Skinhate

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Skinhate
логотип
Зліва направо: Куст, КухХхтя, Степан, Кузьма
Зліва направо: Куст, КухХхтя, Степан, Кузьма
Основна інформація
Жанр ню-метал, хардкор, хейткор
Роки 1999 — наш час
Країна Україна Україна
Місто Покров, Дніпропетровська область
Мова українська
Тематика Людські пороки, боротьба, справедливість, стосунки між людьми, війна
Лейбл Moon Records
Склад Дмитро «Куст» Кустіков
Олександр «Степан» Степаненко
Олександр «КухХхтя» Кухтін
Віталій «Кузьма» Кузнецов
Колишні
учасники
Андрій «Юрик» Дядюра
Олександр «Єфим» Єфименко
Олекса Фісюк
Сергій «Банан» Маришев
Євген «Ж. К.» Лашко
Антон «Калина» Єлісін
skinhate.com

«SKINHATE» — український хардкор і ню метал гурт з міста Покров, створений у 1999 році. Мова виконання — українська.

Історія гурту[ред. | ред. код]

Утворення і початок діяльності[ред. | ред. код]

Все почалося з утворення в серпні 1994 року гурту Некропедофил, який дав один виступ у Нікополі і мав наступний склад: Андрій «Юрик» Дядюра на вокалі й гітарі, Олександр «Степан» Степаненко на бас-гітарі і Олександр «КухХхтя» Кухтін на ударних. У жовтні того ж року гурт змінив назву на Godless, коли на вокалі з'явився Олександр «Єфим» Єфименко, і знов виступив у Нікополі. Потім із 1995 по 1997 рік хлопці створюють гурт Virgin Cunt, що концертує в Покрові та навколишніх містах, але замість Андрія Дядюри гітару до рук бере Віталій «Кузьма» Кузнецов.
У 1998 році Олександр Єфименко полишає гурт у зв'язку з переїздом до Дніпра, але повертається Андрій Дядюра як гітарист і на вокал приходить Євген «Ж. К.» Лашко, на бас-гітарі став грати Віталій Кузнецов. У такому складі гурт бере назву Hate і виступає, зокрема, в 1999 році на центральній площі Покрова на святковому концерті, присвяченому Дню Незалежності України. У тому ж році гурт запрошено на концерт до Києва, де з'ясувалося, що вже існує гурт з такою ж назвою, тому було прийнято рішення назватися Skinhate. Автор логотипу гурту — Євген «Ж. К.» Лашко.

Війна в головах (2001—2002)[ред. | ред. код]

У 2000 році Віталій Кузнецов сів до в'язниці, тому на його місце прийшов Антон «Калина» Єлісін. У цьому ж році відбулася перша страшна трагедія в гурті — було вбито гітариста і одного з засновників колективу Дядюру Андрія.
Альбом «Війна в головах» було видано в 2001 році компанією «Moon Records». Стилем виконання є хардкор із жорстким реп-вокалом, у текстах присутня ненормативна лексика. «Фішкою» диска є семпли з різних американських фільмів із російським озвученням, що є епіграфами до пісень. Альбом присвячено пам'яті вбитого Дядюри Андрія. Після виходу «Війни в головах» хлопці вирушили в тур великими містами України.
У 2002 році Віталій Кузнецов повернувся з в'язниці до гурту і виступив із ним, зокрема, у Гомелі.

Квиток до раю (2002—2006)[ред. | ред. код]

У 2002 році на лейблі «Moon Records» було випущено альбом «Квиток до раю», тексти якого розповідають про ще більшу ненависть до людських пороків (наприклад, пісні «Квиток до раю», «Так!» і «Самоліквідатор») та прагнення людини розібратись у собі та в своєму ставленні до світу (пісні «Три місяці» та «Нескінченна»).
У 2003 році Євген Лашко переїжджає жити до Києва, тому має можливість бачитися з гуртом лише на концертах у великих містах. Тоді ж він без дозволу інших учасників гурту вирішив зміксувати пісні з попередніх альбомів, і так було видано поки що єдиний альбом міксів «Hatemix».
2004 рік відзначився виступом на Майдані Незалежності в Києві і відходом з гурту Віталія Кузнецова у зв'язку з його переїздом до української столиці. На місце Віталія прийшов Сергій «Банан» Маришев із гурту Банановий Гай.

Навкруги (2006—2010)[ред. | ред. код]

Третій альбом гурту «Навкруги» записувався протягом 2005 року і був виданий у 2006 році на лейблі «Moon Records». У порівнянні з попередніми альбомами «Навкруги» звучить іще важче; тексти стали жорсткішими (пісні «Навкруги», «Понеділок»), але знайшлося місце і для «лірики» (пісня «Мєдляк»).
У 2006 році через розбіжності з іншими учасниками Skinhate'у його тимчасово полишив вокаліст Євген Лашко[1], на чиє місце прийшов Дмитро «Куст» Кустіков, що до цього грав у гуртах ГроХіт і Банановий Гай.
У 2008 році з гурту пішов басист Сергій Маришев, тому сесійним бас-гітаристом було взято Олексу Фісюка, що є гітаристом дніпровського гурту Disentrail. Тоді ж до гурту повернувся Євген Лашко, але в 2009 році після київського концерту він пішов вдруге[2].

Інтернет-сингли (2010—дотепер)[ред. | ред. код]

У квітні 2010 року Skinhate випустив новий сингл «ZDATEN» із Дмитром Кустіковим на вокалі, що було записано в домашніх умовах. Тоді ж замість Олекси Фісюка до гурту знову повертається Віталій Кузнецов.
3 січня 2011 року до Інтернету було викладено довгоочікуваний новий сингл «Bull-DoZeR», а 15 березня — іще один сингл «Грань» і перший відеокліп на нього. Цей сингл присвячено пам'яті Олександра «Єфима» Єфименка, що пішов із життя 22 червня 2010 року і був вокалістом гуртів-попередників Skinhate: Godless i Virgin Cunt та просто добрим другом хлопців.

НеЯкУсі (2016—2023)[ред. | ред. код]

В липні 2016 Skinhate представили новий альбом НеЯкУсі [3]. Пісні в цьому релізі були написані в період з 2007-го по 2012 роки, в написанні брали участь всі колишні музиканти колективу, в тому числі Євген Лашко, Олександр Степаненко, Євген Липський та Віталій Кузнєцов. Вживу альбом був зіграний на фестивалі "Файне Місто" [3].

Палай (2023—дотепер)[ред. | ред. код]

6 жовтня 2023 відбулася презентація нового треку Жнива.

Склад[ред. | ред. код]

Колишні учасники[ред. | ред. код]

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Незважаючи на назву, жодного стосунку до руху скінхедів та неонацистів хлопці не мають, однак така назва завадила виданню альбомів колективу в Росії[4].
  • На творчість колективу до певної міри вплинули такі виконавці: Slayer, Korn, Sepultura, Slipknot, Soulfly, Biohazard, Machine Head тощо.

Дискографія[ред. | ред. код]

Skinhate[ред. | ред. код]

Студійні альбоми[ред. | ред. код]

Сингли[ред. | ред. код]

Сайд-проєкти[ред. | ред. код]

Відеографія[ред. | ред. код]

  • 2001 — Пістолет
  • 2001 — Біль
  • 2011 — Грань
  • 2016 — 32

Див. також[ред. | ред. код]

Виноски[ред. | ред. код]

  1. Відкритий лист до фанів Skinhate (рос.). Архів оригіналу за 4 січня 2011. Процитовано 9 червня 2010. 
  2. Ексклюзивне інтерв'ю з Ж. К. (рос.). Архів оригіналу за 17 вересня 2010. Процитовано 9 червня 2010. 
  3. а б SKINHATE представили новий альбом «НеЯкУсі». 
  4. інтерв'ю Skinhate у Гомелі (рос.). Архів оригіналу за 25 серпня 2011. Процитовано 21 серпня 2009. 
  5. НеЯкУсі на notatky.ua. Архів оригіналу за 6 липня 2016. Процитовано 6 липня 2016. 

Посилання[ред. | ред. код]