Фетишизм вагітності

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Фотографія вагітної жінки

Фетишизм вагітності або майезіофілія (англ. Pregnancy fetishism, maiesiophilia, maieusophoria) — це контекст, коли вагітність сприймається людьми чи культурами як еротичне явище[1]. Може охоплювати сексуальний потяг до жінок, які вагітні або здаються вагітними, потяг до лактації або тяжіння до певних стадій вагітності, таких як запліднення або пологи[2].

Характеристика[ред. | ред. код]

У майезіофілії немає певних або бажаних елементів, спільних для всіх майезіофілів. Деякі можуть переслідувати фантазії, пов'язані з обставинами, в яких жінка може народити, або з умовами, в яких вагітна може опинитися, наприклад, підходи до рухливості, сну та одягання. Конкретні ділянки та процеси в організмі, які змінюються під час вагітності, також можуть стати центром психологічної прихильності, але оголеність або сексуальна активність не завжди є важливими, і в деяких випадках фактична вагітність не викликає збудження. У цих випадках поява збільшеного живота, спричинена ожирінням або переїданням, або й просто натяк на виступаючий пупок, можуть бути достатніми.

Культура[ред. | ред. код]

Поява акторки Демі Мур оголеною на пізній стадії вагітності на обкладинці журналу Vanity Fair у 1991 році ознаменувала початок періоду, в якому вагітність представлена знаменитостями як гламурний стан життя, одночасно створюючи ринок для фотографів, які роблять знімки вагітних, і для стилістів, які впроваджують «стайлінг для вагітності» у свій бізнес[3].

Вагітність виявилася дуже популярною темою у світі інтернет-порнографії. У 2017 році на Pornhub різко збільшилися пошуки «порно з вагітними», а з 2014 року пошуки зросли на 20 %[4].

Фантазії про запліднення характеризуються збудженням чи задоволенням від можливості, наслідків чи ризику запліднення через незахищений вагінальний секс. Фантазії про запліднення часто потурають читанню еротичної літератури та рольовій грі.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Inge Hegeler, Sten Hegeler (1963). An ABZ of Love. University of California. p 94.
  2. Longhurst, Robyn (2006). A Pornography of Birth: Crossing Moral Boundaries (PDF). ACME: An International E-Journal for Critical Geographies. 5 (2): 221. Архів оригіналу (PDF) за 2 July 2007. Процитовано 6 грудня 2007.
  3. Associated Press (26 April 2006). "Celebrities make pregnancy seem glamorous" [Архівовано 16 липня 2020 у Wayback Machine.]. MSNBC.com. Retrieved 18 April 2008.
  4. Whitaker, Lenyon. Pornhub data reveals 'pregnancy porn' searches are on the rise. Metro (May 15, 2017). Архів оригіналу за 15 липня 2020. Процитовано 23 грудня 2018.
  • Katharine Gates (1999). Deviant Desires: Incredibly Strange Sex. Juno Books. ISBN 1-890451-03-7. (p. 96)

Посилання[ред. | ред. код]