Ліцензія CDDL

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Common Development and Distribution License
Автор Sun Microsystems
Видавець Sun Microsystems
Опублікована травень 2001
Відповідність DFSG ?
Вільне програмне забезпечення Так[1]
Схвалено OSI Так[2]
Сумісність з GPL Ні[1]
Копілефт Обмежений[1]
Дозволяє лінкуватися під іншою ліцензією Так[1]

CDDL (англ. Common Development and Distribution License — Загальна ліцензія на розробку та розповсюдження) — ліцензія, розроблена корпорацією Sun Microsystems і заснована на Mozilla Public License (MPL) версії 1.1.

Файли, ліцензовані під CDDL, можуть бути суміщені з файлами під іншими відкритими або пропрієтарними ліцензіями. CDDL не є повністю копілефт ліцензією. Вона дозволяє поєднувати відкритий і закритий код, захищений авторськими правами. Як і MPL, CDDL несумісна з ліцензією GPL. Це відбувається через те, що GPL вимагає видалення всіх ліцензій та застосування GPL замість них, в той час як CDDL забороняє це. Прикладом несумісності є неможливість включення файлової системи ZFS, випущеною під CDDL , в ядро ​​Linux, випущене під GPL. Для спільного використання в проєкті файлів під ліцензіями CDDL і GPL необхідно застосовувати подвійне ліцензування.

CDDL затверджена радою директорів Open Source Initiative (OSI) 14 січня 2005 року. Вона вважається однією з дев'яти найпопулярніших відкритих ліцензій.[2]

Попередня ліцензія, яка використовується Sun для відкритих проєктів, була Sun Public License (SPL), також похідна від Mozilla Public License. Тому CDDL також називають SPL v2

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г Various Licenses and Comments About Them - Common Development and Distribution License. Free Software Foundation. Архів оригіналу за 14 липня 2013. Процитовано 31 грудня 2006.
  2. а б Can code licensed under the CDDL be combined with code licensed under other open source licenses?. OpenSolaris FAQ: Common Development and Distribution License (CDDL). OpenSolaris. Архів оригіналу за 14 липня 2013. Процитовано 16 липня 2011.