19-та група ССО армії США

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
19-та група сил спеціальних операцій армії США
19th Special Forces Group (United States)
Емблема 19-ї групи на берет
На службі 1 травня 1961 — по т.ч.
Країна США США
Належність Сили спеціальних операцій США
Вид армія США
Національна Гвардія Армії США
Тип Сили спеціальних операцій США
Роль ведення спеціальних операцій
Чисельність група ССО
3 батальйони
У складі Командування ССО армії
Гарнізон/Штаб США Дрейпер, Юта
Війни/битви Війна проти тероризму
Операція «Нескорена свобода» — Західна Сахара
Війна в Афганістані
Війна в Іраку
Знаки розрізнення
Нарукавний шеврон належності до ССО армії
Знак ССО

Медіафайли на Вікісховищі

19-та група сил спеціальних операцій армії США (англ. 19th Special Forces Group (United States) — військове формування, одна з двох груп сил спеціальних операцій армії США, що входить до складу Національної гвардії, призначена для виконання завдань спеціальних та загальновійськових операцій, ведення партизанської війни.

19-та група сил спеціальних операцій багатоцільове формування спеціальних військ, яке має своєю зоною відповідальності Південно-Східну Азію. Штаб-квартира групи та штабна і забезпечення роти разом з часткою елементів 1-го батальйону 19-ї групи розташовані у Дрейпері, в штаті Юта та організаційно входять до Національної гвардії штату. Решта підрозділів групи розкидані на величезній території США у 8 штатах: Юта, Вашингтон, Західна Вірджинія, Огайо, Род-Айленд, Колорадо, Каліфорнія та Техас, які організаційно входять до складу підрозділів Національної гвардії цих штатів.

Призначення[ред. | ред. код]

На 19-ту групу сил спеціальних операцій сухопутних військ покладаються два основних завдання притаманних підрозділам спеціального призначення:

Історія[ред. | ред. код]

19-та група сил спеціальних операцій (повітрянодесантна) спочатку заснована 15 квітня 1960 року, як штаб 19-ї групи спеціальних сил, 1-ї групи ССО. Через рік, 1 травня 1961 року була сформована повноцінна частина, що увійшла до складу армійського компоненту Національної гвардії.

Під час вторгнення до Іраку, ротна група від 19-ї групи ССО входила в оперативну групу «Дагер» (TF Dagger) разом з декількома іншими регулярними та резервними армійськими компонентами Національної гвардії та виконувала завдання із забезпечення безпеки передовим базам розгортання сил.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Література[ред. | ред. код]

  • Moore, Robin (2007). The Green Berets: The Amazing Story of the U.S. Army's Elite Special Forces Unit. Skyhorse Publishing, Inc. ISBN 978-1-60239-017-1.