Крістіан Карлссон

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Крістіан Карлссон
Зображення
Зображення
Основна інформація
Дата народження 14 липня 1975(1975-07-14) (48 років)
Місце народження Лофтахаммар, Кальмар (лен), Швеція
Роки активності 1990–понині
Громадянство Швеція
Професії Музичний продюсер, Реміксер, Ді-джей
Інструменти DAW, піаніно, гитара, вертушки
Жанр Electro, big room house, K-pop
Псевдоніми Bloodshy boy
Гурти Bloodshy & Avant, Miike Snow, Ingrid, Galantis
www.wearegalantis.com
CMNS: Файли у Вікісховищі

Ларс Крістіан Карлссон (англ. Lars Christian Karlsson, нар. 14 липня 1975, Лофтахаммар, Кальмар (лен), Швеція), також відомий під псевдонімом Bloodshy — шведський ді-джей, перкусіоніст, продюсер звукозаписів і реміксер, відомий своєю роботою з музичними групами Bloodshy & Avant, Miike Snow, Ingrid та Galantis. Він розпочав свою міжнародну музичну кар'єру як половина електропоп- дуету Bloodshy & Avant з Понтусом Віннбергом, продюсуючи та написавши треки для поп-зірок, таких як Мадонна, БоА, Кайлі Міноуг та Кеті Перрі. Зокрема, Bloodshy & Avant були співавторами та продюсерами синглу Брітні Спірс «Toxic», який приніс їм премію «Греммі» за найкращий танцювальний запис у 2005 році.

Продовжуючи працювати з Bloodshy & Avant, Карлссон також став учасником інді-поп гурту Miike Snow близько 2007 року Miike Snow, дебютний альбом групи, був випущений у 2009 році і досяг 11 місця в чарті найкращих електронних альбомів США. Miike Snow отримала нагороду European Border Breakers Award 2011 , а їхній другий альбом Happy to You посів 1 місце в чарті альбомів Belgian Heatseekers і 43 місце в Billboard 200.

Miike Snow, остання з яких випустила свій третій альбом, iii, у березні 2016 року.

Карлссон також є учасником гурту Galantis разом з Лінусом Екльовом. Їхній дебютний однойменний мініальбом Galantis був випущений 1 квітня 2014 року, а через два тижні вони дебютували на фестивалі музики та мистецтв Coachella Valley. Дует переміг у номінації «Кращий танцювальний музичний момент» за версією «Coachella 2014» за версією Billboard, обійшовши Келвіна Гарріса та Хромео, набравши 52 % голосів. Galantis мав міжнародний успіх зі своїм синглом «Runaway (U&I)» у жовтні 2014 року, який був номінований як найкращий танцювальний запис на 58-й церемонії вручення премії «Греммі». Galantis випустили свій дебютний альбом Pharmacy 8 червня 2015 року, і того року дует був названий найкращим виконавцем-проривом на International Dance Music Awards.

Раннє життя[ред. | ред. код]

Крістіан Карлссон почав зосереджуватися на музиці у віці тринадцяти років, згадуючи: «Я походжу з культури скейтборду, тож це був панк-рок, і я захопився хіп-хопом, коли хіп-хоп з'явився у скейтбордингу. Я ніколи не займався нічим іншим, крім музики». Він почав працювати в студії, зводячи та продюсуючи музику, будучи підлітком, і брав участь у шведських поп-гуртах, таких як Goldmine.

Музична кар'єра[ред. | ред. код]

Сингли Bloodshy & Avant (2000—2005)[ред. | ред. код]

На початку своєї музичної кар'єри Bloodshy почав працювати зі своїм другом дитинства Понтусом Віннбергом над електронною музикою та хаус-музикою. Карлссон взяв псевдонім Bloodshy і почав активно працювати над написанням пісень і продюсуванням з Віннбергом як Bloodshy & Avant. Дует досяг свого першого успіху, працюючи з американською співачкою та автором пісень Крістіною Міліан над її дебютним альбомом у кінці 2001 року. Тоді дуету доручили працювати з англійською поп- групою Sugababes. Їх подальша співпраця з Ms. Dynamite призвела до появи кількох треків на її альбомі 2002 року A Little Deeper, включаючи її дебютний хіт-сингл «It Takes More».

Bloodshy & Avant спільно написали та продюсували дві пісні з альбому Брітні Спірс 2003 року In the Zone: «Showdown» і хіт-сингл «Toxic», який через два роки виграв на 47-й церемонії вручення премії "Греммі" як найкращий танцювальний запис, також отримав нагороду ASCAP 2005 року за найбільш виконувану пісню. Згодом Bloodshy & Avant випустили всі три нові пісні на альбомі Спірс Greatest Hits 2004: My Prerogative, а також продюсували пісню для її серіалу Britney & Kevin: Chaotic у 2005 році.

Після роботи зі Спірс дует продовжував працювати з відомими поп-зірками, такими як Кеті Перрі, Кайлі Міноуг і Скай Феррейра. У 2005 році Bloodshy & Avant написали та продюсували два треки з Мадонною для її альбому Confessions on a Dance Floor. Вони також створили треки для релізу пані Dynamite 2005 року Judgment Days. Bloodshy & Avant працювали зі Спірс над її альбомом Blackout у 2007 році, співпрацюючи над такими піснями, як «Piece of Me» та «Radar». У 2007 році для 10-го студійного альбому Кайлі Міноуг X, Bloodshy & Avant спільно написали та продюсували такі пісні, як «Speakerphone». Bloodshy & Avant знову допомогли Спірс у її альбомі Circus 2008 року, створивши такі треки, як «Unusual You». Того ж року Bloodshy & Avant випустили кілька пісень для англійського дебюту південнокорейської поп-зірки БoA а наступного року вони випустили «Chocolate Love» для K-pop жіночих груп Girls' Generation і f(x).

Miike Snow та INGRID (2008—2012)[ред. | ред. код]

Зовнішні відеофайли
Miike Snow - "Animal" on VEVO (21 November 2009)
Miike Snow - "Pretender" (Official Video)

У 2007 році Bloodshy & Avant познайомилися з американським вокалістом Ендрю Ваяттом і подружилися з ним, сформулювавши ідею майбутньої співпраці. Невдовзі Bloodshy & Avant створили групу Miike Snow, дебютний альбом групи Miike Snow, був випущений у 2009 році. Першим синглом з альбому став електро-поп «Animal», випущений 17 лютого 2009 року «Black & Blue», другий сингл альбому, був випущений 15 жовтня 2009 року, а третій сингл «Silvia» був випущений 22 січня 2010 року у Великобританії. Альбом посів 11 місце в чарті найкращих електронних альбомів США. Продовжуючи мікшувати та виступати з Bloodshy & Avant, одночасно з Miike Snow, у 2010 році Карлссон працював зі Sky Ferreira над створенням таких синглів, як «One», який вийшов у серпні. У 2011 році Карлссон один став співпродюсером двох пісень для 7-го студійного альбому Брітні Спірс Femme Fatale, «How I Roll» і «Trip to Your Heart».

У липні 2011 року Карлссон став співзасновником шведського колективу виконавців і звукозаписного лейбла INGRID разом із Miike Snow, Пітером Бйорном і Джоном, Лікке Лі, Коко Морієр і Дунгеном. Окрім INGRID, Bloodshy & Avant володіють Studio Robotberget, студією у Стокгольмі. Вони також керують лейблом під назвою Ändersson з артистами та музикантами, які підписали контракти, зокрема Little Majorette, Sky Ferreira та Meadow. Miike Snow отримала премію «European Border Breakers Award» 2011 року. 24 січня 2012 року Miike Snow випустила «Black Tin Box» у співпраці зі шведською співачкою Лікке Лі. 13 березня 2012 року Miike Snow випустила свій другий альбом Happy to You. Він зустрів переважно позитивну реакцію в таких виданнях, як AllMusic, Rolling Stone і NME зі змішаною рецензією від Pitchfork Media. Він посів перше місце в бельгійському чарті альбомів Heatseekers і 43 місце в чарті Billboard 200.


Заснування Galantis і «Smile» (2013)[ред. | ред. код]

Зовнішні відео
video icon Galantis — «Smile» (Official Video) (20 листопада 2013)

Карлссон є учасником гурту під назвою Galantis разом з Лінусом Екльовом, який вони створили приблизно в 2013 році Карлссон і Екльов вперше зустрілися випадково в студії Карлссона Robotberget у Стокгольмі десь у 2007 році. У 2009 році Miike Snow попросили Еклова зробити ремікс на їхню пісню «Animal».

Після цього Карлссон і Екльов, обидва зі Швеції, почали тусуватися в студії разом, граючи один одному пісні та уривки ідей. У 2012 році вони припинили підхід, орієнтований на програмне забезпечення, і перейшли до звичайного методу Карлссона, починаючи пісню на гітарі чи піаніно. «Ми зберігаємо пісню голою, і коли ми відчуваємо, що маємо потрібну, ми одягаємо її та дивимося, як це відчувається», — каже Карлссон.

Крістіан та Екльов сказали: «коли ми створювали Galantis, ми хотіли кинути виклик один одному та експериментувати з усіма звуками та ідеями, які ми вважаємо захоплюючими. Ми побудували студію на маленькому острові в Балтійському морі, і наше оточення стало джерелом натхнення».

У середині 2013 року Ґалантіс підписав контракт з танцювальною фірмою Atlantic Records Big Beat Records. Їх перший сингл з Big Beat Records, «Smile», був випущений наступного листопада. Як перша композиція, про яку вони домовилися, «Smile» отримала кілька реміксів від різних виконавців і розширений мікс від Kaskade. Композицію «Smile» також виконали Kaskade, Diplo, Tiesto, Dada Life, Steve Angello та Pete Tong, які представили її як Essential Tune. Прем'єра його суперечливого відео відбулася на Stereogum і вперше показала «Seafox», талісман групи, створений візуальним художником Метом Мейтлендом.

Galantis EP і гастролі (2014)[ред. | ред. код]

Галантіс виступає в Чикаго в 2014 році

У лютому 2014 року дует випустив другий сингл «You». Пізніше цей трек активно звучав на Winter Music Conference, ставши 8-м треком за кількістю шазамів на фестивалі. Їхній дебютний однойменний міні-альбом Galantis вийшов 1 квітня 2014 року. Galantis дебютували зі своїм живим виступом на фестивалі музики та мистецтв Coachella Valley 12 квітня 2014 року, приблизно через два тижні після того, як вони випустили свій дебютний EP. В опитуванні Billboard, яке просив шанувальників проголосувати за найкращий момент танцювальної музики Coachella 2014, Galantis обіграв Calvin Harris, Flume, Chromeo, Disclosure і Girl Talk, набравши 52 % голосів. Їхній дебютний виступ отримав похвалу від Dancing Astronaut, Los Angeles Times і Billboard.

Galantis досяг міжнародного успіху зі своїм синглом «Runaway (U & I)», який дебютував 5 жовтня 2014 року. Rolling Stone висловив думку, що ця пісня «була наповнена невибачливо мажорними синтезаторами та високим вокалом», а також написав, що «літній гімн додав органічний відтінок незаперечним якостям найкращого скандинавського поп-музики». Пісня досягла вершини світових чартів Spotify і US Viral і увійшла до 10 найкращих треків Spotify у Нідерландах, Бельгії та Фінляндії. В Америці трек посів перше місце в чарті Billboard Twitter Emerging Artists, а Billboard поставив пісню під п'яте місце у своєму списку «10 найкращих електронних/танцювальних пісень 2014 року». Крім того, «Runaway (U & I)» був номінований як найкращий танцювальний запис на 58-й церемонії вручення премії «Греммі», отримавши також другу номінацію на «Греммі».

Pharmacy та сінгли (2015–16)[ред. | ред. код]

Карлссон (крайній справа) виступає з Miike Snow на SXSW

Galantis випустив сингл «Gold Dust» 19 лютого 2015 року через Stereogum, який посів перше місце в популярному чарті Hype Machine. У квітні 2015 року Galantis випустили свій сингл «Peanut Butter Jelly», який Rolling Stone назвав «ретро, фанковим фрагментом дискотечного відродження, з таким незабутнім вокалом, який співає, призначений для клубів, вечірок і уроків спінінгу». Журнал Time писав, що «заразливий» трек «зразок соул-співачки 1960-х років Бетті Суонн, надаючи великі ретро-вібрації її пульсуючому сучасному ритму».

21 травня 2015 року Galantis розпочав свій літній тур на підтримку Pharmacy, який завершився 6 серпня 2015 року. Загалом у турі було 22 дати з різними виступами на багатьох континентах, включаючи Європу та Північну Америку. Galantis випустили свій дебютний альбом Pharmacy 8 червня 2015 року. Дует завантажив кожну пісню на свій YouTube- канал із альтернативним оформленням для кожного треку. Наприкінці 2015 року Карлссон також був у турі з Galantis, плануючи відвідати заклади в Лас-Вегасі та інших містах Північної Америки. У 2015 році Galantis був названий найкращим виконавцем-проривом на International Dance Music Awards.

4 березня 2016 року Miike Snow випустила альбом iii. З гуртом Карлссон виконав сингли з альбому на Jimmy Kimmel Live! 1 березня 2016 року. Крім того, гурт анонсував тур у 2016 році для просування альбому, який відбудеться з 3 березня по 29 липня. Конкретні дати включали SXSW, Coachella, музичний фестиваль Governors Ball і Lollapalooza, а також інші.

Стиль і обладнання[ред. | ред. код]

Карлссон відомий тим, що пише та продюсує суміш великого кімнатного хаусу, прогресивного хаусу та інших жанрів електронної музики. Він використовує подібні підходи в своїх різних музичних групах, заявляючи, що з Galantis вони «завжди починають з пісні. Ми використовуємо гітарні, фортепіанні та басові партії, які ми не зберігаємо, щоб зрозуміти, який одяг ми збираємось надіти на кожну з них, мелодія та лірика. Я думаю, що це відрізняється від багатьох інших на танцювальній сцені. Вони мають ритм, який вони люблять, а потім накладають на нього верхню лінію». Крім того, Карлссон заявив, що «пісня Галантіса інколи звучала лише на фортепіано протягом двох років, перш ніж ми навіть почали вставляти в неї ударний барабан». …немає жодної пісні Galantis, яка б починалася з ритму або треку."

Особисте життя[ред. | ред. код]

Станом на 2016 рік Карлссон живе в Бангкоку зі своєю сім'єю.

Дискографія[ред. | ред. код]

З Miike Snow[ред. | ред. код]

З INGRID[ред. | ред. код]

  • Hearts Beating Weak (2012)

З Galantis[ред. | ред. код]

  • Galantis EP (2014)
  • Pharmacy (2015)

Подальше читання[ред. | ред. код]

  • Listen: Miike Snow and Lykke Li: "Black Tin Box". Pitchfork Media. 24 січня 2012.
  • 10 Essentials: Miike Snow. GQ. 28 березня 2012.
  • Popnog 10: Christian Karlsson On Writing For Britney Spears and His New Group, Galantis. OUT. 17 грудня 2013.
  • Galantis earn their hype with inspiring Coachella debut. Dancing Astronaut. 16 квітня 2014.
  • Galantis band mates have plenty to 'Smile' about. Los Angeles Times. 1 травня 2014.
  • Galantis Talks Songwriting, Touring, and Trying to 'Spice Things Up' with Dance. Billboard. 5 травня 2014.
  • Dance Supergroup Galantis: Why We Love When People Cry on the Dance Floor. Time. 9 червня 2015.
  • Cool collaboration lets Karlsson shine. Yahoo. 3 березня 2016.

Дискографії[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]