Сімпсони (сезон 18)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сімпсони (сезон 18)
Країна США США
Кількість епізодів 22
Трансляція
Телеканал Fox
Перший показ 10 вересня 200620 травня 2007
Трансляція в Україні
Телеканал Україна 2+2 (2011)
Україна QTV (2013—2017)
Україна НЛО TV (2016—2021)
Перший показ 5 квітня  — 24 червня 2011
Сезони
← Попередній
Сезон 17
Наступний →
Сезон 19
Список серій мультсеріалу «Сімпсони» (1—20 сезони)

Вісімнадцятий сезон мультсеріалу «Сімпсони» транслювався у США на телеканалі «Fox» з 10 вересня 2006 по 20 травня 2007 року.

Список серій[ред. | ред. код]

№ серії
(загалом)
№ серії
(в сезоні)
Назва серіїРежисер(и)Сценарист(и)Оригінальна дата показуКод серіїГлядачів в США
(млн)
3791«The Mook, the Chef, the Wife and Her Homer»
«Головоріз, кухар, дружина і її Гомер»
Майкл МеркантелБілл Оденкерк10 вересня 2006HABF1511.50[1]

Ліса подружилася з сином Жирного Тоні — Майклом Де Аміко. Жирний Тоні з поваги до Сімпсонів запрошує їх на обід. За обідом з'ясовується, що Майкл хоче краще бути кухарем, ніж продовжить сімейний бізнес. Коли з Жирним Тоні стається нещасний випадок, його помічники хочуть, щоб Майкл став їх ватажком, але коли він відмовляється, його місце займає Гомер.

Запрошені зірки: Джо Мантенья в ролі Жирного Тоні, Джо Пантоліано в ролі Данте Калабрезі старшого, Майкл Імперіолі в ролі Данте Калабрезі молодшого, Metallica в ролі самих себе
3802«Jazzy and the Pussycats»
«Джаззі та кішечки»
Стівен Дін МурДеніел Чун17 вересня 2006HABF188.94[2]

Барт перетворює тихі похорони в хаос, і його батькам доводиться зіткнутися з розлюченим натовпом спрінґфілдців. Гомер і Мардж відчайдушно шукають допомоги дитячого психіатра, і він пропонує Барту зайнятися грою на ударних, щоб дати вихід своєї енергії. Незабаром Барт видає ритми, як професіонал, і починає грати з групою The White Stripes і з улюбленими джаз-музикантами Ліси. Проходить зовсім трохи часу, і ентузіазм Ліси перетворюється в заздрість… Сумуючи дівчинка підбирає бродячих тварин.

Запрошені зірки: The White Stripes в ролі самих себе
3813«Please Homer, Don’t Hammer ’Em»
«Будь ласка, Гомере, не стукай»
Майк Андерсон і
Ральф Соса
Метт Ворбертон24 вересня 2006HABF209.72[3]
Мардж переконує Гомера купити колекцію книг про теслярство, але врешті решт вони збирають пил на полиці. Тоді Мардж вирішує читати ці книги і незабаром стає майстринею на всі руки. Однак, жителі Спрінґфілда не довіряють жінці ремонт своїх речей, тому Гомер виступає в ролі «ширми» для її бізнесу. Тим часом Барт дізнається, що в директора Скіннера алергія на арахіс, і починає маніпулювати ним.
3824«Treehouse of Horror XVII»
«Сімпсони і Гелоуїн XVII»
Девід Сільверман і
Метью Фонан
Пітер Гаффні5 листопада 2006HABF1710.43[4]

«Married to the Blob» (укр. «Мій чоловік — смертоносна крапля з космосу») — Гомер їсть таємничу зелену речовину з метеорита, яка перетворює його у слимака з жадібним апетитом.

«You Gotta Know When to Golem» (укр. «Стережися голема») — Барт виявляє ґолем за лаштунками шоу Красті і використовує його для власних цілей.

«The Day the Earth Looked Stupid» (укр. «День, коли Земля пошилася в дурні») — У 1938 році громадяни Спрінґфілда після розіграшу радіо спокійно реагують на реальне інопланетне вторгнення…

Запрошені зірки: Річард Льюіс в ролі Голема, Френ Дрешер в ролі Голема-жінки, Моріс Ламарш в Орсона Веллса, Sir Mix-a-Lot і Філ Макгро в ролі самих себе
3835«G.I. (Annoyed Grunt)»
«Американський солдат Д’оу»
Ненсі КрузДеніел Чун12 листопада 2006HABF2111.43[5]

Гомер стає жертвою двох рекрутерів і потрапляє на військові збори. Він, сприймає армію як якийсь літній табір, тим самим виводить з себе жорсткого полковника.

Запрошені зірки: Кіфер Сазерленд в ролі полковника
3846«Moe'N'a Lisa»
«Мо та Ліса»
Марк КіркландМетт Ворбертон19 листопада 2006HABF199.31[6]

Ліса відкриває у бармені Мо талант до поезії. Однак, коли з її допомогою Мо публікується і починає крутитися в літературних колах, він раптово забуває про те, що Ліса для нього зробила.

Запрошені зірки: Джей Кей Сіммонс в ролі Джей Джона Джеймсона; Том Вулф, Гор Відал, Майкл Шейбон і Джонатан Францен в ролі самих себе
3857«Ice Cream of Margie (with the Light Blue Hair)»
«Морозиво Мардж (синьоволосе)»
Метью НастюкКеролін Омайн26 листопада 2006HABF2210.90[7]
Гомер приймає у спадок від улюбленого продавця морозива фургон і починає працювати водієм-морозивником. Мардж в свою чергу, перетворює несподіваний потік паличок від морозива у скульптури, і це стає дуже популярним в Спрінґфілді.
3868«The Haw-Hawed Couple»
«Пара Ха-ха»
Кріс КлементсМетт Селман10 грудня 2006JABF028.29[8]
Нельсон запрошує весь клас Барта на свій день народження, але Барт і Мартін переконують інших не йти. Однак, Мардж змушує Барта йти на день народження Нельсона, через що Барт стає кращим другом Нельсона. Тим часом Гомерові сподобалися фантастичні романи про Анжеліку Баттон, які він читає Лісі, однак хвилюється, коли таємно від доньки дізнається, що книга має сумне закінчення…
3879«Kill Gil, Volumes I & II»
«Вбити Ґіла: Томи 1 і 2»
Боб АндерсонДжефф Вестбрук17 грудня 2006JABF018.96[9]

У Сімпсонів небажаний гість, якого вони впустили на Різдво в свій будинок – це невдаха Спрінґфілда, Ґіл. Після майже цілого року безуспішних спроб вигнати його, Мардж не витримує і наважується врешті-решт зробити це, але Ґіл їде сам. З цим Мардж не може змиритися, тому що вона повинна хоч комусь сказати «НІ!»

Запрошені зірки: Елвіс Стойко в ролі самого себе
38810«The Wife Aquatic»
«Водяна дружина»
Ленс КрамерКевін Карен7 січня 2007JABF0313.90[10]

Гомер робить сюрприз для Мардж, відправившись з нею до бухти, але виявляється, що там все не так як пам’ятає Мардж, бо давно немає «ням-ням рибки». Гомер з дітьми реставрує причал, але за звичайною дурістю підпалює карусель, викликаючи гнів натовпу. Гомер змушений працювати на рибацькому судні, яке йде в серце шторму…

Запрошені зірки: Саб Шимоно в ролі японського рибалки
38911«Revenge Is a Dish Best Served Three Times»
«Помста — це страва, що подається тричі»
Майкл ПолчіноДжоел Коен28 січня 2007JABF058.09[11]

Коли за кермом Гомер обіцяє помститися багатому техасцю, його рідні розповідають три історії про помсту, щоб переконати його:

  • «The Count of Monte Fatso» Мардж розповідає про Францію XIX-го століття і Гомера, звинуваченого у зраді.
  • «Revenge of the Geeks» — Ліса розповідає історію про Спрінґфілдську початкову школу, в якій ботани вирішили скинути хуліганів.
  • «Bartman Begins» — А Барт малює похмуру картину міста, в якому діє зграя злодіїв і один супергерой, що протистоїть їм — Бартмен.
39012«Little Big Girl»
«Маленька велика дівчинка»
Реймонд ПерсіДон Пейн11 лютого 2007JABF048.27[12]

Як нагороду за геройство, Барт отримує водійські права, за допомогою яких він їде в сусіднє місто, щоб сховатися від сімейних колотнеч. Там, він зустрічає Дарсі, яка думає, що йому 16 років і у них зав’язуються романтичні відносини… Тим часом, намагаючись знайти в історії своєї сім’ї для шкільної доповіді щось особливе, Ліса вигадує легенду про те, що Сімпсони насправді походять від корінних американців

Запрошені зірки: Наталі Портман в ролі Дарсі
39113«Springfield Up»
«Як зростав Спрінґфілд»
Чак ШітсМетт Ворбертон18 лютого 2007JABF078.80[13]

Відомий документаліст Деклан Десмонд повертається, щоб зняти історії жителів Спрінґфілда. У число історій, над якими працює Деклан, історія Мардж, Мо і Гомера, який намагається переконати Деклана і його знімальну групу в тому, що він – мільйонер.

Запрошені зірки: Ерік Айдл в ролі Деклана Десмонда
39214«Yokel Chords»
«Акорди селюків»
Сьюзі ДіттерМайкл Прайс4 березня 2007JABF099.09[14]

Директор Скіннер дозволяє Лісі викладати дітям Клітуса, щоб не приймати їх у Спрінґфілдську початкову школу. В результаті, вони виявляються в музичному номері шоу Клоуна Красті. Тим часом Барт відвідує психіатра, після того, як він вигадав історію про примару-вбивцю, щоб отримати безкоштовне харчування в кафетерії.

Запрошені зірки: Мег Раян в ролі докторки Свонсон, Пітер Богданович в ролі психіатра докторки Свонсон, Енді Дік, Джеймс Паттерсон та Стівен Сондхайм в ролі самих себе
39315«Rome-old and Juli-eh»
«Старий і потвора»
Ненсі КрузДеніел Чун11 березня 2007JABF088.98[15]

Гомер помилково оголошує себе банкрутом, через що Дідусь Сімпсон іде з будинку престарілих і закохується у Сельму. Тим часом Барт і Ліса обманюють службу доставки, щоб отримати картонні коробки.

Запрошені зірки: Джейн Качмарек в ролі судді Констанції Шкоди
39416«Homerazzi»
«Гомерацці»
Метью НастюкДж. Стюарт Бернс25 березня 2007JABF066.91[16]

Після вибуху вогнетривкого сейфа (купленого, щоб захистити цінності від великої кількості пожеж), Гомер і Мардж намагаються відновити сімейні фотографії. На одній з нових фотографій зображений скандальний сюжет і Гомер вирішує вступити в ряди папараці.

Запрошені зірки: Джей Кей Сіммонс в ролі редактора таблоїдів, Джон Ловітц в ролі Енріко Дратуваціо, Бетті Вайт в ролі самої себе
39517«Marge Gamer»
«Мардж — геймерша»
Боб АндерсонДж. Стюарт Бернс22 квітня 2007JABF106.40[17]

Мардж доводиться почати користуватися Інтернетом. Нахлинувше багатство і різноманітність затягує Мардж у рольову гру-фентезі «Earthland Realms» (укр. «Земні царства»)… Тим часом Гомер рятує футбольний матч Ліси підмінивши суддю, який звільнився. Однак навички суддівства Гомера тільки більше дратують Лісу і її почуття суперництва дозволяє їй грати на висоті.

Запрошені зірки: Роналду в ролі самого себе
39618«The Boys of Bummer»
«Хлопчики-невдахи»
Роб ОліверМайкл Прайс29 квітня 2007JABF117.57[18]
Завдяки Барту, «Спрінґфілдских Ізотопів» вперше посилають на чемпіонат Маленької Ліги, через що всі вважають його героєм. Однак на грі він пропускає легкий м’яч і команда програє. Тепер Барта переслідують розлючені фанати. Тим часом Гомер випадково отримує роботу в магазині матраців.
39719«Crook and Ladder»
«Гачок і сходи»
Ленс КрамерБілл Оденкерк6 травня 2007JABF137.72[19]
Мардж, прочитавши пораду в журналі для батьків, викидає соску Меґґі, що призводить до руйнування будинку Сімпсонів. Тому Мардж вирішує купити нову соску для Меґґі, але не може підібрати. Дівчинка знаходить собі заміну соски — іграшку-пискавку, яка не дає Гомеру заснути. Він починає приймати снодійне і ходити уві сні і в результаті стає добровольцем пожежної команди
39820«Stop, Or My Dog Will Shoot!»
«Стій або мій пес стрілятиме!»
Метью ФонанДжон Фрінк13 травня 2007JABF126.48[20]

Маленький Помічник Санти рятує Гомера, і стає місцевим героєм. Сімпсони вирішують записати його в Поліцейську Академію, де його ставлять в напарники до суворого старого поліцейського Лу.

Запрошені зірки: Моріс Ламарш в ролі рупорщика, Стівен Гокінг в ролі самого себе
39921«24 Minutes»
«24 хвилини»
Реймонд ПерсіБіллі Кімбол та
Ієн Макстон-Ґрем
20 травня 2007JABF149.80[21]

Пародія на телесеріал «24». Директор Скіннер відкриває ППЗ — Протипрогульний Загін, — на чолі якого стоїть Ліса. Барта відправляють на усунення йогурту, який настільки прострочений, що може бути токсичним, але йогурт перехоплюють шкільні хулігани Дольф, Джимбо і Кірні. Барт і Ліса повинні запобігти попадання супер смердючого йогурту на шкільний розпродаж випічки.

Запрошені зірки: Кіфер Сазерленд в ролі Джека Бауера, Мері Лінн Радскуб в ролі Хлої О'Браен
40022«You Kent Always Say What You Want»
«Ви, Кенте, завжди говорите, що хочете»
Метью НастюкТім Лонг20 травня 2007JABF159.80[21]

Гомер купує мільйонний ріжок морозива в місцевому магазині і його запрошують у новинну програму Кента Брокмана. Кент лається у прямому ефірі через те, що Гомер випадково вилив каву на його коліна. Через це, розлючений Нед Фландерс починає кампанію за очистку ефіру від лайки. В результаті, Кента звільняють…

Запрошені зірки: Моріс Ламарш в ролі диктора каналу «Fox», Ludacris в ролі самого себе


Показ в Україні[ред. | ред. код]

В Україні прем'єра сезону відбулася 5 квітня 2011 року на телеканалі «2+2».

Назва серії Показ в Україні
379 The Mook, the Chef, the Wife and Her Homer 21 червня 2011
380 Jazzy and the Pussycats 16 червня 2011
381 Please Homer, Don't Hammer ’Em 23 червня 2011
382 Treehouse of Horror XVII 16 червня 2011
383 G.I. (Annoyed Grunt) 24 червня 2011
384 Moe'N'a Lisa 23 червня 2011
385 Ice Cream of Margie (with the Light Blue Hair) 24 червня 2011
386 The Haw-Hawed Couple 6 квітня 2011
387 Kill Gil, Volumes I & II 5 квітня 2011
388 The Wife Aquatic 6 квітня 2011
389 Revenge Is a Dish Best Served Three Times 7 квітня 2011
390 Little Big Girl 7 квітня 2011
391 Springfield Up 8 квітня 2011
392 Yokel Chords 12 квітня 2011
393 Rome-old and Juli-eh 12 квітня 2011
394 Homerazzi 8 квітня 2011
395 Marge Gamer 13 квітня 2011
396 The Boys of Bummer 14 квітня 2011
397 Crook and Ladder 19 квітня 2011
398 Stop, Or My Dog Will Shoot! 15 квітня 2011
399 24 Minutes 20 квітня 2011
400 You Kent Always Say What You Want 25 квітня 2011

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Ratings: The Mook, The Chef, The Wife & Her Homer | Simpsons Channel. www.simpsonschannel.com. Архів оригіналу за 28 липня 2013. Процитовано 28 вересня 2018.
  2. Ratings: Jazzy & The Pussycats | Simpsons Channel. archive.is. 28 липня 2013. Архів оригіналу за 28 липня 2013. Процитовано 28 вересня 2018.
  3. Ratings: Please Homer Don’t Hammer Em | Simpsons Channel. www.simpsonschannel.com. Архів оригіналу за 28 липня 2013. Процитовано 28 вересня 2018.
  4. Ratings: Treehouse Of Horror XVII | Simpsons Channel. www.simpsonschannel.com. Архів оригіналу за 28 липня 2013. Процитовано 28 вересня 2018.
  5. Ratings: G.I.D’oh! | Simpsons Channel. 6 листопада 2008. Архів оригіналу за 6 листопада 2008. Процитовано 28 вересня 2018.
  6. Ratings: Moe ‘N’ A Lisa | Simpsons Channel. 15 листопада 2010. Архів оригіналу за 15 листопада 2010. Процитовано 28 вересня 2018.
  7. Ratings: Ice Cream Of Margie (With The Light Blue Hair) | Simpsons Channel. www.simpsonschannel.com. Архів оригіналу за 28 липня 2013. Процитовано 28 вересня 2018.
  8. Ratings: The Haw-Hawed Couple | Simpsons Channel. www.simpsonschannel.com. Архів оригіналу за 28 липня 2013. Процитовано 28 вересня 2018.
  9. Ratings: Kill Gil (Volumes I And II) | Simpsons Channel. www.simpsonschannel.com. Архів оригіналу за 12 вересня 2012. Процитовано 28 вересня 2018.
  10. Ratings: The Wife Aquatic | Simpsons Channel. www.simpsonschannel.com. Архів оригіналу за 28 липня 2013. Процитовано 28 вересня 2018.
  11. Ratings: Revenge Is A Dish Best Served Three Times | Simpsons Channel. www.simpsonschannel.com. Архів оригіналу за 28 липня 2013. Процитовано 28 вересня 2018.
  12. Ratings: Little Big Girl | Simpsons Channel. www.simpsonschannel.com. Архів оригіналу за 28 липня 2013. Процитовано 28 вересня 2018.
  13. Ratings: Springfield Up | Simpsons Channel. www.simpsonschannel.com. Архів оригіналу за 28 липня 2013. Процитовано 28 вересня 2018.
  14. Ratings: Yokel Chords | Simpsons Channel. www.simpsonschannel.com. Архів оригіналу за 28 липня 2013. Процитовано 28 вересня 2018.
  15. Ratings: Rome-old And Juli-eh | Simpsons Channel. www.simpsonschannel.com. Архів оригіналу за 28 липня 2013. Процитовано 28 вересня 2018.
  16. Ratings: Homerazzi | Simpsons Channel. www.simpsonschannel.com. Архів оригіналу за 28 липня 2013. Процитовано 28 вересня 2018.
  17. Ratings: Marge Gamer | Simpsons Channel. www.simpsonschannel.com. Архів оригіналу за 28 липня 2013. Процитовано 28 вересня 2018.
  18. Ratings: The Boys Of Bummer | Simpsons Channel. www.simpsonschannel.com. Архів оригіналу за 28 липня 2013. Процитовано 28 вересня 2018.
  19. Ratings: Crook And Ladder | Simpsons Channel. 18 листопада 2011. Архів оригіналу за 18 листопада 2011. Процитовано 28 вересня 2018.
  20. Ratings: Stop Or My Dog Will Shoot | Simpsons Channel. 18 листопада 2011. Архів оригіналу за 18 листопада 2011. Процитовано 28 вересня 2018.
  21. а б Ratings/Video 400th Episode Hour | Simpsons Channel. 25 грудня 2012. Архів оригіналу за 25 грудня 2012. Процитовано 28 вересня 2018.

Посилання[ред. | ред. код]