Мардж розповідає Гомеру, що про них думають люди в місті, і просить Гомера поговорити з Клітусом. Однак, той змушує Гомера ще більше хвилюватися за обидва шлюби.

Брендін розуміє, що не може залишатися осторонь, і хоче повернутися додому. Розмовляючи з Лісою вона радить дівчинці не приховувати свій інтелект, хоча сама Брендін вирішує відмовитися від «їжі для розуму» заради сім'ї. Наступного дня Ліса переконує інших розкрити свою справжню природу як «розумак», що вони і роблять.

Брендін повертається на ферму, де її вітають діти. Разом з цим, Клітус також багато думав і теж трохи змінився: він оформив бібліотечну картку і взяв книгу. Удома Мардж дізнається, що Гомер полагодив речі, необхідні, щоб продемонструвати дружині, як він змінився.

У сцені під час титрів Клітус представляє глядачам книги, які він прочитав.

Цікаві факти та культурні відсилання[ред. | ред. код]

Ставлення критиків і глядачів[ред. | ред. код]

Під час прем'єри серію переглянули 1,1 млн осіб, з рейтингом 0.4, що зробило її другим найпопулярнішим шоу на каналі «Fox» тієї ночі, після «Сім'янина»[2].

Тоні Сокол з «Den of Geek» дав серії три з половиною з п'яти зірок, сказавши, що серія — «складна, і дуже добре, що тут не додали ще одну кризу шлюбу сім'ї Сімпсонів»[1].

Маркус Ґібсон із сайту «Bubbleblabber» оцінив серію на 7/10, сказавши:

Серія прагне до свого інтелекту, навіть якщо важко об'єднати її елементи в єдину сюжетну лінію. Епізод пропонує хорошу частину розвитку Брендін і навіть Клітуса, які навіть намагаються навчитися читати книги. Ця серія також пропонує трохи справді пристойного гумору… Не потрібно бути генієм, щоб знати, що це ще один приємний епізод у тридцять третьому сезоні шоу[3].

Згідно з голосуванням на сайті The NoHomers Club більшість фанатів оцінили серію на 3/5 із середньою оцінкою 2,5/5[4].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в The Simpsons Stages Its Own Hillbilly Elegy. Den of Geek (англ.). 28 березня 2022. Архів оригіналу за 29 березня 2022. Процитовано 29 березня 2022.
  2. DarkUFO. TV Ratings for Sunday 27th March 2022 - Network Prelims, Finals and Cable Numbers Posted. SpoilerTV. Архів оригіналу за 29 березня 2022. Процитовано 29 березня 2022.
  3. Review: The Simpsons "Pretty Whittle Liar". Bubbleblabber (англ.). 28 березня 2022. Процитовано 29 березня 2022.
  4. Rate & Review: "Pretty Whittle Liar" (UABF09). The No Homers Club (англ.). Процитовано 27 липня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]