Сімпсони (сезон 27)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сімпсони (сезон 27)
Країна США США
Кількість епізодів 22
Трансляція
Телеканал Fox
Перший показ 27 вересня 201522 травня 2016
Трансляція в Україні
Телеканал Україна НЛО TV
Перший показ 19 грудня 2016[1]1 січня 2017[2]
Сезони
← Попередній
Сезон 26
Наступний →
Сезон 28
Список серій мультсеріалу «Сімпсони» (з 21 сезону)

Двадцять сьомий сезон мультсеріалу «Сімпсони» транслювався у США на телеканалі «Fox» 27 вересня 2015 до 22 травня 2016 року. Серіал продовжено на 27 і 28 сезони 4 травня року[3].

Цього сезону вийшла канонічна серія, присвячена Хелловіну «Halloween of Horror». 2015 року відбувся конкурс: людину, яка пожертвувала гроші організації «New York Collaborates for Autism» через Omaze, обрали для анімації в цьому епізоді «Сімпсонів». Переможцем цього змагання було оголошено Карла Зілера. Він також отримав унікальний принт його персоналізованого персонажа з підписом Метта Ґрюйнінґа[4].

Запрошеними зірками сезону були: Ліна Данем («Every Man's Dream»), Бен Шварц («'Cue Detective»), Софія Вергара («Teenage Mutant Milk-Caused Hurdles»), Ендрю Реннелс («How Lisa Got Her Marge Back») тощо[5][6][7].

Також:

  • у прем'єрній серії сезону «Every Man's Dream» у Гомера діагностують нарколепсію, через що він розлучається з Мардж і закохується у фармацевтку[5]. Творцям шоу навіть доводилось випускати пояснення, що Гомер і Мардж насправді розлучаються НЕ назавжди[8];
  • будинок Сімпсонів прокоптився («'Cue Detective»)[9];
  • в одному із сегментів цьогорічного епізоду «Treehouse of Horror XXVI» Другий Номер Боб нарешті вбив Барта[10];
  • Гомер програв в покер 5 тисяч доларів і віддав Лісу, щоб погасити борг[9];
  • Білл Плімптон вчетверте анімував диванний ґеґ («Lisa the Veterinarian»);
  • після того, як Смізерс невдало освідчився містеру Бернсу, Вейлон вирішує знайти кохання деінде («The Burns Cage»)[11];
  • наприкінці серії «Simprovised» Гомер у прямому етері (одночасно для всіх часових поясів США) відповідав на запитання глядачів[12][13].

У лютому 2016 року сценаристку Керолін Омайн було номіновано на премію Гільдії сценаристів Америки в області анімації 2015 року за серію «Halloween of Horror»[14]. Водночас, у лютому 2017 року сценариста Дена Гріні було номіновано на цю ж премію в області анімації 2016 року за серію «Barthood»[15].

Також «Barthood» також було номіновано на премію «Енні» у категоріях «Найкраще виробництво анімаційної програми загального спрямування» і «Найкраще написання сценарію»[16]. Водночас, «Halloween of Horror» здобула «Енні» в категорії «Найкраща анімаційна передача для широкої авдиторії»[17].

Також сезон було номіновано на премію «Еммі». Серію «Halloween of Horror» було номіновано у категорії «Найкраща анімаційна передача» 2016 року[18].

Виробництво[ред. | ред. код]

У травні 2015 року, на початку виробництва сезону, актор озвучування Гаррі Шірер заявив, що йде з серіалу[19]. Однак, у липні після перемовин Шірер таки підписав контракт на продовження роботи в «Сімпсонах»[20].

Список серій[ред. | ред. код]

№ серії
(загалом)
№ серії
(в сезоні)
Назва серіїРежисер(и)Сценарист(и)Оригінальна дата показуКод серіїГлядачів в США
(млн)
5751«Every Man's Dream»
«Сон кожної людини»
Метью НастюкДж. Стюарт Бернс27 вересня 2015TABF143,28[21]

Гомер страждає від нарколепсії і постійно засинає, проте він не бажає лікуватися, а навпаки — вважає, що ця хвороба звільняє його від сімейних справ. Мардж приймає рішення відвідати сімейну консультантку з питань шлюбу, яка радить їй ненадовго розлучитися з чоловіком. У цей час Гомер починає зустрічатися з фармацевткою, набагато молодшою за нього, а Мардж з чоловіком, набагато старшим за неї…

Запрошені зірки: Адам Драйвер в ролі Адама Саклера; Ліна Данем в ролі Кендез і Ханни Хорват; Еллісон Вільямс, Джемайма Керк і Зося Мамет в ролі подруг Кендез; Лора Інграхам в ролі докторки Зіловіц
5762«'Cue Detective»
«Детектив з барбекю»
Тімоті БейліДжоел Коен4 жовтня 2015TABF176,02[22]

Гомер замість нової пральної машини купує гриль. М'ясо на ньому виходить дуже смачним і привертає увагу жителів всього міста, а відомий шеф-кухар з Нью-Йорка викликає Гомера на кулінарний поєдинок. Несподівано гриль зникає, через що Гомер стає байдужим до всього. Барт і Ліса вирішують самостійно відшукати гриль.

Запрошені зірки: Рекс Гаррісон і Ентоні Ньюлі в ролі доктора Дулітла і Метью Магг відповідно (архівні кадри), Бен Шварц в ролі касира «Комори сировини», Боббі Мойнихан в ролі Тайлера Блума, Едвард Джеймс Олмос в ролі власника коптильні, Елтон Браун в ролі самого себе
5773«Puffless»
«Без димку»
Роб ОліверДж. Стюарт Бернс11 жовтня 2015TABF193,31[23]

Дізнавшись, що їх батько помер від раку легенів, Патті і Сельма погодилися кинути палити. Коли у Сельми трапляється рецидив, розлючена Патті переїжджає до Мардж і Гомера. Тим часом Меґґі знаходить спільну мову з лісовими тваринами.

Запрошені зірки: Джон Ловітц в ролі сигарети Сельми, Йо-Йо Ма в ролі самого себе
5784«Halloween of Horror»
«Жах на Хелловін»
Майк АндерсонКеролін Омайн18 жовтня 2015TABF223,69[24]

Ліса лякається в хелловінському парку розваг Красті і відмовляється відзначати це свято. У цей час троє співробітників магазина Апу, звільнені через Гомера. Вночі вони вломлюються до будинку Сімпсонів, щоб помститися… Тим часом Мардж намагається влаштувати Хелловін для Барта та Меґґі.

Запрошені зірки: Нік Кролл в ролі Лема, Блейк Андерсон в ролі Дікі
5795«Treehouse of Horror XXVI»
«Будинок жахів XXVI»
Стівен Дін МурДжоел Коен25 жовтня 2015TABF186,75[25]

«Wanted: Dead, Then Alive» (укр. «Розшукується: мертвим, а потім живим») — Другий Номер Боб нарешті вбиває Барта, але потім починає нудьгувати, оскільки його мета досягнута. За допомогою спеціальної машини він починає оживляти Барта і вбивати безліччю різними способами.

«Homerzilla» (укр. «Гомерзілла») — Пародія на фільм «Ґодзілла» з Гомером у головній ролі.

«Telepaths of Glory» (укр. «Телепати слави») — Пародія на фільм «Хроніка». Ліса та Мілгаус отримують надздібності через радіацію.

Запрошені зірки: Келсі Греммер в ролі Другого Номера Боба, Кріс Ведж в ролі Скрета
5806«Friend with Benefit»
«Друг с вигодою»
Метью ФонанРоб Лазебник8 листопада 2015TABF213,48[26]

У Ліси з'являється нова шкільна подруга Гарпер, у якої батько інтернет-мільярдер і стає другом сім'ї Сімпсонів. Однак, незабаром, Ліса стає стурбованою тим, що Гарпер занадто багато чого дозволено.

Запрошені зірки: Крістен Белл в ролі Гарпер, Девід Коперфілд в ролі самого себе
5817«Lisa with an 'S'»
«Ліса через 'С'»
Боб АндерсонСтефані Гілліс22 листопада 2015TABF205,64[27]
Гомер програє в покер 5 тисяч доларів одній із бродвейських зірок, Лейні Фонтейн. Коли та пропонує Гомеру розплатитися… Лісою, батько з радістю погоджується. Ліса зобов'язана працювати на Лені протягом місяця. Після того, як Ліса стає дитям шоу-бізу. Гомер починає розуміти, що припустився великої помилки віддавши дочку. Він прямує до Ліси в Нью-Йорк, щоб врятувати і повернути додому свою дочку.
5828«'Paths of Glory»
«Соціопати слави»
Стівен Дін МурМайкл Ферріс6 грудня 2015VABF015.53[28]
Ліса займається пошуками невідомого винаходу першої жінки-винахідника Спрінґфілда. Тим часом Гомер і Мардж починають вважати, що Барт може бути соціопатом. Барт дізнається про це і починає їм підігравати. Його відправляють у спеціалізований заклад для дітей з такими проблемами, але виявляється, що там над дітьми проводять військові досліди.
5839«Barthood»
«Бартність»
Роб ОліверДен Гріні13 грудня 2015VABF025,97[29]
Серія є пародією на фільм «Юність». Розповідь про дорослішання Барта, про його відносини з батьком і про його протистояння з Лісою…
58410«The Girl Code»
«Дівчачий код»
Кріс КлементсРоб Лазебник3 січня 2016VABF034,41[30]

Після того, як через публікацію Мардж у соціальній мережі звільнили Гомера, він повернувся на свою найпершу роботу, посудомийником у грецьку забігайлівку. Ця історія надихнула Лісу приступити до створення програми, яка б передбачала наслідки у реальному житті будь-яких публікацій в Інтернеті. У процесі роботи створюється розумний штучний інтелект

Запрошені зірки: Стівен Мерчант в ролі Конрада, Кейтлін Олсон в ролі Квінн
58511«Teenage Mutant Milk-Caused Hurdles»
«Підлітки-мутанти і неприємності, викликані молоком»
Тімоті БейліДжоел Коен10 січня 2016VABF048,33[31]

Гомер купує для дітей нове молоко, яке містить гормони. В результаті у Ліси з'являються прищі, а у Барта починають рости вуса. Також він закохується в нову вчительку, місіс Берреру. Однак в сутичку за неї вступає і директор Скіннер.

Запрошені зірки: Софія Вергара в ролі місіс Беррери
58612«Much Apu About Something»
«Багато Апу із дечого»
Боб АндерсонМайкл Прайс17 січня 2016VABF053,95[32]

Племінник Апу, Джей, починає працювати у «Квікі-Марті», але Апу незадоволений, коли Джей перетворює його на продовольчий ринок. Намагаючись повернути Апу свою крамницю, Гомер намагається змусити Барта влаштувати розіграш у новому магазині. Однак, хлопчик пообіцяв більше не жартувати…

Запрошені зірки: Уткарш Амбудкар в ролі Джея
58713«Love Is in the N2-O2-Ar-CO2-Ne-He-CH4»
«Кохання — в атмосфері»
Марк КіркландДжон Фрінк14 лютого 2016VABF072,89[33]

Професор Фрінк використовує науку і поради Гомера, щоб перетворити себе в об'єкт бажання для жінок. Однак, жіноча увага не робить його щасливим, і він винаходить алгоритм, який зводить одиноких чоловіків і жінок Спрінґфілда. Тим часом Мардж, Барт і Ліса відвідують дідуся в будинку для літніх людей і намагаються врятувати його та інших старих від галюнів, викликаних ліками.

Запрошені зірки: Гленн Клоуз в ролі Мони Сімпсон
58814«Gal of Constant Sorrow»
«Дівча постійної печалі»
Метью НастюкКеролін Омайн21 лютого 2016VABF063,1[34]

Після того, як Барт випадково знищує візок з пожитками безпритульної жінки в річку, він дозволяє їй жити у своїй шафі. Коли ж Ліса виявляє, що ця жінка ще й неймовірна фолк-співачка, вона починає планувати її концерт… Тим часом Гомер намагається дістати кота, який застряг у стіні будинку.

Запрошені зірки: Келсі Греммер в ролі Другого Номера Боба, Кейт Маккінон в ролі Гетті, Наталі Мейнс — виконавиця пісень Гетті, Боб Бойлен в ролі самого себе
58915«Lisa the Veterinarian»
«Ліса — ветеринарка»
Стівен Дін МурДен Веббер6 березня 2016VABF083,09[35]

Ліса рятує єнота, який заліз в аквапарк, і вона розуміє, що бути ветеринаркою — її покликання. Дівчинка влаштовується стажером до місцевої ветлікарні, де отримує важкий досвід втрати, коли шкільний хом'як вмирає у неї на руках. Тим часом Мардж підробляє в поліції прибираючи місця злочинів.

Запрошені зірки: Майкл Йорк в ролі доктора Баджі
59016«The Marge-ian Chronicles»
«Мардж-іанські хроніки»
Кріс КлементсБраян Келлі13 березня 2016VABF093,07[36]

Не почуваючись унікальною, Ліса записується у проєкт з підготовки колоністів для польоту і будівництва поселення на Марсі. Мардж проти такої ідеї. Вся сім'я намагається переконати спільно проходивши процес підготовки…

Запрошені зірки: Том Шарплінг в ролі Пола, Джон Вурстер в ролі Баррі
59117«The Burns Cage»
«Клітка Бернса»
Роб ОліверРоб Лазебник3 квітня 2016VABF102,32[37]

Смізерс, через образу на містера Бернса, відчуває себе спустошеним і Гомер вирішує знайти йому пару. Тим часом у Спрінґфілдській початковій школі діти роблять постановку за фільмом «Касабланка». Головна жіноча роль у Ліси, а головна чоловіча — у нового симпатичного хлопчика, однак бути партнером Ліси дуже хоче Мілгаус.

Запрошені зірки: Джордж Такеї в ролі самого себе
59218«How Lisa Got Her Marge Back»
«Як Ліса повернула свою Мардж»
Боб АндерсонДжефф Мартін10 квітня 2016VABF112,55[38]

Ліса сердиться на Мардж, коли дізнається, що вона насправді не любить джаз. Щоб загладити свою провину, Мардж бере Лісу в поїздку до столиці… Тим часом Барт засмучений тим, що його жарти стали передбачуваними. Він об'єднується з Меґґі, обдурюючи оточуючих.

Запрошені зірки: Ендрю Реннелс в ролі самого себе
59319«Fland Canyon»
«Фланд-Каньйон»
Майкл ПолчіноДж. Стюарт Бернс24 квітня 2016VABF122,77[39]
Щоб заколисати Меґґі, Гомер розповідає їй історію, яка сталася, коли вона ще не народилася. Історія про те, як Сімпсони, разом із сім'єю Фландерсів, подорожували до Великого каньйону
59420«To Courier with Love»
«Кур'єру з любов’ю»
Тімоті БейліБілл Оденкерк8 травня 2016VABF142,52[40]

Гомер погоджується перевезти валізу з секретним вмістом, через що сім'я Сімпсонів летить до Парижу

Запрошені зірки: Джей Лено в ролі самого себе
59521«Simprovised»
«Сімпровізація»
Метью НастюкДжон Фрінк15 травня 2016VABF132,8[41]
У Гомера не виходить виголосити промову перед авдиторією на Спрінґфілдській АЕС, після чого Гомер починає боятися публічних виступів. Щоб побороти цей страх відвідує курси коміків-імпровізаторів… Тим часом Мардж будує Барту новий будиночок на дереві, щоб почути від нього подяку.
59622«Orange Is the New Yellow»
«Помаранчевий — новий жовтий»
Метью ФонанЕрік Горстед22 травня 2016VABF152,54[42]

Мардж заарештовують за те, що вона відпустила Барта у парк без нагляду. У в'язниці вона розуміє, що це — вихід від її життя як мами і дружини… Під час її відсутності, Гомер намагається виконати всі батьківські обов'язки, які, як правило, виконує Мардж.

Запрошені зірки: Кевін Майкл Річардсон в ролі охоронця Спрінґфілдської в'язниці

Показ в Україні[ред. | ред. код]

В Україні прем'єрний показ сезону здійснював телеканал «НЛО TV» з 19 грудня 2016[43] до 1 січня 2017[44].

Назва серії Показ в Україні
575 Every Man's Dream 19 грудня 2016
576 'Cue Detective 19 грудня 2016
577 Puffless 20 грудня 2016
578 Halloween of Horror 20 грудня 2016
579 Treehouse of Horror XXVI 21 грудня 2016
580 Friend with Benefit 21 грудня 2016
581 Lisa with an 'S' 22 грудня 2016
582 Paths of Glory 22 грудня 2016
583 Barthood 26 грудня 2016
584 The Girl Code 26 грудня 2016
585 Teenage Mutant Milk-Caused Hurdles 27 грудня 2016
586 Much Apu About Something 27 грудня 2016
587 Love Is in the N2-O2-Ar-CO2-Ne-He-CH4 28 грудня 2016
588 Gal of Constant Sorrow 28 грудня 2016
589 Lisa the Veterinarian 31 грудня 2016
590 The Marge-ian Chronicles 31 грудня 2016
591 The Burns Cage 31 грудня 2016
592 How Lisa Got Her Marge Back 31 грудня 2016
593 Fland Canyon 1 січня 2017
594 To Courier with Love 1 січня 2017
595 Simprovised 1 січня 2017
596 Orange Is the New Yellow 1 січня 2017

Примітки[ред. | ред. код]

  1. ВсёТВ | украинский базовый | Телепрограмма. 19 грудня 2016. Архів оригіналу за 19 грудня 2016. Процитовано 5 травня 2018.
  2. ВсёТВ | украинский базовый | Телепрограмма. 25 грудня 2016. Архів оригіналу за 25 грудня 2016. Процитовано 5 травня 2018.
  3. Release | Foxflash. Foxflash.com. 4 травня 2015. Архів оригіналу за 5 травня 2015. Процитовано 2 грудня 2023.
  4. Announcing "The Simpsons" Walk-On Contest Winner. teamcoco.com (англ.). Процитовано 13 грудня 2023.
  5. а б Birnbaum, Debra (7 червня 2015). ‘Simpsons’ EP Al Jean on Homer’s 2016 Vote, Another Movie & the Star He Still Wants. Variety (англ.). Процитовано 13 грудня 2023.
  6. Sofia Vergara to play Bart's teacher on 'The Simpsons'. EW.com (англ.). Процитовано 13 грудня 2023.
  7. Swift, Andy (8 квітня 2016). Andrew Rannells Previews His Musical Simpsons Debut — Plus: Watch a Clip. TVLine (англ.). Процитовано 13 грудня 2023.
  8. THE SIMPSONS | Homer And Marge, Together Forever | ANIMATION on FOX - YouTube. web.archive.org. 24 червня 2015. Архів оригіналу за 24 червня 2015. Процитовано 13 грудня 2023.
  9. а б 2015 RETURNING SERIES (PDF). web.archive.org. Архів оригіналу (PDF) за 1 липня 2015. Процитовано 13 грудня 2023.
  10. Goldberg, Lesley (11 липня 2015). Comic-Con: ‘The Simpsons’ to Skewer ‘Boyhood’ in Christmas Episode. The Hollywood Reporter (англ.). Процитовано 13 грудня 2023.
  11. 'Simpsons' EP Al Jean on Homer and Marge's separation, Spider-Pig's return, more. EW.com (англ.). Процитовано 13 грудня 2023.
  12. Pallotta, Frank (16 лютого 2016). Homer Simpson will go live on 'The Simpsons'. CNNMoney. Архів оригіналу за 8 листопада 2020. Процитовано 22 січня 2021.
  13. 'Simpsons' producer reveals live episode details. Entertainment Weekly (EN) . Архів оригіналу за 11 лютого 2021. Процитовано 22 січня 2021.
  14. McNary, Dave; McNary, Dave (14 лютого 2016). WGA Honors ‘Big Short,’ ‘Spotlight,’ ‘Mad Men’ at 68th Awards. Variety (англ.). Архів оригіналу за 21 грудня 2020. Процитовано 1 жовтня 2020.
  15. McNary, Cynthia Littleton,Dave; Littleton, Cynthia; McNary, Dave (20 лютого 2017). WGA Awards: ‘Moonlight,’ ‘Arrival’ Win for Best Screenplay, ‘Atlanta’ Wins Twice. Variety (англ.). Архів оригіналу за 21 грудня 2020. Процитовано 4 вересня 2020.
  16. Flores, Terry; Flores, Terry (28 листопада 2016). ‘Zootopia’ Tops Annie Awards Nominations, ‘Kubo and the Two Strings’ in Close Second. Variety (англ.). Архів оригіналу за 21 серпня 2017. Процитовано 11 січня 2021.
  17. 'Inside Out' Leads Annie Award Nominations; 'Anomalisa' Fails to Earn Writing Nom | Hollywood Reporter. www.hollywoodreporter.com. Архів оригіналу за 17 січня 2021. Процитовано 24 грудня 2020.
  18. 68th EMMY® AWARDS NOMINATIONS For Programs Airing June 1, 2015 – May 31, 2016 (PDF) (англ.). 14 липня 2016. Архів оригіналу (PDF) за 1 серпня 2018. Процитовано 1 жовтня 2020.
  19. O'Brien, Lucy (14 травня 2015). Harry Shearer is No Longer a Part of The Simpsons. IGN (англ.). Процитовано 13 грудня 2023.
  20. Harry Shearer returning to The Simpsons. EW.com (англ.). Процитовано 13 грудня 2023.
  21. Dixon, Dani (29 вересня 2015). Sunday Final Ratings: 'Bob's Burgers' Adjusted Down, '60 Minutes' Adjusted Up + 'Sunday Night Football'. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 30 вересня 2015. Процитовано 15 жовтня 2015.
  22. Porter, Rick (6 жовтня 2015). Sunday final ratings: 'Blood & Oil,' 'The Simpsons' adjusted up, 'Madam Secretary' adjusted down. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 7 жовтня 2015. Процитовано 15 жовтня 2015.
  23. Porter, Rick (13 жовтня 2015). Sunday final ratings: 'The Good Wife' and 'Last Man on Earth' adjusted up, plus final NFL numbers. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 13 жовтня 2015. Процитовано 13 жовтня 2015.
  24. Porter, Rick (20 жовтня 2015). Sunday final ratings: 'The Good Wife', 'Madam Secretary' and 'The Simpsons' adjusted up, plus Final NFL Numbers. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 21 жовтня 2015. Процитовано 20 жовтня 2015.
  25. Porter, Rick (27 жовтня 2015). Sunday final ratings: 'The Simpsons,' 'The Good Wife' and 'Last Man on Earth' adjust up. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 8 листопада 2015. Процитовано 27 жовтня 2015.
  26. Porter, Rick (10 листопада 2015). Sunday final ratings: 'Family Guy' and 'Once Upon a Time' adjust up. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 12 листопада 2015. Процитовано 10 листопада 2015.
  27. Porter, Rick (24 листопада 2015). Sunday final ratings: AMAs and scripted shows steady, plus final NFL numbers. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 28 березня 2016. Процитовано 24 листопада 2015.
  28. Porter, Rick (8 грудня 2015). Sunday final ratings: 'Once Upon a Time' and 'The Simpsons' adjust down, 'Quantico' adjusts up. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 10 грудня 2015. Процитовано 8 грудня 2015.
  29. Porter, Rick (15 грудня 2015). Sunday final ratings: 'Blood & Oil' finale adjusts up (not that it matters). TV by the Numbers. Архів оригіналу за 18 грудня 2015. Процитовано 15 грудня 2015.
  30. Porter, Rick (6 січня 2016). Sunday final ratings: 'Undercover Boss' adjusts up, premieres stay low. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 6 січня 2016. Процитовано 6 січня 2016.
  31. Porter, Rick (12 січня 2016). Sunday final ratings: 'Simpsons' still at a season high after downward adjustment. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 14 січня 2016. Процитовано 12 січня 2016.
  32. Porter, Rick (20 січня 2016). Sunday final ratings: 'The Good Wife' and 'Family Guy' adjust up. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 22 січня 2016. Процитовано 20 січня 2016.
  33. Porter, Rick (17 лютого 2016). Sunday final ratings: 'Bachelor' special and 'Cooper Barrett' adjust up. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 18 лютого 2016. Процитовано 17 лютого 2016.
  34. Porter, Rick (23 лютого 2016). Sunday final ratings: 'Shark Tank' adjusts down. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 24 лютого 2016. Процитовано 23 лютого 2016.
  35. Porter, Rick (8 березня 2016). Sunday final ratings: 'Madam Secretary' adjusts down. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 9 березня 2016. Процитовано 8 березня 2016.
  36. Porter, Rick (15 березня 2016). Sunday final ratings: '60 Minutes' adjusts up, 'Carmichael Show' and 'Hollywood Game Night' adjust down. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 16 березня 2016. Процитовано 15 березня 2016.
  37. Porter, Rick (5 квітня 2016). Sunday final ratings: ACM Awards and all scripted shows hold. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 6 квітня 2016. Процитовано 5 квітня 2016.
  38. Porter, Rick (12 квітня 2016). Sunday final ratings: 'Once Upon a Time,' 'Simpsons,' 'Quantico' adjust up; 'Carmichael' and 'Crowded' adjust down. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 13 квітня 2016. Процитовано 12 квітня 2016.
  39. Porter, Rick (26 квітня 2016). Sunday final ratings: 'Once Upon a Time,' 'Simpsons' and all others hold. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 26 квітня 2016. Процитовано 26 квітня 2016.
  40. Porter, Rick (10 травня 2016). Sunday final ratings: ‘Good Wife’ finale adjusts up, ‘Once Upon a Time’ and ‘Carmichael Show’ adjust down. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 11 травня 2016. Процитовано 10 травня 2016.
  41. Porter, Rick (17 травня 2016). Sunday final ratings: 'Once Upon a Time' finale, everything else hold. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 18 травня 2016. Процитовано 17 травня 2016.
  42. Porter, Rick (24 травня 2016). Sunday final ratings: Billboard Awards, ‘Simpsons’ finale, ‘Undercover Boss’ adjust up; ‘AFV’ and ‘Bordertown’ finales adjust down. TV by the Numbers. Архів оригіналу за 25 травня 2016. Процитовано 24 травня 2016.
  43. ВсёТВ | украинский базовый | Телепрограмма. 19 грудня 2016. Архів оригіналу за 19 грудня 2016. Процитовано 5 травня 2018.
  44. ВсёТВ | украинский базовый | Телепрограмма. 25 грудня 2016. Архів оригіналу за 25 грудня 2016. Процитовано 5 травня 2018.

Посилання[ред. | ред. код]