Pick-Up (гурт)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
PICK-UP
PICK-UP, 2012 року.
PICK-UP, 2012 року.
Основна інформація
Жанр Альтернативний рок, поп-рок Християнський рок
Роки 2005-донині
Країна Україна Україна
Місто Київ
Мова Українська, англійська
Лейбл iUA Music
Склад Костя Леонтович
Михайло Орлов
Сергій Доронін
www.pick-up.com.ua/

Pick-Up (гурт) у Вікісховищі

PICK-UP — український альтернативний рок-гурт з Києва, існує з 2005 року[1]. Члени гурту Костя Леонтович[en] (вокал, гітара), Михайло Орлов (бас-гітара), Сергій Доронін (ударні). Гурт розробив, так званий, «PICK-UP Sound» — поєднання багатьох музичних стилів, щільний звук і гітарний драйв, прикрашений красивими електронними імпровізаціями. У своїх піснях гурт зачіпає теми кохання, відносин, переживань, віри, а також проблем суспільства. Назва PICK-UP несе за собою не просто поєднання фраз, а ідею того що за допомогою пісень можливо піднімати дух людей. Восени 2009 року колектив випускає пісню «Більше Позитива»[2], яка потрапила на радіостанції Україні[3], серед яких «Radio NRJ» та «Europa Plus», а відео на композицію значилося в ротації музичних телеканалів. У квітні 2010 року гурт підписує контракт з американською компанією iUA Music і видає EP «Ближче» по всьому світу. PICK-UP пройшли довгий шлях становлення, перебуваючи у пошуках власного стилю та концепції в колективі. Дебютний альбом "Реальність" вийшов весною 2013 і вивів PICK-UP на новий рівень. Залишаючись при цьому незалежним виконавцем, PICK-UP організували те, що є втіленням творчості кожного учасника.

Історія[ред. | ред. код]

Формування і ранні роки (2005–2010)[ред. | ред. код]

Гурт PICK-UP був заснований в 2005 році, до складу входили Костя Леонтович і його друг Олексій Ігнатуша і Андрій Кропольницький, а також Сергій Панкратьєв на барабанах. Назва PICK-UP прийшла спонтанно, коли хлопці повинні були написати щось на буклеті свого першого концерту. До кінця 2007 року гурт встиг зіграти на більш ніж тридцяти українських фестивалях[4] і концертах, завоювавши нагороди на деяких з них. Але не все було так безхмарно: гурту доводилося грати в маленьких брудних клубах, переносити обладнання на своїх плечах і відправлятися на гастролі на старих поїздах за рахунок власних коштів. Не всі учасники бачили в цьому перспективи і в кінці 2007 року в гурті залишилося лише 2 учасники — Костя Леонтович (вокал, гітара) та Олексій Ігнатуша (бас). У 2008 році гурт PICK-UP прийняв нових музикантів Олександра Тарасова (ударні) та Тараса Руденка (фортепіано) і своїми силами записали свій дебютний EP під назвою «Ближче». Але цей альбом був випущений тільки в 2010 році. У вересні 2008 року у зв'язку з переходом Кості Леонтовича у новий проект, гурт PICK-UP тимчасово був заморожений, а музиканти були змушені покинути колектив. Але в кінці цього ж року, гурт було відтворено. Протягом 2009 року гурт відіграв кілька десятків концертів з новим складом в особі Валентина Олійника, Микити Русакова, Василія Дмитрієва і Кості Леонтовича. Але погляди, особливо на християнські теми і подальший розвиток стали розходитися і Костя Леонтович починає займатися сольною кар'єрою[5]. Але думка про успішний рок-гурт не відпускала його і він вирішує запросити нових музикантів і продовжити роботу. Таким чином, гурт PICK-UP скоротив свій довгий шлях становлення. Нові учасники Михайло Орлов (бас-гітара), Данило Калашников (ударні) повністю підтримали ідею розвитку гурту, і після декількох місяців репетицій успіх обернувся до них.

Ближче (EP) (2010)[ред. | ред. код]

У 2010 році гурт підписав контракт з американською компанією iUA Music і випустили свій перший EP «Ближче», який був записаний ще в 2008 році рідною українською мовою. Всі треки на цьому EP були створені лідером гурту Костею Леонтовичем (гітара / вокал). В інтерв'ю про новий альбом, Костя прокоментував: "..любов, яка може рухати гори, може зберегти і принести тепло у серце — ось основний критерій про EP альбом. «Ближче» включає в себе чотири оригінальні композиції і один бонус-трек, — акустичну версію головної пісні «Більше Позитива». Кожен трек дуже незвичайний і особливий. PICK-UP випускає альбом, повний змішувань, сучасне звучання рок музики, чарівні мелодії, сильний вокал і приголомшливі пісні, а також їх чітко-визначені тексти.

Безпритульний Світ (2011)[ред. | ред. код]

Восени 2011, PICK-UP випустили сингл «Безпритульний Світ»[6] та її англійську версію «Childhood Lost». Ця пісня присвячена тисячам безпритульних дітей в Україні і більше сотні тисяч страждаючих в неблагополучних сім'ях. Слова цієї пісні є особливо зворушливими, а музика дуже яскравою. «Лише синє небо для них є затишний дім.., ..вуличних правил в яких програють знов, діти страждають — дорослі забули про любов». Гурт закликає усіх не байдужих, знайти в собі сили і мужність та простягнути руку допомоги.

Goodbye My Fear (2012)[ред. | ред. код]

3 січня PICK-UP випустили англомовний сингл, під назвою «Goodbye My Fear»[7]. Цей трек розповідає про оновлення серця. Композитор гурту і автор текстів, Костя Леонтович, прокоментував: «відчути себе по-справжньому живим можливо лише через віру. І коли ваша віра сильна, легко забути про всі наші страхи. Послання надії може бути застосоване до всіх життєвих проблем, тож ця пісня була написана у вигляді повідомлення зі словами підтримки для людей». На додаток до випуску цього синглу на iTunes та інших цифрових магазинах, PICK-UP зняла відеокліп на цю пісню. Сюжет був знятий в художній студії за роботою українського художника, тому відео має незвичайний вигляд.

Акустичне Різдво EP (2013)[ред. | ред. код]

Під час новорічних та різдвяних свят гурт PICK-UP підготував спеціальний подарунок для всіх шанувальників. 2 січня 2013, світ побачив реліз «Акустичне Різдво EP»[8], який кожен може безкоштовно завантажити з офіційного сайту гурту. До святкового EP-альбому увійшли три відомих пісні гурту[9], які були виконані в акустичному веріанті.

Реальність (2013 — донині)[ред. | ред. код]

Повернувшись з більш ніж піврічного затишшя, який музиканти люблять називати «творчою відпусткою»[10], PICK-UP відразу ж взялися за роботу над першим повноцінним альбомом «Реальність»[11]. Світовий реліз дебютного диску відбувся 20 травня 2013 року. Над першою студійною платівкою музиканти працювали на власній студії "Musicball", протягом останнього року. На диску можна знайти 12 треків, серед яких і дві інструментальні композиції. Альбом вийшов на CD, а також у цифровому форматі на iTunes та AmazonMp3. До речі, цифровий реліз альбому містить 3 додаткових бонус-треки. В Україні та в інших країнах реліз нової платівки представляє американська компанія iUA Music. «Ми довго йшли до цього альбому і для мене «Реальність»- це приклад чесної, кропіткої роботи над створенням оригінального звучання гурту Pick-Up, - говорить лідер гурту Костя Леонтович. – «Кожна пісня - окрема історія зі своїм унікальним сюжетом. Ми не маємо великого досвіду в студійній роботі, але ми намагалися творчо підійти до питання якості та актуальності матеріалу. Тому, перш за все, це «чесний альбом!».[12] Перший сингл альбому «Реальність», - пісня «Дівчина З Голлівуду» - була презентована на початку травня цього року, а також на неї був відзнятий відеокліп від режисера Катерини Берези, який отримав ротацію на українських музичних каналах.[13]

Учасники[ред. | ред. код]

  • Костя Леонтович — вокал, гітара 2005 — до теперішнього часу
  • Михайло Орлов — бас-гітара 2010 — до теперішнього часу
  • Сергій Доронін — ударні 2013 — до теперішнього часу

Дискографія[ред. | ред. код]

Студійні альбоми[ред. | ред. код]

Назва Деталі
Реальність
  • Дата виходу: 20.05.2013
  • Лейбл: iUA Music
  • Формат: CD, цифровий

EP[ред. | ред. код]

Ближче (EP)

Акустичне Різдво (EP)

Відеографія[ред. | ред. код]

Відеокліпи[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 6 березня 2016. Процитовано 16 лютого 2019.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. http://www.fdr.com.ua/news_item/24974/[недоступне посилання з лютого 2019]
  3. Архівована копія. Архів оригіналу за 29 липня 2013. Процитовано 14 лютого 2013.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  4. Архівована копія. Архів оригіналу за 11 лютого 2010. Процитовано 14 лютого 2013.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  5. Архівована копія. Архів оригіналу за 18 квітня 2013. Процитовано 14 лютого 2013.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  6. https://archive.today/20130415011148/www.invictory.org/news/story-34348.html
  7. Архівована копія. Архів оригіналу за 6 квітня 2015. Процитовано 14 лютого 2013.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  8. Архівована копія. Архів оригіналу за 6 березня 2013. Процитовано 14 лютого 2013.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  9. Архівована копія. Архів оригіналу за 13 березня 2013. Процитовано 14 лютого 2013.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  10. Архівована копія. Архів оригіналу за 1 листопада 2012. Процитовано 14 лютого 2013.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  11. http://magnitofon.com.ua/2012/pick-up-pokazhut-svoyu-realnist/[недоступне посилання з червня 2019]
  12. Архівована копія. Архів оригіналу за 31 грудня 2014. Процитовано 4 червня 2013.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  13. Архівована копія. Архів оригіналу за 24 квітня 2015. Процитовано 4 червня 2013.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Посилання[ред. | ред. код]