352-ге крило спеціальних операцій (США)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
352-ге крило спеціальних операцій (США)
352d Special Operations Wing
Емблема 352-го крила спеціальних операцій Повітряних сил США
На службі 19441945; 19591961; 19701992; 1992 — по т.ч.
Країна США США
Належність Сили спеціальних операцій США
Вид ПС США
Роль ведення спеціальних операцій на Європейському, Африканському та Близькосхідному театрах дій; безпосередня повітряна підтримка ССО при проведенні ними спецоперацій; проведення евакуації та ексфільтрації постраждалих з поля бою
У складі Командування ССО ПС США
Гарнізон/Штаб Велика Британія Мілденхолл, Суффолк
Війни/битви Війна в Афганістані
Вебсайт 352d Special Operations Wing
Авіація
Ударні літаки MC-130J Commando II
CV-22 Osprey

Медіафайли на Вікісховищі

352-ге крило спеціальних операцій (США) (англ. 352d Special Operations Wing)[1] — військове формування, авіаційне крило сил спеціальних операцій повітряних сил США, які входить до складу Командування спеціальних операцій Повітряних сил США для виконання різнорідних спеціальних операцій. Основним пунктом базування авіаційного крила є військово-повітряна база Мілденхолл, Велика Британія.

Зміст[ред. | ред. код]

352-ге крило є основою повітряного компоненту сил спецоперацій на Європейському континенті й організаційно підпорядковується Європейському командуванню ЗС США через командування ССО «Європа». Авіаційне формування також діє в інтересах Африканського і Центрального командувань ЗС СШАПівденно-Західній Азії та на Близькому Сході).

Основним призначенням 352-го крила спеціальних операцій у мирний час є підтримка різнорідних операцій найвищого пріоритету та високого ступеня складності в інтересах американських та союзних сил спецоперацій, участь в спільних навчаннях та тренуваннях, а також безпосередня участь у бойових операціях у зонах відповідальності Європейського та Африканського командувань. До типових завдань відносяться: захоплення та утримання передових зон висадки та майданчиків підскоку, безпосередня повітряна підтримка на полі бою наземних військ, евакуація та ексфільтрація постраждалих із загрозливих районів та об'єктів.

Формування авіаційного крила брали участь в операціях «Буря в пустелі», «Провайд Комфорт», «Нескорена свобода», «Свобода Іраку», «Провайд Проміс», «Денай флайт», «Союзна сила», «Ашурд Респонс», «Сілвер Анвіл», «Атлас Респонс», «Саппорт Хоуп», «Джойнт Ендевор», «Обдумана сила», «Гардіан Ассістенс», «Шайнінг Експрес», «Отем Ретурн», «Ашурд Делівері», «Астер Сільвер», «Нескорена свобода» — Західна Сахара, «Одіссея. Світанок» та Операція «Юнайтед протектор». Крило найактивнішим чином діє на підтримку спеціальних операцій у війні в Афганістані.

Склад[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Виноски
Джерела
  1. з 1 грудня 1992 до березня 2015 — 352-га група спеціальних операцій

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]