Портал:Права тварин

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ласкаво просимо до порталу

Права тварин

Портал   Обговорення порталу   Проєкт   Обговорення проєкту
Права тварин

Права тварин (або часто «звільнення тварин») — це філософська ідея про те, що першорядні потреби істот нелюдською природи мають не меншу цінність, ніж схожі потреби людини (наприклад, прагнення зберегти своє життя). Тому тварин не слід розглядати, як чиюсь власність, і не використовувати для отримання їжі, одягу, розваг і в наукових експериментах.:::Читати далі

Скорочення: П:М; Оновити кеш

Вибрана стаття
«Час розвиватися — cтавай веганом». Акція у Мельбурні на підтримку договору проти глобального потепління

Вега́нство (вегані́зм, англ. véganism) — спосіб життя, що характеризується повною відмовою від продуктів експлуатації тварин. Цим веганство суттєво відрізняється від вегетаріанства, засади якого визначаються здебільшого відмовою від вбивства (з етичних або релігійних переконань) або дієтичними міркуваннями.

Ве́га́н (англ. vegan) — прибічник веганства. Розрізняють декілька категорій веганів. Дієтичні вегани споживають винятково рослинну їжу, повністю відмовляючись від усіх продуктів тваринного походження (в тому числі меду, желатину тощо). Етичні вегани не тільки дотримуються веганської дієти, але й не використовують товари і послуги, створені з порушенням прав тварин: одяг з хутра, шкіри, вовни; лікарські засоби та косметику, що тестувались на тваринах. Також вони бойкотують заклади, де утримують диких тварини: цирки, зоопарки, дельфінарії. Набуває поширення також екологічне веганство, оскільки сучасне промислове тваринництво завдає значної шкоди довкіллю.(Далі…)

Архів

Вибране зображення

Архів

Чи знаєте Ви

Архів

Новини
  • 27 квітня 2021 — створено портал Права тварин.
  • 10 травня 2021 — портал суттєво доповнено.
  • 11 травня 2021 — створено проєкт Права тварин.

Архів

-->
Категорії
Обраний життєпис
Маріанне Тіме
Маріанне Тіме

Маріанне Луїза Тіме (нід. вимова: [mɐˈrijɑnə ˈtimə], народилася 6 березня 1972) — голландська політикиня, авторка та активістка відстоювання прав тварин. За освітою юристка, вона була політичною лідеркою Партії тварин з 2002 року та членкинею Палати представників з 2006 року.(Далі…)

Архів

Нові статті

Архів

Допоможіть, будь ласка
Запрошуємо Вас взяти участь у написанні статей про Права тварин

Ви можете написати власні статті. Для цього наберіть слово або термін, про який ви бажаєте створити статтю, у панелі «Пошук», що знаходиться згори зліва, і натисніть кнопку «Перейти». Якщо статті за вказаним словом або терміном Ви не знайшли, можете створити її використовуючи панель «Створити статтю» розміщену нижче.


Як робити, з чого почати першу свою публікацію:


Довідка · Пісочниця · Кнайпа · Портали · Проєкти · Запити · Портал спільноти