Streets of SimCity

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Streets of SimCity
Розробник Maxis
Видавець Maxis
Electronic Arts
Жанр(и) Комп'ютерні гонки
Платформа Windows 95, Windows 98, Mac OS
Дата випуску 1997
Режим гри Відкритий світ
Онлайн-гра
Творці
Ігродизайнер(и) Джеррі Мартін
Композитор(и) Jerry Martind
Технічні деталі
Рушій SimCopter
Носій Компакт-диск
SimCity

Streets of SimCity — відеогра-автосимулятор, створена студією Maxis, і випущена в 1997 році для Windows 95, Windows 98, Mac OS. Хоча гра формально належить до лінійки sim-ігор, сама вона не є симулятором життя, але тісно пов'язана з грою SimCity 2000, звідки можна конвертувати вже готове місто, яке у грі Streets of SimCity буде відображатися в тривимірній графіці. Це одна з небагатьох ігор студії Maxis, над розробкою якої не брав участь Вільям Райт — творець лінійки Sim.[1] Також у грі доступний мережевий режим, де можна спільно грати ще з 7 гравцями.[2]

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Гравець повинен управляти машиною і їздити по місту, є також можливість конвертувати готове місто з SimCity 2000, яке буде відображатися в 3D графіці. Гравець може брати участь у зйомках чотирьох телевізійних шоу, де треба роз'їжджати по вулицях і виконувати різні складні трюки. Можна також займатися доставкою піци, переслідувати злочинні угруповання і врятувати місто від вторгнення іншопланетян.

Критика[ред. | ред. код]

Критик журналу GameSpot дав середню оцінку грі, з одного боку назвав її цікавою, і похвалив її за широкий вибір сценаріїв, а також за дух 70-х років, який передається через музику і навколишнє оточення. З іншого боку критик дорікнув гру за слабку графіку і зазначив, що вона була скоріше призначена для фанатів SimCity 2000, які з радістю б подивилися власне місто з нової перспективи.[3]

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. SIMply Divine: The story of Maxis Software; page 9: A New Focus, a New Mission. Geoff Keighley and GameSpot. Архів оригіналу за 4 квітня 2005. Процитовано 5 лютого 2007.
  2. Streets of SimCity. Архів оригіналу за 24 вересня 2015. Процитовано 28 травня 2015.
  3. а б E. Ryan, Michael (13 грудня 1997). Streets of SimCity Review. GameSpot. Архів оригіналу за 26 травня 2015. Процитовано 21 вересня 2010.