Opti Global

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Opti Global
Типпідприємство
Організаційно-правова форма господарюванняприватна компанія
Галузьсфера послуг
Спеціалізаціятранспортні послуги
Засновано2005 
Засновник(и)Петро Ковтунd
Штаб-квартираКиїв
Територія діяльностіУкраїна, Польща, Литва
Попередні назви«Оптимальне таксі 579»
Послугипослуги таксі, вантажні перевеження, туристичні та охоронні послуги
Дочірні компанії«Opti Safe»
«Opti Travel»
opti.global — офіційний сайт Opti Global

Opti Global — українська група компаній, які надають транспортні, туристичні, охоронні послуги. Заснована 2005 року. Крім України, працює також у Польщі та Литві.

Історія

[ред. | ред. код]

Компанія була заснована в 2005 році Петром Ковтуном під брендом «Оптимальне таксі 579». В одному з інтерв'ю він розповідав, що ідея створення власної служби таксі до нього прийшла під час поїздки в авто з батьком, з яким він поділився концепцією майбутньої служби.[1] Спершу служба працювала тільки в Києві. Перший офіс знаходився в приватній квартирі, в якій приймалися і оброблялися замовлення на пасажирські і приватні перевезення.

Зона покриття служби таксі Опті

До кінця 2000-х років мережа «Оптимальне таксі» увійшла до числа найбільших приватних перевізників у столиці та запровадила свою діяльність в інших великих містах України. У 2009 році компанія почала працювати в містах Львів і Запоріжжя, в 2010 — в м. Одеса та Дніпро, з 2011 по 2013 — в містах Івано-Франківськ, Рівне, Миколаїв.

Максимальний розвиток припав на 2014 рік: за рік філії відкрилися ще в понад 16 містах України (Житомир, Кам'янське, Луцьк, Кривий Ріг, Тернопіль, Хмельницький, Чернівці, Херсон, Біла Церква, Кропивницький, Черкаси, Буковель, Кам'янець-Подільський, Чернігів, Суми, Маріуполь).

У 2019 компанія провела масштабний ребрендинг, за результатами якого з'явилася група компаній «Opti Global» під спільним брендом «Опті».[2][3] Тоді ж компанія презентувала власний додаток. У додатку є можливість замовити близько 10 окремих транспортних послуг, можливість замовлення адресної і кур'єрської доставки, а також покупки квитків на всі види залізничних, автобусних та авіа рейсів.

У 2020 році, з ініціативи власника Петра Ковтуна, таксі компанії Opti в умовах епідемії COVID-2019 безкоштовно перевозили лікарів у великих містах України.[4]

Станом на серпень 2021 року компанія Опті має філії в 36 містах України: Київ, Харків, Дніпро, Львів, Одеса, Бердянськ, Черкаси, Чернігів, Маріуполь, Рівне, Івано-Франківськ, Луцьк, Ужгород, Стрий, Ірпінь, Бровари, Ковель, Миколаїв, Буковель, Суми, Херсон, Хмельницький, Кривий Ріг; Кам'янське, Вінниця, Дубно, Дрогобич, Біла Церква, Кам'янець-Подільський, Трускавець, Тернопіль, Кропивницький, Полтава, Чернівці, Запоріжжя і Житомир. Opti має власний автопарк в Києві, Дніпрі та Львові.

Ребрендинг і масштабування. Вихід на ринок ЄС

[ред. | ред. код]
Покриття служби таксі Опті в Польщі
Покриття служби таксі Опті в Литві

У другій половині 2010-х років компанія вийшла на ринки Європейського Союзу. Служба таксі під брендом Опті запрацювала в Польщі і Литві. 5 листопада 2019 року офіційна назва компанії була змінена на Opti Global.

У 2020 році було вирішено розвивати новий напрямок бізнесу і заснована ​​компанія «Opti Safe». Вона створена шляхом злиття трьох компаній: групи компаній Opti, ТОВ «Макс Безпека» і адвокатського бюро «Конончук і Партнери». Діяльність організації ліцензована і сертифікована.[5]

Основними напрямками діяльності є надання послуг фізичної охорони об'єктів приватної та державної форм власності, надання послуг з охорони фізичних осіб, організація швидкого реагування, установка пожежної та охоронної сигналізації, а також системи відеоконтролю.

Діяльність в ЄС

[ред. | ред. код]

У вересні 2015 року сервіс «Таксі 579» запрацював в Польщі, а в листопаді 2017 - на території Литви. Діяльність в країнах Європейського Союзу здійснюється, як і власних машинах компанії, так і на орендованому транспорті. При цьому, диспетчерська служба Опті Польща працює з України з вітчизняними диспетчерами, які володіють польською мовою.

У 2021 році на території Польщі почала роботу ще одна дочірня компанія - Opti Tir, яка спеціалізується на вантажних перевезеннях.

Станом на серпень 2021 року компанія Опті-Польща представлена ​​в таких містах як Варшава, Гданськ, Вроцлав, Познань, Труймясто. У Литві працює в таких містах як Вільнюс, Каунас, Йонава і Друскінінкай. І в Польщі і в Литві замовлення приймає телефоном або за допомогою додатку.

Туристична діяльність

[ред. | ред. код]

У 2017 році було засноване туристичне агентство «Opti Travel», яке спеціалізується на організації індивідуальних і групових турів за міжнародним напрямком, а також на території України.[6]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Інтерв'ю у програмі «Бізнес без краваток» [Архівовано 29 серпня 2021 у Wayback Machine.] на телеканалі Перший діловий. 30 квітня 2021
  2. В Україні презентували оновлений сервіс перевезень Opti!. Архів оригіналу за 11 квітня 2022. Процитовано 11 травня 2022.
  3. Таксі Opti — новий підхід до пасажирських перевезень у Києві. Архів оригіналу за 14 лютого 2022. Процитовано 11 травня 2022.
  4. Петро Ковтун. Соціально відповідальний бізнес. [Архівовано 29 серпня 2021 у Wayback Machine.] Інтерв'ю на телеканалі Перший діловий. 27 квітня 2020
  5. Офіційна сторінка «Опті Сейф». Архів оригіналу за 11 серпня 2021. Процитовано 11 травня 2022.
  6. «Оптима Тур». Архів оригіналу за 11 квітня 2022. Процитовано 11 травня 2022.

Посилання

[ред. | ред. код]