ОЦ-38

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
ОЦ-38
Походження Росія Росія
Історія використання
На озброєнні З 2002
Історія виробництва
Розробник Центральне конструкторсько-дослідницьке бюро спортивної та мисливської зброї
Характеристики
Вага 0,82
Довжина 191 мм

Калібр 7,62

ОЦ-38 у Вікісховищі

Револьвер Стєчкіна ОЦ-38 — безшумний револьвер, розроблений Ігорем Яковичем Стєчкіним, конструктором ЦКІБ СОО. Револьвер ОЦ-38 виготовляється невеликими партіями за спецзамовленнями.

Історія[ред. | ред. код]

Револьвер ОЦ-38 вперше був представлений у лютому 2005 року на виставці зброї "IDEX-2005" в Абу-Дабі.

Опис[ред. | ред. код]

Револьвер ОЦ-38 має досить незвичну конструкцію. Його ударно-спусковий механізм подвійної дії з відкритим курком. Револьвер має ручний запобіжник, який знаходиться по обидва боки корпусу. Такий запобіжник дозволяє безпечно носити револьвер зі зведеним курком. Стріляє він із нижньої камори барабана. Для перезарядки барабан відкидається вправо та вперед навколо вертикальної осі, розташованої між стволом та корпусом ЛЦУ, який знаходиться над стволом. Кнопка включення ЛЦУ розташована над спусковою скобою і керується великим пальцем правої руки. Для заряджання барабана патронами СП-4, які не мають закраїни виступає, використовується плоска сталева обойма на 5 набоїв.

Стандартно револьвер поставляється без ЛЦУ, він встановлюється за бажанням замовника[1].

Безшумність пострілу забезпечується конструкцією набою. При пострілі куля виштовхується не безпосередньо пороховими газами, а спеціальним поршнем, який, повідомивши кулі початкову швидкість, заклинюється в дульці гільзи і замикає її (порохові гази гільзу не покидають)

Примітки[ред. | ред. код]

  1. 9-мм автоматический пистолет ОЦ-38. web.archive.org. 21 березня 2011. Архів оригіналу за 21 березня 2011. Процитовано 18 грудня 2023.