Інопланетна мова: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
MerlIwBot (обговорення | внесок)
м робот вилучив: ru:Инопланетный язык (deleted)
WikitanvirBot (обговорення | внесок)
м r2.7.1) (робот додав: zh:宇宙语言学
Рядок 18: Рядок 18:
[[it:Linguaggio alieno]]
[[it:Linguaggio alieno]]
[[ja:異星言語学]]
[[ja:異星言語学]]
[[zh:宇宙语言学]]

Версія за 04:08, 8 грудня 2011

Інопланетна мова (мова інопланетян) - загальний термін, який використовується для опису можливих мов, що походять від гіпотетичних інтелектуальних чужорідних видів. Вивчення таких гіпотетичних мов отримало назву «ксенолінгвістика», хоча існуюють і альтернативні терміни - наприклад, визначення «екзолінгвістика» знайшло свій шлях через експлуатацію в середовищі наукової фантастики.

Перше використання терміну «ксенолінгвістика» у науковій фантастиці відбулося в 1986 році, в романі Шейли Фінч «Тріада».

Характер і форма таких мов залишаються чисто спекулятивними, оскільки проект в галузі дослідження позаземного розуму (SETI) за офіційними даними ще не виявив ознаки розумного життя в Галактиці або за її межами. Зусилля SETI координуються Міжнародною академією астронавтики (МАА), зокрема, постійним вивчення академічною групою SETI (PSGS). Проте, передбачувана можливість майбутнього контакту з інтелектуальним позаземним життям робить питання про структуру (S) і вид (и) чужорідних мов серйозною темою для наукових і філософських дискусій.

Джерела