Обговорення користувача:Шкурба Андрій Вікторович/Архів 3

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

|

Вітаю Вас! Ви редагуєте статті, присвячені паразитології та медицині. Запрошую вас приєднуватись до Вікіпроекту Біологія. Сподіваюсь на співпрацю! З повагою. --Yuriy Kvach (обговорення) 05:58, 18 серпня 2013 (UTC)

Вітаю Вас! Я фахівець з інфекційних хвороб, і не вважаю себе таким у широкому масиві біології. Я хочу тільки покращити ситуацію з відповідної галузі у нашій Вікіпедії (мене не цікавить російська. англійська та ін.). І коли я бачу, що написане відносно збудників хвороб в чомусь не відповідає дійсності, то я такі сторінки корегую й удосконалюю. І вважаю, що ці сторінки мають належеити і до Категорії:Біологія. Однак не вважаю, що сторінки, присвячені конкретним інфекційним хворобам, мають належити до Вікіпроекту Біологія. .

З повагою,АВШ (обговорення) 10:28, 18 серпня 2013 (UTC)

Чудово! Дуже приємно! Сам я - фахіваць із паразитів риб :) Вже неодноразово брався за статті із паразитології, але руки не доходять до того, щоб нормально відредагувати. Але нарешті бачу, що їх почали покращувати. Сторінки, які ви редагуєте (статті Гельмінти, Волосові, Інфекція, Salmonella enterica) - безумовно належать до проекту Біологія, і ваш внесок безумовно необхідний для нашого проекту. Статті про захворювання безумовно мають медичний напрямок, але все ж таки є темою таких біологічних дисциплін, як мікробіологія і вірусологія. Тому медицина від біологію нікуди не втече! :) Однак, було б чудово створити проект присвячений медицині, але для цього потрібна ініціативна людина. У нас, до речі, є Портал:Медицина, яким теж мало хто переймається. Тому участь у проекті Біологія ви й так берете, слід тільки, щоб ви долучились офіційно! І сподіваюсь на те, що ви візьметесь за розвиток медичного порталу, а можливо і медичного проекту. В мене, до речі, вже давно була ідея запропонувати медичний тиждень, присвячений покращенню і створенню статей про хвороби та збудників. Якщо вам така ідея подобається - можна взятись. З повагою. --Yuriy Kvach (обговорення) 12:23, 18 серпня 2013 (UTC)
Вітаю Вас!Я буду надавати певну допомогу проекту Біологія, однак категорично незгоден з Вашим віднесенням сторінки "чума" до Біології. Сторінка присвячена виключно хворобі у людей. А це — Медицина. Хоч Ви можете вважати, що це частина Біології, але більшість моїх колег і я з цим не згодні. Тому що Медицина є все-таки дуже окремою спеціальністю. Тож давайте не будемо ставити шаблон Проекту:Біологія на сторінки, присвячені інфекційним хворобам людей. А з часом я спробую поправити певні статті з інфекційних хвороб та пов'язані з ними сторінки стосовно збудників. Ще раз підкреслюю — я редагую (а по мірі появи вільного часу, буду й створювати нові) сторінки, присвячені інфекційним хворобам у людей — якщо в цьому є потреба, то створюйте сторінки, присвячені хворобам у тварин, тоді це Ветеринарія і Біологія.

З повагою до колеги—вченого, АВШ (обговорення) 16:08, 19 серпня 2013 (UTC)

Редагування

Вітаю! Натрапив на Ваше редагування. Будь ласка, відкоригуйте його, бо якось не звучить. Дякую.--Bulakhovskyi (обговорення) 17:17, 23 серпня 2013 (UTC)

Вітаю! Цілком згоден з Вами і дякую. Виправив. Подивіться, будь-ласка! Чи не здається Вам, що фраза звідти "Жорсткий карантин утримували 46 діб" не є правильною з точки зору української мови? Як Вам вона ях фахівцю? Мені якось не так "утримували"... Утримують фортецю...

--АВШ (обговорення) 17:54, 23 серпня 2013 (UTC)

Звичайно, утримувати в цьому контексті вживати недоречно: краще Жорсткий карантин тривав 46 діб або Жорсткий карантин підтримували 46 діб. --Bulakhovskyi (обговорення) 18:10, 23 серпня 2013 (UTC)
Дуже дякую. --АВШ (обговорення) 18:14, 23 серпня 2013 (UTC)

Проект Медицина

Вітаю, колего! Я ще раз оцінив приблизний об'єм роботи по створенню окремого проекту. Я розроблю запрошення до участі та попередній варіант сторінки проекту. Вам пропоную розробити юзербокс учасника. як логотип для проекта та юзербокса пропоную цей варіант. Доречі там багато іншої медично-орієнтованої графіки, подивіться, можливо ви побачите щось краще. На всякий випадок довідкова інформація про шаблони. Наступним кроком треба буде ще розробити шабон "Стаття проекту медицина", але я думаю ми це зробимо, коли проект запрацює. Я так думаю, що можемо почати активні дії ближче до наступних вихідних, як вам такий план? --Andrux (обговорення) 17:04, 1 вересня 2013 (UTC)

Вітаю! Ваш план добрий. Згоден повністю. Юзербоксом займусь лише у середу, але думаю встигну у заплановані терміни. --АВШ (обговорення) 14:34, 2 вересня 2013 (UTC)
Доброго вечора, колего! Я зробив шаблон запрошення та створив попередню версію сторінки проекту. На якому ви етапі?--Andrux (обговорення) 22:02, 7 вересня 2013 (UTC)
Вітаю,колего! Я зробив шаблон, подивіться Обговорення користувача:Шкурба Андрій Вікторович/Шаблон. Буду вдячний за будь-яку вашу правку, тому що я в створенні шаблонів новачок. --АВШ (обговорення) 12:37, 8 вересня 2013 (UTC)
Щаблон супер вийшов! Можливо тільки зробити фон емблеми білий? Синій на білому фоні ніби краще виглядає (додати white в стоку id-c замість #00FFFF). Ще я думаю, що варто зробити його такого ж розміру, як і інші юзербокси в Вікі, тобто картинка повинна бути 40 px (зараз 75). Але я думаю, ці дрібниці в процесі будуть виправлені. Заливайте шаблон в основний простір Вікіпедії, я те саме виконаю з запрошенням та створю власне сторінку проекту. Пропоную сьогодні в 19.00 за київським часом це зробити. Або завтра, як вам буде зручніше, але краще це починати в вихідний день.--Andrux (обговорення) 13:05, 8 вересня 2013 (UTC)
Все зробив, як ви сказали - так краще. Сьогодні це окей, однак тепер одне питання - що значить «Заливайте шаблон в основний простір Вікіпедії»? --АВШ (обговорення) 13:18, 8 вересня 2013 (UTC)
Перепрошую, я мав на увазі, що б ви його зберегли в розділі шаблонів юзеробоксів Вікіпедії, оскільки зараз він збережений деінде. Можете пройти за цим посиланням Шаблон:Учасник проекту:Медицина та зберегти його на новій сторінці.--Andrux (обговорення) 13:36, 8 вересня 2013 (UTC)
Спасибі! А зберегти вже зараз на новій сторінці чи о 19-00? --АВШ (обговорення) 13:42, 8 вересня 2013 (UTC)
Будь-ласка! Зберігайте вже, з чогось же треба починати!--Andrux (обговорення) 15:01, 8 вересня 2013 (UTC)
Зберіг! Що далі? --АВШ (обговорення) 15:10, 8 вересня 2013 (UTC)
Вітаю вас! Ви молодець! У тексті запрошення до проекту у останньому слові пропущена літера "н" --АВШ (обговорення) 15:59, 8 вересня 2013 (UTC)
Дякую, приміть взаємні вітання! Ваш шаблон дуже вдало вписався на моїй СО . Я розіслав запрошення всім користувачам-лікарям та студентам-медикам. Також запросив користувачів, з якими перетинався по медичним темам. Для запуску проекту нам треба ще мінімум 2 зацікавлених, сподіваюсь ми їх знайдемо. Можи ви ще когось знаєте тут, кому участь в даному проекті буде цікавою? Тоді просто додайте нову тему на сторінку обговорення такого користувача шаблон-запрошення. Якщо ви побачите ще якість неточності, виправляйте, колективна робота завжди приносить більше користі ("н" додав :)).--Andrux (обговорення) 16:22, 8 вересня 2013 (UTC)

категоризація стетей

Доброго дня колего! У мене до вас є пропозиція щодо категоризації статей з інфекційних хвороб. Я звернув увагу, що статті з вірусних інфекцій ви відносите до категорій "Інфекційні захворювання" та "Вірусні інфекції" одночасно. Ала в даному випадку категорія "Інфекційні захворювання" є більш загальною, до якої входять "Вірусні інфекції" як субкатегорія. Виходить подвійна категоризація, якої бажано уникати. --Andrux (обговорення) 21:15, 11 вересня 2013 (UTC)

Так, я теж це помітив. І категорія:Паразитарні захворювання теж має бути підкатегорією інфекційних захворювань. Відповідно статті про паразитарні та вірусні захворювання немає сенсу відносити до категорії про інфекційні, оскільки вони там вже будуть (у відповідних підкатегоріях). --Yuriy Kvach (обговорення) 07:13, 12 вересня 2013 (UTC)
Вітаю!Мабуть мій антропоцентричний підхід мені не дає спокою. От я, як звичайний користувач, захожу до сторінки з категоріями. Я хочу знайти інфекційну хворобу, і я не знаю, чи вона вірусна, чи паразитарна, чи ще яка. Я знаю тільки, що "воно інфекція". Я не можу її знайти. Я не читав ніякі положення чи застереження Вікі. Мені потрібно знайти інфекційну хворобу, тому я шукаю саме її, а не підкатегорії, які я, звичайна людина, не знаю. Ну не можна робити з Вікіпедії догму, вона має розвиватися, але не стояти на положеннях того, що ВІКІ для існує для окремої касти тих, хто її формують і наповнюють. А сособливо це стосується медицини. Тому саме для недосвідчених користувачів я ставлю Категорія:Інфекційні захворювання у всіх сторінках, що цього стосуються, а не для нашої енциклопедичної категоризації та досвідчених людей. Не живіть категоризацією заради еталону категоризації, а живіть категоризацією заради людей. Доречі, поділення на вірусні, бактеріальні, паразитарні інфекції не вискористовується у інфектології України. Колеги, ви більше ставайте на бік звичайного користувача, адеж він не знайшовши таким чином інфекційну хворобу (якщо він не зробив пошук у нас) погуглить і знайде інформацію на сайті популяризаторів, де все негаразд. Така моя думка --АВШ (обговорення) 21:06, 12 вересня 2013 (UTC)
Якщо користувач через гугл буде шукати статтю про хворобу, то він знайде саме статтю про хворобу, а не її категорію. Так само, як якщо буде шукати просто у вікі. Більшість звичайних користувачів взагалі не знають, що статті категоризуються, ці категорії більш для редакторів, ніж для користувачів. ОК, припустимо людина знає про існування цих категорій, буде шукати саме категорію. Він відкриє категорію категорія:Інфекційні захворювання - там він побачить під-категорії, які зможе передивитесь. Де тут незручність? Це створено саме для зручності! Якщо усі статті розміщувати у одній спільній категорії - там з часом буде такий масив даних, що знайти щось буде дуже тяжко, тому підкатегорію існують саме для зручності пошуку у категоріях. --Yuriy Kvach (обговорення) 07:59, 13 вересня 2013 (UTC)
  • Вітаю, АВШ! Логіка ваших міркувань зрозуміла, і в деякій мірі я з вами згоден. Але категорізація статей - регулюється правилом Вікі (див. деталі тут Вікіпедія:Категоризація), якого повинні дотримуватись всі редактори. Як вже зазначив Yuriy Kvach, категоризація швидше створена для редакторів, ніж для читачів. Можливо, враховуючи ваш антропоцентричний підхід, варто зробити субкатегорію інфекційних хвороб "Інфекційні захворювання за алфавітом"? Я на боці користувача, але також виступаю за порядок у Вікі.--Andrux (обговорення) 09:01, 13 вересня 2013 (UTC)
Ідея про категорію за алфавітом - супер. Це буде зручно! Так створіть, це ж ваша ідея! --Yuriy Kvach (обговорення) 09:28, 13 вересня 2013 (UTC)
Вітаю! Згоден з вами обома! Це вихід з положення. Вітаю з консенсусом. От би так всюди! І давайте побільше робити нових сторінок, тому що ми вязнемо у дискусіях, а треба робити діло. Мое 1-е завдання - зробити сторінки усіх інфекційних хвороб, що регулюються ММСП 2005р. 2-е завдання - зробити та покращити ті сторінки, що стосуються й інших інфекційних хвороб, тому що читати те, що є натепер неможливо. Сторінки, присвячені етіології хвороб, не маю часу це робити - ще треба працювати на основній роботі. На сторінках інших захворювань чи синдромів, чи іще десь роблю точкові зміни, якщо бачу помилки або абракадабру. Я читав ваші судження шановні Andrux і Yuriy Kvach щодо покращення "Малярії", обов'язково цим займуся після виходу монографії на цю тему, що готується нині колективом авторів, де я маю честь бути співавтором. --АВШ (обговорення) 21:07, 13 вересня 2013 (UTC)
Я думаю, що карще буде, якщо категорію "Інфекційні захворювання за алфавітом" втілить у життя АВШ, який дуже ретельно та модерує даний мед. розділ та відповідно набагато частіше за мене відвідує інфекційні сторінки. Але якщо треба, то я також можу ций зайнятись, але у мене ця категорізація займе більше часу.--Andrux (обговорення) 18:13, 14 вересня 2013 (UTC)

Менінгокок

Доброго дня. Дякую за поліпшення статті менінгокок, але хотів у Вас запитати, навіщо ви видалили там одне з джерел літератури?--Yozh (обговорення) 05:31, 20 вересня 2013 (UTC)

Доброго дня. Тому що у медичній і біологічній літературі є необхідність користуватися джерелами лише останніх 10 років. Швидко міняються дані у цих галузях (а в інформатиці - взагалі 5 років). Мікробіологія Тимакова вже є застарілою, містить багато стародавніх класифікацій і таких свідчень, що вже давно доповнені і часто заперечені сучасними доказовими дослідженнями. Допускається застосування лише тих старих джерел, що є унікальними, що містять таку інформацію, якої нема і не може бути у сучасних наукових джерелах. Наприклад, цитований мною на деяких сторінках, присвячених інфекційним хворобам, підручник А.М. Зюкова 1947 р. містить назви деяких гельмінтів, деякі образно описані клінічні прояви, описання віспи (що нині ліквідована) українською мовою, що явно мають право бути використані в українській Вікі, аби люди вчились правильно і влучно застосовувати дані. А от широко цитований на багатьох сторінках Вікі довідник фельдшера за ред. Шабанова - це взагалі нонсенс. І коли в мене буде час - то ці сторінки перероблю і виключю це джерело, як би комусь би не хотілось його залишити. Адже це просто профанація! Я категорично проти застосування джерела Тимакова у сторінці "Менінгокок", адже у підручнику В.П. Широбокова є сучасні відомості, а особливо проти того, щоб старі джерела виносились зверху (початок) у переліку "Джерела". Тому просив би вас це вирішити так, як це має бути у сучасній Вікі, а не в УРЕ або іншій Советській енциклопедії. --АВШ (обговорення) 09:28, 21 вересня 2013 (UTC)

Патрулювання

Вітаю, Шкурба Андрій Вікторович. Останній ваш внесок є конструктивним і загалом відповідає основним вимогам до статей Вікіпедії. Чи не бажаєте ви приєднатися до системи патрулювання, подавши заявку на статус патрульного? Для цього необхідно ознайомитися із правилами патрулювання, бажано привести у відповідність до вимог останні ваші статті, шаблони й категорії; дати лад завантаженим файлам. Зверніть також, будь ласка, увагу на те, що патрулювання не є обов'язком, а лише правом і допомогою іншим патрульним, які не будуть змушені перевіряти ваші редагування. --SteveR (обг.) 07:15, 13 жовтня 2013 (UTC)

Доброго дня пане SteveR! Спасибі за вашу пропозицію, я буду радий подати таку заявку після певного періоду приведення до ладу своїх статей згідно основних вимог. Також хочу вас запитати стосовно вашої корекції статті "Тяжкий гострий респіраторний синдром" на сторінці її обговорення. З повагою, --АВШ (обговорення) 17:33, 14 жовтня 2013 (UTC)
Я здійснив кілька стильових правок, і запевняю, що на зміст статті вони жодним чином не вплинули. --SteveR (обг.) 17:41, 14 жовтня 2013 (UTC)
Я тільки вдячний вам за більшість стильових правок! Стосовно одної в мене є питання - на сторінці обговорення статті "Тяжкий гострий респіраторний синдром". --АВШ (обговорення) 17:45, 14 жовтня 2013 (UTC)
Дякую. Відповім на сторінці обговорення статті. --SteveR (обг.) 17:47, 14 жовтня 2013 (UTC)

Крим на Вікісховищі

Пане Андрію! Наразі на Вікісховищі розгорнуто акцію по перенесення категорій, що стосуються Криму та Севастополя з українських категорій до російських. Я намагався це зупинити, але мені не вдалося. Наразі йде обговорення цього питання на форумі. Всіх дуже прошу долучитись до обговорення, а також поширити це моє повідомлення. Слід залучити до обговорення якомога більше людей. Дякую! Слава Україні! --Yuriy Kvach (обговорення) 19:13, 23 березня 2014 (UTC)

Вітаю! Думаю, що ця стаття цілком заслуговує бути доброю. Єдине, що трішки більше б вікіфікації/ Подумайте, над тим, щоб виставити її в кандидати.--TnoXX (обговорення) 20:32, 2 травня 2014 (UTC)

Вітаю! Спасибі за вашу думку! Я подумаю, що можна зробити ще з цією статтею.АВШ (обговорення) 20:58, 2 травня 2014 (UTC)

The Cure Award

Колего, вітаю Вас з цією відзнакою! Сподіваюсь в цьому році медичний розділ в Укрвікі буде покращено ще більше!--Andrux (обговорення) 08:40, 5 травня 2014 (UTC)

3 articles ready for integration

Hey,

Did you know there are 3 articles which have been translated into Ukrainian and only need their Wiki markup and links fixed before merging them with older articles here [1]
Get in touch with me at en:User talk:CFCF
Thanks,
CFCF (обговорення) 08:56, 14 липня 2014 (UTC)

Запрошення

. З повагою --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 09:59, 28 липня 2014 (UTC)

Велика Вам вдячність за запрошення, однак все ж таки я починав як практикуючий лікар, продовжую лікувати, хоч і працюю у системі вищої медичної освіти. Саме через це я був одним з засновників Проект:Медицина, тому що хотілося привести до ладу певні медичні сторінки нашої Вікі, ті, що стосуються моєї спеціальності "інфекційні хвороби". З повагою, --АВШ (обговорення) 16:15, 28 липня 2014 (UTC)

Долучіться будь ласка

Почав обговорення, потрібна ваша допомога як лікаря Обговорення користувача:Andrux#Про Синдром Аперта --«Teo» обг 10:28, 6 вересня 2014 (UTC)

Щодо вашої персональної сторінки

Вітаю вас! Я щодо вашої персональної сторінки, її можна оформити трохи краще, наприклад у вигляді таблиці! Більше деталей ви можете знайти тут (Довідка:Сторінка користувача). Якщо будуть запитання звертайтеся! --«Teo» обг 10:30, 6 вересня 2014 (UTC)

Усім небайдужим, а також усім, хто вважає (або хоче), що стаття повинна опинитись (або може опинитись) на головній, будь ласка, залиште свій голос "за" чи "проти", а також зауваження (аби виправити недоліки, якщо такі є) на сторінці обговорення кандидатів у добрі статті [2]. --Jeromjerom (обговорення) 08:11, 29 вересня 2014 (UTC)

Перегляньте, будь ласка, чи не наробив помилок.

На жаль, знайшов лише два толкових джерела. --Amakuha 17:50, 24 вересня 2014 (UTC)

Вдячний Вам, але це занадто, адже я не вважаю себе тим, хто є гідним для того, щоб мати таку біографічну сторінку у Вікі. Мені дуже незручно перед колегами, які більше цього заслужили... З повагою до Вас, АВШ (обговорення) 18:47, 24 вересня 2014 (UTC)
У Вікіпедії немає порядку створення статей. Часом статті про «менш значимих» осіб створюються раніше ніж про «більш значимих».
Про колег можна також написати статті, якщо вони відповідають критеріям значимості. За правилами української Вікіпедії, значимими вважаються принаймні всі професори НМУ ім. Богомольця. Можете дати мені список імен колег, кого ви вважаєте вартими статті у Вікіпедії, і я спробую постворювати статті на дозвіллі. — Це було б корисно для нас, бо у Вікіпедії взагалі побачити лікаря — це рідкість. Тим більше фахового. А неспеціалісти-вікіпедисти (як я) значно більше уникають медичних тематик ніж інших. Тому в медицині тут можуть бути дуже великі прогалини, навіть у персоналіях.
З повагою. --Amakuha 20:20, 24 вересня 2014 (UTC)
Ще раз дякую. Список я обдумаю. АВШ (обговорення) 17:27, 25 вересня 2014 (UTC)
Вітаю! А ще можна пожертвувати свою фотографію для статті--TnoXX (обговорення) 15:35, 13 жовтня 2014 (UTC)
Вітаю! Вдячний, але непотрібно вставляти моє фото. У більшості сучасних українських інфекціоністів на їх сторінках фото немає. Не буде і в мене. З повагою,АВШ (обговорення) 19:01, 13 жовтня 2014 (UTC)
Провокуєте на полювання вже на наступній розширеній вченій раді... :-) --Brunei (обговорення) 22:17, 13 жовтня 2014 (UTC)
Ні, не провокуйтесь. :) Я б волів би бути на сторінці без фото. Краще сфотографувати професора Голубовську Ольгу Анатоліївну. Ось вона дійсно заслуговує на те, щоб мати фото на своїй сторінці. Хоч буде на кого подивитися... :). АВШ (обговорення) 15:43, 14 жовтня 2014 (UTC)

Доброго дня! Ви скасували додавання мною до статті "Жовта гарячка" додаткової версії цього терміна - "жовта пропасниця" - на тій підставі, що це не медична назва. В цьому контексті, хочу звернути Вашу увагу, що Вікіпедія є не зібранням наукових назв, а зручним ресурсом для якнайширшого кола користувачів, котрі шукають терміни не тільки за їх "істинними" чи "науковими" формами. Тому мені видається, що наявність терміна "жовта пропасниця" в синонімічному ряді додасть ясності. Звертаю Вашу увагу, що саме цю версію назви хвороби використано в настільки авторитетному джерелі (попри всі його недоліки), як 11-томний академічний "Словник української мови": Жовта пропасниця. Те саме стосується академічного "Російсько-українського словника" 1924-1933 років (котрий шанують ті, хто зневажає "Словник української мови") - Жовта пропасниця.

З огляду на згоду цих двох джерел, усе ж таки, пропоную повернути варіант "Жовта пропасниця". Той, що греблі рвав (обговорення) 19:06, 2 листопада 2014 (UTC)

Доброго дня! Я вже оприлюднював свою думку стосовно вживання назви "гарячка" при означенні інфекційних хвороб Обговорення:Гарячка денге. Ваші посилання не стосуються сучасного вживання цього медичного терміну. Медична мова так само змінюється, як і ми самі. Я через написання підручника по інфекційних хворобах та інших видань мав багато контактів з тими філологами, що є працівниками медичних видавництв, коректорами медичних книг, які також були згодні з відповідним вживанням такої термінології по тому ж самому принципу (дивіться Обговорення:Гарячка денге). І у відповідному загальнонаціональному підручнику (Інфекційні хвороби (за ред. О. А. Голубовської). — Київ: ВСВ «Медицина». — 2012. — С. 778 — 12с. кольор. вкл. (О. А. Голубовська, М. А. Андрейчин, А. В. Шкурба та ін.) ISBN 978-617-505-214-3) введена назва "Жовта гарячка" (та й інші іменуються гарячками), а всі інші означення - "пропасниця", "лихоманка" не включені. Якщо Ви не згодні, то будь-ласка, виносьте це на широку дискусію з залученням філологів Вікі і тих, хто працює у медичних видавництвах, а до того не виправляйте. АВШ (обговорення) 21:58, 2 листопада 2014 (UTC)

Пацюколов

Шановний Андрію Вікторовичу. Ваше припущення про біологічну приналежність гризунів із давньої німецької казки має під собою підстави. Адже саме пацюки були більш поширеними шкідниками, які здавна супроводжували людину і завдавали їй шкоди. Однак зміна назви "професії" "щуролов" на "пацюколов" не видається доцільною. По-перше, слово "щуролов" доволі поширене в українській мові, а на "пацюколов" google дає лише 5 посилань. Крім того, самі роди почали розрізняти близько 1800 року (пор. подія в Гамельн 1284, згадки про легенду - кін. 16 ст.), що не дає підстави припускати таку жорстку "спеціалізацію" цієї, чисто легендарної, професії. Де є певність, що саме пацюки послухались сопілки, а щурі ні? Тому вибачте, але мушу відкотити ваше редагування у відповідних статтях. З повагою, Mykola Swarnyk (обговорення) 15:46, 29 листопада 2014 (UTC)

Вітаю. Мабуть Ваші аргументи є в чомусь правильними, але прошу залишити згадку про відмінності між щурами і пацюками! І все-таки аргументація про те, що якщо назва спеціальності була запропонована у 13 ст., а натепер 21-е, якось звучить не зовсім - що тоді будемо використовувати застарілі терміни назавжди? Не буде прогресу? Або термін сусідньої держави "крысолов"? Але прошу ніде не міняти мої редагування «щурів» на «пацюків» (не «щуролов» на «пацюколов») - не будемо залишатися на рівні 13-16 ст. Якщо Ви цього не хочете робите, то давайте питання про щурів і пацюків винесемо на обговорення - не питання про пацюколова і щуролова. І взагалі, про все це можна було б написати на сторінках обговорення певних статей, як мені здається. З повагою, АВШ (обговорення) 16:28, 29 листопада 2014 (UTC)
Нащо Ви викинули згадку про Строкатого дудара - адже це є в легенді? АВШ (обговорення) 16:31, 29 листопада 2014 (UTC)
Справа в тому, що дуда в українській мові - це не те саме, що "дудка, сопілка" - про яку саме йдеться в легенді. Дуда - це рос. волинка, відповідно дудар - це гравець на інструменті, який складається з шкіряного мішка та відповідних дудок. Ще в ХІХ столітті дуда була мабуть така популярна як кобза чи бандура, тому не хочеться збивати істинне значення слова. Щодо тварин жодних застережень не маю, хоча в деяких словниках пише, що це одне й те саме (на рівні народного сприйняття). А зоологічні назви - звичайно ж, поважати треба. Більше того, думаю що може однією з підстав до легенди міг бути вигляд ненависних гризунів, які один за одним булькають у воду (звичайно ж, не зазнавши насправді жодної шкоди). Вибачте якщо десь рубонув за компанію. Просто вчора правив кілька годин "Чорну смерть" і зачепився за "щуролова" насамкінець. Mykola Swarnyk (обговорення) 20:39, 29 листопада 2014 (UTC)
Цілком вдоволений Вашими аргументами - але ж залишений «Гамельнський дудар» - тоді «дудкар»? А стосовно народного сприйняття - треба таке міняти, адже ми маємо бути у європейській спільноті, а не ординському просторі. Я зроблю деякі правки не торкаючись "щуролова", але прошу Вас потім це подивитись. Ще є в мене одне посилання на іноземців, які з позиції інфекційних хвороб трактують цю легенду - я внесу до тексту сторінки. І відкиньте тоді назву сторінки «Гамельнський пацюколов» (хай може залишається як перенаправлення), яку я теж згаряча «врубив». АВШ (обговорення) 21:10, 29 листопада 2014 (UTC)

Post-polio syndrome

Добрий день! Не знайєте, як цей синдром українською правильно називається?--TnoXX parle! 12:21, 8 березня 2015 (UTC)

Вітаю! В українській мові так і буде - постполіомієлітичний синдром. Але краще застосувати - резидуальні зміни в результаті поліомієліту. АВШ (обговорення) 14:30, 8 березня 2015 (UTC)

Про Грип

Доброї пори доби! Я виправив і рекомендації гомеопатії і поділив нормально класи противірусних при грипі. Не заперечую Ваш авторитет, та всеж Ви помилилися, я додав до абзацу про похідні адамантану - те що вони неефективні на даний момент, так сказано на сайті ВООЗ, там пише про циркулюючий саме на даний момент штам, а не взагалі неефективні (http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs211/ru/ - ваше посилання на російській. http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs211/en/ і на англійській - " the currently circulating influenza viruses are resistant to the adamantanes") Проте з рекомендацій загалом вони не виключені. Тим більше ви додали цей рядок до абзацу про інгібітори нейромінідази, що виглядає дещо некоректно.

Я тут новачок, написав тільки одну статтю, і декілька правив, але інформацію написав корректну і актуальну.

--JDiGriz (обговорення) 20:52, 19 березня 2015 (UTC)

Вітаю! Я не помилився, тому що мова йде не просто про циркулюючий штам, що до речі не є коректним, адже штам - це тільки той варіант, що виділяється в певній ситуації, а ВООЗ вважає, що похідні адамантану не діють вже на всі типи вірусу грипу. І якщо у прес-релізі ВООЗ написано про штам, то це через недолугість тих, хто готує подібну пресу - це не медики. І особливо це стоується російських версій релізів ВООЗ, тому з певного періоду волію користуватися англомовними версіями. До речі, circulating influenza viruses - де Ви побачили слово «штам», на cьогодні циркулює 3 підтипи - і це віруси як А (H1N1 і H3N2), так і В. Циркулюючий на сьогодні варіант вірусу В змінив той, що циркулював минулого року, але й він є стійким до похідних адамантану. Які ще й багатенько мають побічних явищ. І були популярні у період СРСР через свою низьку вартість, а не через свій ефект. Тому вони вже давно не є стандартом противірусної терапії. Тому я зробив все правильно. Через деякий час, бо я натепер не маю вільного часу, статтю Грип перероблю, адже для нашої Вікі мати таку сторінку, що має бути присутня у всіх Вікі, це просто профанація. Я не туди вставив про це інформацію, але просто викидати її і вставляти російське посилання було не варто.
Взагалі вдячний Вам за дискусію. Приєднуйтесь активно до спільноти Вікіпедія:Проект:Медицина. Не вистачає часу на правку того безладу, що є у багатьох медичних статтях нашої Вікі. А активної праці, на жаль, окремих фахових дописувачів, явно не вистачає. З повагою, АВШ (обговорення) 21:21, 20 березня 2015 (UTC)
P.S. Надалі при звертанні на сторінку обговорення користувача створюйте нову тему, що автоматично переводить її до порядку хронології звертання, тобто вниз тексту сторінки.
До речі, до Вашої останньої правки розташування мого тексту про нефективність похідних адамантану було правильним. Просто трохи рознервувався і повернув не туди.

Перепршую

Перепрошую, що знову турбую, але не мжу знайти український термін для цього → zoster sine herpete. Це ніби один з варіантів лицевого паралічу, асоційованого з герпесвірусами. Ось що пише в книжці:

Involvement of the geniculate ganglion by reactivation of latent varicella zoster virus (VZV) results in facial paralysis, hyperacusis, and loss of taste associated with geniculate neuralgia and herpetic vesicles on the eardrum, external auditory meatus, or palate (Ramsay Hunt syndrome). Hyperemia of the concha or helix occurs in some patients. A variable degree of vestibulocochlear dysfunction occurs in approximately 20% of patients. Sometimes, facial paralysis develops without herpetic eruption, a condition known as zoster sine herpete

Дякую за допомогу--TnoXX parle! 19:45, 6 квітня 2015 (UTC)

Прошу! Це взагалі оперізуючий або оперізувальний герпес (раніше його незрозуміло неправильно обзивали «оперізуючим лишаєм») - пізня форма процесу у 3-го типу вірусів сімейства герпесвірусів. Для нього характерним є невралгія, висипання на шкірі по ходу ураженого нерва, де тривалий час зберігається цей вірус після первинного захворювання у вигляді вітряної віспи. Зрозуміло, що в певних випадках ураження відповідного нерва може призводити до паралічу, як при синдромі Рамсея Ханта (гіперакузія, аносмія, параліч лицевого нерва, пухирі на барабанній перетинці та зовнишньому слуховому проході). Ураження лицевого нерва без висипань на шкірі носить назву zoster sine herpete - паралітичний лицевий оперізувальний або оперізуючий герпес. АВШ (обговорення) 20:22, 6 квітня 2015 (UTC)

Прохання

Вітаю! Як будете мати час, подивіться, будь-ласка на цю статтю. Вона на момент, коли я Вам пишу повідомлення, новостворена, можливо, користувачка ще доповнить статтю. Зараз це не дуже якісний переклад з російської статті. Можливо, Ви ще зможете доробити статтю, тому що в мене е не такий рівень, та і Ви маєте, ймовірно, новіші дані. З повагою. --Yukh68 (обговорення) 19:50, 23 квітня 2015 (UTC)

Вітаю! Вона відверто погана. Хай поки що існує. В подальшому планую переробити основну статтю про сказ - там і буде краще про вірус. На сьогодні немаю часу. З повагою, АВШ (обговорення) 21:06, 23 квітня 2015 (UTC)

Ще раз про патруль

Думаю Ваш внесок та досвід заслуговує на отримання статусу патрульний. Очікую від Вас заявку тут з повагою --Jphwra (обговорення) 19:12, 2 травня 2015 (UTC).

Щиро дякую Вам, але статус патрульного накладає певні обов'язки у Вікі, до яких я на сьогодні не є готовим через брак часу у зв'язку з основною роботою. Давайте я повернуся до цього питання ближче до вересня 2015 р. З повагою, АВШ (обговорення) 10:08, 3 травня 2015 (UTC)

Проблеми категоризації письменників та персоналій взагалі

Вітаю!Запрошую вас прийняти участь в обговоренні з питання недосконалості системи категоризації письменників на сторінці Вікіпедія:Обговорення категорій. Стоcовно державної,мовної та національної їх приналежністі, а також за жанром. --Yasnodark (обговорення).16:10, 4 травня 2015 (UTC)

Дуже важливо: вибори Ради повірених Фонду Вікімедіа

До 23:59 31 травня 2015 (UTC) відбуваються вибори трьох представників спільноти до Ради повірених Фонду Вікімедіа. Усього є 20 кандидатів. Ці вибори дуже важливі тому, що вони можуть змінити те, як спільноти розглядаються за межами США та Західної Європи, а також в цілому вплинути на стратегію руху Вікімедіа. Зазначу, що до Ради завжди проходили тільки представники країн Західної Європи та США.

Ви можете також прочитати повні програми кандидатів тут: m:Wikimedia Foundation elections/Board elections/2015/Candidates/uk.

Натисніть тут, щоб проголосувати.

Постарайтеся підійти до цього вибору серйозно, адже через Раду спільнота може впливати на прийняття рішень Фондом. У 2013 році у цих виборах узяли участь лише 9 користувачів української Вікіпедії, цього року нам потрібна активніша участь у виборах, які нас теж стосуються.

Коротка таблиця витягів із програм кандидатів, знанням мов, активністю у вікіпроектах та у русі Вікімедіа
Псевдонім Ім'я Країна Рідна мова Вік К-сть редагувань У вікі Поза вікі Програма
Csisc Хусемеддін Туркі (Houcemeddine Turki) Туніс туніський діалект арабської 21 2.407, найактивніша — франц. ВП (1.041) учасник конкурсів статей студент-медик оцінка проектів малими мовами; створення посібників з правил Вікіпедії; вдосконалення найважливіших й найголовніших статей Вікіпедії
Saileshpat Саїлеш Патнаїк (Sailesh Patnaik) Індія орія 18 2.959, найактивніша — ВП орія (1.194) член «Вікімедіа Індія», організатор фотоконкурсу та вишколів для Вікіпедії мовою орія. студент I курсу промоція Вікіпедій індійськими мовами; зменшення розриву між Фондом і спільнотою; переведення неактивних Вікіпедій у активні через очолення їх спільноти та моніторингу волонтерів
Pundit Даріуш Ємельняк (Dariusz Jemielniak) Польща польська 40 13.943, найактивніша — пол. ВП (10.144) стюард; чек'юзер, адміністратор і бюрократ польської Вікіпедії;
Голова Комітету з розподілу коштів (FDC) Фонду Вікімедіа; був членом Комісії Омбудсменів; проводив семінари зі стратегії для регіональних відділень Фонду; автор книги про етнографію Вікіпедії.
професор теорії управління, завідувач кафедри міжнародного менеджменту, член експертних комісій наукового центру та грантових програм, засновник найбільного польського онлайн-словника Сприяння зміні стратегії руху Вікімедіа та підходів до управління; пошук ролей для Фонду Вікімедіа і регіональних відділень Фонду; налагодження контактів з науковою спільнотою; усунення бюрократії в русі Вікімедіа
Mohamed Ouda Мухамед Уда (Mohamed Ouda) Єгипет арабська 29 20.114, найактивніша — араб. ВП (18.508) адміністратор і бюрократ арабської Вікіпедії;
член-засновник групи «Вікімедіа Єгипет»
не зазначив Підтримка спільноти Вікімедіа, особливо на Близькому Сході та в Африці; співпраця з освітніми і культурними групами; експерименти з програмним забезпеченням, правами користувачів і процедурами спільноти
Sky Harbor Джош Лім (Josh Lim) Філіппіни / Сінгапур / США англійська, тагальська 24 27.052, найактивніші — англ. ВП (13.311), тагал. ВП (6.671) адміністратор англ. ВП і тагальського словника, бюрократ тагальської Вікіпедії;
член правління «Вікімедіа Філіппіни» з 2010, член Комітету приєднання з 2013
був менеджером зі зв'язків з громадськістю сингапурського стартапу Viddsee підтримка спільнот у країнах, що розвиваються; посилення ролі відділень Фонду Вікімедіа; конструктивний діалог між Фондом Вікімедіа і спільнотою
Smerus Девід Конвей (David Conway) Велика Британія / Словаччина / Україна англійська 65 30.063, найактивніша — англ. вп (29.359) патрульний англ. Вікіпедії працював експертом або керівником проектів розвитку в колишньому СРСР, був незалежним директором у радах системи охорони здоров'я Великобританії та британських коледжів, організатор музичного фестивалю в Словаччині співпраця із якнайширшим колом людей, з усіма, хто може бодай якось долучитися до нас
Francis Kaswahili Френсіс Касвахілі Кагуна (Francis Kaswahili Kaguna) Танзанія суахілі, сукума 54 4.882, найактивніші — Мета (3.939), англ. ВП (255) Автор невдалої заявки на проведення Вікіманії в м. Аруша Танзанійська асоціація власників авторських прав інтеграція африканської спільноти зі світовою; проведення концертів
CristianCantoro Крістіан Консонні (Cristian Consonni) Італія італійська 28 7.268, найактивніша — італ. ВП (5.636) автопатрульний в італ. ВП
член правління «Вікімедіа Італія» з 2010 (скарбник з 2014), член Комітету з розподілу коштів (FDC) з 2013, член міжнародної команди «Вікі любить пам'ятки-2013»
аспірант з комп'ютерних наук в Університеті Тренто (Італія), активіст руху вільного програмного забезпечення побудова довіри між учасниками руху; позбутися менталітету «наші проти ненаших», який мав місце у багатьох випадках
Pgallert Петер Галлерт (Peter Gallert) Намібія німецька 44 14.570, найактивніша — англ. ВП (13.659) відкочувач, патрульний в англ. ВП
досліджує феномен Вікіпедії, автор презентацій та публікацій про Вікіпедію і Вікімедіа.
викладач комп'ютерних наук у Політехніці Намібії, розробник і керівник програми бакалавра комп'ютерних наук, головний розробник намібійської програми ІКТ подолання розриву між Фондом Вікімедіа та спільнотою та редакторів; повернення Фонду від роботи над питаннями медіаграмотності, управління Інтернетом чи освіти до його головної задачі
Raystorm Марія Сефідарі (María Sefidari) Іспанія іспанська 32 22.976, найактивніша — іспан. ВП (18.423) бюрократ і адмін іспан. ВП;
засновник вікіпроекту ЛГБТ (про рух лесбійок, геїв, бісексуалів і транссексуалів); член-засновник «Вікімедіа Іспанія» та міжнародної ради Iberocoop; колишній член Комітету приєднання та Комітету індивідуальних грантів;
поточний член Ради повірених Фонду Вікімедіа (з 2013).
магістр психології забезпечення того, щоб різноманітність була у центрі стратегічних зусиль Фонду зі збільшення кількості дописувачів; збільшення способів участі спільноти у керівництві і розробці правил Фонду Вікімедіа
Phoebe Фібі Аєрс (Phoebe Ayers) США англійська 34 27.072, найактивніші — англ. ВП (15.247), Вікідані (5.436) патрульна в англ. ВП
організатор «Вікіманії-2006» та WikiSym 2010, активна в співпраці з бібліотеками, галереями, музеями та архівами (БоГеМА), організатор віківишколів, співавтор книги про Вікіпедію;
поточний член Ради повірених Фонду Вікімедіа (з 2013, попередній термін у 2010—12).
бібліотекар науково-технічної бібліотеки вирішення проблем падіння кількості редакторів і читачів; робота з виконавчим директором Фонду Вікімедіа над розробкою і втіленням стратегічних планів Фонду Вікімедіа, зокрема, щодо поліпшення розробки програмного забезпечення, співпраці з партнерами та реагування на поточні потреби редакторів
Denny Денні Врандечич (Denny Vrandečić) США німецька, хорватська 37 24.235, найактивніші — Вікідані (10.742), хорв. ВП (9.377) Перший адмін і бюрократ хорв. ВП
Засновник Вікіданих (розробив пропозицію, зібрав 2 млн. $ пожертв, набрав команду), співавтор першого європейського гранту «Вікімедіа Німеччина» (4 млн. €), співзасновник Семантичного МедіаВікі
працює в Google, де допомагає публікувати контент Freebase у Вікіданих, автор понад 100 наукових статей, керівник комітету Асоціації вільних семантичних даних. зміни проектів Вікімедіа для успішної їх роботи; підвищення ефективності кожного дописувача; правильне впровадження змін (так, як це було з Вікіданими)
Ali Haidar Khan Алі Гайдар Хан (Ali Haidar Khan) Бангладеш бенгальська 29 4.145, найактивніша — бенгал. ВП (2.395) патрульний у бенгальській Вікіпедії
член-засновник і скарбник «Вікімедіа Бангладеш», колишній член Комітету з розподілу коштів (FDC) організатор вікіконференцій
7 років досвіду у фінансовому секторі (начальник відділу кредитів на нерухомість банку), автор публікацій з фінансів принести до Ради повірених інший погляд і більше різноманітності
అహ్మద్ నిసార్ Нісар Ахмед С'єд (Nisar Ahmed Syed) Індія урду, телугу 50 21.549, найактивніша — ВП мовою телугу (17.648) адмін у Вікіпедіях мовами телугу й урду
організатор групи вікіпедистів мовою урду
пенсіонер, колишній викладач англійської літератури та літератури урду протягом 23 років, колишній директор школи. допомога спільнотам індійських мов у створенні контенту та програмах промоції проектів; реклама Вікіпедії через медіа; співпраця між групами користувачів і Фондом Вікімедіа
Doc James Джеймс Гейлман (James Heilman) Канада англійська 35 137.713, найактивніша — англ. ВП (130.046) адмін в англійських Вікіпедії і Вікімандрах
активний дописувач вікіпроекту Медицина та керівник WikiProject Med Foundation, колишній голова правління «Вікімедіа Канада», працює над медичними перекладами
лікар швидкої допомоги, викладач факультету медицини пріоритет — поліпшення відносин між спільнотами редакторів та Фондом Вікімедіа; співпраця між Фондом Вікімедіа і спільнотою у вирішенні проблем скорочення кількості редакторів, непідтримки спільнотою змін до програмного забезпечення, поганого охоплення тем тощо
Carrite Тім Девенпорт (Tim Davenport) США англійська 53 57.985, найактивніша — англ. ВП (57.704) патрульний, відкочувач в англ. ВП
активний учасник обговорень на сторінках Арбітражного комітету та Запитів до адміністраторів, а також на форумі Wikipediocracy
власник і директор взуттєвого магазину спільноті неодмінно потрібен уважний, критичний, допитливий голос на її місця серед 10 членів Ради повірених
Sj Семюел Кляйн (Samuel Klein) США англійська 37 43.165, найактивніші — англ. ВП (19.346), Мета-вікі (14.873) Адміністратор англ. ВП, ВП мовою суахілі та Мета-вікі, колишній стюард;
організатор «Вікіманії-2006»;
поточний член Ради повірених Фонд. Вікімедіа (з 2009).
науковий співробітник у Гарвардському Центрі Беркмана, керівник технічного комітету Державної цифрової публічної біблотеки Америки скорочення розриву між Фондом Вікімедіа та спільнотою; заміна централізованих програм розподіленими; розробка потрібного користувачам програмного забезпечення замість експериментів з ПЗ; залучення дописувачів, а не лише донорів
Hindustanilanguage С'єд Музамілуддін (Syed Muzammiluddin) Індія гінді, урду 41 47.754, найактивніші — Вікісховище (27.498), ВП мовою гінді (10.657) Адміністратор ВП мовою урду;
брав активну участь у запуску Вікіпедії мовою майтхалі, автор блогів про Вікіпедію, організатор віківишколів для студентів
викладач протягом понад 10 років розробка більш сфокусованого підходу, особливо для індійських та південноазійських спільнот
EdSaperia Едвард Саперія (Edward Saperia) Велика Британія англійська 30 1.836, найактивніші — вікіманія2014 (962), Мета-вікі (561), англ. ВП (149) неактивний як дописувач, але слідкує за обговореннями;
координатор «Вікіманії-2014», автор гранту на Open Access Reader
працює над стратегіями зв'язків з громадськістю у третій за розміром політичній партії Великобританії, власник креативного агентства. переробка вікі-платформи (MediaWiki) до сучасних норм досвіду користувача; співпраця з науковою, освітньою, політичною, урядовою, журналістстькою спільнотами
Taketa Майк Ніколає (Mike Nicolaije) Нідерланди нідерландська 28 98.355, найактивніші — нідерл. ВП (38.917), Вікідані (20.586) стюард, адміністратор Вікіданих, бюрократ і колишній член Арбкому нідерландської Вікіпедії
член «Вікімедіа Нідерланди» та «Вікімедіа Бельгія», організатор віквишколів, співпраці з бібліотеками, галереями, музеями і архівами (БоГеМА) та інших заходів
медик-інтерн, працює в департаменті пластичної хірургії та інструктором з надання першої допомоги підтримка дописувачів понад усе; прямі обговорення спільноти з членами Ради повірених; зменшення бюрократії; залучення розробників для виконання запитів спільноти


Детальніше у Вікіпедія:Кнайпа (різне)#Дуже важливо: вибори Ради повірених Фонду Вікімедіа. Якщо ви вже проголосували, дякуємо за вашу активність та перепрошуємо за зайве нагадування)NickK (обг.) 23:45, 27 травня 2015 (UTC)

Проголосував. АВШ (обговорення) 14:42, 28 травня 2015 (UTC)

Про шаблони

Вітаю. Ви поставили нещодавно Шаблон:Поліпшити у статтю, проте його використання у нас регламентується правилом ВП:ПОЛ, яке зазначає, що він використовується лише для термінового поліпшення неякісних статей, яким загрожує вилучення. До цього шаблону потрібно додавати дату, а також вносити статтю, де він ставиться, до списку статей для термінового полипшення під відповідною датою, як описано на ВП:ПОЛ. Замість нього у недосконалих статтях варто ставити Шаблон:Чистити, Шаблон:Доробити, Шаблон:Переписати або щось інше звідси. --Brunei (обговорення) 21:07, 10 червня 2015 (UTC)

Добре, я не маю ґрунтовних знань стосовно правил застосування шаблонів, але сторінку Печінка все одно потрібно поліпшувати. АВШ (обговорення) 21:14, 10 червня 2015 (UTC)

Патрулювання. Спроба №2

Вітаю! Чи не хотіли б ви подати свою заявку заявку на статус патрульного сюди. Статус патрульного ні до чого Вас не зобов'язує, але полегшує роботу іншим патрульним (наприклад, мені не треба було б підтверджувати ваші правки в «Лицевий нерв» чи «Близькосхідний респіраторний синдром»). Якщо є якісь питання стосовно патрулювання – звертайтеся до мене або до будь-якого іншого більш-менш обізнаного користувача--TnoXX parle! 14:27, 13 червня 2015 (UTC)

Вітаю! Щиро дякую за запрошення, але вже нещодавна відповів, що волів би трохи відтермінувати це, до вересня 2015 року. З повагою, АВШ (обговорення) 15:25, 13 червня 2015 (UTC)

Добрий день. Хочу звернути вашу увагу на те, що коли ви пишете {{не перекладено|Не перекладено|Хейвріл|en|Haverhill, Massachusetts}} (ред.№ 16392397, та ще декілька ред.№ 16286597) то така конфігурація посилається на сторінку не перекладено замість "Хейвріл". У цьому шаблоні між першою та другою рисками йде назва статті, яку ви хочете бачити в УкрВікіпедії =) А так створилося досить багато посилань на сторінку «не перекладено». Вона популярна тепер --Helixitta (обг.) 13:26, 21 липня 2015 (UTC)

Вітаю. Вдячний Вам за уточнення, але я просто не маю часу на всеоб'ємну і досконалу інфільтрацію у заплутані правила Вікі, тому просто взяв цей шаблон з якоїсь статті, де він був також саме так як у мене застосований. А відбулось це тому, що Хейвріл, яке мені більше подобалось, чомусь заборонили. . АВШ (обговорення) 17:24, 21 липня 2015 (UTC)

Вилучення джерел

Перенесено на сторінку Обговорення:Цитомегаловірус. 11:49, 2 серпня 2015 (UTC)

Подивіться, будь-ласка

Вітаю! Ви про це щось знаєте? --Yukh68 (обговорення) 12:30, 2 серпня 2015 (UTC)

Вітаю! Звичайно, це одна із "забутих тропічних хвороб". Списано з англійської або російської Вікі. Перероблю, як закінчу ті статті, що зараз пишу і редагую. Її можно внести до переліку нашого проекту. АВШ (обговорення) 12:43, 2 серпня 2015 (UTC)
Напевно, таки з англійської, виноски на англійський манер. --Yukh68 (обговорення) 12:46, 2 серпня 2015 (UTC)
Я також вже подивився у перегляді історії - це користувач переклав з англійської, до речі, переклад не є адекватним певною мірою. Для них так є звичним викласти матеріал. Але для нас потрібно переробити і внести суттєві доповнення. Згодом поставлю шаблон про редагування. АВШ (обговорення) 12:51, 2 серпня 2015 (UTC)

Вітаю! У статті є доповнення якогось аноніма. Чи можна їх затвердити? --Bulakhovskyi (обговорення) 14:36, 12 серпня 2015 (UTC)

Вітаю! Вже переробив - можна затвердити. АВШ (обговорення) 14:37, 12 серпня 2015 (UTC)
Дякую. Я теж дещо підправив і вніс інформацію про походження терміна. --Bulakhovskyi (обговорення) 15:28, 12 серпня 2015 (UTC)
Добре! У Вас завжди адекватні і професійні правки, а не такі, як в інших користувачів, що вважають себе знавцями правопису, ще й себе при цьому іменуючи філологами, хоча на це права не мають. Мені дуже сподобалася Ваша думка стосовно вживання «в» і «у» на Вашій сторінці обговорення і Ваше ставлення до вживання «Оуен». АВШ (обговорення) 15:39, 12 серпня 2015 (UTC)
Дякую за тепле слово. До речі, звернув увагу на Ваш допис на СО Plasmodium malariae. Ви мали рацію щодо назви: я подивився в спеціальному словнику (Маркевич О. П. Російсько-українсько-латинський зоологічний словник / О. П. Маркевич, К. І. Татарко. — К.: Наукова думка, 1983. — 410 с.), де вид Plasmodium malariae, який описав Шарль Лаверан, зветься українською Плазмодій чотириденний. У такому разі, коли є авторитетне джерело, можна перейменувати на українську назву.--Bulakhovskyi (обговорення) 07:58, 13 серпня 2015 (UTC)
Так воно і є. Вдячний Вам за підтримку. АВШ (обговорення) 15:50, 13 серпня 2015 (UTC)

Герпесвірус 6-го типу

Вітаю! Як Ви вважаєте може цю статтю і цю пов'язати інтервіками? З повагою. --Yukh68 (обговорення) 05:54, 30 серпня 2015 (UTC)

Вітаю! Так і треба - я на це і посилався. З повагою, АВШ (обговорення) 18:23, 30 серпня 2015 (UTC)
В англійській Вікі дуже часто об'єднують відомості про вірус і хворобу, яку він спричинює. Як правило стосоно бактеріальних хвороб такого немає. Мабуть це від того, що вони не хотять "бігати" по внутрішніх посиланнях, та і це "вірусне об'єднання" в них поширене у медичних джерелах. А в нас немає такого правила у медичних джерелах (відомості з піарних сайтів - це не авторитетні джерела, вони усе переносять бездумно з англомовної Вікі, що теж не є джерелом), тому будемо по максимуму розводити по різних сторінках. Але якщо немає тотожнього елементу Вікіданих, то можно зробити те, що є в них.
Добре, так і зробив. А потім, можливо і розведем по різних статтях. --Yukh68 (обговорення) 18:45, 30 серпня 2015 (UTC)

Судома→Спазм ?

Вітаю,

Хочу отримати фаховий висновок з такого питання: чи поняття спазм і судома тотожні і чи доречне таке перенаправлення? З одного боку, вони, безумовно, споріднені, оскільки причина в обох випадках одна — скорочення м'яза. Але, за моїм досвідом, слово спазм застосовують переважно для скорочень гладких м'язів (судин, кишківника тощо), дуже рідко — для скорочень скелетних м'язів (та й то переважно в побутовому мовленні, бо вислів «тетанічні спазми» з вуст медика звучить якось неприродно). Слово судома я чула лише відносно скорочень скелетних м'язів. Отже ці поняття займають різні лексичні ниші. А яка ваша думка?

З повагою, --Nina Shenturk (обговорення) 14:11, 5 вересня 2015 (UTC)

Наші думки співпадають. Ваше поняття цих процесів є абсолютно правильним. Тотожності не може бути.

З повагою, АВШ (обговорення) 15:17, 5 вересня 2015 (UTC)

Вітаю, Перепрошую - втрутився у редагування. Я виправив ураження на зараження. Ми за вами вже дискутували на цю тему. Наявність паразита - це не наявність хвороби, паразит може не прижитись і загинути невдовзі після зараження, так і не викликавши негативних наслідків для організму. Тобто, паразит заражає хазяїна, але не завжди уражає. Я там виправив. І ще, я відверто кажучи, не знаю як вірно - тениаринхоз, або теніаринхоз. Можете перевірити? і бажано дати посилання на словник. В мене наразі доступу до словника немає, але самому просто цікаво. Дякую! --Yuriy Kvach (обговорення) 07:34, 26 вересня 2015 (UTC)

Вітаю. Я ще нічого там практично не змінив. Зараження це загальний абстрактний термін, але відомий цей гельмінт тим, що уражає людину. Якби він не приживався, то й не було і розголосу. Але це на цій сторінці не є головним. А головним є відсутність того, що потрібно знати для опанування захворювання. Теніаринхоз. Так і в нашому единому базовому підручнику для медвузів України "Інфекційні хвороби", 2012 р. Та й у підручнику А.М. Зюкова 1940- 1947 року (2-е видання) "Гострі інфекційні хвороби та гельмінтози людини" теж "Теніаринхоз". Джерела я навів як на сторінці "Теніаринхоз", яка поки що на моїй чернетці, так і на сторінці "Ціп'як бичачий". Тому я на це опираюсь, бо це поважні джерела. А інше зараз не на часі. Дайте закінчити. Тому виправлю те, що не є правильним з точки зору медицини. А вже потім будь-ласка все те, що стосується біології. 20:53, 26 вересня 2015 (UTC)
Дякую, я дописав термін тільки в одному випадку, в цілому з вами погоджуюсь. Щодо теніаринхозу - просто був здивований, побачивши помилку у вигляді "тениаринхоз", тому і спитав. Бо особисто ніколи не перевіряв як вірно писати. Ще раз дякую. --Yuriy Kvach (обговорення) 07:11, 27 вересня 2015 (UTC)
Дякую і вам за увагу до цього. Взагалі, колись ми з вами дуже добре зробили тандемну роботу на сторінці Амебіаз. Ви тоді з позиції біолога влучно "почистили" таксономію гістолітичної амеби. Неправильна до цього кочувала з підручника у підручник, тому що ніхто з дописувачів цьому не приділяв уваги. Так що це тільки на користь Вікі. А я випадково натиснув не на ту клавішу - от і получилось неправильна назва. 08:57, 27 вересня 2015 (UTC)~

Патрулювання

А ви б не хотіли дістати статус патрульного? Я вже давно думаю висунути вашу кандидатуру. --Yuriy Kvach (обговорення) 07:18, 27 вересня 2015 (UTC)

Дякую. В мене поки що немає наснаги і часу до патрульної роботи. Є невідкладна дуже копітка тривала робота - беру участь у написанні декількох монографій та посібників. А патрульна робота потребує багато часу, тому що це завжди втручання у роботу іншої людини з іншими поглядами, стилем тощо. Треба все дуже ретельно обдумати. Тому поки що почекаємо. АВШ (обговорення) 08:57, 27 вересня 2015 (UTC)

Запрошення на конкурс наукових фотографій

Європейський конкурс наукових фотографій
Європейський конкурс наукових фотографій

Привіт. Зараз, 1 — 31 жовтня 2015, проходить українська частина Європейського конкурсу наукових фотографій 2015. Будь ласка, долучайтеся та/або розповсюджуйте інформацію про конкурс — нам дуже не вистачає ілюстрацій в статтях на наукову тематику. --Helixitta (обг.) 12:54, 6 жовтня 2015 (UTC)

Міжнародна сторінка конкурсу Українська сторінка конкурсу Правила та призи Категорії зображень Деталі Контакти

Патрулювання 2

Вітаю. То може вже настав час подати заявку? Адже патрулювання Ваших редагувань іншими користувачами є лише даремним гаянням їхнього часу.--Leonst (обговорення) 12:56, 27 вересня 2015 (UTC)

Приєднуюсь. Справа в тому, що статус патрульного ні до чого вас не зобов'язує, якщо у вас нема часу на чужі статті - не перевіряйте. Але цей статус автоматично робить ваші статті відпатрульованими, оскільки зараз їх перевіркою вимушені займатись інші патрульні. Тим більше, що ваш внесок якісний і не викликає претензій. --Nina Shenturk (обговорення) 13:02, 27 вересня 2015 (UTC)

Дуже дякую за пропозицію, але дайте ще трохи часу на роздуми. Багато у моєму розумінні неоднозначності і суперечливості у тому, як я буду патрульним. Як дозрію, то буде заявка, ... або її не буде. З повагою, АВШ (обговорення) 19:48, 27 вересня 2015 (UTC)
Минуло вже кілька років від попередньої пропозиції, коли Ви попросили трішки часу на ознайомлення з правилами й на роздуми, проте схоже цих кількох років виявилося недостатньо, хоча вже й тоді Ви цілком відповідали вимогам до патрульного. Можливо Вам здається що така скромність прикрашає, проте запевняю Вас що це зовсім не так. Таким чином марнується час і сили наших нечисленних патрульних, які змушені їх витрачати на патрулювання Ваших редагувань, при тому що патрулювати там немає чого. Отримання доступу до функції патрулювання це не взяття іпотеки в банку на 30 років, не одруження на іноземці. не написання докторської з нейрофізіології. не висунення кандидатури в президенти США. Це значно менш життєво важливе рішення.--Leonst (обговорення) 07:19, 29 вересня 2015 (UTC)
Згоден з Вашими аргументами. І річ не в тому, що я боюся додаткової роботи як патрульного. Є люди, для яких переважання в будь-якому статусі над іншими - це задоволення. Є люди, які взагалі цим не переймаються. А для мене таке - це проблема. Адже патрулювання - це певна перевага над іншими, щоб Ви мені не казали. А я завжди прагну такого уникати - чи це співробітник, чи це студент. І через це я думаю лише про статус автопатрульного, щоб зняти проблеми патрулювання моїх сторінок з інших. Дайте час до вихідних. АВШ (обговорення) 18:48, 29 вересня 2015 (UTC)
Теж дозволю собі втрутитися. Прапорець патрульного - це знак того, що Ви гарантовано не вандал. Це ніяка не перевага, просто спільнота вирішила, що Ви людина конструктивна, і навряд чи колись піддастеся емоціям і будете руйнувати (а якщо раптом патрульний чогось накоїть, то прапорець можна зняти з кожного). Нас тисячі вікіпедистів, не всі з усіма стикаються, але відпатрульована версія скаже будь-кому з колег, що тут пройшла адекватна людина, все спокійно. Ви робите сотні корисних правок, а патрульним (зокрема мені), треба після Вас проходити і додатково патрулювати статті (часто патрульні в тих статтях нічого не розуміють). Пожалійте патрульних, позбавте їх зайвої роботи. :-) Ми на Вікіконференції багато говорили на цю тему. У нас вандалізм залишається тижнями непоміченим саме тому, що десятки добросовісних користувачів соромляться стати патрульними, бо ніби-то це якийсь привілей. Тому приєднуюсь до прохань колег. --Brunei (обговорення) 20:39, 29 вересня 2015 (UTC)
Дякую, добре, дочекаємось найближчих вихідних. 20:41, 29 вересня 2015 (UTC)
  • Не треба Вам цього патрулювання. Ви робите не так вже й багато правок, з якими б не справилися патрульні. Ви коли-не-коли редагуєте статті на інфекційну тематику. Я не розумію учасників, які причепилися до людини. Все було чітко сказано. Ні, морочать голову. Дуже хочете надати прапорець, то надайте без нікому не потрібних обговорень. --Bulakhovskyi (обговорення) 10:57, 3 жовтня 2015 (UTC)
На жаль правила все ж таки є. І користувач повинен хоча б формально згодитися і відповісти на питання. Якщо це проігнорувати — одразу почнуть кричати. Тому все ж таки можна було б і податися =) Альтернативою є переробка правил і автоматичне надавання прапорця, чи хоча б можливість надавати статус без участі користувача. Але за таке правило ще треба проголосувати. --Helixitta (обг.) 21:11, 3 жовтня 2015 (UTC)
Дякую. Ні в якому разі не вимагаю для себе особливого статусу. В мене є певні сумніви про патрулювання від мене. Але вдень маю все вирішити про заявку. З повагою, АВШ (обговорення) 21:21, 3 жовтня 2015 (UTC)
Подумав, зважив і подав. АВШ (обговорення) 20:56, 5 жовтня 2015 (UTC)

Підсумок

Привіт. Спасибі що подалися таки після довгих вмовин. Вам надано статус патрульного (він же редактор) і відкочувача за результатами обговорення на ВП:ЗСП. --Helixitta (обг.) 12:42, 6 жовтня 2015 (UTC)

Спасибі всім. 19:25, 6 жовтня 2015 (UTC)

Подивіться, будь-ласка

Вітаю! Чи не могли б Ви подивитися на цю статтю та інші подібні цього користувача. Деякі з них виставили на швидке вилучення. Таке враження, що їх почали перекладати з англійської, і далі не зуміли. З повагою. --Yukh68 (обговорення) 19:33, 23 жовтня 2015 (UTC)

Вітаю! Може ще буде дописувати, адже створення сторінок зроблено 23.10 2015 року, так як і внесення змін до інших. Мабуть не знає про шаблон "пишу" і "переклад". Треба почекати, може напише (тобто перекладе), адже задум відповідає класифікації вірусів. З повагою, АВШ (обговорення) 19:56, 23 жовтня 2015 (UTC)
Ну що ж, почекаємо, якщо хтось з адмінів не видалить. --Yukh68 (обговорення) 19:59, 23 жовтня 2015 (UTC)

Щодо медпопередження

Вітаю. Так як ви краще розумієтесь на темі, вирішив уточнити: те що бот ставить шаблон зверху сторінок про лікарські засоби доречно? А в інші статті, як от про лікарські рослини чи хвороби, шаблон краще ставити в середині де йдеться про лікування/застосування? Дякую, з повагою --Atoly(обг) 19:23, 27 жовтня 2015 (UTC)

Ще раз вітаю. Ви знаєте, доречно про це запитати користувачів Yukh68 і Andrux, які цими розділами опікуються більше від мене. З повагою, АВШ (обговорення) 19:38, 27 жовтня 2015 (UTC)

Знищення науково важливових статей щодо українських природознавців

Вітаю! Шановний @Шкурба Андрій Вікторович: . На вилучення необгрунтовано висунуто 3 статті Шубер Павло Михайлович, Мкртчян Олександр Сергійович, Науменко Людмила Юріївна . Причому по крайній мірі перші 2 є значимими вченими-географами та номіновані з порушенням регламенту, адже одного разу вже безпідставно номінувалися і були залишені. Ці вчені належить до числа 50 найавторитетніших у своїх напрямках. Вважаю це винищенням інформацію про вітчизняну науку. Якщо ви згодні з важливістю статей, прошу на залишити свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 30 жовтня 2015.--Yasnodark (обговорення) 16:12, 3 листопада 2015 (UTC)

Дякую за увагу.--Yasnodark (обговорення) 13:42, 3 листопада 2015 (UTC)
До @Шкурба Андрій Вікторович:
По Шуберу

Відповідає наступним критеріям значимості:

Офіційна участь у програмних комітетах великих (не менше 100 учасників) наукових конференцій, наявність запрошених доповідей на великих конференціях;
Значна участь у створенні великих довідкових видань, підготовці навчальних посібників для початкової, середньої і вищої школи, які використовуються за межами навчального закладу, в якому працював чи працює автор;
начна кількість науково-популярних публікацій на широко відомих Інтернет-ресурсах, у журналах тиражем не менше 1000 примірників, книг тиражем не менше 500 примірників;
Публічність та неодноразове інтерв'ювання науковця з професійних питань.
По Мкртчану
  • Розробка оригінальної методики освіти. Створення унікального посібника для укр. науки "Геоінформаційне моделювання в конструктивній географії"
  • Офіційна участь у програмних комітетах великих (не менше 100 учасників) наукових конференцій, наявність запрошених доповідей на великих конференціях;
Mkrtchyan A. Spatial interpolation of field data on plant abundance // Commarmot B., Hamor F. D. (eds.) Natural Forests in the Temperate Zone of Europe – Values and Utilisation. Proceedings of international conference 13-17 October 2003. –Birmensdorf, Swiss: Federal Research Institute WSL; Rakhiv: Carpathian Biosphere Reserve. –P. 314-321.
Мкртчян О. С. Структурованість ландшафтів – екзистенційний вимір // Тоталогічні образи ландшафту: Мат-ли VI Міжнар. наук.-методол. конф. "Філософія і географія. Проблеми постнекласичних методологій в природничо-географічних науках" / Наук. вісник Інституту дизайну і ландшафтного мистецтва Державної академії керівних кадрів культури і мистецтв. –Вип. 3.–К.: ДАККіМ, 2006. –С. 47-50.
Мкртчян О.С. Оценочное моделирование пригодности земель к выращиванию картофеля на основе ландшафтно-экологического подхода // Материалы IV Междунар. науч. конф., посвящ. 100-летию со дня рождения проф. Василия Алексеевича Дементьева (1908-1974), 14–17 окт. 2008 г., Минск / редкол.: А. Н. Витченко (науч. ред) и др. – Минск: Изд. центр БГУ, 2008. – С. 287-289.
Mkrtchian A. A general procedure for land suitability assessment and mapping for sustainable management of water and land resources // Transactions of 23-rd European regional conference “Progress in managing water for food and rural development” (англ. мовою, на сайті Міжнародної комісії з ірригації та дренажу)
  • Значна участь у створенні великих довідкових видань, підготовці навчальних посібників для початкової, середньої і вищої школи, які використовуються за межами навчального закладу, в якому працював чи працює автор;
  • Наявність публікацій у провідних наукових журналах;
Мкртчян О. Кількісне моделювання площинного змиву // Фізична географія та геоморфологія. –2004. –Вип.46, т. 2. –С.175-182. (провідне в цій царині видання)
Мкртчян О. Кількісне моделювання площинного змиву // Фізична географія та геоморфологія. –2004. –Вип.46, т. 2. –С.175-182.(провідне в цій царині видання)
Мкртчян О. Геоінформаційне моделювання процесу схилової ерозії // Вісн. Львівс. ун-ту. Серія геогр. –2004. –Вип. 30, ч-на 1. -С.188-193.
A.Mkrtchian. Integration of Semantic Information in Map Layers and Uncertainty Management (англ. мовою, на сайті Міжнародної картографічної асоціації )--Yasnodark (обговорення) 15:53, 6 листопада 2015 (UTC)
На жаль поки що не можу визначитися, тому що критерії є розпливчастими і можуть трактуватися, як хто забажає, в ту чи іншу сторону. От "Створення унікального посібника для укр. науки "Геоінформаційне моделювання в конструктивній географії" має нести джерельне підтвердження, що це унікальний - надані лише його бібліографічні дані, навіть без ISBN, а відсутність останньої не включає видання до відповідного доступного перегляду, аби судити про значимість. Згідно цих критеріїв, як взяв участь в групі авторів у написанні хоч однієї статті у фаховому часописі, то що включати? Це просто ремарка, але не стосується цих людей. Поки я утримуюсь судити про правомірність чи не правомірність існування цих сторінок про тих людей, що ви захищаєте. Мабуть треба ще продовжити обговорення, але на відповідних сторінках . АВШ (обговорення) 19:37, 6 листопада 2015 (UTC)
До @Yasnodark: - може оце [3] вставити в критерії науковця? --АВШ (обговорення) 08:50, 7 листопада 2015 (UTC)

Про статтю ICD-10 Розділ B

Вітаю! Прошу пробачення, але я знову не помітив шаблон на статті, яку Ви редагуєте :( Механічно виправив посилання на статтю, яка переадресовує на іншу, а вже потім побачив шаблон. --Користувач:lxlalexlxl

Вітаю. Все гаразд. --АВШ (обговорення) 21:07, 13 листопада 2015 (UTC)

Статтю Чума верблюдів номіновано на вилучення

Стаття Чума верблюдів, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 16 листопада 2015. Що ще можна зробити? Yuriy Kvach (обговорення) 21:52, 16 листопада 2015 (UTC)

Я навпаки за вилучення, тому й поставив її на швидке. Я до неї не маю ніякого відношення. Це взагалі незрозуміла ситуація, про що написав автор сторінки тільки йому відомо. --АВШ (обговорення) 21:55, 16 листопада 2015 (UTC)
Там є зовнішні посилання, пошукові системи теж реагують на цей термін. Очевидно, не вистачає україномовних фахівців, які займаються цією проблемою і готові дописати статтю. Користувач:lxlalexlxl
Все пишіть на сторінці обговорення номінації! А в кого є бажання - й доповніть. Тут писати не слід - це лише формальне повідомлення. --Yuriy Kvach (обговорення) 22:20, 16 листопада 2015 (UTC)

Прохання про пораду

Привіт. Не могли б висловити судження з приводу статей, номінованих на вилучення: ATC код A01 та ATC код B06? Дякую. --Helixitta (обг.) 14:43, 28 грудня 2015 (UTC)

Вітаю. Добре. На відповідних сторінках.--АВШ (обговорення) 17:06, 28 грудня 2015 (UTC)

Вітання

@Шкурба Андрій Вікторович: Вітаю вас з прийдешніми святами. Також вам бажаю наснаги у житті реальному та вікіпедійному. З повагою.--Yasnodark (обговорення) 13:17, 31 грудня 2015 (UTC)

І я приєднуюсь до вітання, успіхів Вам у роботі, якісних статей, та здоров'я родині. --Yukh68 (обговорення) 18:45, 31 грудня 2015 (UTC)
Вдячний за поздоровлення! Відповів на ваших СО. --АВШ (обговорення) 20:16, 31 грудня 2015 (UTC)

Шаблон

Вітаю! З Новим Роком та Різдвом Христовим! Не ставлю, бо забув зарядне до ноутбука, на якому маю книжки. Звідси – не можу редагувати статтю. Ну а вичитую (чи стараюся вичитувати) в кінці роботи.--TnoXX parle! 20:11, 2 січня 2016 (UTC)

Вітаю! Зрозумів. Не хотів, аби хтось ліз у цю статтю, яку ви добре редагуєте. Поставьте, як зможете, шаблон. --АВШ (обговорення) 20:17, 2 січня 2016 (UTC)

З Новим роком!

Вітаю Вас з новорічними святами. На жаль, те, що Ви просите зробити в листі, є технічно неможливим. Шкодую, що не можу допомогти.--Brunei (обговорення) 16:01, 3 січня 2016 (UTC)

Вітаю ще раз Вас з новорічними святами! Зрозумів. Дуже жаль. Вельми вдячний. --АВШ (обговорення) 17:26, 3 січня 2016 (UTC)

Прохання

@Шкурба Андрій Вікторович:! Доброго дня, маю до вас прохання щодо підтримки Список відомих діячів кінематографу, пов'язаних з Україною на обговорення номінацій за 7 лютого 2016. Стаття була номінована неаргументовано у незавершеному стані.----Yasnodark (обговорення) 13:54, 8 лютого 2016 (UTC)

Стаття "Користувач:Igorgv68/Азитроміцин"

Доброго дня! Ось така стаття https://uk.wikipedia.org/wiki/Користувач:Igorgv68/Азитроміцин ні відкату, ні змінити її не можу(не знаю як). Допоможете чи підкажете? З повагою Всевидяче Око (обговорення) 21:07, 22 лютого 2016 (UTC)

Вітаю. Ця сторінка є в особовому просторі користувача. Тому нічого з нею не робіть. Може щось можуть зробити адміни, але це мені достеменно невідомо. Стосовно медичних препаратів раджу вам звертатися до користувачів Yukh68 та Andrux, які вже давно вдало розробляють у нашій Вікі і проекті "Медицина" питання медичної фармакології. З повагою, --АВШ (обговорення) 21:18, 22 лютого 2016 (UTC)
Вітаю! Не зрозумів- вона включена в Категорія:лікарські засоби і висить там як "більмо". Загалом не знаю що таке особистий простір користувача у загальних категоріях(. Дякую за пораду- Yukh68 мене віднайшов уже) - звернусь до них. З повагою Всевидяче Око (обговорення) 21:29, 22 лютого 2016 (UTC)
Цей користувач щось хотів створити у себе і поставив спочатку категорії сторінки, а потім вже нічого не робив. Ці категорії автоматично перевели цю недолугу сторінку у відповідну загальну категорію. Коли щось створюють у своєму просторі, як я на своїй чернетці, то не треба вставляти одразу категорії. Їх необхідно буде вставити при перенесенні готової інформацію на нову сторінку в загальному просторі Вікі. От і все. --АВШ (обговорення) 21:44, 22 лютого 2016 (UTC)
Вітаю. Тут можна почитати про сторінки користувачів. --Andrux (обговорення) 13:10, 23 лютого 2016 (UTC)
Доброго! Дякую АВШ та Andrux! З повагою Всевидяче Око (обговорення) 20:35, 23 лютого 2016 (UTC)

Thank you for being one of Wikipedia's top medical contributors!

please help translate this message into the local language
The Cure Award
In 2015 you were one of the top 300 medical editors across any language of Wikipedia. Thank you from Wiki Project Med Foundation for helping bring free, complete, accurate, up-to-date health information to the public. We really appreciate you and the vital work you do! Wiki Project Med Foundation is a user group whose mission is to improve our health content. Consider joining here, there are no associated costs, and we would love to collaborate further.

Thanks again :) -- Doc James along with the rest of the team at Wiki Project Med Foundation 03:59, 29 лютого 2016 (UTC)

Thank you for this assessment of my activity. --АВШ (обговорення) 20:28, 29 лютого 2016 (UTC)

--Сергій Липко (обговорення) 02:53, 7 березня 2016 (UTC)

Ці джерела є саме книгами (літературою). То невже варто розділяти список на два? --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 06:08, 16 березня 2016 (UTC)

Вітаю. Я все-таки звик до хоч якихось етикетних звертань. Показ таким чином вашого незадоволення і роз'яснення про те, що є книгами, не додає значимості до ваших дій, а, навпаки, створює уявлення про те, що ви просто образились. Стосовно того, що ви написали, то треба спочатку змінити шаблони, де йде про відсутність «джерел», недолугість «джерел», тощо. Там не йде мова про «літературу». Тоді й буде з вашої точки зору правильність. Тоді й можна бути викинути поняття "джерело". Але з моєї точки зору джерело - це те, що використане у написанні, а літературою тоді слід назвати те, що містить багато інформації, але не було використане, і в електронному вигляді воно не є доступним. На відміну від посилання, де є невелика частина додаткової інформації і електронний ресурс. А взагалі, незмінними є 5 правил Вікі, а все інше може бути змінене, щоб не створювати з Вікі догму. З повагою, --АВШ (обговорення) 18:52, 16 березня 2016 (UTC)
Я на особистості не переходив. Чи Ви впевнені, що всі джерела використані при написанні даної статті? Чи Ви впевнені, що з розділу «Література» жодної одиниці літератури не використано? Ви, як науковець, який має декілька наукових праць, повинні розуміти, що стаття у Вікі є суттєво новий продукт. Якщо ви використовували книги, то чому їх не помістити у сам розділ «Літератури»? І як відноситесь до виразу: «список використаної літератури»? --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 08:26, 17 березня 2016 (UTC)
Я теж на особистості не переходив в образливому сенсі, вважаю, що дискусія іде у правильному тоні, хоча Ваше оце «книги (література)» чи "список" мене трохи дістали. Я ж не жовторотий студент. Мені тільки дивує така Ваша завзята нехолоднокровність. До чого те, що я пишу десь? До чого всі чи не всі джерела? Тут дійсно нова публікація, тут у "Джерела" я вклав ті ресурси, що безпосередньо використав при написанні. А от "Література" отут - те, що також існує як масив інформації, але не має електронного ресурсу, тому й не відніс до посилань, в них може і є інформація тотожня тій, що я взяв з "Джерел", але я цими ресурсами я не користувався (хоч іноді, до речі, я спираюсь при написанні і на джерела, що мають електронний ресурс). І у багатьох ресурсах інформація тією чи іншою мірою повторюється. Що тоді, усі вставлять? Я зробив згідно трактування на ВП:ПД, хоча там і не відділяють літературу і джерела, але це вступає у протиріччя з існуванням шаблонів про "джерела", а не літературу. Приберіть шаблони про джерела, зробіть їх про літературу, не буде проблем. Ось тому я зробив так, як вирішив за потрібне, що не є протиріччям, адже не зачіпає 5 основ ВІКІ, особливо останнє. --~~

Сувенір

Дякуємо за участь у Місячнику покращення необхідних статей. Вікімедіа Україна хотіла б відзначити Вашу активність сувеніроми. Напишіть мені на вікіпошту, куди можна відправити посилку. Дякую! --AnnaKhrobolova (WMUA) (обговорення) 14:37, 9 квітня 2016 (UTC)

Дякую за оцінку моєї участі у Проекті! --АВШ (обговорення) 16:02, 9 квітня 2016 (UTC)

Проохання

Прохання повернути мою літературу. З повагою, --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 14:46, 13 травня 2016 (UTC)

Аргументуйте на цій сторінці, там ми фахово обговорили ситуацію та дійшли згоди. Сторінки належать до відповідного проекту. Я вирішив порадитися з колегами, побачив їх аргументи, та на основі їх думок зробив висновок і провів певні правки. Не скасував двічі, як ви, а зробив саме правки. Тож будь ласка продивиться це обговорення. Більше часу на дискусію з вами не маю, зайнятий створенням нових сторінок. По цьому питанню тут прошу не турбувати, більше на це відповідати без кінця не буду. З повагою, --АВШ (обговорення) 15:40, 13 травня 2016 (UTC)

Захист

Вітаю! З метою профілактики небажаних наслідків обговорень, я поставив на Вашу СО захист на 1 год (щоб запал зник). Мабуть, Ви не зможете також редагувати цю СО. Через годину блокування зникне.--З повагою, TnoXX parle! 18:52, 13 травня 2016 (UTC)

Thank you for being one of Wikipedia's top medical contributors!

please help translate this message into the local language
The Cure Award
In 2013 you were one of the top 300 medical editors across any language of Wikipedia. Thank you so much for helping bring free, complete, accurate, up-to-date medical information to the public. We really appreciate you and the vital work you do!

We are wondering about the educational background of our top medical editors. Would you please complete a quick 5-question survey? (please only fill this out if you received the award)

Thanks again :) --Ocaasi, Doc James and the team at Wiki Project Med Foundation

22 травня 2014
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 12:26, 22 травня 2016 (UTC)

Мова (гарячка тощо)

Христос Воскрес! Пане докторе, тут є трохи проблема. «Воюю» іноді тільки щодо деяких слів, власних назва, імен та прізвищ іноземців. На жаль, я не є фаховим знавцем мови, просто іноді порівнюю діаспорні видання та радянські й теперішні. Щодо терміну «гарячка», перепрошую, не вважатиму свою думку вагомою. Хіба щось трохи прочитаю, але це ж не матиме значної «ваги». Перепрошую. Успіхів! З повагою. --Бучач-Львів (обговорення) 12:28, 12 травня 2016 (UTC)

Воістину! Вдячний Вам за відповідь. Просто хотів знати, як у Вас раніше називали підвищену температуру - батьки, діди тощо. Бо важко з багатьма користувачами про це дискутувати. З повагою, --АВШ (обговорення) 17:29, 12 травня 2016 (UTC)
Знайомі, яких спитався, кажуть, що вони чули переважно варіант гарячка, діалектне горичка (є чи було таке прізвище - точно знаю, бо то - мої родичі, моя прапрабабця так - Горичка - писалась). З повагою, --Бучач-Львів (обговорення) 11:41, 22 травня 2016 (UTC)
Дуже Вам дякую! Ви додали мені впевненості. --АВШ (обговорення) 14:55, 22 травня 2016 (UTC)

Дякую за редагування статті. Але хочу попрахати вас залишати {{Otheruses|Тиф (значення){{!}}Тиф}}, а не {{Otheruses|Тиф (значення)}} тому, що це одне й теж перенаправлення, але перший варіант не засмічує око читача зайвим словом «(значення)». З повагою, --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 13:19, 23 травня 2016 (UTC)

Дякую за таку увагу до статей з інфекційних хвороб. Але на сторінці багатозначності "Тиф (значення)" є окрема стаття про Тиф як поняття, тому треба залишити у шаблоні саме Тиф (значення), аби не підміняти ці поняття. Хоч трохи читайте супровід попереднього редагування, де всі аргументи я виклав. Оце ще раз черговий нефаховий підхід до медичних сторінок від вас. Як не розумієте фахових понять, то звертайтеся на сторінку Обговорення проекту "Медицина". Досить мене відволікати вашими дрібними та незрозумілими редагуваннями. Ви вже показали себе в затвердженні сторінки "Менінгіт", де затвердили зміну «серозного» (варіант запалення) на "серйозного", а ще внесли як завжди застарілу літературу для середнього медичного персоналу. Ну як не знаєте, то не робіть цього. Надалі прошу усі ваші "вимоги" адресувати на сторінку проекту Медицина, де може ще отримаєте роз'яснення не від мене, як моїх вам недостатньо. Я відповідати тут не буду. Немає часу. Ще раз напишите - переношу ваші "з'ясовування" на сторінку Проекту. --АВШ (обговорення) 20:01, 23 травня 2016 (UTC)
Що перше, що друге посилання йде на 1 і той же дизамбіг. --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 06:13, 24 травня 2016 (UTC)

Герпес і трійчастий нерв

Вітаю! Проводжу ревізію своїх статей (уніфікую вигляд джерел, доставляю, якщо їх десь не вистачає, переписую дещо). Сьогодні трішки переписав ось цей підрозділ → Трійчастий нерв#Трійчастий нерв та герпесвіруси. Не знаю, чи зробив то добре. Якщо матимете час, то погляньте на нього. Він не великий. Наперед дякую!--З повагою, TnoXX parle! 09:42, 25 травня 2016 (UTC)

Вітаю! Вам вже давно слід перейти до написання ґрунтовних сторінок про хвороби. . Ваш підхід є продуктивним і науковим. Я зробив лише невеличкі стилістичні правки. Треба все-таки додати, що це герпесвіруси людини. У медичній літературі слід все-таки стосовно хвороб, збудників тощо використовувати термін "спричинювати", а не «викликати». Так тримати! З повагою, --АВШ (обговорення) 15:33, 25 травня 2016 (UTC)

Кіт

Все плинне. Прийміть співчуття! З повагою, --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 21:24, 21 червня 2016 (UTC)

Дякую. --АВШ (обговорення) 21:26, 21 червня 2016 (UTC)

Заїкання чи загикування

Вітаю, пане д-ре наук! Будь ласка, скажіть, як вірно, за можливости - що Ви з того приводу знаєте та думаєте. Дякую за відповідь. Перепрошую, ще побачив Гикавка. --Бучач-Львів (обговорення) 07:19, 13 липня 2016 (UTC)

Вітаю @Бучач-Львів:. Тільки но повернувся з відпустки, не брав компа та інших засобів спілкування, аби відпочити під зірками , тому відповідаю із запізненням. Заїкання це заїкання. А от до гикавки краще загикування. І не досить впевнений, тому що цим раніше не переймався. Ще трошки поміркую за сьогодні. До речі "гикавка" потребує правлення, трошки пізніше зроблю. З повагою, --АВШ (обговорення) 07:33, 21 липня 2016 (UTC)
Дякую! --Бучач-Львів (обговорення) 07:35, 21 липня 2016 (UTC)
@Бучач-Львів:, До речі, вітаю з отриманим статусом. Тільки но побачив. Наснаги! А «гикавку» трохи поправив. Хоча іще подумаю. --АВШ (обговорення) 21:06, 21 липня 2016 (UTC)
Дякую! --Бучач-Львів (обговорення) 06:08, 25 липня 2016 (UTC)
Ще раз вітаю! Написав ось тут. Може, буде відповідь. --Бучач-Львів (обговорення) 13:44, 17 серпня 2016 (UTC)

Шаблон:Колір

Вітаю. Будь ласка не додавайте більше {{Колір}}, бо його буде вилучено після чистки ботом. Дякую.--Andriy.v (обговорення) 22:41, 29 грудня 2019 (UTC)

Вітаю @Andriy.v:. Ніхто не сповіщав про обговорення на вилучення. Жаль, що Вікі перетворюється на суху паперову енциклопедію... Хай і надалі нас мало читають через і це в тому числі. Добре. Могли б доречі раніше це сказати! --АВШ (обговорення) 22:54, 29 грудня 2019 (UTC)
Сповіщення вилучення будь-якої сторінки надається тільки його первинному автору (ред. № 26647393). Так здається працює не тільки у нашій вікі, а й у багатьох інших. Не можу сказати чи це добре зробили, що вилучили той шаблон, але проблеми (зокрема про визначення кольорів країн), які висловили у номінації, справді існували і тому, в деякій мірі, те вилучення виправдане.

Могли б доречі раніше це сказати!

Коли дослідив, що додаєте шаблон — зразу сповістив. Раніше цього не знав.--Andriy.v (обговорення) 11:13, 30 грудня 2019 (UTC)
Дякую @Andriy.v:. Емоції, вибачте. Стільки часу витратив на цей колір. Наснаги та зі святами! --АВШ (обговорення) 15:38, 30 грудня 2019 (UTC)
Нічого, розумію Ваші емоції. Зі святами і Вас!--Andriy.v (обговорення) 15:42, 30 грудня 2019 (UTC)

Нагорода за надзвичайний особистий внесок

Згущені вершки
Прошу прийняти найвищу відзнаку української Вікіпедії — за надзвичайний особистий внесок до української Вікіпедії, що в 2019 році привів до 3,9 млн переглядів її сторінок! --Perohanych (обговорення) 15:31, 4 січня 2020 (UTC)
Дуже вдячний! --АВШ (обговорення) 16:32, 4 січня 2020 (UTC)

Вірус

Добридень. Останніми днями набирає обертів історія з тою китайською хворобою, вже вона вийшла за межі країни і навіть є загиблі. Тож вирішив що тема буде лише набирати розголосу і статті про неї необхідні, тож переклав з англвікі Спалах нового коронавірусу 2019—2020 та 2019-nCoV. Втім мої знання у цій тематиці м'яко кажучи на низькому рівні, тому хотів би Вас попросити ці статті переглянути, бо може якусь дурню при перекладі написав, особливо у другій статті, де суцільна термінологія. Дякую. --YarikUkraine (обговорення) 20:04, 20 січня 2020 (UTC)

Вітаю. Створення назріло. Ок, подивлюсь завтра. --АВШ (обговорення) 20:07, 20 січня 2020 (UTC)

Різне

Вітаю Андрію Вікторовичу Вас може зацікавити ця сторінка

Вітаю. Поки ні через коронавірус. ). Але надалі детальніше роздивлюся. --АВШ (обговорення) 16:29, 27 січня 2020 (UTC)
Зрозуміло.--Yasnodark (обговорення) 17:57, 1 лютого 2020 (UTC)

Вітаю Андрію Вікторовичу хотів вас спитати, чому вихідців з Китаю хочуть розмістити у санаторіях в густозаселених районах. По-перше, вони лише потенційно хворі, то нащо їм санаторій чи лікарня. Водночас, якщо вони виявляться хворими, то їх точно варто ізолювати (як до речі усіх інших вихідців з Китаю, які взагалі ходять по країні без жодних обмежень), тобто в найбільш ізольоване місце розмістити. На мій погляд, єдиний вихід — розмістити їх на острові, приміром Зміїний, і хай відпочивають, проте враховуючи, що треба менш вітряне місце і більш пристосоване (а не поряд з прикордонниками та метеорологами), то Федотова коса|Джарилгач (там і турбази знайдуться і все можна обладнати). Чи є зараз наші спроби розробки вакцини і чому у нас взагалі не пропагандують миття рук, бо часом видається, що ми серед неандертальців живемо? Пробачте за зливу запитань.--Yasnodark (обговорення) 16:21, 18 лютого 2020 (UTC)

Вітаю. Усіх з Китаю не слід ізолювати. Якщо він не їздив останні 2 місяці, то нащо. Вже були в історії лепрозорії як місце суворої карантинізації, але вони на сьогодні є місцем доживання тих хворих, що настільки спотворені, що не можуть жити серед звичайних людей. Тому для ізоляції потенційно заражених (не хворих) це мають бути місця нетривалого проживання, звідки люди б не виходили назовні, їли, спали та мали доступ до інтернету. Звичайно має бути охорона і не така, як в Московії під час епідемії чуми у Москві, коли три стрілецькі полки постояли-постояли, а потім розбіглися і рознесли чуму по всій країні.
Як це розуміють китайські науковці, тяжкі та смертельні форми зустрічаються абсолютно переважно в азійській етногрупі через певні притаманні їм морфологічні особливості. Як і спостерігалося під час SARS у 2002-2003 роках. Звичайно, що зараженість та малосимптомний перебіг може бути в будь-якій популяції. Але тяжкі форми... У нас наразі є проблемою грип, який вже призвів до кількох десятків смертей від початку підйому захворюваності. Схоже, що новий коронавірус практично не уражає дітей. Стосовно запобіжних заходів, то миття рук необхідне не тільки зараз, але й влітку, для недопущення передачі кишкових інфекцій. Читайте на сайті ВООЗ, CDC та інших поважаючих себе країн детальны рекомендації по захисту від коронавірусної хвороби 2019.
У нас спроби розробити вакцину, це як від неандертальців вимагати створення масок. Вакцинологія в Україні, епідеміологічний нагляд, протиінфекційний контроль і багато тощо в повному розвалі. Останні 5 років не випущено з медвузів жодного епідеміолога чи санітарного лікаря. У світі не створено вакцину ані від близького коронавірусу SARS, ані від коронавірусу близькосхідного коронавірусного респіраторного синдрому, який багато людей вбив у багатій Саудівській Аравії. Вони виділили на це гроші, але нічого не винайдено. У мене певний скепсис до можливостей створення такої вакцини і стосовно нового коронавірусу. Скоріше епідемія закінчиться. Через молодість вірусу він скоріше не встигне почати персистувати в організмі людей, тому, якщо, як при SARS, не буде подальшого потрапляння до людей від кажанів, то й хвороби не буде. Подивимось, ще багато чого не є відомим. До речі вже є публікації, що допомагає найпоширеніший достатньо доступний антималярійний препарат хлорохін, що може вирішити проблему лікування.
Дякую за відповідь. Я мав на увазі прибулих з КНР у цьому році. Співробітник аеропорту казав, що тих, у кого температури немає "відразу відпускаємо", а в кого є, — затримати теж не можемо, якщо людина буде проти (і де тут здорова логіка?). Добре, хоч зараз розуму вистачає принаймні на карантин посадити, проте Львівщина чи Київщина? Я так розумію перших не шкода (нащо ж електорат втрачати там, де є що втрачати), других також - ото накупили собі будинків на природі крадії окаянні. Натомість нарід в нас теж — дурний: поки сотні тихо прибували ніхто не бунтував, а зараз така галасанина, ніби комета падає: хоча і тоді і зараз варто було мислити тверезо і діяти однаково і логічно. Бо ті сотні вже давно мали змогу позаражати кого-завгодно і де завгодно. Про них влада казала чітко і впевнено: ми двічі на тиждень зв'язуємося з кожним прибулим (він ніби вдома сидить і сам себе карантинить? смішно і гірко). Ще над Тимошенко всі сміялися: яка епідемія та її ж не було. Тому і не було, бо все було оперативно зроблено і вакцини закуплено швидко. А чи дорожче — мені на те плювати, головне - безпека. До речі, яке у вас враження склалося про Поляченка? Бо мені (на мій стронній погляд) за останні 15 років цей міністр видався найбільш професійним.
Чого він вражає лише певний генетичний тип нескладно зрозуміти: зброя — вона і в Африці зброя. Хоч би і біологічна. Нащо ж своїх вбивати та й дітей можна пожаліти і перевиховати на свій лад. На першому до війни йшов цікавий серіал: «Стеж за мною[en]» [1] - трохи про інше, проте все одно цікаво: як фармкомпанії спершу розробляють віруси та вакцини, а потім всім продають останні і отримують оплески.
Я сподівався, що у нас з меднаукою все ж краще (все ж таки сфера - надпрактична і прикладна). Хоча видно будь-яка помирає: пам`ятаю на практиці з нами був старшокурсник (зараз доцент-біолог). Спитав його, що це за жук? Він тоді сказав: довгоносик, а який саме не знаю, був його знайомий викладач з біофаку - він точно знав — а більше в нашому вищі — ніхто не визначить. І це було не вчора і з того часу багато фахівців старої школи списали. Хоча ще залишаються ті, хто знав тих, хто щось знав і теоретично є кілька років на порятунок (та нинішня і дві попередні влади на перспективу не надихають, одна за одну гірша), зараз читаю роман Олдіса "Сива борода", багато бачу схожого (як і з «Країною закату» Кнута Фалдбаккена ). От зараз ще усі НДІ розпродадуть за копійки і їх фрази про якісь інші «розвинуті» (на відміну від нас) країни будуть відповідати дійсності, хоча і зараз ще за всіма ознаками ми до них належимо. А не до тих, що розвиваються (з якими у нас мало спільного було ще кілька років тому). Хоча віднести нас до країн, що стрімко деградують - саме те (вони розвиваються, ми - деградуємо, десь на пів дорозі і стрінемось, якщо ми як нація раніше не вимремо (зважаючи на наші демографічні показники - тут ми й досі - найрозвиненіші, старішаємо з усіх сил, як можемо, нарожджуємо якомога менше і виїзжаємо якомога швидше: опзжешники тут сказали би: все як Сорос прописав, їм ж бо "обідно" такий людський потенціал для РФ втрачати), хоч наврядчи, бо 5-10 років наша нація проживе і навіть 50-100, якщо поребрик не допоможе прискорити процес шляхом не депопуляції, а асиміляції, щоб врятувати себе за наш рахунок). Завалив вас песимізмом (забагато похмурих антиутопій мабуть читаю) і забагато збігів з ним бачу за вікном), а ви ж певно, як фаховий лікар, - оптиміст. Тож поділіть на чотири і викиньте з голови.--Yasnodark (обговорення) 15:14, 19 лютого 2020 (UTC)
Єдине питання: якщо вакцини нема: то від чого вони виліковуються - від викликаних вірусом супутніх хвороб, а вірус продовжує жити чи все ж від вірусу, проте не можуть зрозуміти як і за рахунок чого?--Yasnodark (обговорення) 15:14, 19 лютого 2020 (UTC)
[4]. Передбачення Діна Кунца. Хвороба проходить через те, що застосування деяких методів лікування дозволяє дочекатися того часу, коли організм створить достатній захист від вірусу. Вакцина не лікує, а запобігає тяжкій хворобі. --АВШ (обговорення) 21:44, 19 лютого 2020 (UTC)
Ознайомився (туше). Вжив неправильну термінологію. В цьому знаєте - профан, в голові моїй — туман. На жаль, слабкої концентрації і швидко провітрюється, тож мабуть до вищих посад не підхожу ). --Yasnodark (обговорення) 15:05, 20 лютого 2020 (UTC)
АВШ вітаю! Вибачаюся, що як географ все ще вважав нашу країну розвинутою, тепер більше схиляюся до того, що рівень деграції вже досяг апогею і наш рівень розвитку визначити ще складніше. Коли писав вище про неандертальців, навіть не уявляв, яким я був близьким до істини (чого варта розбите скло автобуса з потенційно ураженими). А коли писав, що я - недостатній профан для влади - навіть уявити не міг, що міністр охорони здоров'я може з порушенням карантину пообніматися без жодних засобів захисту з найцікавішими суб'єктами карантину, а потім піти погуляти поконтактувши з прем'єром, головою МВС і бозна-ким ще з людей знову без маски, а потім знову піти в "карантин", прихопивши з собою стос паперів на підпис, які вона звісно потім передасть усім тим людям, що теж матимуть шанс поширити теоретичний вірус (яким може хворіти будь-який з 80 потенційно уражених карантинників). Це взагалі як, нормально? Що скажете? Ви теж в шоці чи як завжди маємо сподівання на наше улюблене "авось пронесе", адже 7000 попередніх прибулих все одно не під наглядом і яка вже різниця від 80 інших (хоча і з епіцентру та пильно приглянутих)?
P.S. Отакий День гідності з ганьбою на весь світ.--Yasnodark (обговорення) 16:25, 22 лютого 2020 (UTC)

Запрошую до патрулювання статей Вікімарафону

Доброго дня! Зараз в українській Вікіпедії триває Вікімарафон. Протягом наступних кількох днів до Вікіпедії прийде більше нових користувачів і буде створено більше нових статей, ніж зазвичай. Новачкам часто потрібна допомога у допрацюванні статей і поясненні правил Вікіпедії.

Ви є активним патрульним, тож чи не було б вам цікаво долучитися до проекту патрулювання статей Вікімарафону? Сторінка проекту — Вікіпедія:Вікімарафон 2020/Патрулювання (запишіться там, якщо долучитесь до проекту); список статей для патрулювання тут (буде оновлюватися кожного дня; відмічайте там перевірені статті). Окрім подяки від усіх редакторів і читачів Вікіпедії, учасники проекту отримають набір сувенірів від ГО «Вікімедіа Україна» )

І, звісно ж, запрошую вас приєднуватися до самого Вікімарафону до 1 лютого онлайн або на вікізустрічах. --Acedtalk 19:38, 27 січня 2020 (UTC)

Тит чи Тіт Лівій

Пропоную долучитися до обговорення болючого питання, як все ж таки потрібно називати цього історика українською. Колись, Ви мені доводили, що він таки Тит. --КЛІК (обговорення) 07:50, 15 квітня 2020 (UTC)

Вважаєте що має бути як у москалів Тіт? Підводите обговорення на день преподобного Тита Чудотворця 16 квітня? Мабуть все-таки не слід відривати від походження Тит (ім'я).

Значить будемо ділити Тіт і Тит, хоча ім'я Titus іде з латині, хай буде поділ? Як ділити церковне буде Тит, а не церковне Тіт? У мене є робота з хворими, то відволікатися більше на видимість обговорення з відомим закінченням - напишите як здасться, ще й з "обґрунтуванням", що так саме має бути, зміни мають бути під час незакінченого обговорення, мені не хочеться. Тож нащо все це? --АВШ (обговорення) 09:19, 15 квітня 2020 (UTC)

Дякуємо за те, що Ви є одним з провідних медичних учасників Wikipedia

The Cure Award 2019
У 2019 році Ви були одним з ~ 250 кращих медичних редакторів будь-якою мовою у Вікіпедії. Дякуємо від Фонд Wiki Project Med за допомогу в поширенні вільної, повної, точної та найновішої інформації про охорону здоров'я для всіх охочих. Ми дійсно цінуємо Вас і найнеобхіднішу роботу, яку Ви робите! Фонд "Wiki Project Med" - це група користувачів, метою якої є покращення статей медичного змісту. Подумайте про приєднання до групи тут, це не вимагає жодних витрат.

Ще раз дякую :-) -- Doc James разом з командою Wiki Project Med Foundation. 18:45, 5 березня 2020 (UTC)

Doc James thank you (дякую)! --АВШ (обговорення) 20:44, 5 березня 2020 (UTC)


Ремдесивір

Вітаю! Там треба у статті Коронавірусна хвороба 2019 виправити «ремдесівір» на «ремдесивір», я вже статтю створив. Не хочу сам, щоб не наражатись на конфлікт редагувань. --Yukh68 (обговорення) 20:00, 15 березня 2020 (UTC)

Вітаю! Дякую. --АВШ (обговорення) 20:03, 15 березня 2020 (UTC)

Експериментальне лікування COVID-19

Вітаю Вас! Я розпочав створення статті про експериментальне лікування COVID-19 і створив окрему категорію про лікування коронавірусної хвороби (певно першим серед інших вікіпедій). Поки що в статті тільки накид, буду спостерігати також що пишуть у польській та англійській статті, але Ви може також будете наглядати, тому що я бачу, що це займе трохи часу, ще й за статтями про коронавірусну хворобу в інших країнах треба наглядати. --Yukh68 (обговорення) 19:36, 23 квітня 2020 (UTC)

Добре. Може візьмете частку звідси? --АВШ (обговорення) 19:42, 23 квітня 2020 (UTC)
Так, можливо щось і перенесу, аби не сильно скоротити статтю. --Yukh68 (обговорення) 19:44, 23 квітня 2020 (UTC)
А може перенести більше, залишивши шаблон main або Докладніше1? --АВШ (обговорення) 19:50, 23 квітня 2020 (UTC)

Ще раз

звертаюсь до Вас з пропозицією податись в адміни, тим більше є добрий приклад Вашого колеги Yukh68. Адмін з фаховими знаннями це дуже добре. --Jphwra (обговорення) 17:27, 27 квітня 2020 (UTC)

Дякую Вам за пропозицію, але ні. --АВШ (обговорення) 18:00, 27 квітня 2020 (UTC)

Овва!

Шановний пане Шкурба!

Вирішив звернутися до вас з приводу вашої репліки, в якій ви чомусь взялися натякати (раз, а потім ще й доповнили) на мою участь у полеміці між вами та Leonid Y. Voloshenko. Невже вам (при вашому солідному вікіпедійному стажі з 2 липня 2013 та доволі активній участі в редагуванні контенту Вікіпедії) досі невідомо що означають позначки «Готовий допомогти новачкам» (чи аналогічні) на сторінках користувача 88 дописувачів україномовної Вікіпедії (певно годі й шукати вас серед них?)? Якщо невідомо, то вони для того, щоб новачок міг знайти людину, що підкаже новачку в випадку якихось непорозумінь чи навіть проблем (як Леонід Волошенко, що вперше зіткнувся зі скасуванням запропонованих ним уточнень, і якому інтуїція підказала, що "війна редагувань" — глухий кут).

А чи не будете такі ласкаві пояснити якого ....біса ви переймаєтеся датами моїх попередніх редагувань та тим чи був я колись адміном? Але навіть якщо поцікавилися (ну така допитлива ви людина і часу вдосталь маєте), то невже для вас досі є невідомим елементарне "Під час обговорення будьте стримані та не робіть особистих нападок на Вашого опонента"? А може досі не тямите що таке "особисті нападки", то вам сюди й сюди та до загальновідомих словників (правда ви "примудрилися" перейти на особу не лише вашого безпосереднього опонента але і третьої особи, що в полеміці участі не приймала і не мала такого наміру).

Втім сміховинно, що атакуючи особу опонента, ви зробили хибний здогад про його вік — "Я життя людей захищав, коли вас на світі не було" звучало б солідно, якби не йшлося про людину, що є практично вашим однолітком (на всякий випадок - я старший від вас :) ).

Одне добре: ви відхилили пропозицію Jphwra стати адміном — навряд чи Вікіпедія потребує адмінів з настільки викривленим уявленням і про ВП:НТЗ (це я про вашу вказівку новачку "відповідь - дайте спокій - створіть сторінку, це ніхто не заперечує, там все робіть") і про етикет спілкування та, ширше, про Вікіпедія:Вирішення конфліктів й Вікіпедія:Поведінка в конфліктних ситуаціях.

Шануйтеся, пане! --pavlosh ҉ 23:06, 6 травня 2020 (UTC)

Два овва! До чого ваші закиди? Не вам адресувалося "про якби не йшлося про людину, що є практично вашим однолітком". Не вважайте з себе людину, рівну Черчиллю. Я про вас написав лише те, що мені дивно, що колишній адмін прокинувся з листопада 2019 року саме на тій сторінці. А от все інше це ваша викривлена уява. Я не з вами вів полеміку. І негарно колишньому адміну цитувати іншого користувача його ж словами. Я був про вас гарнішої думки. І перестаньте мене повчати. Новачків повчайте. Не треба розповідати, що і де добре, як я не стаю адміном, як ніколи цього й не хотів і не схочу. А от вам роздмухування конфліктів мабуть до вподоби... Прощавайте! --АВШ (обговорення) 16:55, 7 травня 2020 (UTC)
Ото ж і воно, що не зі мною ви вели полеміку, але додали до полеміки ословлення (вербалізацію) свого "здивування" стосовно мене.
На наступний день (сьогодні) підтверджуєте, що чинили так свідомо …та ще й мене звинувачуєте в роздмухуванні конфлікту :-O
Овва!
--pavlosh ҉ 22:44, 7 травня 2020 (UTC)

Вітаю. Судячи з цього, у статті чимало тексту є плагіатом. Не знаю, хто його туди вставив, та й це неважливо. Я хочу попросити Вас, як редактора, що долав туди найбільше інформації, перефразувати копівіо своїми словами, звісно, якщо тема вам усе ще цікава. Просио інформація корисна, не хочеться її прибирати і потім ще й версію приховувати. Буду вдячний!--Dimon2712 (обговорення) 07:42, 30 червня 2020 (UTC)

Емоції відкинув. Я роздивлюся, що слямзив цей сайт. Я начебто на сторінці використовув свою працю з підручника, писав цю главу. Але якщо це вставлене слямзіно тим сайтом, який краде всюди і все, і не є в нашому підручнику, який також на жаль доступний до скачування на багатьох сайтах, то перероблю. Але якщо цей сайт все вкрав з нашого підручника, то що, ми тепер будемо реагувати на все? Хтось щось вкраде - а ми винні? Я як автор можу вставляти все, бо це моє, але стараюсь перероблювати. Але ж так не можна. Що тепер тільки без кінця доказувати, що ти не плагіатор і копівіїст??? --АВШ (обговорення) 16:05, 30 червня 2020 (UTC)
Не все свого часу взяв від нас. Викину те, що не викидав, бо не знав, що воно скопійовано цим сайтом у Михайла Антоновича Андрейчина, хоча там начебто була його згода. Він написав свого підручника у 1996 році. Викину і зроблю заміну з нашого підручника! Дещо переробив, далі пізніше, багато роботи й без цього. Усе копівіо потрібно цьому дебільному сайту виставляти як претензію. --АВШ (обговорення) 17:32, 30 червня 2020 (UTC)

Хвороба_Паркінсона

Доброго дня, Андрій Вікторович. Поясніть будь ласка, чому, на вашу думку парашутисти і військовослужбовці військ особливого призначення хронічно отримують травми ЦНС? Особисто я не знайшов ніякого натяку на це в ітнернеті. Чи є у Вас якісь посилання на цю тему, чи результати дослідженнь, тощо?— Це написав, але не підписав користувач Сирожа999 (обговореннявнесок).

Прочитайте посилання на сторінці. --АВШ (обговорення) 17:06, 15 липня 2020 (UTC)

Щодо вилучення статті Пандемія з категорії Колективні травми

Шановний Андрій Вікторович! Ви вилучили статтю Пандемія з категорії Колективні травми, куди я її добавив. Скажіть, будь ласка, чому Ви не вважаєте, що пандемія може бути причиною колективної психологічної травми. Інша справа, що цей вид колективних травм, як не дивно, недостатньо вивчений. Але я гадаю, що після пандемії COVID-19 це буде надолуженим. З повагою, --Pavelgorn (обговорення) 22:18, 25 грудня 2020 (UTC)

Вітаю. Тільки тому, що основна стаття категорії немає ніякого відношення до пандемії. Якщо Ви знайдете АД, які відносять пандемію чи епідемію до поняття "Колективна травма", то тоді так, але поки що пандемії до цього поняття не відносяться. Такі речі все таки мабуть слід обговорювати на СО сторінки. З повагою, --АВШ (обговорення) 22:28, 25 грудня 2020 (UTC)

Категорія ЛНЧяНО

Вітаю, Шкурба Андрій Вікторович!

Ви Видаляєте Категорія:Люди, на честь яких названі об'єкти, зокрема Абу Ібн Сіна та Бехтерєв.

Якщо до Бехтерєва - не вказані об'єкти, це прийнятно, то для Авіценни- ту виникає запитання - чому? (Там вказано які об'єкти)

Щасливих та веселих свят) З повагою-Всевидяче Око (обговорення) 12:23, 13 січня 2021 (UTC)

Вітаю. Взаємно! Наснаги Вам! Подивіться моє обговорення цього на оцій сторінці, розділ Максиміліан Робеспьер. З повагою, --АВШ (обговорення) 19:04, 13 січня 2021 (UTC)
Вітаю! Чергова неуважність(. З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 20:55, 13 січня 2021 (UTC)

Шаблон в статті

Вибачаюся зразу не побачив, що був встановлений шаблон. Я лише виправив пунктуацію після примітки. GPV (обговорення) 22:14, 10 лютого 2021 (UTC)

Буває. --АВШ (обговорення) 22:18, 10 лютого 2021 (UTC)

Розкажіть про Україну світові — долучайтеся до Місяця культурної дипломатії

Вітаю! Запрошую вас долучатися до Місяця культурної дипломатії України. Його мета — покращити статті про Україну та українську культуру для якомога ширшого кола читачів.

Писати статті можна як українською, так і будь-якою іншою мовою:

Долучатися можна до 10 березня. Для активних учасників та учасниць передбачені призи від організаторів — «Вікімедіа Україна», Українського інституту та Міністерства закордонних справ України.

Ви отримали це повідомлення, бо указали на своїй сторінці користувача, що цікавитеся однією чи кількома підтемами проєкту: наприклад, літературою і/або кіно. --AntonProtsiuk (WMUA) (обговорення) 12:56, 22 лютого 2021 (UTC)

Статус файлів

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файли, список яких вказаний нижче. Однак на сторінці опису файлів немає супровідної інформації щодо джерела, авторства та ліцензії або ця інформація неповна чи недостовірна. Якщо ви не є автором даних файлів, ви повинні якимось чином обґрунтувати свої права завантажувати його у Вікіпедію. Також у цьому випадку необхідно вказати джерело файлів, тобто дати посилання на сайти (або інші джерела), з яких ви взяли ці файли, а також умови використання файлів із вказаних сайтів.

На сторінці опису файлів завжди вказуйте шаблон з ліцензією, під якою опубліковані ці праці. Якщо ви є їх автором, ви можете використати шаблон {{Cc-by-sa-3.0}} для того, щоб ліцензувати файли під CC-BY-SA, або {{PD-self}}. Щоб довідатись про те, які ще існують шаблони з ліцензіями, дивіться статтю Вікіпедія:Шаблони:Авторські права або Короткий довідник.

Якщо ви завантажили й інші файли, будь ласка, перевірте, скориставшись цим сервісом, чи зазначено на їхніх сторінках опису джерело, а також шаблон з ліцензією. Якщо статус завантажених вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені вилучити завантажені вами файли із сервера.

Список файлів:

  1. File:Могила_Пржевальського_у_1890_році.jpg
  2. File:Могила_Рафаловича_Артема.jpg
  3. File:Надгробок_Карла_Зонне.jpg

Дякуємо за розуміння. --Andriy.vBot (обговорення) 12:51, 26 лютого 2021 (UTC)

@Andriy.v: вітаю. Вибачте за пінгування, просто я не дуже розуміюся в цьому розділі Вікі і не приховую цього. Чи можна було б певне роз'яснення? Там при завантаженні цих трьох файлів зверху я вказав обґрунтування добропорядного використання, це не підходить? Це тільки для портретів? З повагою, --АВШ (обговорення) 19:49, 27 лютого 2021 (UTC)
Вітаю. Там потрібно було вказати ліцензію (див. Вікіпедія:Шаблони:Авторські права), втім навіть з вказаною ліцензією останні 2 файли потрібно вилучати через порушення пп. 1 та 8 ВП:КДВ — раджу Вам їх номінувати на ШВ щоби зекономити час. Щодо першого файлу, то він підпадає під ліцензію Сховища, тож я його туди й переніс.--Andriy.v (обговорення) 16:57, 2 березня 2021 (UTC)
@Andriy.v: дякую за ґрунтовне роз'яснення. Я поставив шаблон на ШВ за Вашою порадою стосовно 2-х цих файлів. --АВШ (обговорення) 17:55, 2 березня 2021 (UTC)

Запрошення до участі у марафоні WikiGap 2021 у Вікіцитатах

--Сергій Липко (обговорення) 02:03, 12 березня 2021 (UTC)

ПпВ

Адмінство

Дякую. Але ще раз ні. --АВШ (обговорення) 21:54, 16 березня 2021 (UTC)
Подумайте, завтра перепитаю. Це - зручно. Лізти розривати котиків які посварились не обовязково, а вандали не будуть як мухи перед очима літати. Дійсно подумайте, тим більш ваша виважена думка інколи дуже важлива. — Alex Khimich 21:57, 16 березня 2021 (UTC)
Ні. Думати не буду. Краще Ви, Alex Khimich, повертайтесь, а Ви, Mykola7, ставайте! ) Підтримаю! --АВШ (обговорення) 22:02, 16 березня 2021 (UTC)
Ні, я до метапедизму повернусь не раніше 2025. Підшився/Закодувався/Зарікся. А Вас завтра ще раз проситиму. — Alex Khimich 22:08, 16 березня 2021 (UTC)
А я з деякими аргументорами може десь до 2025 стану))). Я після завтра перепитаю.)) --Mykola Обг 22:31, 16 березня 2021 (UTC)
Ще раз дякую. Незмінно ні. За різних багатьох причин. Ще раз ні. --АВШ (обговорення) 00:29, 17 березня 2021 (UTC)

Російська Федерація