Користувач:Kontakt01/Гевко Володимир Леонідович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Kontakt01/Гевко Володимир Леонідович
Україна Народний депутат України

Заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

9-го скликання
Слуга народу 29 серпня 2019

Володимир Леонідович Гевко (нар. 20 серпня 1975, Товсте, Тернопільська область) — український економіст, політик, підприємець, доктор економічних наук (2021), професор кафедри безпеки і правоохоронної діяльності Західноукраїнського національного університету (2021). Народний депутат IX скликання (Слуга народу). Заступник голови комітету ВРУ з питань бюджету, голова Тернопільської обласної організації партії Слуга народу.

Життєпис

[ред. | ред. код]

Володимир Гевко народився 20 серпня 1975 року в смт Товсте, Заліщицького району, Тернопільської області.

Освіта

[ред. | ред. код]

•вища освіта, кваліфікація спеціаліста «інженера-економіста», Тернопільський державний технічний університет імені Івана Пулюя, спеціальність «Менеджмент у виробничі сфері», (1997 р.)

Професійна діяльність

[ред. | ред. код]

З 1996 року по 1999 рік працював кординатором з маркетингу благодійного фонду «Бізнес-Інкубатор Тернопільщини»%;

З 1999 року по 2000 рік працював начальником відділу маркетингу ВАТ «Тернопільський м'ясокомбінат»;

З 2002 року по 2004 рік працював комерційним директором ТОВ «Тернопільська газета»;

Від 2001 по 2019 рік — директор ТОВ "Навчально-консалтингова компанія «Профі-Центр».

Діяльність в Тернопільському державному технічному університеті ім. І. Пулюя:

[ред. | ред. код]

З вересня 1997 по жовтень 2000 року працював інженером кафедри менеджменту у виробничій сфері Тернопільського державного технічного університету ім. І. Пулюя. З жовтня 2000 по вересень 2001 року – завідуючий лабораторією кафедри менеджменту у виробничій сфері Тернопільського державного технічного університету ім. І. Пулюя. З березня 2001 по вересень 2004 року – асистент кафедри менеджменту у виробничій сфері Тернопільського державного технічного університету ім. І. Пулюя. З вересня 2004 по листопад 2013 року – старший викладач кафедри менеджменту у виробничій сфері Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя. З листопада 2013 по вересень 2017 року – доцент кафедри менеджменту у виробничій сфері Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя. З вересня 2017 по серпень 2019 року був зарахований до докторнатури Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя.

Діяльність в Західноукраїнському національному університеті:

[ред. | ред. код]

З жовтня 2021 року - професор кафедри безпеки і правоохоронної діяльності Західноукраїнського національного університету.

Політика

[ред. | ред. код]

Був кандидатом у депутати Тернопільської міськради[1]. 2010 року балотувався від партії «За Україну!». У 2015 році балотувався до Тернопільської міської ради від Блоку Порошенка «Солідарність» по округу № 5 як член партії. Був помічником депутата Тернопільської міської ради VI скликання Михайла Окаринського.[2]

З листопада 2015 року по липень 2019 року — Голова регіональної ради підприємців Тернопільської області та член Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України.

2019 року обраний народним депутатом IX скликання від партії «Слуга народу» (в.о. № 167, Чортків, Борщівський, Заліщицький, Чортківський район). Заступник голови комітету з питань бюджету. Голова тернопільської обласної організації партії Слуга народу.

Критика

[ред. | ред. код]

1 лютого 2023 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання Гевка, звільнивши його від кримінальної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 ККУ, він підозрювався у недекларуванні майна на 3,7 млн грн.[3][4]

Наукова діяльність:

[ред. | ред. код]

У 2013 році присуджено науковий ступінь кандидата економічних наук, за захист кандидатської дисертації на тему: «Інформаційне забезпечення взаємовідносин з клієнтами підприємств машинобудування» у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя.

У червні 2015 року рішенням Атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України Гевку Володимиру Леонідовичу присвоєне вчене звання доцента кафедри менеджменту у виробничій сфері.

У 2021 році успішно захистив докторську дисертацію у спеціалізованій вченій раді на тему: «Методологічний базис формування організаційної культури підприємств мережевих структур».

У науковому доробку понад 80 наукових праць, з яких 45 робіт опубліковано у провідних фахових виданнях в тому статті у наукових періодичних виданнях іноземних держав, які включені до міжнародних наукометричних баз, депозитаріїв та пошукових систем, а також 5 монографій у тому числі 1 одноосібну, 6 навчально-методичних праць, наукових праць апробаційного характеру (тез конференцій) – 28.

Сім'я

[ред. | ред. код]
  • Дружина — Ольга Борисівна Гевко.
  • Діти — дочки Злата, Марта.
  • Брат — Віктор Гевко — український комік, учасник команди КВН «VIP Тернопіль».

Відзнаки

[ред. | ред. код]
  • 2016 — почесна грамота від Тернопільської обласної державної адміністрації за внесок у реалізацію молодіжної політики;
  • 2018 — подяка мера Тернополя;
  • 2022 — відзнака від Академії соціального управління Фонду реєстрації неординарних ідей й проектів.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Гевко Володимир Леонідович Чесно
  2. Гевко Володимир Леонідович — Біографія, Балотування, Фракції, Декларації | ПолітХаб. www.chesno.org (укр.). Процитовано 8 червня 2021.
  3. Савенко, Марк. Покаявся. Суд звільнив від кримінальної відповідальності "слугу" Гевка за недекларування майна на мільйони. Процитовано 01.02.2023.
  4. Суд звільнив нардепа СН Гевка від відповідальності через щире каяття. Слово і Діло (укр.). Процитовано 1 лютого 2023.

Джерела

[ред. | ред. код]