Sonic Speed Simulator

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Sonic Speed Simulator
Розробник Gamefam Studios
Видавець Gamefam Studios[a]
Дистриб'ютор Roblox
Жанр(и) MMO, incremental, Платформер
Платформа Windows, macOS, Xbox One, iOS, Android, Playstation 4
Ліцензія безкоштовне програмне забезпечення
Дата випуску
  • Бета-версія:
    13 квітня 2022
  • Офіційно:
    16 квітня 2022
Технічні деталі
Рушій Roblox
Носій цифрова дистрибуція
Sonic the Hedgehog

Sonic Speed Simulator [b] — це багатокористувацька онлайнова поетапна платформна гра, розроблена та опублікована Gamefam Studios за ліцензією та спільно з Sega of America[1], яка є офіційною частиною франшизи Sonic the Hedgehog на платформі для ігор та розробки ігор Roblox. Геймплей передбачає пересування та збір куль хаосу для підвищення рівня та збільшення швидкості та сили стрибків.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Гравець ходить і збирає Сфери Хаосу та кільця навколо світу (карта). Під час прогулянки вони дають їм XP, збираючи Сфери Хаосу дають більше XP, щоб допомогти їм піднятися на рівень, що потім збільшує їх швидкість і силу стрибків. Максимальний досвід, отриманий за рівень, збільшується з рівнем. Інші способи заробити XP — це бігати та стрибати через Небесні кільця, виконувати квести та випробування на час (виклики, які включають проходження через створені контрольні точки та якомога швидше досягати мети в межах світу), а також купувати в ігрових магазинах. У будь-який час гравець може переродитися, що скидає швидкість, силу та рівень гравця, але повертає очки навичок, які можна використовувати для придбання постійних покращень.

Спочатку персонажем гравця є його аватар Roblox, але вони можуть отримати персонажів Соніка, за яких можна грати, виконуючи квести та цілі події з обмеженим часом, збираючи карти,[2][3][4][5] викуповуючи коди та купуючи їх протягом обмеженого часу.

Маршрути та домашніх тварин, які дають переваги, які можна покращувати,[6][7] можна отримати, витрачаючи кільця на торгових автоматах і виконуючи квести, цілі подій і випробування на час. Траси та домашніх тварин можна підвищити на машинах для покращення за допомогою кілець, кілець Червоної зірки або обох, а ідентичні тварини можна об'єднати в «розвинені» форми.

Щоб розблокувати наступний світ, гравець повинен отримати п'ять ключів від воріт у квестах.

Історія[ред. | ред. код]

Sonic Speed Simulator було оголошено та випущено в закритій бета-версії 13 квітня 2022 року, для доступу до якої потрібно було 50 Robux, а потім була повністю випущена як безкоштовна через три дні, 16 квітня 2022 року[8] За перший тиждень після релізу гру зіграли 70 мільйонів[9] і одночасно грали 275 000 гравців, що зробило її запуск найбільшим у Roblox. За перші чотири місяці він досяг 500 мільйонів відвідувань. Джо Ференц, генеральний директор Gamefam Studios, описав її як «фірмову гру № 1 усіх часів на Roblox».[10]

Під час презентації Sonic Central 2022, показаної 7 червня, було оголошено, що нова зона Chemical Plant Zone буде випущена 11 червня. Крім того, код для Емі Чао був представлений і став доступним пізніше того ж дня.[11]

26 лютого 2023 року в гру було додано нову функцію, відому як «Автозапуск», де гравець автоматично бігає по всій карті та збирає кільця та XP без жодного контролю над своїм персонажем. Багато гравців висловили розчарування цим оновленням, посилаючись на повільніший темп, неможливість стрибати чи йти збоку, а також систему винагород як мінуси.[12]

11 березня 2023 року в гру було додано їжака Shadow, і гравці мають можливість розблокувати персонажа під час події Release Shadow.[13]

Рекламні заходи[ред. | ред. код]

З 10 по 16 грудня 2022 року гравці могли відвідати спеціальний ранній показ майбутнього першого епізоду телесеріалу Sonic Prime перед його першим дебютом на Netflix . Щоб просувати подію, Gamefam Studios, Sega, Netflix і WildBrain Studios співпрацювали з корпорацією Roblox, надавши користувачам можливість заробити Nine's Mechanical Arms у формі віртуального аксесуара UGC.[14][15][16]

Суперечка[ред. | ред. код]

У грудні 2022 року численні колишні співробітники, які працювали над грою, висунули кілька звинувачень у мережі та висловили занепокоєння щодо того, що Gamefam Studios скорочується та недоплачує, а також звільняє деяких своїх співробітників перед святковим сезоном без багато попереджень, що суперечило контракту. У результаті багато стурбованих шанувальників почали використовувати хештег #Sonic Sweatshop Simulator у Twitter, щоб привернути увагу до звинувачень. У відповідь компанія почала банити користувачів на сервері Discord Sonic Speed Simulator які згадували про проблеми[17], і опублікувала заяву, в якій заперечувала звинувачення.[18]

Рецепція[ред. | ред. код]

Огляд Alan Wen на Eurogamer був позитивним і похвалив 3D, відкритий ігровий процес, заявивши, що Sonic Speed Simulator є «ймовірно, найбільш відшліфованим досвідом, який прикрашав Roblox досі», але критикував прогрес, смуги перешкод і гоночну міні-гру, виявивши, що прогрес буде незадовільним, а гоночна міні-гра занадто простою та викликає затримку.[19]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. За ліцензією від Sega of America.
  2. 10 лютого 2023 року назву гри було оновлено на 'Sonic Speed Simulator: Reborn'. Однак ця зміна ще не відображена на сторінці гри в Roblox. веб-сайт.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Alexander, Christina (13 квітня 2022). Sonic the Hedgehog's next video game is in Roblox. Digital Trends. Архів оригіналу за 22 травня 2023. Процитовано 22 травня 2023.
  2. Trumann, Tu (24 квітня 2022). Sonic Roblox Game Sonic Speed Simulator Adds Knuckles and New Sonic Skin In Latest Update. Game Rant.
  3. Webb, Ethan (14 травня 2022). Roblox Sonic Speed Simulator: How To Unlock All Characters. Screen Rant.
  4. Mohanty, Suchit (15 травня 2022). Here's How To Get Amy in Sonic Speed Simulator. Dual Shockers.
  5. 'Sonic The Hedgehog' gets a Sega-approved 'Roblox' game. NME (брит.). 14 квітня 2022. Процитовано 2 травня 2022.
  6. Sonic the Hedgehog is coming to a new platform: Roblox. Polygon. 13 квітня 2022.
  7. Yang, George (14 квітня 2022). Sonic the Hedgehog Is Getting an Official New Game Inside Roblox - IGN. IGN.
  8. McCracken, Harry (19 квітня 2023). Roblox grows up. Fast Company. Fast Company, Inc. Процитовано 31 травня 2023.
  9. Takahashi, Dean (5 грудня 2022). Gamefam sees rapid growth in making games for Roblox. VentureBeat. Процитовано 31 травня 2023.
  10. Purslow, Matt (7 червня 2022). Sonic Central 2022: Everything Announced Including Sonic Prime and Sonic Frontiers. IGN.
  11. Murray, Sean (26 лютого 2023). Sonic Speed Simulator Adds Auto-Run And Fans Hate It. The Gamer.
  12. Tu, Trumann (11 березня 2023). Roblox Game Sonic Speed Simulator Adds Anticipated Character In Latest Update. Game Rant.
  13. Deschamps, Marc (6 грудня 2022). Sonic Prime: How to Watch Netflix's Sonic the Hedgehog Show 5 Days Early. ComicBook.com.
  14. Behan, Daire (7 грудня 2022). Sonic Prime's First Episode Will Have Early Premiere in Roblox. Game Rant.
  15. Liang, Lu-Hai (6 грудня 2022). Roblox Gets First Episode Premiere Of Netflix's Sonic Prime. The Gamer.
  16. Bevan, Rhiannon (12 грудня 2022). Sonic Speed Simulator Devs Accused Of Crunching And Underpaying Staff. The Gamer.
  17. Coulson, Josh (13 грудня 2022). More Developers Speak Out Against Roblox Sonic Speed Simulator Developer Gamefam. TheGamer. Valnet Inc. Процитовано 31 травня 2023.
  18. Wen, Alan (28 квітня 2022). Sonic Speed Simulator review - a free, good-looking Roblox game that's fast and fun in short spins. Eurogamer.net (en-gb) . Процитовано 2 травня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]