Замазєєва Ганна Володимирівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Замазєєва Ганна Володимирівна
Замазєєва Ганна Володимирівна
Замазєєва Ганна Володимирівна
Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України
з 10 березня 2023
Прем'єр-міністр: Денис Шмигаль
Президент: Володимир Зеленський
Голова Миколаївської обласної ради
9 грудня 2020 — 10 березня 2023
Попередник: Вікторія Москаленко
 
Ім'я при народженні: Ганна Володимирівна Замазєєва
Народження: 26 жовтня 1980(1980-10-26) (43 роки)
Миколаїв, Миколаївська область, УРСР
Країна: Україна Україна
Освіта: Національний університет «Києво-Могилянська академія»
Партія: Слуга народу
Нагороди:
Орден княгині Ольги ІІІ ступеня
Орден княгині Ольги ІІІ ступеня

Ганна Володимирівна Замазєєва (нар. 26 жовтня 1980(19801026), місто Миколаїв Миколаївської області) — українська державна діячка. Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України. Голова Миколаївської обласної ради з 9 грудня 2020 по 10 березня 2023 року[1]. Член Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народилася 26 жовтня 1980 року у місті Міколаєві. Закінчила Національний університет «Києво-Могилянська академія», магістр за фахами «Політологія та державне управління», «Фінанси та кредит». Має науковий ступінь — Кандидат економічних наук (Одеська національна академія).

У фінансовій сфері працювала 19 років, з них на керівних посадах — понад 14 років. Викладачка у Чорноморському національному університету імені Петра Могили за спеціальностями «Фінанси і кредит» та «Банківська справа».

З 2007 року член міжнародної громадської організації «Ротарі Інтернешнл» (основні напрямки діяльності: підтримка освіти, забезпечення зростання регіональної економіки).

До грудня 2020 року — голова правління асоціації «Всеукраїнська асоціація фінансових компаній» в місті Миколаєві.

У жовтні 2020 обрана депутатом Миколаївської обласної ради від партії «Слуга народу».

З 9 грудня 2020 по 10 березня 2023 року — голова Миколаївської обласної ради.

З 10 березня 2023 року — голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України[2].

Державний службовець 1-го рангу[3].

Освіта[ред. | ред. код]

Діяльність[ред. | ред. код]

Член робочих груп при Національному Банку України та Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг по розробці регуляторних актів співпраці з експертами Світового банку, проєкту USAID «Трансформація фінансового сектору», проєкту FinReg, проєкту GIZ та інше.

Член робочих груп та учасник конференцій, в статусі експертки при Національному Банку України, при Національній Комісії з регулювання ринків фінансових послуг, при Комітеті Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності, при Антимонопольному комітеті України та інших.

Учасниця міжнародних конференцій з мікрофінансування у статусі експерта, які були організовані Microfinance center в Більбао (Іспанія) та Стамбулі (Туреччина).

Учасниця робочих груп в Комітетах Верховної Ради України з розробки законопроєктів «Про споживче кредитування», «Про консолідації ринку фінансових послуг», «Про валюту і валютні операції», «Про запобігання і протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню поширення зброї масового знищення», «Про установу фінансового омбудсмена» та інше.

Заступниця голови Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад України (обрано 8 червня 2021 року).

Представниця України у складі делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи на 2021—2026 роки (Указ Президента України від 10 лютого 2021 року № 54/2021).

Голова наглядової ради «Всеукраїнської Асоціації Фінансових компаній»[4].

На початку повномасштабного російського вторгнення в Україну відкрила Гуманітарний штаб Миколаївщини. Він надає допомогу мешканцям громад Миколаївської та Херсонської областей, які найбільше постраждали від збройної агресії[5].

Також Ганна Замазєєва є амбасадорурю благодійного фонду «Світлі справи»[6].

Виступила однією з ініціаторів створення Південної філії Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Філія базується в Миколаєві та підтримує родини військовополонених з Миколаївської, Одеської та Херсонської областей. У філії надають юридичну, соціальну та психологічну допомогу рідним та близьким військовополонених, а також займаються реабілітацією бійців, що повернулися з російського полону[7].

Є членом Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими[8].

Особисте життя[ред. | ред. код]

Одружена, виховує доньку Олександріну та сина Михайла.[9]

Нагороди[ред. | ред. код]

  • Орден княгині Ольги III ступеня (8 грудня 2021) — за вагомий особистий внесок у державне будівництво, розвиток місцевого самоврядування, багаторічну сумлінну працю і високий професіоналізм[10].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. На засіданні першої сесії Миколаївської обласної ради VIII-го скликання. Архів оригіналу за 14 лютого 2022. Процитовано 9 грудня 2020.
  2. Розпорядження Кабінету Міністрів України від 10 березня 2023 року № 206-р «Про призначення Замазєєвої Г.В. Головою Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України».
  3. Розпорядження Кабінету Міністрів України від 24 червня 2023 року № 552-р «Про присвоєння Замазєєвій Г.В. першого рангу державного службовця».
  4. Керівництво Асоціації. vafk.com.ua. Всеукраїнська асоціація фінансових компаній.
  5. Як працює гуманітарний штаб Миколаївщини та що потрібно для отримання допомоги - розповіла Ганна Замазєєва. mk-oblrada.gov.ua. Миколаївська обласна рада. 11 серпня 2022.
  6. Ганна Замазєєва: «Кожна "світла" справа - це наш крок до спільної Перемоги!». mk-oblrada.gov.ua. Миколаївська обласна рада. 25 липня 2022.
  7. Ганна Замазєєва (24 січня 2023). Обмін полоненими: що після? А що – до?. rbc.ua. РБК-Україна.
  8. Житло для військовополонених: як це працюватиме, – подробиці від голови Миколаївської облради Ганни Замазєєвої. ukr.net. 20 лютого 2023.
  9. Замазєєва Ганна - Досьє, біографія, кар'єра персони. Regionews.UA (рос.). Процитовано 12 березня 2023.
  10. Указ Президента України від 8 грудня 2021 року № 626/2021 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня місцевого самоврядування»

Джерела[ред. | ред. код]