Користувач:Дмитрий Мазурок/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Георгій Володимирович Логвинський
Народився 3 серпня 1978(1978-08-03) (45 років)
Київ
Громадянство Україна Україна
Посада народний депутат України, Заступник голови Комітету ВРУ з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, Віце-Президент ПАРЄ
Партія Народний фронт
Сайт f logo (2019).svg|16x16px|class=noviewer|link=|alt=Георгій Логвинський у соцмережі «Facebook»]

Гео́ргій Володи́мирович Логви́нський (нар. 3 серпня 1978(19780803)) — адвокат, правозахисник, народний депутат України, Віце-Президент Парламентської асамблеї Ради Європи, заслужений юрист України

Біографія[ред. | ред. код]

3 січня 2017 року Георгій Логвинський обраний Віце-Президентом Парламентської асамблеї Ради Європи. Це найвища займана посада на міжнародній парламентській арені за всю історію України.

Георгій Володимирович в січні 2017 року обраний Головою Підкомітету з проблем злочинності та боротьби із тероризмом ПАРЄ, який для 47 країн Ради Європи відіграє вирішальну роль у питаннях запобігання, припинення та мінімізації наслідків терористичної діяльності.

З 2015 року є Віце-Президентом Європейської народної партії в Раді Європи, найчисельнішої політичної групи в ПАРЄ.

У 2014 році Георгія Логвинського обрано народним депутатом України (№ 37 у виборчому списку політичної партії «Народний Фронт») за квотою Меджлісу кримськотатарського народу. У Верховній Раді України він займає посаду Заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, голови підкомітету з міжнародно-правових питань та внутрішньо переміщених осіб.

Георгій Володимирович є відомим адвокатом та правозахисником. Як адвокат та як член Київської обласної колегії адвокатів здійснював представництво інтересів в гучних кримінальних та цивільних справах. Захищав, зокрема, осіб, щодо яких існувало клопотання про екстрадицію в Росію внаслідок політично мотивованого кримінального переслідування.

З 2005 року працював на посаді консультанта народного депутата України Мустафи Джемільова і на посаді радника Конгресу національних громад України та Меджлісу кримськотатарського народу з міжнародно-правових питань. Також співпрацював з Українською Гельсінською спілкою з прав людини, Харківською правозахисною групою, Інститутом релігійних свобод.

Як бізнесмен розпочав діяльність з 1996 року, заснувавши компанію, що займалася консалтингом та співпрацювала, зокрема, з «Дженерал Електрик», «Єврошоп-Швейцарія» та іншими міжнародними компаніями. Пізніше заснував міжнародний консорціум за участю підприємств в Польщі, Сполученому Королівстві і Німеччині із надання консалтингових послуг іноземним інвесторам та українським підприємствам із питань зовнішньоекономічної діяльності, зокрема з питань толінгових переробок. Консорціум працював, в тому числі, з державними програмами Польщі та Німеччини: Warszawska Giełda Towarowa (Варшавська товарна біржа), Agencja Rynku Rolnego (Агентство сільськогосподарського ринку) тощо.

Закінчив Академію МВС України за спеціальністю «юрист». В ад'юнктурі Академії МВС працював над науковим дослідженням за напрямом «Кримінально-правова охорона зовнішньоекономічної діяльності в Україні».

Розмовляє українською, англійською, російською, польською, німецькою мовами та на івриті.

Парламентська діяльність[ред. | ред. код]

У 2014 році обраний народним депутатом України. Займає посаду Заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, голови підкомітету з міжнародно-правових питань та внутрішньо переміщених осіб.

Георгій Логвинський є одним з розробників Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України».

Логвинський Г.В. є співавтором численних звернень Верховної Ради України до міжнародних організацій, парламентських асамблей, іноземних урядів, світових лідерів про порушення прав і свобод людини у Автономній Республіці Крим, засудження порушень прав і свобод кримськотатарського народу.

У 2015 році Логвинського  Г.В. обрано Головою Міжфракційного депутатського об’єднання «Адвокація України» Верховної Ради України. Як Голова МФО він зміг об’єднати народних депутатів України, адвокатів, правозахисників та створити майданчик для діалогу щодо захисту прав адвокатів, забезпечення принципу верховенства права, дотримання законодавства щодо недопустимості незаконного втручання в адвокатську діяльність.

Міжнародна діяльність[ред. | ред. код]

Георгій Логвинський є Віце-Президентом Парламентської асамблеї Ради Європи, займаючи найвищу посаду на міжнародній парламентській арені за всю історію України.

3 січня 2017 року обраний Головою Підкомітету з проблем злочинності та боротьби із тероризмом ПАРЄ.

Результатами його активної діяльності стали ключові резолюції, поправки та пропозиції ПАРЄ, якими введено та продовжено санкції проти Росії, засуджено анексію АР Крим та окупацію Донбасу, в тому числі результатами яких стало звільнення політичних в’язнів.

Логвинський Г.В. є головою Групи міжпарламентських зв'язків Верховної Ради України з Державою Ізраїль. Саме ця країна є ключовим партнером України в наданні економічного, медичного і військового досвіду,  гуманітарній підтримції.

Під головуванням Георгія Володимировича Група міжпарламентських зв’язків відіграє ключову роль у зміцненні україно-ізраїльських відносин та посиленні співпраці. Зокрема, розширено договірно-правову базу, реалізовано проекти з обміну досвідом у медичній сфері, надано лікування та реабілітацію бійцям АТО та членам сімей загиблих бійців АТО.

Логвинський Г.В. активно розвиває міжнародні зв’язки України, а також захищає інтереси національних меншин. Зокрема відзначений особистою нагородою Міністерства внутрішніх справ Грузії за вагомий внесок у зміцнення українсько-грузинських відносин та в розвиток прав меншин в Україні.

Правозахисна та адвокатська діяльність[ред. | ред. код]

Логвинський Г.В. розпочав правозахисну та юридичну діяльність у 1996 році. Він є адвокатом, членом Київської обласної колегії адвокатів. Очолює Піклувальну раду Конгресу національних громад України.

За професійні здобутки та активний захист прав адвокатської спільноти отримав нагороду «Адвокат року» в номінації «За вагомий внесок в розвиток адвокатури України» від Асоціації адвокатів України.

Георгію Логвинському присвоєно почесне звання «Заслужений юрист України» відповідно до Указу Президента України від 2016 року № 533/2016.

У 2014 році, від самого початку окупації українських територій, він об’єднав провідних правозахисників та юристів, створивши Експертну раду при Міністерстві юстиції України. У її склад увійшли представники відомих в України юридичних фірм: «Baker & McKenzie», «Integrites», «Василь Кісіль і Партнери», «Астерс», «Astapow Lawyers», «Sayenko Kharenko» та інші.

Експертна рада відіграє вирішальну роль у захисті порушених в наслідок окупації прав України та громадян, наданні безкоштовної юридичної допомоги постраждалим, захисті майна та бізнесу.

Одноголосним рішенням членів Експертної ради Георгій Володимирович був обраний її Головою та призначений радником Міністра юстиції України.

Під головуванням Логвинського Г.В. зібрані матеріали для відкриття понад 1000 кримінальних проваджень, затримання  крупних морських суден,  оголошення повідомлень про підозру у державній зраді сотням кримських прокурорів, чиновників, у тому числі суддям.

Георгій Володимирович очолює групу юристів, що здійснюють захист і надають правову допомогу політичним в’язням, координує діяльність адвокатів і правозахисників на окупованих територіях.

Номінаційним комітетом Ради адвокатів Київської області нагороджений Почесною відзнакою «За професіоналізм, майстерність та мудрість».

Посилання[ред. | ред. код]

Сторінка у Facebook

Сторінка на Інтернет-сайті Верховної ради України

Сторінка на Інтернет-сайті ПАРЄ